ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βεριντιάνο Μαρσέλο: "Ξάνθη για Ευρώπη, μπορεί πρώτος σκόρερ ο Γιουνές"

Βεριντιάνο Μαρσέλο: "Ξάνθη για Ευρώπη, μπορεί πρώτος σκόρερ ο Γιουνές"
Γιουνές, Βεριντιάνο Μαρσέλο

Ο Βεριντιάνο Μαρσέλο είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει σημειώσει περισσότερα γκολ από τα εφετινά 17 του Γιουνές στην Α' Εθνική με την Ξάνθη. Ο Βραζιλιάνος μίλησε στο Sport24.gr για τον Τυνήσιο που μπορεί να "πιάσει" τον Μπεργκ και για την Ξάνθη που αξίζει να βγει στην Ευρώπη.

Τα 17 γκολ έχει φτάσει με την Ξάνθη στη Super League ο Χαμζά Γιουνές. Ο ποδοσφαιριστής για τον οποίο λίγες μέρες πριν η διοίκηση της Ξάνθης έβγαλε ανακοίνωση εναντίον του για τον τρόπο που αντέδρασε στην αλλαγή που τον έκανε ο προπονητής του, δέχτηκε το πρόστιμο και στο αμέσως επόμενο ματς σημείωσε δύο γκολ στο τελικό 3-0 επί του Παναιτωλικού.

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σημειώσει μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων στην Α' Εθνική με την ακριτική ομάδα είναι ο Βεριντιάνο Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος κατόρθωσε να πετύχει 24 γκολ την αγωνιστική περίοδο 1992-1993. Ο 51χρονος σήμερα Λατινοαμερικανός, ο οποίος επί σειρά ετών έπαιξε και τίμησε με την παρουσία του την ομάδα της Θράκης μίλησε στο Sport24.gr για την εφετινή Ξάνθη και τον Γιουνές, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικό πρωτάθλημα.

Βεριντιάνο Μαρσέλο: "Ξάνθη για Ευρώπη, μπορεί πρώτος σκόρερ ο Γιουνές"

Ο Μαρσέλο ανέφερε για την περίπτωση του διεθνούς Τυνησίου: " Είναι πολύ ευχάριστο ότι ένας ποδοσφαιριστής μιας επαρχιακής ομάδας έχει βάλει τόσα γκολ. Του δίνω πολλά συγχαρητήρια γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό που πετυχαίνει. Αυτός ο παίκτης έχει ρέντα στο παιχνίδι του, είναι μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις και έχει εκτελεστική ικανότητα. Ένα άλλο σημαντικό θέμα, είναι ότι τουλάχιστον αυτός αξίζει να έχει θέση στο ρόστερ, ενώ γενικά συμβαίνει στην Ελλάδα να έρχονται παίκτες αμφιβόλου αξίας και να «τρώνε» τις θέσεις σε νεαρούς με όρεξη να δείξουν την αξία τους".

Ο Γιουνές είναι στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ στη Super League πίσω από τον Μάρκους Μπεργκ. Κατά την άποψη του Μαρσέλο, ο φορ της Ξάνθης δεν είναι απίθανο να τον φτάσει ή και να τον ξεπεράσει. " Ας μην το αποκλείσουμε το ενδεχόμενο, με δεδομένο ότι ο Μπεργκ δεν θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα λόγω τιμωρίας. ". Σημειώνεται ότι ο Σουηδός φορ είναι στο +4, αφού έχει 21 γκολ στο πρωτάθλημα και ενώ απομένουν τρία παιχνίδια.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΚΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΚΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βεριντιάνο ανέφερε ότι για να μπορεί ένας στράικερ να βάζει τόσα γκολ, πλην της ικανότητας απαιτούνται και τα εξής στοιχεία: " Χρειάζεται εξαιρετική φυσική κατάσταση, να έχει χημεία η ομάδα στην επίθεση και επίσης μετράνε οι ιδέες που θα έχει ένας προπονητής στην επίθεση. Εγώ τότε έπαιζα με εξαιρετικούς παίκτες, από τους καλύτερους που συνεργάστηκα ποτέ. Τον Αθανασιάδη, τον Τζάτζο, τον Μαλαδένη, τον Μίτεφ, τον Καραγεωργίου, τον Βρύζα και άλλους. Μετράει και το ποιοι παίκτες είναι γύρω σου...".

Βεριντιάνο Μαρσέλο: "Ξάνθη για Ευρώπη, μπορεί πρώτος σκόρερ ο Γιουνές"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όσο για το αν είναι εφικτό να σπάσει το φράγμα των 24 τερμάτων του είτε από τον Γιουνές είτε έστω από άλλον παίκτη, υποστηρίζει: " Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Μακάρι όλα τα νέα παιδιά να καταφέρνουν σπουδαία πράγματα. Εγώ πλέον είμαι ξεπερασμένος". Πάμε και στην Ξάνθη, η οποία "παλεύει" να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα, στα playoffs και στην Ευρώπη. Ο Βραζιλιάνος δηλώνει: " Αυτή η ομάδα έχει όλα τα εφόδια για να μπει στην πεντάδα. Χρειάζεται και τύχη, αλλά και πειθαρχία. Της αξίζει να τερματίσει στην πεντάδα".

* Ο Βεριντιάνο Μαρσέλο πήγε στην Ξάνθη το δεύτερο μισό της σεζόν 1989-1990. Στην ομάδα της Θράκης έπαιξε μέχρι και τη σεζόν 1995-1996. Ακολούθησε για μια διετία η ΑΕΚ (1996-1998) και η Κοζάνη το 2000-2001.

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ