ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τζάκσον: "Για λίγες ώρες δεν πήγα στον Ολυμπιακό"

Τζάκσον: "Για λίγες ώρες δεν πήγα στον Ολυμπιακό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για πρώτη φορά μετά τη μεταγραφή του στην Κίνα, ο Άαρον Τζάκσον μιλάει στο Sport24.gr για όσα έγιναν το φετινό καλοκαίρι, τον Ολυμπιακό και τις συζητήσεις με τους "ερυθρόλευκους", αλλά και την σχέση του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Δημήτρη Ιτούδη.

Το όνομα του Άαρον Τζάκσον ήταν για αρκετές ημέρες ένα από τα πιο "καυτά" στον ευρωπαϊκό χώρο, αφού όσες ομάδες της EuroLeague αναζητούσαν μία αξιόπιστη λύση στη θέση "1", τον είχαν προσεγγίσει.

Ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε έντονα με την περίπτωσή του, έφτασε στο σημείο να καταθέσει επίσημη πρόταση και να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους του, κυνηγώντας την υπογραφή του. Μαζί με τους "ερυθρόλευκους", η Μπαρτσελόνα, η Αρμάνι Μιλάνο και η Αναντολού Εφές. Στο τέλος όμως, ο έμπειρος πλεϊμέικερ κατέληξε στην Κίνα, για χάρη των Beijing Ducks , ομάδας που έχει στον πάγκο της τον Γιάννη Χριστόπουλο και τον Χάρη Μαρκόπουλο.

Λίγες ημέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με την κινεζική ομάδα και τα tweets του που έγιναν θέμα συζήτησης ανά την Ευρώπη , ο Άαρον Τζάκσον μίλησε στο Sport24.gr για όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα. Εξήγησε γιατί είπε "ναι" στην πρόταση που του έγινε από την Κίνα, αποκάλυψε πως θα μπορούσε κάλλιστα να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού, αν η τελική πρόταση των "ερυθρολεύκων" είχε γίνει μερικές ώρες νωρίτερα, ενώ τόνισε είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στη διάρκεια του καλοκαιριού.

- Όπως καταλαβαίνεις, η πρώτη ερώτηση αφορά στην απόφασή σου να αφήσεις την Ευρώπη για την Κίνα. Γιατί αποφάσισες να υπογράψεις στους Beijing Ducks;

"Να πω ότι δεν περίμενα τέτοια ερώτηση, θα πω ψέματα (γελάει). Ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου, από την στιγμή που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν ήθελε να συνεχιστεί η συνεργασία μας. Ειλικρινά σου λέω, ήθελα να πάω εκεί που θα με ήθελαν πολύ. Έμεινα για πέντε χρόνια στην ίδια σπουδαία ομάδα, κάναμε παρέα τρομερά πράγματα, αλλά έπρεπε να κοιτάξω παρακάτω. Δεν είχαμε σημείο επαφής με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, γι αυτό έπρεπε να κοιτάξω τι θα κάνω από εκεί και πέρα. Ήθελα να παίξω για μια ομάδα που θα έδειχνε μεγάλη θέληση και πάθος να με κάνει δικό της, να παίξω γι αυτούς που με ήθελαν περισσότερο. Ο Ολυμπιακός, η Αναντολού Εφές, η Μπαρτσελόνα και η Αρμάνι Μιλάνο, όλοι μου έδωσαν ένα καλό συμβόλαιο, όλοι μίλησαν μαζί μου, αλλά οι Beijing Ducks μού έδειξαν ότι είμαι προτεραιότητα για εκείνους. Από τον πρόεδρο μέχρι τον προπονητή, κατέστησαν σαφές πόσο με θέλουν στην ομάδα, μου άπλωσαν λοιπόν το κόκκινο χαλί και αποδέχθηκα την πρότασή τους. Αυτές τις συνθήκες ήθελα για ένα από τα τελευταία συμβόλαια της καριέρας μου".

- Είναι όμως ένα φαινόμενο της εποχής, οι πρωταγωνιστές της EuroLeague να φεύγουν για την Κίνα. Τα παραδείγματα είναι αρκετά φέτος: εσύ, ο Γιάννης Μπουρούσης, πιθανότατα ο Κιθ Λάνγκφορντ.

"Δεν μπορώ να σου πω για τους άλλους, γιατί επέλεξαν την Κίνα. Προσωπικά, μπορώ να σου πω ότι η EuroLeague είναι μια σκληρή διοργάνωση, με πολλά παιχνίδια, δεν σκέφτονται τους παίκτες. Στην Ευρώπη, η σεζόν διαρκεί δέκα μήνες, από την στιγμή που θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση για την προετοιμασία μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, είναι εξοντωτικό όλο αυτό. Από τον Αύγουστο μέχρι τον Ιούνιο. Δεν θα έλεγα πως ήθελα να φύγω από αυτό, απλά ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, να δω κάτι άλλο στην καριέρα μου. Η Κίνα μού έδωσε αυτή τη δυνατότητα, σίγουρα το συμβόλαιο που μου προσφέρθηκε ήταν εντυπωσιακό και δεν μπορούσα να το αρνηθώ. Θα ξαναπώ ότι στην Ευρώπη δεν λογαριάζουν τόσο πολύ τους παίκτες, σε αντίθεση με την Κίνα που έχουν ως προτεραιότητα τους παίκτες. Κι αυτό ήταν ένα στοιχείο που έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου να συνεχίσω την καριέρα μου στην Κίνα".

- Με τον Ολυμπιακό τι ακριβώς έγινε;

"Είχα όντως μία προσφορά από τον Ολυμπιακό, ήταν η ομάδα με την οποία έφτασα πιο κοντά απ όλες στην Ευρώπη. Ήμουν πολύ κοντά στο να υπογράψω. Μίλησα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο αρκετές φορές, ο ατζέντης μου επίσης είχε τακτική επικοινωνία με τους προέδρους. Σέβομαι απεριόριστα τον Ολυμπιακό, τους παίκτες του και όλους όσοι βρίσκονται σε αυτόν. Πίστευα πως στο τέλος θα υπογράψω στον Ολυμπιακό αυτό το καλοκαίρι, απλά δεν μπορούσαν να μου δώσουν το "κλειστό" συμβόλαιο που έψαχνα για την επόμενη διετία. Για να δεις πάντως πως τα φέρνει η ζωή κάποιες φορές, η ομάδα μου έδωσε τελικά αυτό που ήθελα, αλλά είχα ήδη υπογράψει στους Beijing Ducks. Μίλησα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, μου είπε τι είχε στο μυαλό του για εμένα. Ειλικρινά, μακάρι να έπαιζα για εκείνον και να βοηθούσα με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να κατακτήσει ακόμη περισσότερους τίτλους ο Ολυμπιακός. Όλα όμως γίνονται για κάποιον λόγο, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι. Θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Κίνα και είμαι χαρούμενος γι αυτό".

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

- Βρέθηκες δηλαδή κοντά στον Ολυμπιακό.

"Πολύ κοντά, αλήθεια, πάρα πολύ κοντά. Αν δεν υπέγραφα τη μέρα που υπέγραψα με τους Beijing Ducks, τότε θα έπαιζα για τον Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν. Ήμουν τόσο κοντά! Ήταν θέμα μερικών ωρών η όλη υπόθεση και το πως εξελίχθηκε".

- Είχες ξανά στο παρελθόν κάποια επαφή είτε με τον Ολυμπιακό, είτε με άλλη ελληνική ομάδα;

"Όχι, ποτέ δεν υπήρχε κάτι άλλο. Αυτό το καλοκαίρι ήταν η πρώτη φορά που κάποια ελληνική ομάδα με προσέγγισε και έδειξε ενδιαφέρον για μένα, προσφέροντάς μου ένα συμβόλαιο. Είναι ωραίο που αυτή η πρώτη φορά έγινε με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν κατέληξε σε συμφωνία".

- Άφησες λοιπόν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να συνεχίσεις την καριέρα σου στους Beijing Ducks. Τι γεύση σου αφήνει η πενταετία που πέρασες στη Ρωσία;

"Πέρασα υπέροχα αυτή την πενταετία. Είχαμε δύσκολες στιγμές, σκληρές ήττες σε Final Four, τραυματισμούς. Κοιτάζω πίσω για όσα έζησα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ξέρεις τι λέω; Σκέφτομαι "φίλε, κατέκτησα την EuroLeague, πέντε πρωταθλήματα στην VTB League και άλλα τόσα". Κάναμε σπουδαία πράγματα αυτά τα χρόνια. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν σαν οικογένεια για μένα, έκανα τρομερούς φίλους. Από την πρώτη μου χρονιά στην ομάδα μέχρι τώρα, δέθηκα με ανθρώπους, μιλάω ακόμη με παιδιά που ήμασταν συμπαίκτες την πρώτη μου χρονιά. Είμαι ευγνώμων για όσα έζησα και πέρασα στην ομάδα. Δεν είναι μόνο ότι κέρδισα τίτλους, υπέγραψα μεγάλα συμβόλαια και έφτιαξα τη ζωή μου σε πολλά επίπεδα, αλλά ότι έκανα καλούς φίλους και γνώρισα ανθρώπους που εκτιμώ. Ήταν σπουδαία εμπειρία. Θα ξαναπώ πως είμαι ευγνώμων για το διάστημα που πέρασα εκεί και τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν από την ομάδα".

- Έκανες κάποια tweets βέβαια που έδειξαν πικρία .

"Δεν νιώθω προδομένος ή κάτι τέτοιο. Έτσι είναι η δουλειά. Φυσικά ήταν έντονες συναισθηματικά ημέρες εκείνες, γιατί πέρασα πέντε χρόνια της ζωής μου στη Ρωσία. Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έχω βρεθεί στο ίδιο μέρος για τόσο καιρό. Νομίζω ούτε με τους γονείς μου δεν έμεινα στο ίδιο σπίτι για πέντε χρόνια (γελάει). Καταλαβαίνεις λοιπόν πως ήταν η κατάσταση για μένα και τι σήμαινε όλο αυτό. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη περίοδος που πέρασα στο ίδιο σπίτι, στο ίδιο μέρος. Σίγουρα θα μπορούσα να είχα διαχειριστεί την κατάσταση καλύτερα, αυτό το παραδέχομαι. Στο τέλος της ημέρας όμως, μπορώ να σου πω ότι έχω άψογες σχέσεις με όλους στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από τον προπονητή και το επιτελείο μέχρι τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής και της καριέρας μου. Δεν έχω κάτι προσωπικό με κάποιον, ελπίζω αυτό να ισχύει και με την άλλη πλευρά. Έχω πολλή καλή ενέργεια και αναμνήσεις για όσα έζησα εκεί, εύχομαι να ισχύει το ίδιο με τους ανθρώπους της ομάδας για μένα".

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

- Ένιωσες ότι δεν σε σεβάστηκαν, για παράδειγμα;

"Δεν θα έλεγα πως υπήρξε έλλειψη σεβασμού, με τίποτα κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει την σχέση που έχω με τον Δημήτρη Ιτούδη. Μπορεί κάποιος να μένει σε μία έντονη στιγμή που είχαμε, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Είναι δείγμα της ανταγωνιστικότητας που έχουμε μέσα μας κι οι δύο, του πόσο θέλουμε να κερδίζουμε. Έχουμε δεθεί μεταξύ μας. Όταν η κουβέντα πάει στο κομμάτι του σεβασμού, αυτό είναι σαφές πως υπάρχει. Κανείς δεν θα πει κακή κουβέντα για τον άλλον. Στο τέλος της ημέρας, η σχέση μας είναι εξαιρετική νομίζω, τον σέβομαι πολύ και νομίζω πως το ίδιο ισχύει από τη δική του πλευρά".

- Πάντως μοιάζει να το έχει η μοίρα σου να συνεργάζεσαι με Έλληνες προπονητές. Μετά τον Φώτη Κατσικάρη και τον Δημήτρη Ιτούδη, σειρά έχουν ο Γιάννης Χριστόπουλος και ο Χάρης Μαρκόπουλος.

(γελάει) "Φίλε, δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Χρωστάω πολλά στον Φώτη Κατσικάρη γιατί μου έδωσε μία ευκαιρία στην Μπιλμπάο, με βοήθησε να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτός μου άνοιξε πόρτες στη συνέχεια. Του οφείλω πολλά! Όσον αφορά στον Δημήτρη Ιτούδη, έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα σε μένα και τον Τζέρεμι Πάργκο και με προτίμησε. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Έπαιξε ρόλο στην καριέρα μου, κάναμε πολύ ωραία πράγματα μαζί και μου έδωσε τη δυνατότητα να κατακτήσω έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Τώρα, για τον Γιάννη Χριστόπουλο; Έχουμε επικοινωνία αυτές τις ημέρες. Φίλε, μου έδωσε τη θέση του Στεφόν Μάρμπερι στην ομάδα, οπότε τι να πούμε; Εύχομαι τα πράγματα να πάνε τόσο καλά όσο πήγαν με τον Φώτη Κατσικάρη και τον Δημήτρη Ιτούδη! Μπορεί να γίνει κάτι ξεχωριστό στην Κίνα, το πιστεύω. Εύχομαι κάποια στιγμή να υπάρξει κι ένας Έλληνας προπονητής στο ΝΒΑ, κατά προτίμηση στους Los Angeles Lakers ώστε να παίξω κι εκεί (γελάει). Αυτό είναι το όνειρό μου".

- Μιας και η κουβέντα πήγε στο ΝΒΑ, πως βλέπεις τη μεταγραφή του Μίλος Τεόντοσιτς στους Los Angeles Clippers;

"Χαίρομαι πολύ γι αυτόν. Του έστειλα μήνυμα λίγες ημέρες πριν υπογράψει, κι αμέσως με πήρε τηλέφωνο να μου πει τα ευχάριστα. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει πολύ καλά στους Los Angeles Clippers, θα είναι ένας από τους βασικούς υποψηφίους πιστεύω για το Rookie of the Year στο ΝΒΑ. Θα δείξει σε όλους πόσο καλός είναι. Θα βοηθήσει τον Blake Griffin και τον DeAndre Jordan. Είναι έτοιμος γι αυτό το επίπεδο! Είναι η ώρα να δείξει σε όλους πως αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους και πως είναι ένας πλεϊμέικερ - ηγέτης".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ