ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τσέλιος: "Ενεργό μέλος στην ΑΕΚ, αλλιώς χίλιες φορές στον Εργοτέλη"

Τσέλιος: "Ενεργό μέλος στην ΑΕΚ, αλλιώς χίλιες φορές στον Εργοτέλη"
EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ

Ο Ηλίας Τσέλιος μιλάει στο Sport24.gr για την "αναγέννησή" του στον Εργοτέλη, χαρακτηρίζει ποδοσφαιρικό λάθος την απόφαση να πάει στη Λαμία, εκθειάζει τις προπονητικές δυνατότητες του Τάκη Γκώνια, ενώ απαντάει αν το καλοκαίρι θα τον βρει πίσω στην ΑΕΚ.

Το περασμένο καλοκαίρι, η ΑΕΚ αποφάσισε να παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού τον Ηλία Τσέλιο στη Λαμία προκειμένου να πάρει ευκαιρίες και να επιστρέψει... δριμύτερος στο ρόστερ της. Ωστόσο, στο εξάμηνο που φόρεσε τη φανέλα των νεοφώτιστων δεν κατάφερε να αγωνιστεί ούτε σε ένα επίσημο παιχνίδι, αφού δεν βρισκόταν στα βασικά πλάνα του Μπάμπη Τεννέ.

Γι' αυτό το λόγο, τον Ιανουάριο δόθηκε εκ νέου δανεικός, αυτή τη φορά στον Εργοτέλη. Ο Τάκης Γκώνιας πίστεψε στις δυνατότητές του και ο 21χρονος μέσος τον δικαίωσε, καθώς πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις ως αμυντικός χαφ, βοηθώντας τα μέγιστα τους "κιτρινόμαυρους" να παραμείνουν στη Football League.

Η απόφαση θα πάω στη Λαμία ήταν ένα ποδοσφαιρικό λάθος

Το Sport24.gr τον συνάντησε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και ο νεαρός χαφ μίλησε για τους προσωπικούς στόχους του, τη συμβολή του Γκώνια στην αγωνιστική αναγέννησή του, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ποδοσφαιρικό λάθος την απόφαση να πάει στη Λαμία.

Τσέλιος: "Ενεργό μέλος στην ΑΕΚ, αλλιώς χίλιες φορές στον Εργοτέλη"
EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ

Ο Ηλίας Τσέλιος με τον συντάκτη του Sport24.gr, Ηλία Καλλονά

"Πιστεύω η απόφαση να πάω το πρώτο μισό του πρωταθλήματος στη Λαμία ήταν ένα ποδοσφαιρικό λάθος. Τουλάχιστον, πήρα κάποιες εμπειρίες. Από εκεί και πέρα, ο Εργοτέλης ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα, επειδή η ομάδα ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού μου. Το λέω διαρκώς πως είναι η ιδανική ομάδα για να αποδείξω την αξία μου".

Παρά το γεγονός πως η κανονική θέση του είναι επιτελικός μέσος, ο Τάκης Γκώνιας πήρε το ρίσκο και τον χρησιμοποίησε ως "εξάρι". Μία κίνηση που αποδείχθηκε καταλυτική στην ανοδική πορεία της ομάδας του Ηρακλείου το τελευταίο διάστημα.

"Στην αρχή, ο κ. Γκώνιας με χρησιμοποίησε πίσω απ' τον επιθετικό, εκεί που είναι η θέση μου. Όμως, εξαιτίας κάποιων απουσιών και για λόγους τακτικής γύρισα πιο πίσω και αγωνίζομαι πλέον ως εξάρι. Δεν με πειράζει καθόλου. Αρχικά, είχα κάποιες αμφιβολίες, αλλά και με τη βοήθεια και του προπονητή, τα πηγαίνω καλά".

Ο Γκώνιας είναι απ' τους καλύτερους προπονητές που έχω δουλέψει στην καριέρα μου

Ο Τσέλιος δηλώνει ενθουσιασμένος απ' τις προπονητικές ικανότητες του Τάκη Γκώνια, υποστηρίζοντας πως του έχει μεταλαμπαδεύσει πράγματα που δεν είχε ξανακούσει στην καριέρα του.

"Έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα απ' τον κόουτς. Είναι απ' τους καλύτερους προπονητές που έχω δουλέψει στην καριέρα μου. Μ' έχει βοηθήσει πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο διότι μας μαθαίνει πράγματα για το ποδόσφαιρο τα οποία δεν έχω ξανακούσει και δεν έχω ξαναμάθει σε άλλη ομάδα. Γνωρίζει τι πρέπει να κάνει κάθε παίκτης μέσα στον αγωνιστικό χώρο κι αυτό διευκολύνει τη δουλειά μας".

Το προσεχές καλοκαίρι αναμένεται να επιστρέψει στην ΑΕΚ, με την υποσημείωση πως θα ήθελε να έχει ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου.

"Προς το παρόν δεν γνωρίζω τι θα συμβεί την επόμενη χρονιά. Δηλαδή, ούτε αν θα συνεχίσω στον Εργοτέλη ή θα επιστρέψω στην ΑΕΚ. Απ' την πλευρά μου, προφανώς και θέλω να είμαι μέλος της ΑΕΚ, αλλά θα ήθελα να έχω ενεργό ρόλο. Αν κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, τότε χίλιες φορές να παραμείνω στον Εργοτέλη που κάνουμε τρομερή δουλειά.

FOOTBALL LEAGUE / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
FOOTBALL LEAGUE / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Κάθε παιδί έχει ως όνειρο να παίξει στην ομάδα που έχει μεγαλώσει. Όμως, είναι δύσκολο να παίξει απευθείας απ' τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Γι' αυτό το λόγο είναι προτιμότερο να πάει κάπου δανεικός και στη συνέχεια να επιστρέψει με περισσότερες εμπειρίες. Να σας πω την αλήθεια, στην περίπτωσή μου ήταν και δική μου επιλογή να πάω δανεικός για να πάρω παιχνίδια και να γυρίσω πιο έτοιμος".

Ο Μανόλο Χιμένεθ θα συνεχίσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ και τη νέα σεζόν. Άραγε, έχει μιλήσει μαζί του;

"Δεν μιλάω απευθείας με τον προπονητή. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ασχολείται μ' αυτά τα θέματα. Μιλάμε σχεδόν κάθε εβδομάδα και με ρωτάει πώς τα πηγαίνω κι αν είμαι ευχαριστημένος. Δείχνουν πως ενδιαφέρονται πάρα πολύ. Ούτως ή άλλως, μου έχει πει πως με περιμένουν το καλοκαίρι για να συζητήσουμε το μέλλον μας".

Ζήλεψα τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια

Η ΑΕΚ, ύστερα από 24 χρόνια, κατάφερε να κατακτήσει το πολυπόθητο πρωτάθλημα. Πώς είναι, όμως, η αίσθηση να παρακολουθείς την εξαιρετική πορεία της ομάδας σου εξ αποστάσεως;

"Είμαι 12-13 χρόνια στην ομάδα και την χρονιά που παραχωρήθηκα δανεικός πήρε πρωτάθλημα η ομάδα (σ.σ. γέλια) . Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Έχω μεγαλώσει εκεί μέσα. Σίγουρα ζήλεψα τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια, αλλά είμαι βέβαιος πως η πορεία της ομάδας θα συνεχίσει να είναι ανοδική, επομένως θα μου δοθεί κι εμένα η ευκαιρία να κατακτήσω πρωταθλήματα και Κύπελλα".

Όσον αφορά στους προσωπικούς στόχους του, ήταν ξεκάθαρος.

"Προσωπικά, θα ήθελα να κάνω μία καλή σεζόν, με καλά στατιστικά, γκολ και ασίστ ώστε να πείσω τους ανθρώπους της ΑΕΚ να μου δώσουν την ευκαιρία να αποτελέσω ενεργό μέλος της πρώτης ομάδας".

Photo Credits: Eurokinissi / Κώστας Μεταξάκης

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ