ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τσαμούρης: "Καψούρα μου ο ΠΑΟΚ"

Τσαμούρης: "Καψούρα μου ο ΠΑΟΚ"
Τσαμούρης

Ο κεντρικός αμυντικός της Καϊζερσλάουτερν, Κώστας Τσαμούρης, μίλησε στο Sport24.gr για τη θητεία του στο γερμανικό πρωτάθλημα και υποστήριξε ότι "ο ΠΑΟΚ είναι η καψούρα μου".

Ο Κώστας Τσαμούρης άφησε την Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι και υπέγραψε στην Καϊζερσλάουτερν. Από τα 17 μέχρι τα 21 στην Ξάνθη. Ακολούθως η Λαμία για μία σεζόν και τώρα το άλμα στο εξωτερικό και η θητεία σε μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Γερμανίας.

Ο 22χρονος Καβαλιώτης αμυντικός (γεννημένος στις 14 Νοεμβρίου 1994), που αγωνίζεται με τη reserve team της Καϊζερσλάουτερν στη Regionalliga (4η κατηγορία), έχει θέση βασικού σε αυτή και όπως επισημαίνει στο Sport24.gr "βελτιώνομαι και ως παίκτης και ως άνθρωπος".

Αναφέρεται στις διαφορές που έχει παρατηρήσει στα πρωταθλήματα Ελλάδας - Γερμανίας, ενώ αποκαλύπτει τη μεγάλη του επιθυμία που είναι να παίξει στον ΠΑΟΚ. Διαβάστε όσα είπε ο Τσαμούρης...

Τσαμούρης: "Καψούρα μου ο ΠΑΟΚ"

-Πώς είναι η ζωή στη Γερμανία;

"Διαφέρει πολύ με αυτή της Ελλάδας. Η καθημερινότητα, η νοοτροπία τους, όπως και η διασκέδαση δεν έχουν σχέση με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Στην αρχή κυρίως είναι δύσκολο για έναν Έλληνα να προσαρμοστεί. Με το πέρασμα του χρόνου, ωστόσο, αρχίζεις και μπαίνεις στο κλίμα και συνηθίζεις".

-Περιέγραψέ μου μια καθημερινή σου μέρα...

"Οι προπονήσεις είναι πάντα πρωινές, άρα η μέρα μου ξεκινά πηγαίνοντας στην προπόνηση. Μετά το καθημερινό πρόγραμμα πηγαίνω στο σπίτι να μαγειρέψω και να ξεκουραστώ. Τα απογεύματα κάθομαι στο σπίτι με φίλους, είτε πηγαίνω σε έναν πολύ καλό φίλο Έλληνα, που έχει τη δική του καφετέρια, η οποία είναι η μοναδική στο Καϊζερσλάουτερν. Εκεί πηγαίνουν και άλλοι Έλληνες, επομένως μπορώ να περάσω χρόνο με συμπατριώτες μου".

-Ποιες είναι οι διαφορές που παρατηρείς στις προπονήσεις της Ελλάδας με αυτές της Γερμανίας;

"Η ταχύτητα και η αντοχή που υπάρχει στον γερμανικό ποδόσφαιρο δεν συγκρίνεται με το ελληνικό. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κάνουμε 2-3 διπλές προπονήσεις και η έντασή τους πραγματικά μπορεί να συγκριθεί με επίσημο ματς. Πρέπει καθημερινά να είσαι συγκεντρωμένος και να τα δίνεις όλα, ανεξάρτητα από το αν είσαι βασικός ή όχι. Μετράει πολύ η απόδοσή σου στην προπόνηση".

- Πόσο εύκολο είναι για έναν Έλληνα να παίζει μπάλα στη Γερμανία και να έχει και συμμετοχές;

"Η αλήθεια είναι πως χρειάζεσαι χρόνο προσαρμογής, γιατί οι διαφορές είναι μεγάλες με την Ελλάδα. Πιστεύω πως με την κατάλληλη δουλειά και με το ταλέντο που διαθέτει, έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί και να αναδειχθεί. Στη Γερμανία παίζει ο καλύτερος και αυτός που αξίζει. Δεν παίζουν ρόλο άλλοι παράγοντες".

Τσαμούρης: "Καψούρα μου ο ΠΑΟΚ"

- Πώς μπόρεσες και έκανες αυτό το βήμα στην καριέρα σου;

"Ο μάνατζέρ μου είχε καλές επαφές με την ομάδα, η οποία χρειαζόταν παίκτες στη θέση που αγωνίζομαι. Με κάλεσαν για μια εβδομάδα προπονήσεων και δύο φιλικών παιχνιδιών, ώστε να με αξιολογήσουν. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, πήγα πολύ καλά στις προπονήσεις και στα δύο φιλικά και μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτή τη μεγάλη ομάδα".

- Πόσοι οπαδοί δίνουν το παρών στα παιχνίδια της ομάδας σου και γενικά στην κατηγορία;

"Στην κατηγορία που παίζουμε εμείς, παίζουν οι δεύτερες ομάδες των μεγάλων ομάδων, όπως επίσης και ιστορικές ομάδες που επί πολλά χρόνια ανήκαν στην πρώτη κατηγορία και τώρα έχουν πέσει πιο χαμηλά. Υπάρχουν ομάδες που διαθέτουν γήπεδα με 20.000 και 25.000 θεατές. Η χαμηλότερη προσέλευση οπαδών σε δικό μας αγώνα ήταν 1.500 θεατές. Εμείς στη δεύτερη ομάδα παίζουμε στο γήπεδο της πρώτης, το οποίο έχει χωρητικότητα 50.000 θέσεων. Στα δικά μας παιχνίδια η προσέλευση είναι 1000-1500 οπαδών".

- Το πρωτάθλημα της Β' Γερμανίας, όπου ανήκει η πρώτη ομάδα της Καϊζερσλάουτερν, είναι καλύτερο από τη Super League;

"Αν εξαιρέσεις τις τέσσερις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, το επίπεδο της β' Γερμανίας ξεπερνά κατά πολύ την ελληνική Super League".

- Νιώθεις ότι έχεις βελτιωθεί ατομικά όσο καιρό παίζεις στη Γερμανία;

"Βελτιώνεσαι εδώ και ως παίκτης και ως άνθρωπος. Τα εφόδια και ο επαγγελματισμός που σου παρέχονται καθημερινά σε κάνουν καλύτερο μέρα με τη μέρα".

- Ποια ήταν η ωραιότερη στιγμή σου στη Γερμανία;

"Όταν μου ανακοίνωσαν ότι θα υπογράψω συμβόλαιο και θα έχω την ευκαιρία να παίξω σε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Γερμανίας".

- Μένεις μόνος στο Καϊζερσλάουτερν;

"Το πρώτο εξάμηνο με ένα συμπαίκτη μου για να προσαρμοστώ πιο γρήγορα και μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων μόνος".

Σκέφτεσαι να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

"Δεν θα ήμουν αρνητικός εάν υπήρχε μια πρόταση που θα με ικανοποιούσε. Μεγάλη επιθυμία, καψούρα μου, είναι να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ