ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τεχνικός διευθυντής Παρτίζαν: "Πουλάμε τον Ταουαμπά, πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ"

Τεχνικός διευθυντής Παρτίζαν: "Πουλάμε τον Ταουαμπά, πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ"
Ίβιτσα Ίλιεφ, partizan.rs

Ο τεχνικός διευθυντής της Παρτίζαν, Ίβιτσα Ίλιεφ, μίλησε στο Sport24.gr για τον Γκαέλ Ταουαμπά που φέρεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό. Η δήλωσή του για τον... πρωταθλητή ΠΑΟΚ, αλλά και για Τζούρτζεβιτς - Πρίγιοβιτς.

Τα ρεπορτάζ που θέλουν τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του 28χρονου Καμερουνέζου επιθετικού της Παρτίζαν, Γκαέλ Ταουαμπά, συνεχίζονται. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Βελιγραδίου, Ίβιτσα Ίλιεφ, μίλησε στο Sport24.gr για το θέμα του Αφρικανού στράικερ, για τον οποίο ξεκαθάρισε ότι κατά 99% πωλείται.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μίλησε και για τον Ούρος Τζούρτζεβιτς, τον οποίο απέκτησε ο Ολυμπιακός από την Παρτίζαν. Αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στην ομάδα του Πειραιά, αλλά και στη μεταγραφή των πολλών εκατομμυρίων που μπορεί να κάνει "αν βάλει 15-20 γκολ".

Ο 40χρονος Ίλιεφ ρωτήθηκε και απάντησε για το πόσο εύκολο είναι να προχωρά σε αγοραπωλησίες η Παρτίζαν με τον Ολυμπιακό, με δεδομένες τις αδελφικές σχέσεις που έχουν οι οπαδοί του σερβικού συλλόγου με τον ΠΑΟΚ, ενώ εκφράζει την εκτίμηση ότι ο Δικέφαλος του Βορρά έχει εφέτος πολλές πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα.

Ο Ίλιεφ μίλησε και για τους Σέρβους Πρίγιοβιτς - Ζίβκοβιτς που παίζουν στην Ελλάδα, για τη διαρκή άνοδο του σερβικού ποδοσφαίρου, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει για τα επεισόδια που στιγμάτισαν το προ ημερών ντέρμπι της Παρτίζαν με τον Ερυθρό Αστέρα. Διαβάστε όσα είπε ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής...

Τεχνικός διευθυντής Παρτίζαν: "Πουλάμε τον Ταουαμπά, πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ"
Ίβιτσα Ίλιεφ, partizan.rs

- Το σερβικό ποδόσφαιρο κάνει διαρκώς άλματα προόδου...

"Δύο από τις καλύτερες ομάδες της χώρας, η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας, συεχίζουν στην Ευρώπη, η εθνική ομάδα προκρίθηκε στο Μουντιάλ, είμαστε σε καλή κατάσταση. Το ποδόσφαιρο βέβαια είναι όπως η ζωή, από στιγμή σε στιγμή πολλά μπορεί να αλλάξουν. Πριν από ένα χρόνο ήμασταν σε πολύ κακή κατάσταση και τώρα είμαστε σε διαρκή άνοδο. Πλέον παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και έχουμε πολλές δυνατότητες για ακόμη καλύτερα πράγματα. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες στη Σερβία που έχουν ανέβει και μπορούν να νικήσουν Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρα, κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα".

- Υπήρξαν σπουδαίοι Σέρβοι ποδοσφαιριστές που πραγματοποίησαν μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά η εθνική ομάδα της Σερβίας αδυνατούσε να εξασφαλίσει προκρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό γιατί συνέβαινε;

" Ισχύει αυτό που λες, αλλά τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Η ομοσπονδία έχει νέους ανθρώπους, η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας το ίδιο. Βλέπουμε πλέον το ποδόσφαιρο με νέα σκοπιά. Όταν δουλεύεις σκληρά και έχεις όραμα και νέες ιδέες, δεν γίνεται να μην πας καλύτερα από ό,τι παλαιότερα".

- Στην Ελλάδα αγωνίζονται Σέρβοι ποδοσφαιριστές, που ξεχωρίζουν. Όπως ο Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ και ο Ζίβκοβιτς, ο γκολκίπερ της Ξάνθης...

"Ναι, και οι δύο είναι εξαιρετικοί παίκτες. Ο Ζίβκοβιτς μάλιστα προέρχεται από την ομάδα μου. Τον ξέρω καλά. Πιστεύω ότι εύκολα μπορεί να παίξει σε μεγάλη ελληνική ομάδα. Ο Πρίγιοβιτς είναι διεθνής. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα τον πουλήσει και μάλιστα με πολλά εκατομμύρια ευρώ".

- Πιστεύετε ότι αυτό θα γίνει σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο ή το καλοκαίρι;

"Όχι τώρα, το καλοκαίρι, αφού θα έχει γίνει και το Μουντιάλ. Θα παίξει, θα τον δουν όλοι".

- Εφέτος η Παρτίζαν τέθηκε αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό, αλλά γνώρισε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League. Ποια είναι η άποψή σας για τα δύο παιχνίδια;

"Έγιναν εξαιρετικά παιχνίδια. Χάσαμε εξαιτίας δικών μας λαθών. Και στα δύο ματς, η Παρτίζαν ήταν καλύτερη στο γήπεδο, αλλά η άμυνα έκανε λάθη και το πληρώσαμε. Από εκείνα τα παιχνίδια και μετά, αλλάξαμε πολλά και στη θέση του τερματοφύλακα και σε αυτή της άμυνας. Τώρα είμαστε στους "32" του Europa League και συνεχίζουμε".

Τεχνικός διευθυντής Παρτίζαν: "Πουλάμε τον Ταουαμπά, πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ"
Ίλιεφ, Παπαδημητρίου

(Ο Ίλιεφ σε μονομαχία με τον νυν τεχνικό διευθυντή της Ξάνθης, Γιάννη Παπαδημητρίου, σε παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ στις 13 Ιανουαρίου 2008).

- Ο Ολυμπιακός πλέον έχει τον πρώην επιθετικό σας, Ούρος Τζούρτζεβιτς, ο οποίος στην Παρτίζαν έβαζε ένα σωρό γκολ. Είναι σημαντική η απουσία του για την ομάδα σας;

"Είναι πράγματι έτσι. Χάσαμε δύο παίκτες που μαζί είχαν βάλει 54 γκολ στη σεζόν και αυτό ήταν πρόβλημα για εμάς. Όμως κάναμε καλές επιλογές στις μεταγραφές και έχουμε καλύτερη ομάδα από ό,τι πέρυσι. Είναι καλό για τον Τζούρτζεβιτς που πήρε μεταγραφή σε μια τόσο καλή ομάδα. Μερικές φορές είναι δύσκολο για έναν νεαρό παίκτη να πάει σε ένα τέτοιο club, οπότε νομίζω ότι είναι λογικό να χρειαστεί λίγο χρόνο να προσαρμοστεί. Τώρα τελευταία, βέβαια, έχει αρχίσει να σκοράρει και τα καλύτερα έρχονται για αυτόν τα επόμενα χρόνια".

- Έχει τις δυνατότητες ο Τζούρτζεβιτς να κάνει μια πολυδάπανη μεταγραφή μέσω του Ολυμπιακού;

"Εξαρτάται. Ικανότητες έχει, εξαρτάται από αυτόν. Αν βάλει 15-20 γκολ, σίγουρα. Έχει ποιότητα. Όταν είσαι νέος, καλός και σε πιστεύει η ομάδα, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα".

- Έχετε στενές σχέσεις με την Ελλάδα, άλλωστε περάσατε από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πάει να πάρει το πρωτάθλημα. Πιστεύετε ότι μπορεί να τα καταφέρει;

"Έχω πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα και υποστηρίζω και τον ΠΑΟΚ. Παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα, έχω φίλους στον ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι εφέτος είναι η ευκαιρία του. Τα προηγούμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ πήγαινε καλά, ειδικά όταν ήταν προπονητής ο Βλάνταν Ίβιτς. Στεναχωρήθηκα όταν έφυγε, αλλά πιστεύω ότι στο μέλλον θα είναι ξανά προπονητής του ΠΑΟΚ. Είναι ο κατάλληλος γι' αυτή τη θέση. Ο ΠΑΟΚ ανταγωνίζεται τον Ολυμπιακό και αυτή τη φορά έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα...".

- Η Παρτίζαν έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί μάλιστα είναι αδελφοποιημένοι. Πόσο εύκολο είναι να παραχωρεί παίκτες στον Ολυμπιακό η ομάδα σας, όπως έγινε με τον Τζούρτζεβιτς;

"Το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες. Αν δεχτείς μια καλή πρόταση, γιατί να μην προχωρήσεις ένα deal; Δώσαμε τώρα τον Τζούρτεβιτς, στο μέλλον μπορεί να δώσουμε έναν άλλο. Ή να γίνει και το αντίστροφο. Αυτό μπορεί να γίνει και με τον ΠΑΟΚ. Θα είναι χαρά μου να κάνω μια τέτοια δουλειά με τον ΠΑΟΚ".

- Ο Ταουαμπά της Παρτίζαν γράφεται ότι ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. Τι απάντηση μπορείτε να δώσετε;

"Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στα Βαλκάνια. Παίζει φανταστικά, κάνει εξαιρετική χρονιά και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Πολλές ομάδες μας έχουν κάνει κρούση. Από πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και από την Ασία. Κατά 99% θα τον πουλήσουμε, αλλά θα δούμε σε ποια ομάδα. Εξαρτάται από τα χρήματα που θα μας δώσουν, αλλά και από το τι θέλει ο ίδιος".

- Πόσα χρήματα ζητάτε για την πώλησή του;

"Δεν θα ήθελα να μιλήσω γι' αυτό".

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÐÁÑÔÉÆÁÍ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - PARTIZAN (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
Ταουαμπά, Ζντιέλαρ EUROKINISSI SPORTS

(Ο Ταουαμπά σε μονομαχία με τον Ζντιέλαρ, στο προ μηνών παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Παρτίζαν).

- Προ ημερών έγιναν σοβαρά επεισόδια στην αναμέτρηση της Παρτίζαν με τον Ερυθρό Αστέρα. Θα θέλατε να τοποθετηθείτε για ό,τι συνέβη;

"Καλύτερα όχι. Ρώτησέ με ό,τι άλλο θέλεις, αρκεί να αφορά σε αγωνιστικά θέματα...".

- Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε;

"Στέλνω τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους Έλληνες. Λατρεύω την Ελλάδα, εκεί γεννήθηκε η κόρη μου, στη Θεσσαλονίκη. Απολαμβάνω να έρχομαι 1-2 φορές το χρόνο στη χώρα σας...".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ