ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τασουλής: "Ο Πανιώνιος δεν έχει όρια"

Τασουλής: "Ο Πανιώνιος δεν έχει όρια"
EUROKINISSI SPORTS

O Χρήστος Τασουλής μίλησε στο Sport24.gr για την ισοπαλία του Πανιωνίου κόντρα στην ΑΕΚ, αναφέρθηκε στη δυναμική παρουσία του κόσμου στη Νέα Σμύρνη, αποκάλυψε τη διαφορά του Μιλόγεβιτς απ' τον Ουζουνίδη, ενώ υποστήριξε πως οι "κυανέρυθροι" δεν έχουν... ταβάνι στα όνειρα.

Αν η προσπάθεια του Πανιωνίου την τελευταία τριετία είχε πρόσωπο, τότε ο Χρήστος Τασουλής θα έθετε σοβαρή υποψηφιότητα για να αποτελέσει τον κύριο εκφραστή της. Ο 25χρονος αριστερός μπακ έζησε με έντονο τρόπο την εφιαλτική σεζόν 2014/15, όπου η ομάδα απέφυγε τον υποβιβασμό την τελευταία αγωνιστική, ενώ πέρυσι είχε σημαντική συμβολή στην επιστροφή των "κυανέρυθρων" στο -ποδοσφαιρικό- προσκήνιο.

Παρ' όλα αυτά, στην αρχή της φετινής χρονιάς έχασε τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα λόγω του πολύ καλού ξεκινήματος του νεοαποκτηθέντα, Μάριου Αντωνιάδη. Όμως, όπως ο Πανιώνιος, έτσι κι αυτός, δεν τα παράτησε, δούλεψε σκληρά, έσκυψε το κεφάλι και επέστρεψε ακόμα πιο δυνατός, αποτελώντας βασικό κι αναντικατάστατο μέλος -από μία στιγμή κι ύστερα- της τρομερής πορείας των "κυανέρυθρων".

O Έλληνας διεθνής αμυντικός ήταν εκ των διακριθέντων του Πανιωνίου και στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη, βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου ο Ιστορικός να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και να συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία του. Ο Πανιώνιος, με το πέρας της 23ης αγωνιστικής, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έξι βαθμούς πίσω απ' τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα το "όνειρο της Πλατείας" να παραμένει ζωντανό.

Τασουλής: "Ο Πανιώνιος δεν έχει όρια"

Ο Χρήστος Τασουλής με τον δημοσιογράφο του Sport24.gr, Ηλία Καλλονά στην μικτή ζώνη.

Μετά τη λήξη του αγώνα, το Sport24.gr μίλησε με τον διεθνή μπακ στην μικτή ζώνη και του ζήτησε αρχικά ένα σχόλιο για την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, όπου παρουσιάστηκε "μουδιασμένη" και αγχωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια: "Νομίζω πως δεν υπήρχε άγχος. Απλά δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα στον αγωνιστικό χώρο απ' την αρχή. Ευτυχώς, στο δεύτερο ημίχρονο συνήλθαμε και πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα".

Έπαιξε ρόλο η παρουσία του κόσμου

Ο Τασουλής είχε να αντιμετωπίσει τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος προερχόταν από μία σειρά καλών εμφανίσεων. Παρ' όλα αυτά, κατάφερε να τον περιορίσει, με συνέπεια ο Έλληνας εξτρέμ να γίνει αλλαγή περίπου στο 60ό λεπτό της αναμέτρησης: "Ο Λάζαρος είναι ένας πολύ έμπειρος και πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Θεωρώ πως η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας με βοήθησε στο να αντιμετωπίσω τις επιθέσεις απ' τη δεξιά πλευρά.

Σίγουρα, αν δεν έχεις βοήθεια απ' τους συμπαίκτες του, όταν αντιμετωπίζεις τέτοιους ποδοσφαιριστές, τότε είναι δύσκολο να τους περιορίσεις. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δουλέψαμε όλοι μαζί πολύ καλά στον αμυντικό τομέα, άσχετα αν δεν ήμασταν το ίδιο καλοί επιθετικά. Καταφέραμε να περιορίσουμε όλες τις επιθέσεις του αντιπάλου, πέρα απ' τη φάση του γκολ, η οποία προέρχεται από δικό μας λάθος".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Εν αντιθέσει με το πρώτο, στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Πανιωνίου παρουσίασαν μία πολύ καλύτερη εικόνα, ανεβάζοντας αισθητά ρυθμούς. Τι άλλαξε κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου; Έπαιξε ρόλο η στήριξη του κόσμου;

"Φυσικά έπαιξε ρόλο η παρουσία του κόσμου. Γέμισε το γήπεδο μόνο και μόνο για εμάς και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτό. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου είπαμε κάποια πράγματα στα αποδυτήρια. Είπαμε πως έχουμε 45 λεπτά ακόμα και δεν θα παρατήσουμε το ματς. Θα δώσουμε και την ψυχή μας. Γι' αυτό το λόγο καταφέραμε να πάρουμε την ισοπαλία. Θα μπορούσαμε να πάρουμε και κάτι παραπάνω, αλλά μένουμε στην ισοπαλία. Ελπίζουμε στο παιχνίδι με τη Λάρισα να πάρουμε το τρίποντο".

Ο 25χρονος μπακ είδε για πρώτη φορά, ως πρωταγωνιστής, τόσο γεμάτο το γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Πώς ήταν αυτή η νέα εμπειρία;

"Η αλήθεια είναι πως ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Νομίζω πως είχε αρκετά χρόνια ο Πανιώνιος να γεμίσει το γήπεδο και είμαστε χαρούμενοι που φέραμε τον κόσμο πάλι πίσω. Όσο περισσότερο έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο, τόσο πιο γιορτινή θα γίνεται η ατμόσφαιρα και για εμάς, αλλά και για τους φιλάθλους".

Μακάρι να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό

Παρά την ισοπαλία, ο Πανιώνιος μείωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά απ' τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Τελικά, μπορεί η ομάδα να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

"Ο Πανιώνιος δεν έχει όρια. Όμως, δεν θα ήθελα να μιλήσω για πρωτάθλημα. Υπάρχουν ακόμα εφτά αγωνιστικές. Θα κοιτάξουμε, όπως κάνουμε τόσο καιρό, το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο. Μακάρι να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό. Ή, στη χειρότερη περίπτωση, να μείνουμε μακριά απ' τους διώκτες μας".

Σε προσωπικό επίπεδο, η χρονιά για τον Τασουλή δεν ξεκίνησε ιδανικά, αφού, όπως προείπαμε, έχασε τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα. Παρ' όλα αυτά, βρήκε το κίνητρο και επέστρεψε στις βασικές επιλογές του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ποιες ήταν, όμως, οι σκέψεις του κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής απραξίας;

"Σίγουρα, όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν αγωνίζεται πρέπει να διαχειριστεί την ψυχολογία του. Δεν σταμάτησα να δουλεύω και να προσπαθώ για το καλύτερο. Κάποια στιγμή πήρα την ευκαιρία απ' τον προπονητή μου και πλέον του αποδεικνύω καθημερινά πως αξίζει να βρίσκομαι στην αρχική ενδεκάδα. Χαίρομαι που αποτελώ βασική επιλογή του".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς αποτέλεσε τον διάδοχο του Μαρίνου Ουζουνίδου στον Πανιώνιο, συνεχίζοντας το αξιόλογο έργο του. Τι διαφορετικό έχει προσφέρει ο Σέρβος τεχνικός στους "κυανέρυθρους" την εφετινή σεζόν;

"Η αλήθεια είναι πως δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ η φιλοσοφία της ομάδας. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι και απλά έχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη ελευθερία στις επιθετικές κινήσεις μας. Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην μεσοεπιθετική γραμμή μάς δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάζουμε ωραίο ποδόσφαιρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα".

Την τελευταία τριετία αρκετοί πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου αναχώρησαν για άλλες... πολιτείες είτε με μεταγραφή είτε ως ελεύθεροι. Παρ' όλα αυτά, οι "κυανέρυθροι" καταφέρνουν να παρουσιάζουν την ίδια ομοιογένεια και χρόνο με το χρόνο να βελτιώνονται βαθμολογικά. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

"Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που βρίσκονται το ίδιο διάστημα μ' εμένα στην ομάδα. Αυτό μας προσφέρει μία ομοιογένεια, αφού η ομάδα έχει καταφέρει να διατηρήσει έναν κορμό, με αποτέλεσμα ακόμα κι αν φεύγουν παίκτες να παραμένουμε μία πραγματική ομάδα. Παράλληλα, καταφέρνουμε να ενσωματώνουμε άμεσα στην ομάδα τους νέους ποδοσφαιριστές. Το μυστικό είναι η ομοιογένεια και το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα".

Το καλοκαίρι του 2014 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πανιωνίο. Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, πίστευε πως θα ζούσε τέτοιες στιγμές με την ομάδα της Νέας Σμύρνης;

"Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε φτάσει σ' ένα σημείο να είμαστε δεύτεροι στο πρωτάθλημα, από εκεί που κανείς δεν μας υπολόγιζε ούτε καν για την πεντάδα. Είναι ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα και ελπίζω να κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ