ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στρόμπερι: "Πάση θυσία νίκη με ΤΣΣΚΑ"

Στρόμπερι: "Πάση θυσία νίκη με ΤΣΣΚΑ"
Στρόμπερι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τον Ολυμπιακό μπορεί να προέχει χρονικά το παιχνίδι της Δευτέρας στην Πάτρα με τον Απόλλωνα για τη Basket League ΣΚΡΑΤΣ ωστόσο στο μυαλό του Ντι Τζέι Στρόμπερι είναι το φινάλε του ΤΟΡ-16 της Euroleague κόντρα στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Παρασκευή στο ΣΕΦ και της πρόκρισης στα playoffs.

Ο Ολυμπιακός θα ξέρει το βράδυ της Πέμπτης αν την Παρασκευή θα χρειάζεται νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ ώστε να προκριθεί στα playoffs της φετινής Euroleague με τον Ντι Τζέι Στρόμπερι όπως δήλωσε στο Euroleague Greece να παραμένει αισιόδοξος.

Ο Ολυμπιακός μετά τη βαριά του ήττα στη Μόσχα από την Χίμκι με 98-66 την περασμένη Πέμπτη καλείται πλέον να περιμένει έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να μπορεί με νίκη του επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ να κρατάει τη νίκη στα χέρια του. Και πιο συγκεκριμένα νίκη των Ζαλγκίρις στο Κάουνας επί της Μπαρτσελόνα και της Λαμποράλ Κούτσα στη Γερμανία επί της Μπάμπεργκ.

Ο Ολυμπιακός που περιμένει αυτόν τον συνδυασμό αποτελεσμάτων μετά το εύστοχο τρίποντο του Ντάιρις Μπέρτανς στην κανονική διάρκεια του ισπανικού ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης που έδωσε τη νίκη στους Βάσκους του Γιάννη Μπουρούση με 89-88. Μία εξέλιξη που έχει να κάνει μετά την ήττα του από τη Χίμκι αλλά κυρίως μετά από αυτήν από την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ και ενδεχομένως και αυτή της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι στη Γερμανία από το τρίποντο του Γιάνις Στρέλνιεκς.

Εν ολίγοις ο Ολυμπιακός από το τρίποντο του Στρέλνιεκς βρίσκεται κοντά στον αποκλεισμό του από την πρόκρισή του στα playoffs της φετινής Euroleague στο δρόμο προς το Final Four του Βερολίνου και από αυτό του Μπέρτανς έμεινε ζωντανός για άλλη μία εβδομάδα. Ο Στρόμπερι ωστόσο που έχει ζήσει τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού από την πρώτη μέρα έχει κάθε λόγο να έχει τη δική του άποψη.

"Είμαστε ακόμη ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισής μας στα playoffs της φετινής Euroleague. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να αγωνιστούμε σίγουρα καλύτερα κόντρα στη ΤΣΣΚΑ από ότι στη Μόσχα κόντρα στη Χίμκι στο τελευταίο μας παιχνίδι. Να δουλέψουμε σε ότι μας πει ο κόουτς σε άμυνα και επίθεση και να πάρουμε τη νίκη", ήταν το πρώτο σχόλιο του Αμερικανού φόργουορντ του Ολυμπιακού στο Euroleague Greece.

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα γνωρίζει το βράδυ της Πέμπτης για το αν θα έχει ελπίδες πρόκρισης ή όχι στα playoffs της Euroleague με νίκη του επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανάλογα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα ο Στρόμπερι είναι κατηγορηματικός. "Το σίγουρο είναι ότι δεν κρατάμε τη τύχη της πρόκρισής μας στα χέρια μας. Είναι αλήθεια ότι θα πρέπει να περιμένουμε και δύο άλλα αποτελέσματα ευχόμενοι ότι θα έρθουν όπως τα θέλουμε για να ελπίζουμε. Ακόμη και αν δεν συμβεί αυτό όμως θα πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε τη ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ. Κι αυτό γιατί όλοι θυμούνται το φινάλε μίας πορείας και όχι αν υπήρξαν άλλου είδους σημαντικές νίκες ή ακόμη και ήττες όπως η βαριά που γνωρίσαμε στη Μόσχα από την Χίμκι".

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν πάρει την πρόκρισή του στα playoffs της φετινής Euroleague ο Αμερικανός φόργουορντ των "ερυθρολεύκων" σημείωσε: "Θα πρέπει παρά τη στεναχώρια μας να σηκώσουμε το κεφάλι και να τα δώσουμε όλα ώστε να κατακτήσουμε το ελληνικό πρωτάθλημα. Για αυτό και θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στα δύο τελευταία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας με τον Απόλλωνα στην Πάτρα και στο ΣΕΦ με το Ρέθυμνο για να διατηρήσουμε το απόλυτο πλεονέκτημα μέσω της 1ης θέσης".

Για τη βαριά ήττα στη Μόσχα από την Χίμκι ο Στρόμπερι υποστήριξε: "Η Χίμκι είναι μία δυνατή ομάδα με τους παίκτες της να βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα καθώς βάλανε μεγάλα σουτ και ειδικά τρίποντα που τους επέτρεψαν να ανοίξουν τη διαφορά και να φθάσουν στη νίκη".

Κι όσο για το κατά πόσο υπήρχε κούραση μετά τα δύο παιχνίδια που είχανε προηγηθεί με τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο κατάμεστο ΣΕΦ και επί του Άρη στην κατάμεστη Nick Galis Hall στη Θεσσαλονίκη είπε: "Δεν θα το έλεγα. Ήταν δύο παιχνίδια που έπρεπε να τα κερδίσαμε και τα κερδίσαμε και πήγαμε στη Μόσχα για να κερδίσουμε και την Χίμκι στη Μόσχα αλλά δεν μας βγήκε το παιχνίδι".

Σε εκείνο το σημείο ο Στρόμπερι φρόντισε να σταθεί στον όμιλο του ΤΟΡ-16 του Ολυμπιακού στη φετινή Euroleague λέγοντας: "Βρεθήκαμε σε ένα δύσκολο γκρουπ όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι δύο θέσεις θα κριθούν στη τελευταία αγωνιστική. Κι όσο για μας μπορεί να είμαστε σε δύσκολη θέση και να μην εξαρτάται η πρόκρισή μας από μας ωστόσο πιστεύω ότι θα είναι γραφτό να αξιοποιήσουμε τη τελευταία μας ευκαιρία για πρόκρισή μας στα playoffs. Ακόμη και αν χρειαστήκαμε το τρίποντο του Μπέρτανς στη νίκη της Λαμποράλ επί της Ρέαλ. Ένα τρίποντο που ήρθε στην εκπνοή του παιχνιδιού και πολύ πιθανό να αποτελεί ένα μήνυμα ότι ακόμη και τώρα όλα γίνονται. Πως όλα μπορούν να συμβούν".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ