ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στεφανίδης: "Ο Τολιόπουλος είναι απρόβλεπτος"

Στεφανίδης: "Ο Τολιόπουλος είναι απρόβλεπτος"
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Βασίλη Τολιόπουλο και ο πρώην συμπαίκτης του στον Κολοσσό, Χριστόφορος Στεφανίδης αναλύει στο Sport24.gr τον αγωνιστικό χαρακτήρα του διεθνή με την Εθνική εφήβων γκαρντ

Έχοντας φάει τα γήπεδα της Α1 με το... κουτάλι ο Χριστόφορος Στεφανίδης έχει την εμπειρία και το γνωστικό υπόβαθρο για να αναγνωρίζει ποιος παίκτης μπορεί να φτάσει ψηλά και ποιος έχει ταβάνι στις δυνάμεις του. Το Sport24.gr ζήτησε από τον 35χρονο γκαρντ να αναλύσει τα δυνατά κι αδύνατα σημεία του Βασίλη Τολιόπουλου, τον οποίο ζούσε καθημερινά στις προπονήσεις και τους αγώνες του Κολοσσού. Ποια είναι τα σημεία που χρίζουν δουλειάς για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού και πιο χαρακτηριστικό είναι αυτό που τον κάνει ιδιαίτερο; Ο πρώην συμπαίκτης του δίνει το... scouting report.

Ποια είναι η άποψη σου για τον Τολιόπουλο;

" Ο Βασίλης είναι ένα παιδί που εκμεταλλεύτηκε πλήρως την αγωνιστική κατάσταση που δημιουργήθηκε φέτος στον Κολοσσό. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς αλλάξαμε ξένους στις θέσεις των γκαρντ και σε συνδυασμό με κάποιους τραυματισμούς βρήκε χώρο. Είναι πολύ σημαντικό ότι ήξερε να περιμένει, είχε υπομονή, συνέχισε να δουλεύει κι ενώ αρχικά δεν είχε καθόλου χρόνο συμμετοχής στην πορεία βρέθηκε να έχει συγκεκριμένο ρόλο μέσα στην ομάδα και σε πολλά παιχνίδια ο χρόνος του ήταν σε διψήφια επίπεδα. Μπόρεσε να αντεπεξέλθει πολύ καλά".

Ποια θεωρείς ότι είναι τα δυνατά του σημεία και που χρειάζεται δουλειά;

" Στα αγωνιστικά του πλεονεκτήματα ένα σημαντικό στοιχείο που τον χαρακτηρίζει είναι το θράσος. Έχει μία αγωνιστική άγνοια κινδύνου αγωνιστική, η οποία τον βοηθάει πολύ ψυχολογικά μέσα στον αγώνα. Στο τεχνικό κομμάτι είναι ένας παίκτης που έχει ιδιαίτερη επαφή με το καλάθι, ενώ στην άμυνα διακρίνεται για την πίεση που μπορεί να ασκήσει πάνω στην μπάλα. Ειδικά αυτό το αμυντικό κομμάτι το βελτίωσε πάρα πολύ από την πρώτη ημέρα που ήρθε στη Ρόδο. Γενικά ο Βασίλης είναι ένα παιδί πολύ δεκτικό στην πληροφορία και στις συμβουλές που αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα αυτό που του ζητάει η ομάδα.

Όσον αφορά τους τομείς που χρειάζεται δουλειά είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να δουλέψει στο κορμί του. Πρέπει να δυναμώσει για να μπει σε πιο... αντρικό επίπεδο ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει απέναντι σε μεγαλύτερα και δυνατότερα κορμιά. Γενικά στην άμυνα μειονεκτεί από τους αντιπάλους του στα πιο physical κομμάτια του ματς. Στην θα πρέπει να μάθει να κινείται λίγο περισσότερο σαν πλέι μέικερ. Με αυτό εννοώ ότι θα πρέπει να μπορεί να διαβάζει και να οργανώνει την επίθεση χωρίς, όμως, να κόβει το επιθετικό του ένστικτο. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα είδα ότι αυτό το έχει βελτιώσει κι ελπίζω να συνεχίσει έτσι για να γίνει ένας ολοκληρωμένος γκαρντ".

Στεφανίδης: "Ο Τολιόπουλος είναι απρόβλεπτος"
INTIME SPORTS

Θεωρείς ότι θα μπορέσει να παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο;

" Αυτό θα εξαρτηθεί καθαρά από αυτόν και πως θα ανταποκριθεί το χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται Ολυμπιακό. Θα βρίσκεται σε ένα τρομερό εργασιακό περιβάλλον όπου συνέχεια δίπλα του θα βρίσκονται οι κατάλληλοι άνθρωπο για του δίνουν τη σωστή κατεύθυνση που θα πρέπει να κινηθεί. Το προπονητικό τιμ, ο γυμναστής Ανδρέας Γκατζούλης, το ιατρικό τιμ και οι έμπειροι συμπαίκτες θα μπορούν πάντα να του δείχνουν το δρόμο που θα πρέπει να βαδίσει. Είναι πολύ σημαντικό ότι θα έχει εξαιρετικά έμπειρους συμπαίκτες να το καθοδηγούν, ενώ θα βρίσκεται κοντά και στον Σπανούλη, ο οποίος όλοι γνωρίζουν πόσο σκληρά του αρέσει να δουλεύει. Είναι καθαρά στο χέρι του να τα εκμεταλλευτεί όλα αυτά και να φτάσει εκεί που μπορεί. Το σίγουρο είναι ότι μπροστά του έρχεται ένα πολύ κρίσιμο διάστημα όπου θα είναι καθοριστικό για την αγωνιστική του ταυτότητα αλλά και για την διαμόρφωση της αγωνιστικής του ετοιμότητας".

Άκουγε όταν του έκανες κάποια παρατήρηση;

" Όπως ανέφερα και πριν πρόκειται για ένα παιδί που είναι δεκτικό στην πληροφορία. Ακούει προσεκτικά τι πρέπει να βελτιώσει και προσπαθεί να το κάνει. Θα τον χαρακτήριζα σφουγγάρι γιατί ακούει τους γύρω του και προσπαθεί να βελτιωθεί χωρίς να ξεχνάει το ένστικτο του και το απρόβλεπτο που τον καθιστούν ξεχωριστό παίκτη. Προσωπικά περιμένω ότι θα δουλέψει ακόμα πιο σκληρά σε σχέση με τον Κολοσσό".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ