ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σταμούλης: "Ο Πανιώνιος θα παίξει κανονικά στην Α2"

Σταμούλης: "Ο Πανιώνιος θα παίξει κανονικά στην Α2"
INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Χάρης Σταμούλης μιλάει στο Sport24.gr και αποκαλύπτει σε ποια κατηγορία θα παίζει η ομάδα τη νέα χρονιά αλλά και τις προσπάθειες που έκανε για να βρεθούν οι Νεοσμυρνιώτες στην Α1 από φέτος

Έπειτα από 35 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας ο Πανιώνιος καλείται για πρώτη φορά να αγωνιστεί σε άλλη κατηγορία . Ο περσινός υποβιβασμός ήταν οδυνηρός για τον Ιστορικό που πλέον προσπαθεί να ανασυνταχθεί προκειμένου να επιστρέψει όσο πιο σύντομα γίνεται εκεί όπου ανήκει.

Ο χρόνος περνάει και οι "κυανέρυθροι" δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να κινούνται στο μεταγραφικό παζάρι με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες φήμες ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α2 αλλά θα ζητήσει να αγωνιστεί στη Β' εθνική. Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Πανιωνίου, Χάρη Σταμούλη για να μάθει τι ισχύει αναφορικά με τις φήμες που ακούγονται, ενώ η κουβέντα δεν γινόταν να μην πάει και στην περσινή σεζόν αλλά και για τον απολογισμό που κάνει τώρα που οι παλμοί έχουν πέσει.

Με τον χρόνο πλέον να έχει περάσει τι γεύση σας μένει από τη φετινή χρονιά;

" Παραμένει μία μεγάλη πικρία που η ομάδα υποβιβάστηκε. Έγινε μία προσπάθεια πολύ καλή, όμως ήταν άνισοι οι όροι, καθώς αναλάβαμε πολύ αργά. Δημιουργήσαμε ένα αξιόμαχο σύνολο, το οποίο κατά γενική ομολογία δεν άξιζε να υποβιβαστεί. Έγιναν κάποια λάθη και υπήρξαν κάποιες ατυχίες που μας οδήγησαν εκεί. Με βάση το ρόστερ δεν νομίζω ότι έπρεπε να υποβιβαστούμε".

Αν μπορούσατε να γυρίσετε το χρόνο τι θα αλλάζατε;

" Κάποιες επιλογές στους προπονητές και την μη αλλαγή του Χάνκοκ όταν τραυματίστηκε. Επίσης τώρα που βλέπω τα πράγματα πιο αποστασιοποιημένα ίσως χρειαζόταν να έχω μία πιο ενεργή συμμετοχή και σε διάφορα άλλα θέματα που είχαν να κάνουν με το διοικητικό κομμάτι".

Σταμούλης: "Ο Πανιώνιος θα παίξει κανονικά στην Α2"

Έχουν ακουστεί πολλά για τη νέα σεζόν. Τελικά η ομάδα που θα παίζει τη νέα σεζόν;

" Η ομάδα θα παίξει κανονικά στην Α2. Παρότι δεν έχει διαρρεύσει έγιναν κάποιες προσπάθειες μέσω συγχώνευσης μήπως καταφέρναμε να παίξουμε ακόμα και στην Α1, όμως δεν προχώρησαν. Ίσως να είναι και καλύτερα έτσι γιατί η πανιώνια λογική μας λέει ότι πρέπει να κερδίζουμε μέσα στο παρκέ. Βέβαια δεν κρύβω ότι πέρσι δεν θεωρώ ότι υποβιβαστήκαμε για αγωνιστικούς λόγους αλλά εξαιτίας καθυστερημένων κινήσεων. Από τη στιγμή που η ομάδα ξεκίνησε να
"κτίζεται" τον Οκτώβρη δεν ήταν ίδια τα κριτήρια για όλους. Μην ξεχνάτε ότι το ρόστερ ολοκληρώθηκε την 6η αγωνιστική και τότε ήμασταν ήδη στο 0-6. Όπως καταλαβαίνετε δεν υπήρχαν πολλές πιθανότητες να πάμε καλά. Δυστυχώς κάποια λάθη και ατυχίες μας έφεραν στον υποβιβασμό
".

Έχετε ξεκινήσει να ετοιμάζεται και αγωνιστικά την ομάδα για την Α2;

" Ελπίζω ότι σε λίγε ημέρες θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον προπονητή που θα αναλάβει τον σχεδιασμό της καινούριας χρονιάς. Με βάση τις προτάσεις του προπονητή και σε συνδυασμό με τις συζητήσεις που γίνονται με χορηγούς θα δούμε τι μπορούμε να υλοποιήσουμε από αυτά που θα ζητηθούν. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ελπίζω πως θα έχουμε θετικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Πανιώνιος από μόνος του ως όνομα και μέγεθος μπορεί να προσελκύει προπονητές και παίκτες γιατί όλοι θέλουν να βρεθούν εδώ όταν υπάρχουν κάποια στοιχειώδη. Εμείς αυτά τα στοιχειώδη προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε γιατί θέλουμε ως Πανιώνιος να είμαστε σωστοί απέναντι σε όσους συνεργαζόμαστε. Μην ξεχνάτε ότι παράλληλα προσπαθούμε να επουλώσουμε και τις πληγές του παρελθόντος γιατί για εμάς είναι κι αυτό σημαντικό. Έχουμε βάλει τα χρωστούμενα σε μία τάξη, όμως θέλει δουλειά ακόμα".

"Είμαι προβληματισμένος αλλά..."

Έχετε βρει χορηγούς ή κάποιους που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν οικονομικά;

" Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και αυτό που φαίνεται είναι ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία. Ενώ αρχικά ήμασταν αρκετά αισιόδοξοι ότι θα μπορούσαμε να καλύψουμε ένα μέρος χορηγιών, εντούτοις ακόμα δεν το έχουμε καταφέρει. Αυτό με κάνει ιδιαίτερα προβληματισμένο γιατί λόγω της οικονομικής κατάστασης κανείς δεν βάζει το χέρι στη τσέπη. Ακόμα ψάχνουμε για χορηγούς και σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε αυτή την περίοδο.

Ειδικά φέτος η Α2 είναι μία εξαιρετικά δύσκολη κατηγορία. Δείτε τι κινήσεις έχουν γίνει και θα καταλάβετε ότι είναι σχεδόν σαν την Α1, όμως δεν υπάρχουν και τα... έσοδα της Α1. Είμαι αισιόδοξος ότι ο Πανιώνιος έστω και την τελευταία στιγμή θα βρει ανθρώπους που θα τον βοηθήσουν να ορθοποδήσει".

Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα του Πανιωνίου; Είστε αισιόδοξος;

" Είμαι αισιόδοξος ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε, στην Α1. Είναι μεγάλη η δύναμη που έχει αυτή η ομάδα και η παράδοση της στο ελληνικό μπάσκετ είναι τεράστια. Υπάρχει πάντα ένας κορμός νέων παικτών που βγαίνουν μέσα από την ακαδημία κι αυτό αποτελεί μία δικλείδα ασφαλείας για το μέλλον. Δεν ανησυχώ γενικά, όμως πρέπει να υπάρχει υπομονή από τους φιλάθλους και λογική σε ό,τι επιδιώκουμε. Δεν γίνεται να υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις όταν δεν υπάρχουν οι ανάλογοι χρηματοδότες γι αυτό. Όπως και να έχει είμαι πάντα αισιόδοξος για τον Πανιώνιο που μέσα από δυσκολίες έχει μάθει να μπορεί να επιβιώνει, να βγαίνει μπροστά και να βρίσκεται εκεί που το αξίζει. Το μόνο που χρειάζεται είναι κατανόηση, λογική και σύμπνοια σε όσους αγαπούν και ασχολούνται με τον Πανιώνιο".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ