ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σταφυλίδης: "Παίζαμε με την καλύτερη ομάδα του κόσμου"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM     (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
Σταφυλίδης EUROKINISSI

Ο Κώστας Σταφυλίδης μίλησε στο Sport24.gr και χαρακτήρισε την Εθνική Βελγίου ως την καλύτερη του πλανήτη. "Τα κάναμε όλα τέλεια, αλλά μόνο την ενδεκάδα τους αν δείτε, δεν χρειάζονται λόγια. Κοστίζουν 500 εκατ. ευρώ" ανέφερε μεταξύ άλλων. (PHOTOS).

Για 68 λεπτά έπαιξε ο Κώστας Σταφυλίδης στην αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στο Βέλγιο, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των προκριματικών για το Μουντιάλ 2018. Όσο αγωνίστηκε, ήταν από αυτούς που διακρίθηκαν. Είχε στο 18' το καταπληκτικό σουτ στο αριστερό δοκάρι στο 18', δυο μεγάλες μπαλιές σε Δώνη (24') και Φορτούνη (41'), αμυντική σταθερότητα και συνολικά πολύ καλή απόδοση.

Ήταν τόσο ψυχωμένος, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι διεθνείς, που κατάφερε να πάρει κεφαλιά από τον Μενιέ, ο οποίος έχει ύψος 1.90 μ. ενώ ο μπακ-χαφ της Άουγκσμπουργκ είναι 1.78 μ. Το ίδιο καλός και στο δεύτερο μέρος όσο αγωνίστηκε (αριστερά στη μεσαία γραμμή, όπως και στο Βέλγιο), όταν αντικαταστάθηκε από τον Μπάμπη Λυκογιάννη.

Ο Σταφυλίδης μίλησε στο Sport24.gr για τον αγώνα με το Βέλγιο, το οποίο τελικά επικράτησε 2-1 και πανηγύρισε την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αποθέωσε τους Βέλγους.

Τους χαρακτήρισε ως την καλύτερη Εθνική ομάδα του κόσμου με 30 πρωτοκλασάτους παίκτες, οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να παίξουν στο βασικό σχήμα. Για τη δική μας Εθνική υποστήριξε ότι ήταν άτυχη στα προκριματικά, ότι τα έκανε όλα τέλεια στο ματς της Κυριακής (3/9) και έδωσε το έναυσμα για επικράτηση σε βάρος της Κύπρου.

Σταφυλίδης: "Παίζαμε με την καλύτερη ομάδα του κόσμου"
Σταφυλίδης

- Η παλικαρίσια προσπάθεια δεν απέδωσε καρπούς. Η Εθνική έχασε από το Βέλγιο και τώρα δεν εξαρτάται από εμάς η 2η θέση. Ποια αίσθηση σου άφησε η αναμέτρηση;

"Το να χάνεις από το Βέλγιο μπορεί να χαρακτηριστεί από πολλούς λογικό. Μετά από μια τέτοια εμφάνιση, όμως, σου αφήνει στεναχώρια και τίποτα άλλο. Δεν αξίζαμε σε καμία περίπτωση να χάσουμε. Τα δύο σουτ που μας έκαναν έξω από την περιοχή δεν τα θεωρώ ευκαιρίες. Μας πήραν το ματς.

Δεν ξέρω τι να πω. Νομίζω ότι η ομάδα μας είναι πολύ άτυχη σε αυτά τα προκριματικά. Θα μπορούσαμε να έχουμε τουλάχιστον έξι βαθμούς παραπάνω, αν θεωρήσουμε ότι θα μπορούσαμε να νικήσουμε στο Βέλγιο και να τελειώσουμε το ματς στη Βοσνία, στο τέλος. Μας πειράζει, αλλά πρέπει να δούμε τώρα το παιχνίδι με την Κύπρο και να ελπίζουμε ότι το Βέλγιο θα πάρει θετικό αποτέλεσμα στη Βοσνία".

- Πιστεύεις ότι ο αγώνας κρίθηκε ξεκάθαρα από την ποιότητα των Βέλγων;

"Τα κάναμε όλα τέλεια, αλλά έχουν τρομερή ποιότητα. Μόνο την ενδεκάδα τους αν δείτε, δεν χρειάζονται λόγια. Κοστίζουν 500 εκατ. ευρώ όλοι μαζί. Χρειάστηκε μια ευκαιρία ο Λουκακού και μας έκανε το 2-1. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το δεύτερο γκολ τους προήλθε από μια εκπληκτική σέντρα, δεν μπορούσε να αντιδράσει ούτε ο Σωκράτης, ούτε κανένας εκεί που πήγε η μπάλα".

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Σταφυλίδης EUROKINISSI SPORTS

- Εκτιμάς ότι θα επηρεάσει αυτή η ήττα ενόψει των αγώνων που ακολουθούν, με Κύπρο και Γιβραλτάρ;

"Δεν νομίζω ότι ψυχολογικά επηρεαζόμαστε από την ήττα. Ίσα, ίσα που αν δούμε τι εμφάνιση κάναμε, μόνο υπερηφάνεια πρέπει να αισθανόμαστε. Παίζαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, κακά τα ψέματα. Για εμένα και για πολλούς άλλους, πρόκειται για την καλύτερη Εθνική ομάδα του κόσμου.

Είναι η πιο πλήρης ομάδα, έχει ρόστερ 30 παικτών, και οι 30 μπορούν να παίξουν ως βασικοί και όλοι τους αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Μόνο το αποτέλεσμα μας αφήνει πίκρα, αλλά θα το ξεπεράσουμε".

- Τι πιθανότητες δίνεις να κατακτήσουμε τελικά τη 2η θέση, που οδηγεί σε μπαράζ;

"Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν μπορέσουμε να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση. Το μόνο για το οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι θα τα δώσουμε όλα, όπως κάνουμε από την αρχή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δώνης: "Στα 21 μου Εθνική, όνειρο και επίτευγμα"
Ήττα στις λεπτομέρειες για την Ελλάδα, 2-1 από το Βέλγιο
Όρθιοι στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Σκίμπε: "Σίγουρος ότι το Βέλγιο θα προσπαθήσει να νικήσει στη Βοσνία"
Μανιάτης: "Δύσκολο να προκριθούμε, αλλά θα τα καταφέρουμε"
Ζέκα: "Ας μην έβαζα το γκολ κι ας νικούσαμε"
Σάμαρης: "Δεν ήταν αδράνεια, ήταν η ποιότητα των Βέλγων"
Παπασταθόπουλος: "Δύο γκολ με μιάμιση ευκαιρία το Βέλγιο"
Τζαβέλλας: "Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε"
Ένα άγιο 1-0

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ