ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σπανούλης και Πρίντεζης μιλούν στο Sport24.gr για τον "δάσκαλο" Ίβκοβιτς

Οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης μίλησαν στο Sport24.gr για την συνεργασία που είχαν στον Ολυμπιακό με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. "Ήταν δάσκαλος, βρήκα ταυτότητα σαν παίκτης".

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ανακοίνωσε πως τερματίζει την πλούσια και λαμπρή προπονητική του καριέρα, στην ηλικία των 73 ετών. Ένας κόουτς που συνέδεσε το όνομα του με την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, ο οποίος και εντυπωσίασε ολόκληρη την Ευρώπη με το σύνολο που έχτισε την σεζόν 2011-2012, το οποίο και οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας με εντυπωσιακό τρόπο, σε μία χρονιά που κανείς δεν περίμενε τους "ερυθρόλευκους". Οι δύο αρχηγοί των Πειραιωτών, οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης, μίλησαν στο Sport24.gr για την συνεργασία που είχαν με τον Σέρβο τεχνικό.

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: "Ο ΙΒΚΟΒΙΤΣ ΗΤΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ"

Σπανούλης και Πρίντεζης μιλούν στο Sport24.gr για τον "δάσκαλο" Ίβκοβιτς

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο ηγέτης εκείνης της ομάδας και ο Λαρισαίος γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr τόσο για τον προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς, όσο και για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν στον Ολυμπιακό για μία διετία (2010-2012). Ο Σέρβος τεχνικός ήταν ο πρώτος κόουτς με τον οποίο και συνεργάστηκε στους Πειραιώτες όταν πήρε απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι, με τον "Ντούντα" να παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Έλληνα γκαρντ να φορέσει τα ερυθρόλευκα το καλοκαίρι του 2010. Ο "Kill Bill", μιλώντας μας για εκείνον, τον χαρακτήρισε δάσκαλο, αλλά και ως έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Βασίλης Σπανούλης, μιλώντας στο Sport24.gr, μας είπε τα εξής για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: "Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία του αθλήματος στην Ευρώπη. Έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πραγματοποίησε μία τεράστια καριέρα. Έχει επηρεάσει με τον τρόπο του πολλές γενιές προπονητών. Έχει βγάλει αμέτρητους παίκτες κάτω από τις οδηγίες του και έχει κοουτσάρει αρκετούς από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες στην ιστορία του αθλήματος στην Ευρώπη.

Ένας προπονητής που εμπιστευόταν πάρα πολύ τα νεαρά παιδιά και του άρεσε να δουλεύει μαζί τους και να τα διδάσκει. Πόνταρε και επένδυε σε αυτά, τους έδειχνε μεγάλη εμπιστοσύνη και πάντα πίστευε στο ταλέντο τους. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς βοήθησε πάρα πολύ και μένα στην καριέρα μου. Είχαμε μία εκπληκτική συνεργασία για δύο χρόνια (2010-2012) στον Ολυμπιακό όταν και τον είχα προπονητή. Πίστευε σε μένα, στις δυνατότητες μου, με εμπιστευόταν και μου το έδειχνε. Έχω κρατήσει λόγια του και συμβουλές του.

Ζήσαμε μαζί ονειρικές και συγκλονιστικές στιγμές. Γράψαμε ιστορία με την ομάδα. Το 2012 κατακτήσαμε την Euroleague με εντυπωσιακό τρόπο, αλλά και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, φέρνοντας πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό μετά από 15 χρόνια. Πήραμε και ένα Κύπελλο το 2011. Είναι ένας κόουτς που του έχω μεγάλο σεβασμό. Έχω μόνο ευχάριστες αναμνήσεις μαζί του. Ήταν ένας δάσκαλος για μένα, τόσο μέσα, όσο και έξω από το γήπεδο.

Ακόμη έχω επικοινωνία μαζί του και κρατάμε μία πολύ καλή και δυνατή σχέση, η οποία χτίστηκε σε εκείνα τα δύο χρόνια που συνεργαστήκαμε στον Ολυμπιακό. Πάντα θα θυμάμαι τις μεγάλες στιγμές που πέρασαμε μαζί. Σημειώσαμε αρκετές τεράστιες νίκες, ζήσαμε μαζί μεγάλες επιτυχίες, πήραμε σημαντικούς τίτλους και επαναφέραμε στην κορυφή τον Ολυμπιακό, φτιάχνοντας μία αξιοζήλευτη ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της και με συγκεκριμένη φιλοσοφία. Νιώθω τον εαυτό μου πάρα πολύ τυχερό που είχα την ευλογία να δουλέψω μαζί του, όπως και όλοι οι παίκτες που συνεργαστήκαμε μαζί του. Ήταν χαρά μου που τον είχα κόουτς και έμαθα πολλά πράγματα από εκείνον. Αναμφίβολα είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που πέρασαν ποτέ από το ευρωπαϊκό μπάσκετ".

KILL BILL: ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΝΙΚΗΤΗ

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: "ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΒΡΗΚΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΠΑΙΚΤΗΣ"

Related content

Όπως έχουμε αναφέρει και σε σχετικό κείμενο στο Sport24.gr, το restart του Γιώργου Πρίντεζη το καλοκαίρι του 2011, ήταν restart και για τον Ολυμπιακό , καθώς οι Πειραιώτες σε μία σεζόν που δεν τους περίμενε κανείς, πραγματοποίησαν μία ονειρική χρονιά, κατακτώντας στο τέλος της σεζόν το πρωτάθλημα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, με τον τότε 27χρονο φόργουορντ να παρουσιάζεται αναγεννημένος, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε και έχει σε τεράστια εκτίμηση τον υπαρχηγό των "ερυθρολεύκων". Πίστεψε και πόνταρε σε εκείνον και τον βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τόσο να εξελίξει το παιχνίδι του, όσο και να βρει την αγωνιστική του ταυτότητα, όπως χαρακτηριστικά μας σχολίασε στο Sport24.gr.

Ο Γιώργος Πρίντεζης, μιλώντας μας στο Sport24.gr, μας είπε τα εξής για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: "Νιώθω πάρα πολύ τυχερός στην καριέρα μου που είχα για προπονητή τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ένας κόουτς που είχα μαζί του μία καταπληκτική συνεργασία στον Ολυμπιακό. Πίστευε σε μένα πάρα πολύ και μου το έδειχνε. Να στο πω έτσι απλά με... γούσταρε σαν παίκτη, μου έδωσε ευκαιρίες, μου έδωσε ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και πίστευε σε μεγάλο βαθμό στις ικανότητες μου. Και νιώθω ακόμη πιο τυχερός για αυτό το πράγμα, δηλαδή για το γεγονός πως με εμπιστευόταν σαν παίκτη, πως εκτιμούσε τις δυνατότητες μου. Τον ευχαριστώ γιατί με βοήθησε σε τεράστιο βαθμό να βρω σαν παίκτης την αγωνιστική μου ταυτότητα και να γίνω ο μπασκετμπολίστας που είμαι σήμερα. Με βοήθησε πάρα πολύ στο να βελτιωθώ και να εξελίξω το παιχνίδι μου. Του έχω απεριόριστο σεβασμό και τον ευχαριστώ για τα όσα μου έδωσε.

Νιώθω τυχερός που δούλεψα και με ένα τρομερό δίδυμο, εκείνο του Ντούσαν Ίβκοβιτς και του Βαγγέλη Αγγέλου στον Ολυμπιακό, γιατί έκαναν εξαιρετική δουλειά στην ομάδα μας. Έφτιαξαν μία υπέροχη ομάδα με συγκεκριμένη φιλοσοφία και αρχές και βοήθησαν όχι μόνο εμένα, αλλά και άλλους παίκτες να βελτιωθούν και να γίνουν καλύτεροι. Ακόμη όμως και αν δεν με είχε βοηθήσει τόσο πολύ στην καριέρα μου στο να βελτιωθώ και πάλι θα τον ευχαριστούσα για τα όσα έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη και αν δεν έκανε καλό σε μένα αγωνιστικά και πάλι θα τον είχα (όπως και τον έχω) πολύ ψηλά, τόσο ως προπονητή μέσα στο γήπεδο, όσο και σαν άνθρωπο εκτός γηπέδου.

Τα όσα ζήσαμε σαν ομάδα, σαν παρέα, την σεζόν 2011-2012, κατακτώντας πρώτα το Ευρωπαϊκό στην Κωνσταντινούπολη και ακολούθως το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, φέρνοντας πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό ύστερα από 15 χρόνια, είναι στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου. Έντονα συναισθήματα ζωής που θα με συνοδεύουν για πάντα. Όμορφες, χαρούμενες και περήφανες στιγμές με εκείνον προπονητή. Δεν μας πίστευε κανείς τότε, όταν ξεκινούσαμε την προσπάθεια μας και τελικά καταφέραμε με εντυπωσιακό τρόπο, υπό τις οδηγίες του, να σημειώσουμε την μία υπέρβαση μετά την άλλη φτάνοντας στους τίτλους. Έβαλε ορισμένα σημαντικά θεμέλια στην ομάδα, πάνω στα οποία συνεχίζει να στηρίζεται ο Ολυμπιακός. Τεράστια προσωπικότητα, αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους κόουτς στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ".

Related content

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ