ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σαβίσεβιτς: "Το 1991 μιλούσα με ελληνική ομάδα"

Σαβίσεβιτς: "Το 1991 μιλούσα με ελληνική ομάδα"

Ο Ντέγιαν Σαβίσεβιτς εκμυστηρεύτηκε στο Sport24.gr ότι το 1991 βρέθηκε σε επαφές με ελληνική ομάδα. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας του Μαυροβουνίου μίλησε για την Εθνική Ελλάδας, για τον τελικό του Champions League το 1994 και για τη Μίλαν του σήμερα.

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Πέμπτη (24/3, 20.00) στο "Γ. Καραϊσκάκης" το Μαυροβούνιο σε φιλικό παιχνίδι. Στην αποστολή του αντιπάλου του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και ο σπουδαίος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Μαυροβουνίου, Ντέγιαν Σαβίσεβιτς.

Ο 50χρονος πια Σαβίσεβιτς, με τη σπουδαία καριέρα στη Μίλαν, με την οποία κατέκτησε το Champions League το 1994 στον τελικό της Αθήνας κόντρα στη Μπαρτσελόνα, μίλησε στο Sport24.gr για το σπουδαίο παιχνίδι των "ροσονέρι" στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, και όχι μόνο. Αναφέρθηκε στους Βαλκάνιους παίκτες, οι οποίοι μπορεί να είναι "απείθαρχοι", αλλά το ταλέντο "ποτέ δεν τους έλειπε".

Σχολιάζει την πορεία της Εθνικής Ελλάδας τα τελευταία χρόνια και εκφράζει την έκπληξή του για την τραγική της πορεία στα προκριματικά του Euro 2016. Ποια είναι η γνώμη του για τη Μίλαν του σήμερα; Ποιος ο καλύτερος συμπαίκτης που είχε; Ο καλύτερος αντίπαλος; Ο κορυφαίος όλων σήμερα; Διαβάστε τη συνέντευξη του Σαβίσεβιτς στο Sport24.gr:

- Είσαι στην Αθήνα. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό;

"Ο τελικός του Champions League. Τι άλλο; Η Μπαρτσελόνα ήταν το φαβορί, αλλά εμείς πήραμε το τρόπαιο. Μαγευτική βραδιά...".

- Περίμενες ότι θα βάλεις γκολ σε εκείνο το ματς;

"Δεν το περίμενα είναι η αλήθεια, αλλά πίστευα στην ομάδα μου και πριν και κατά τη διάρκεια του ματς. Νιώθαμε ότι ήμασταν καλύτεροι στο γήπεδο".

Σαβίσεβιτς: "Το 1991 μιλούσα με ελληνική ομάδα"

-Όλοι θεωρούσαν ότι ήσουν από τους ποιοτικότερους Βαλκάνιους της γενιάς σου. Γιατί τα Βαλκάνια έχουν μείνει πίσω ποδοσφαιρικά και ποιο είναι το μέλλον;

"Το Βαλκάνια ποτέ δεν στερήθηκαν ταλέντο. Μπορεί να μας έλειπαν άλλα πράγματα, όπως πειθαρχία και οργάνωση, αλλά ταλέντο ποτέ. Και αυτό φαίνεται ακόμη και σήμερα. Ο Λιάιτς, ο Γιόβετιτς, ο Μόντριτς, ο Ράκιτιτς είναι παίκτες πρώτης γραμμής σε ομάδες πρώτης γραμμής. Και θα πρωταγωνιστήσουν...".

- Ποιος είναι ο Σαβίσεβιτς του σήμερα;

"Δεν ξέρω, ειλικρινά δεν ξέρω. Υπάρχουν τόσοι καλοί παίκτες αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω τον εαυτό μου με κάποιον".

- Την Πέμπτη (24/3) η Εθνική σας παίζει με την Ελλάδα. Ποια η άποψή σου για την Ελλάδα;

"Αλήθεια μου προκάλεσε έκπληξη η κακή πορεία σας στα προκριματικά. Πολύ κακά αποτελέσματα, δεν μπορώ να τα εξηγήσω. Πάντως έχετε κάποιους καλούς παίκτες...".

- Αυτός που εσύ ξεχωρίζεις ως πιο επικίνδυνο;

"Τα παιδιά που παίζουν στην Ιταλία είναι καλοί παίκτες, δεν θεωρώ τον εαυτό μου ικανό να κρίνω τον καλύτερο. Το θέμα είναι να ξαναβρείτε τη συνοχή που είχατε".

Σαβίσεβιτς: "Το 1991 μιλούσα με ελληνική ομάδα"

(Ο Ντέγιαν Σαβίσεβιτς με τον συντάκτη του Sport24.gr, Βασίλη Τεμπέλη)

- Μια νεοσύστατη Εθνική ομάδα από μια μικρή χώρα. Μπορεί να κάνει την έκπληξη όπως η Ελλάδα το 2004; Εάν όχι να κατακτήσει μια διοργάνωση, να συμμετάσχει σε αυτή;

"Πριν λίγα χρόνια βρεθήκαμε στα πλέι οφ κι αυτό ήταν μια μεγάλη έκπληξη και για εμάς και για τον υπόλοιπο κόσμο. Και στα προηγούμενα προκριματικά είχαμε κάποιες πιθανότητες. Βήμα βήμα, πιστεύω θα έρθει και η πρόκριση σε μεγάλο τουρνουά...".

- Αρκετή συζήτηση γίνεται στην Ελλάδα για την ομοσπονδία, τον πρόεδρο, εάν θα πρέπει να είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, εάν όχι. Εσείς ως ποδοσφαιράνθρωπος ηγείστε της ομοσπονδίας σας. Τι πιστεύετε;

"Δεν έχει να κάνει... Η ικανότητα είναι άσχετη από αυτό. Δεν έχει σχέση".

- Υπήρχε ποτέ πρόταση από ελληνική ομάδα;

"Υπήρχαν συζητήσεις το 1991, αλλά τίποτε περισσότερο. Ποτέ επίσημη πρόταση. Τουλάχιστον εγώ δεν την είδα ποτέ".

- Από ποια ομάδα;

"Δεν θυμάμαι τώρα...".

- Η Μίλαν τότε πρωταγωνιστούσε, τώρα είναι ασταθής. Γιατί;

"Ποδόσφαιρο, φίλε μου. Τα λεφτά παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο. Τότε η Μίλαν έπαιρνε ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στην αγορά, τώρα άλλες ομάδες παίρνουν τους καλύτερους. Δεν χρειάζεται άλλη εξήγηση".

Καλύτερος συμπαίκτης: Φράνκο Μπαρέζι

Καλύτερος αντίπαλος: Μαραντόνα

Καλύτερος παίκτης σήμερα: Πρέπει να ρωτήσεις εμένα γι' αυτό; Δεν βλέπεις ότι είναι ο Μέσι;

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ