ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σαρρής: "Τον ξεφτιλίσαμε στην Ελλάδα τον Ρανιέρι"

Σαρρής: "Τον ξεφτιλίσαμε στην Ελλάδα τον Ρανιέρι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο άνθρωπος που έφερε τον Κλάουντιο Ρανιέρι στην Εθνική ομάδα, ο Γιώργος Σαρρής, μίλησε στο Sport24.gr για τον Ιταλό προπονητή, λέγοντας πως στην Ελλάδα τον ξεφτιλίσαμε και πως ήταν άνθρωπος ανώτερου επιπέδου από εμάς.

Ο άνθρωπος που επέλεξε και έφερε τον Κλάουντιο Ρανιέρι στην Ελλάδα για λογαριασμό της Εθνικής ομάδας, ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής. Εκείνος έχρισε τον Ιταλό κόουτς ως διάδοχο του Φερνάντο Σάντος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, προκειμένου να οδηγήσει την γαλανόλευκη στη "νέα εποχή".

Η πρόσληψή του έγινε στις 25 Ιουλίου 2014 και οι προσδοκίες ήταν πολλές. Δυστυχώς όμως, οι εμφανίσεις στα πρώτα ματς των προκριματικών του EURO 2016 δεν ήταν καθόλου καλές, η Εθνική ηττήθηκε τρεις φορές εντός έδρας από Ρουμανία (1-0), Βόρεια Ιρλανδία (2-0) και Νησιά Φερόε (1-0) και στο ενδιάμεσο πήρε μια ισοπαλία στο Ελσίνκι από την Φινλανδία (1-1).

Η εικόνα της ομάδας ήταν προβληματική, οι πιέσεις για την απομάκρυνσή του ήταν πολλές και ο τότε ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας έλυσε την συνεργασία μαζί του, με τον Σέρχιο Μαρκαριάν να έρχεται στην θέση του στην συνέχεια επί προεδρίας Γιώργου Γκιρτζίκη, αν και ούτε αυτός στέριωσε στον πάγκο, μένοντας για μόλις δυο παιχνίδια (με Ουγγαρία και Νησιά Φερόε). Εν ολίγοις, τίποτα δεν λύθηκε μετά το "διαζύγιο" με τον Ιταλό.

Σαρρής: "Τον ξεφτιλίσαμε στην Ελλάδα τον Ρανιέρι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Σαρρής μίλησε στο Sport24.gr και αποθέωσε τον πρωταθλητή Αγγλίας με τη Λέστερ, ενώ πέταξε τα καρφιά του προς εκείνους που κατά τον ίδιο ξεφτίλισαν εκείνη την περίοδο τον Ρανιέρι, κάνοντας πολύ δύσκολη την παραμονή του στην χώρα μας.

"Είμαστε πολύ χαμηλά για τον Ρανιέρι. Ο άνθρωπος είναι του '10'. Είναι ανώτερος σε όλα τα επίπεδα απ' όλους μας. Σπουδαία προσωπικότητα, τι να λέμε τώρα", είπε ο Χιώτης πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, για να πει στην συνέχεια ότι "εδώ στην Ελλάδα τον ξεφτιλίσαμε τον Ρανιέρι".

Αναφορικά με το αν αισθάνεται δικαιωμένος -έστω και ετεροχρονισμένα- για την αρχική του απόφαση να τον φέρει στην Εθνική αντί του Σάντος, απάντησε: "Φυσικά και αισθάνομαι δικαιωμένος. Έχω ξαναπεί ότι αν με έβαζαν ξανά να διαλέξω προπονητή για την Εθνική, πάλι στον Ρανιέρι, θα κατέληγα. Πάντα αισθανόμουν δικαιωμένος, ήταν η καλύτερη επιλογή".

Βέβαια, ο ίδιος ήταν που τερμάτισε την συνεργασία μαζί του μετά την εντός έδρας ήττα από τα Νησιά Φερόε με 1-0, που κράτησε την Εθνική στην τελευταία θέση του ομίλου με μόλις έναν βαθμό σε τέσσερα παιχνίδια και πληγωμένη από πολλές απόψεις.

Τι απαντά ο ίδιος στο Sport24.gr αναφορικά με το γιατί προχώρησε σε μια τέτοια απόφαση; "Θυμηθείτε τα πρωτοσέλιδα εκείνης της περιόδου. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Αλλού ήθελαν να χτυπήσουν και την πλήρωσε ο Ρανιέρι. Αυτό έχω μόνο να πω...".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΛΕΣΤΕΡ:

"Αν ποτέ γίνουμε Αγγλία..."

Γκάφα στις ΗΠΑ: Νόμιζαν πως πήρε το πρωτάθλημα η Τότεναμ!

Έκρηξη του πρώην βουλευτή, Αϊβαλιώτη, για Ρανιέρι

Ο πανικός στο σπίτι του Βάρντι από τη λήψη της... κυρίας Βάρντι!

Απίστευτη σύμπτωση για Κάσπερ και Πίτερ Σμάιχελ

Καραπαπάς: "Ο κάθε πουθενάς στην Ελλάδα έριχνε χολή στον Ρανιέρι"

"Κιτρινόμαυρη" σπόντα στον Ολυμπιακό με αφορμή το πρωτάθλημα της Λέστερ

Το πρώτο status της Λέστερ με τον πρωταθλητή Ρανιέρι

Η Τσέλσι τρέλανε τον αρχηγό της Λέστερ!

Η Λέστερ κάνει ευτυχισμένη την Ντόβερ!

Τα ιταλικά ΜΜΕ αποθεώνουν τον "Βασιλιά" Ρανιέρι

Ρανιέρι, ο βασιλιάς του αγγλικού ποδοσφαίρου

Τόσα θα κερδίσει από την κατάκτηση του τίτλου η Λέστερ

Το tweet του τρελαμένου Πίτερ Σμάιχελ!

Έσπασε όλα τα ρεκόρ (της) η Λέστερ

Χίντινκ: "Με πήρε τηλέφωνο ο Ρανιέρι"

Συγκινημένος για το "θαύμα" της Λέστερ ο Λίνεκερ

Πανηγύρισε και ο Καμπιάσο για την Λέστερ

Τα αγγλικά πρωτοσέλιδα για τον ιστορικό θρίαμβο της Λέστερ

Ο Βάρντι διέλυσε τον Χάρι Κέιν στο twitter

Στο κλαμπ των "εκλεκτών" ο Ρανιέρι

Ρανιέρι: "Είμαι ο ίδιος με εκείνον που απέλυσαν στην Ελλάδα"

Συγχαρητήρια της Τότεναμ στην Λέστερ

Διπλή χαρά στην πόλη του Λέστερ

Το πάρτι τίτλου των παικτών της Λέστερ

Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Λέστερ

Ρανιέρι: "Δεν έχουμε ανάγκη από σούπερσταρς"

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ