ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χαβιέρ Σανέτι: "Η ανεκπλήρωτη επιθυμία μου"

Inter Milan's Javier Zanetti,of Argentina greets his fans  at the end of the Serie A soccer match between Inter Milan and Lazio at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, May 10, 2014. Zanetti will retire after 19 seasons at Inter, and the stadium was sold out as fans packed in to bid farewell to their 40-year-old captain. (AP Photo/Antonio Calanni)
Σανέτι AP

Ο πρώην εμβληματικός αρχηγός και νυν αντιπρόεδρος της Ίντερ, Χαβιέρ Σανέτι, μίλησε στο Sport24.gr για τη σπουδαία του καριέρα στα γήπεδα, για τη ζωή μετά τη μπάλα και για το... απωθημένο του. (PHOTO).

Πήρε πέντε πρωταθλήματα με την Ίντερ. Τέσσερα Κύπελλα Ιταλίας, τέσσερα Σούπερ Καπ Ιταλίας, ένα Champions League, ένα Κύπελλο UEFA, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡ ΤΟΥ 2010 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡ ΤΟΥ 2010 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Είναι δυνατόν ένας ποδοσφαιριστής να έχει τέτοιο παλμαρέ, εκτός από ατομικές διακρίσεις, και να έχει ανεκπλήρωτη επιθυμία τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από τη δράση; Και όμως, ο Χαβιέρ Σανέτι ήθελε κάτι ακόμη, άσχετα αν δεν το 'χει δα και... απωθημένο ή παράπονο. Ο σπουδαίος Αργεντινός, με τις 143 συμμετοχές με την Εθνική Αργεντινής και τις 615 εμφανίσεις με την Ίντερ, μίλησε στο Sport24.gr από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται με την "Inter Forever".

Ο νυν αντιπρόεδρος των "νερατζούρι" μίλησε για το φιλικό με τους "Legends 2004", ενώ τοποθετήθηκε για την πλούσια διαδρομή του στο ποδόσφαιρο. Πώς είναι πλέον η ζωή μακριά από τη δράση; Πόσο δύσκολο είναι για έναν παίκτη να πάρει την απόφαση να αποσυρθεί; Ο 43χρονος πλέον Σανέτι μιλάει για αυτά, για την ομάδα που υπηρέτησε πιστά από το 1994 μέχρι το 2014 και αναφέρεται στην "καλύτερη Ίντερ της εποχής μου".

Χαβιέρ Σανέτι: "Η ανεκπλήρωτη επιθυμία μου"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΟΛΗΣ

-Πώς αισθάνεσαι που βρίσκεται στο Ηράκλειο για τον φιλανθρωπικό σκοπό;

"Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αισθάνομαι χαρά να μπορώ να προσφέρω για καλό σκοπό. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω εγώ και τα υπόλοιπα μέλη της Ίντερ".

- Πώς είναι η ζωή μετά την αποχώρησή σου από τη δράση;

"Είναι πολύ σημαντικό ότι μου έχει δείξει εμπιστοσύνη ο σύλλογος της Ίντερ. Θέλουν να είμαι πάντα με την ομάδα, πρεσβευτής της σε διεθνές επίπεδο. Θέλουν να αξιοποιήσουν την εμπειρία που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια. Η ζωή μου περιστρέφεται πλέον γύρω από την Ίντερ, την οποία υπηρέτησα όλα αυτά τα χρόνια".

- Πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή αυτού του επιπέδου, όπως ήσουν εσύ, να πάρει την απόφαση να αποσυρθεί; Για ορισμένους φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο...

"Δεν είναι εύκολο. Πρέπει ένας ποδοσφαιριστής να προετοιμαστεί ψυχολογικά για μια τέτοια απόφαση. Εγώ είχα την τύχη να παίξω μέχρι τα 41 μου, αλλά είναι σημαντικό να προετοιμάζεις το μετά. Τι θα κάνεις, δηλαδή, αφού βάλεις τέλος στην καριέρα σου. Ευτυχώς για εμένα έτυχε να έχω αυτόν τον σύλλογο στη ζωή μου, που μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα και αυτό το ρόλο για να είμαι κοντά στο ποδόσφαιρο...".

Javier Zanetti Vice President FC Inter Milan soccer team attends 'The Value of the UEFA Champions League Final' event at the Bocconi University, in Milan, Italy, Wednesday, May 11, 2016. (AP Photo/Luca Bruno)
Javier Zanetti Vice President FC Inter Milan soccer team attends 'The Value of the UEFA Champions League Final' event at the Bocconi University, in Milan, Italy, Wednesday, May 11, 2016. (AP Photo/Luca Bruno) AP

-Ύστερα από μια τέτοια σπουδαία καριέρα, υπάρχει κάποια επιθυμία σου που δεν εκπλήρωσες;

"Πιστεύω ότι έζησα όλη μου την καριέρα με μεγάλο επαγγελματισμό και πάθος για το ποδόσφαιρο. Έβαλα μου όλο μου το είναι σε αυτό και είμαι ευτυχισμένος που κέρδισα τόσα τρόπαια. Ίσως να έχω ένα παράπονο που με την Εθνική Αργεντινής δεν μπόρεσα να φτάσω σε ένα τρόπαιο, σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε ένα Μουντιάλ, όμως, είναι πολλές οι ομάδες που συναγωνίζονται, είναι τεράστιος ο ανταγωνισμός. Ακόμα και το γεγονός όμως ότι φόρεσα την φανέλα της Εθνικής μου σε τόσα πολλά παιχνίδια, είναι για εμένα σημαντικό και κάτι που με κάνει υπερήφανο...".

- Ποια ομάδα της Ίντερ εκτιμάς ότι ήταν η πιο ισχυρή τα χρόνια που έπαιξες σε αυτή;

"Στην Ίντερ έχουν παίξει τεράστιοι ποδοσφαιριστές. Ο Μπάτζιο, ο Ρονάλντο, ο Ιμπραχίμοβιτς, ο Μιλίτο και τόσοι άλλοι. Είχα τη χαρά και την τιμή να παίξω με αυτούς τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Αν πρέπει να διαλέξω, όμως, θα σου πω αυτή που πήραμε το τρεμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο, Champions League), τη σεζόν 2009-2010. Ήταν αυτή που μας χάρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες και τη μεγαλύτερη συγκίνηση".

Argentina's Javier Zanetti reacts during a Group A Copa America soccer match against Colombia in Santa Fe, Argentina, Wednesday July 6, 2011. Argentina stumbled to a 0-0 draw against Colombia. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Argentina's Javier Zanetti reacts during a Group A Copa America soccer match against Colombia in Santa Fe, Argentina, Wednesday July 6, 2011. Argentina stumbled to a 0-0 draw against Colombia. (AP Photo/Natacha Pisarenko) ASSOCIATED PRESS

- Η Αργεντινή έβγαζε πάντα σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Χαβιέρ Σανέτι θα ξαναβγάλει;

"Η Αργεντινή ζει για το ποδόσφαιρο. Μπορεί και να υπήρξαν ακόμα καλύτεροι παίκτες από εμένα, αλλά εύχομαι να βγουν ακόμα καλύτεροι στο μέλλον. Είμαστε χώρα που θέλουμε να φτάνουμε πάντα ψηλά, να κατακτούμε τρόπαια και τίτλους. Θεωρώ ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά, υπάρχει πλούσιο ταλέντο. Ανέκαθεν βγάζαμε ποδοσφαιριστές τοπ επιπέδου. Ο λόγος είναι ότι ζούμε για το ποδόσφαιρο".

* Ευχαριστούμε τον δημοσιογράφο του "Sport24 Radio 103,3", Αντρέα Παλομπαρίνι, για την πολύτιμη βοήθεια στη συνέντευξη.

Photo credits: (AP Photo/Antonio Calanni), (AP Photo/Luca Bruno), (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

San Capitano: Το ξεχωριστό σχέδιο των Footshirts για τον Σανέτι

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ