ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ρισβάνης: "Δεν έχω να δώσω απαντήσεις σε κανέναν"

Ρισβάνης: "Δεν έχω να δώσω απαντήσεις σε κανέναν"

Ο Σπύρος Ρισβάνης μιλάει στο Sport24.gr για την σπουδαία νίκη του Ατρομήτου επί της ΑΕΚ, την εντυπωσιακή πορεία των Περιστεριωτών στο πρωτάθλημα, την πιθανή κλήση στην Εθνική, αλλά και για την απόφαση του Ολυμπιακού να τον παραχωρήσει δανεικό.

Ο Ατρόμητος συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας, αυτή τη φορά, 1-0 της ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική της Super League Σουρωτή με "χρυσό" σκόρερ τον Αμπιόλα Ντάουντα στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι Περιστεριώτες, με όπλο την άμυνα, κατάφεραν να φύγουν με το "τρίποντο" απ' το ΟΑΚΑ, "σκαρφαλώνοντας" στην κορυφή της βαθμολογίας με 16 βαθμούς. Παράλληλα, μαζί με τον Λεβαδειακό, είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο στο τρομερό ξεκίνημα του Ατρομήτου στο πρωτάθλημα έχει παίξει ο Σπύρος Ρισβάνης. Ο Έλληνας αμυντικός, που παραχωρήθηκε στους Περιστεριώτες με τη μορφή δανεισμού απ' τον Ολυμπιακό, έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Δημήτρη Χατζηισαΐα στο κέντρο της άμυνας, με αποτέλεσμα η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι να μετράει εφτά σερί παιχνίδια (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο), δίχως να δεχθεί γκολ.

Μετά το τέλος του αγώνα, το Sport24.gr συνομίλησε με τον 23χρονο στόπερ στη μικτή ζώνη, ο οποίος, όπως είναι λογικό, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για τη νέα επιτυχία της ομάδας του. Μάλιστα, πέρα απ' τον Ατρόμητο, δεν δίστασε να αναφερθεί σε μία πιθανή κλήση απ' την Εθνική ομάδα, αλλά και στην απόφαση του Ολυμπιακού να μην τον διατηρήσει στο ρόστερ του.

Δύσκολη νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα

Καταρχάς, θέλω να μου κάνεις ένα σχόλιο για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Πού θεωρείς πως κρίθηκε η αναμέτρηση;

"Θεωρώ πως όλα τα παιδιά δείξαμε πως θέλαμε τη νίκη. Ο ένας έπαιζε για το καλό του άλλου. Νομίζω πως καταφέραμε να πάρουμε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την πορεία της. Εμείς κοιτάμε τη συνέχεια".

Ύστερα από οχτώ αγωνιστικές είστε πρώτοι και αήττητοι. Πίστευες, όταν ερχόσουν στην ομάδα, πώς μπορείτε να φτάσετε τόσο ψηλά;

"Μόλις είδα τους συμπαίκτες μου, κατάλαβα πως έχουμε μία πολύ καλή ομάδα. Δεν μπορώ να πω, βέβαια, ότι πίστευα πως θα ήμασταν αήττητοι. Ωστόσο, εμείς δεν κοιτάμε το ρεκόρ ή το αήττητο, αλλά να είμαστε σωστοί και να ακολουθούμε τις οδηγίες του προπονητή μας. Το έχω ξαναπεί, ο ένας δουλεύει για τον άλλον. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό προκειμένου να βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα".

Ρισβάνης: "Δεν έχω να δώσω απαντήσεις σε κανέναν"

Ο Σπύρος Ρισβάνης με τον συντάκτη του Sport24.gr, Ηλία Καλλονά

Διπλό στο "Γ. Καραϊσκάκης", διπλό στο ΟΑΚΑ. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

"Πραγματικά, σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε για το καλύτερο. Σε κάθε ματς, σε κάθε προπόνηση ακούμε τις οδηγίες του προπονητικού τιμ και παλεύουμε για τη νίκη, ανεξαρτήτως έδρας".

Είναι κρίμα να βλέπουμε μόνο 1-2 Έλληνες στην ενδεκάδα

Έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό δίδυμο στην άμυνα με τον Δημήτρη Χατζηισαΐα. Πού αποδίδεις αυτή τη χημεία;

"Πρώτα απ' όλα με τον Δημήτρη είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Κάνουμε παρέα και εκτός γηπέδου. Γενικά, με όλα τα παιδιά έχουμε καλές σχέσεις, αλλά αφού με ρωτάς για τον Δημήτρη να σου πω πως πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί. Του εύχομαι τα καλύτερα. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η δική μας συνεργασία που κάνει τη διαφορά. Όλα τα παιδιά προσπαθούν για το καλύτερο. Κάνουμε όλη άμυνα, απ' τον τερματοφύλακα μέχρι τον επιθετικό. Όλοι πρέπει να παίρνουν τα εύσημα τόσο για την αμυντική όσο και για την επιθετική λειτουργία της ομάδας".

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το γεγονός πως η αμυντική γραμμή αποτελείται από Έλληνες παίκτες, βοηθάει στη συνοχή της ομάδας;

"Νομίζω πως είναι το πιο σημαντικό. Γνωρίζουμε το ελληνικό πρωτάθλημα, ξέρουμε τις απαιτήσεις του κόσμου, αλλά και πώς να αντεπεξέλθουμε σε όλες τις συνθήκες. Πραγματικά εύχομαι οι μεγαλύτερες ομάδες να παραδειγματιστούν απ' την πορεία του Ατρομήτου, γιατί είναι πολύ στενάχωρο να βλέπουμε στην ενδεκάδα μόνο 1-2 Έλληνες. Είναι κρίμα".

Στόχος του Ατρομήτου η Ευρώπη, δεν σκέφτομαι την κλήση στην Εθνική

Η ομάδα, αυτή την στιγμή, βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ποιος είναι ο στόχος της χρονιάς;

"Στόχος, εξ αρχής, είναι η Ευρώπη. Δεν πιστεύω πως θα αλλάξουμε στόχο γιατί κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αν έρθει κάτι καλύτερο, καλώς να έρθει. Πρώτα η Ευρώπη και από εκεί και πέρα, θα είναι χαρά μας να ξεπεράσουμε αυτό τον στόχο".

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πραγματοποιείς πολύ καλές εμφανίσεις. Έχεις στο μυαλό σου την κλήση στην Εθνική;

"Δεν το σκέφτομαι. Εγώ ακούω αυτά που μου λένε οι προπονητές και η ομάδα. Πιστεύω πως, μέσα απ' την ομάδα, θα επιτύχω κι εγώ τους στόχους μου. Πάνω απ' όλα, θέλω να έχω υγεία. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για τον Ατρόμητο και από εκεί και πέρα, ότι έρθει θα είναι για καλό. Η αλήθεια είναι πως πέρασα δύσκολα το καλοκαίρι. Ελπίζω το επόμενο καλοκαίρι να έρθει κάτι καλό για εμένα".

Οι εμφανίσεις που πραγματοποιείς είναι και μία "απάντηση" στην απόφαση του Ολυμπιακού να σε παραχωρήσει δανεικό;

"Δεν έχω να δώσω απαντήσεις σε κανέναν. Εγώ πιστεύω στον εαυτό μου, ξέρω ποιοι άνθρωποι με πιστεύουν. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Δίκαια ή όχι, ο Ολυμπιακός με παραχώρησε το καλοκαίρι. Δεν έχω κάποιο παράπονο. Εγώ κοιτάω τη δουλειά μου και ό,τι μπορέσω να κάνω, θα το κάνω μόνος μου. Κοιτάω μόνο μπροστά".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ