ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πρίντεζης: "Το ευχαριστηθήκαμε"

Πρίντεζης: "Το ευχαριστηθήκαμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Το ευχαριστηθήκαμε και το απολαύσαμε το μπάσκετ που παίξαμε", δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24.gr, μιλώντας για την επιβλητική νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός που επιβάλλεται να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο και το επιθετικό ριμπάουντ στο οποίο πρέπει η ομάδα να στηριχτεί.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού στην επιβλητική νίκη των "ερυθρολεύκων" επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με σκορ 88-63 . Ο Έλληνας φόργουορντ πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση όντας ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, έχοντας 18 πόντους με 9/16 δίποντα, δεχόμενος... αρκετό ξύλο από τους αντίπαλους αμυντικούς.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο Sport24.gr για την μεγαλειώδη νίκη-κυριαρχία των "ερυθρολεύκων" στην αναμέτρηση. Τόνισε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του απόλαυσαν το μπάσκετ που έπαιξαν, δήλωσε πως ο Ολυμπιακός πήρε το αποτέλεσμα γιατί αποφάσισε να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, κάτι που όταν το πράττει είναι μία καλύτερη ομάδα και επεσήμανε πως οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να στηριχθούν στην έφεση τους στο επιθετικό ριμπάουντ.

Μετά την ήττα στην Μαδρίτη ήταν η ιδανική αντίδραση η νίκη επί του Παναθηναϊκού. Που θεωρείς πως κρίθηκε το παιχνίδι;

"Σίγουρα, ύστερα από την ήττα μας στην Μαδρίτη και την όχι και τόσο καλή εμφάνιση μας στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Ρεάλ, θέλαμε να απαντήσουμε σαν ομάδα στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δείξαμε ιδανική αντίδραση, σωστά αντανακλαστικά και πήραμε μία σημαντική νίκη σε ένα ματς-ντέρμπι όπως είναι αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Προσαρμοστήκαμε στην άμυνα και στις αλλαγές του Παναθηναϊκού και διαβάσαμε καλά το παιχνίδι του.

Στην επίθεση επιδιώξαμε early pick-and-roll, επιδιώξαμε τα early post και γενικότερα ήμασταν επιθετικοί και κινηθήκαμε γρήγορα. Τρέξαμε στο ανοιχτό γήπεδο, πετύχαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, βάλαμε ορισμένα τρίποντα, κινηθήκαμε με ταχύτητα στο τρανζίσιον, βρήκαμε ρυθμό και κυριαρχήσαμε στα ριμπάουντ. Πήραμε 19 επιθετικά ριμπάουντ, ένα στατιστικό που δεν το συναντάς εύκολα και καταφέραμε να σκοράρουμε συχνά με δεύτερες επιθέσεις. Θεωρώ πως έχουμε ικανότητα και έφεση σαν ομάδα στο επιθετικό ριμπάουντ και είναι ένας τομέας στον οποίο και πρέπει να στηριχτούμε ενόψει της συνέχειας. Παίξαμε αρκετά καλή άμυνα, ήμασταν μαχητικοί, είχαμε διάθεση και βγάλαμε ενέργεια στο παιχνίδι μας και στις δύο πλευρές του παρκέ"

Πρίντεζης: "Το ευχαριστηθήκαμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Φαινόταν μέσα στο παρκέ πως ευχαριστιόσασταν το ματς. Θεωρείς πως ο Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι του, παίξατε το μπάσκετ που θέλατε;

"Είναι όπως το λες. Πραγματικά το ευχαριστηθήκαμε και το απολαύσαμε αυτό το παιχνίδι, μας άρεσε ο τρόπος που αγωνιστήκαμε και το μπάσκετ που παρουσιάσαμε. Αυτή η ομάδα, κατά την γνώμη μου, πρέπει να τρέχει, πρέπει να κυνηγά το καλάθι σε πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, γιατί έτσι μπορεί να είναι περισσότερο αποδοτική. Έτσι μπορεί να βρίσκει ρυθμό, αλλά και να παίζει ωραίο μπάσκετ. Το γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι ύστερα από κάθε καλή άμυνα είναι ένα στυλ μπάσκετ που ταιριάζει στον Ολυμπιακό και βρίσκεται στο dna του, είναι στην αγωνιστική του ταυτότητα.

Όταν τρέχουμε είμαστε άλλη ομάδα, είμαστε μία καλύτερη ομάδα και φέτος είναι στόχευση μας να τρέξουμε περισσότερο. Το μπάσκετ έχει πάει στην ταχύτητα και εμείς πρέπει και μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό το στυλ μπάσκετ. Ο βασικός λόγος που πήραμε την νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν πως αποφασίσαμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο, σημειώνοντας πολλούς πόντους σε καταστάσεις αιφνιδιασμού".

Related content -Στο ματς πήρες πάνω σου πάρα πολλές κατοχές, κάτι στο οποίο δεν μας έχεις συνηθίσει συχνά. Μέτρησες 9/16 δίποντα και ήσουν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 18 πόντους, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Ένιωσες μέσα στο παιχνίδι πως έπρεπε να βγεις μπροστά και να ηγηθείς της προσπάθειας;

"Κοίτα, είναι μέρος του παιχνιδιού μας να παίρνω πάνω μου κατοχές στην επίθεση, είναι ένα μέρος του ρόλου μου και όποτε νιώθω καλά μου αρέσει να βγαίνω μπροστά και να βοηθώ την ομάδα μου στην επίθεση. Όπως έχω πει μου αρέσουν τα μεγάλα και σημαντικά ματς, τα βλέπω πάντα σαν μία πρόκληση. Είχα αυτοπεποίθηση, πιστεύω στις δυνατότητες μου και ήξερα το που μπορούσα να "χτυπήσω" τους αντιπάλους μου. Είτε παίζω καλά, είτε δεν είμαι αυτός που πρέπει, φροντίζω να κάνω πάντα την αυτοκριτική μου, εντοπίζοντας τι έχω κάνει σωστά και λάθος.

Αυτή την φορά ένιωθα καλά, μου μπήκαν κάποια σουτ, είχα βρει ρυθμό, η ομάδα με χρειαζόταν και για αυτόν τον λόγο ίσως και να πήρα πάνω μου και ορισμένες τραβηγμένες προσπάθειες που να μην έπρεπε. Όμως, πάντα πράττω και λειτουργώ αναλόγως με το πως κυλάει το παιχνίδι. Αν δω πως άλλοι συμπαίκτες μου είναι σε καλύτερη μέρα από εμένα κάνω πίσω ώστε να βγουν εκείνοι μπροστά και όταν νιώθω καλά, όταν έχω ρυθμό, παίρνω πάνω μου περισσότερες πρωτοβουλίες".

Related content -Στο τέλος, παρά το γεγονός πως η διαφορά είχε ξεφύγει υπέρ σας, δεν χαλαρώσατε και συνεχίσατε στον ίδιο ρυθμό. Θέλατε να πάρετε την νίκη με διαφορά στο σκορ;

"Θέλαμε να συνεχίσουμε να έχουμε τον ίδιο ρυθμό ως το τέλος του παιχνιδιού και σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να χαλαρώσουμε. Θυμόμασταν πως πέρσι σε ένα ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ είχαμε πάλι προηγηθεί με μεγάλη διαφορά στο σκορ, ήμασταν στο +20, αλλά στο τέλος ο αντίπαλος έριξε την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους, οπότε δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση αυτό να επαναληφθεί. Για αυτόν τον λόγο ήμασταν σε εγρήγορση ως το τέλος. Δεν ξέρω αν στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα παίξει ρόλο η διαφορά στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων, έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά σίγουρα αυτό το +25 θα είναι ένα σημαντικό αβαντάζ αν και εφόσον αυτό συμβεί".

Related content -Το έχουμε δει και σε άλλα παιχνίδια, αλλά ήταν έντονη η εικόνα να βλέπεις τον πάγκο σας, τους συμπαίκτες σας, να πανηγυρίζουν και να χαίρονται με τις καλές σας άμυνες και τα σουτ που σημειώνατε, λες και τα σημείωσαν οι ίδιοι. Είναι αυτό δείγμα του πόσο ενωμένοι είστε σαν ομάδα;

"Είμαστε μία ομάδα που έχουμε χημεία, ομοιογένεια, διαθέτουμε έναν βασικό κορμό παικτών, έχουμε τον ίδιο προπονητή, έχουμε ένα ρόστερ με καλούς χαρακτήρες, ένα σύνολο σχεδόν ίδιο με πέρσι το οποίο δουλεύει σκληρά. Χαιρόμαστε, λοιπόν, όταν βλέπουμε τους κόπους μας να έχουν αποτέλεσμα και να βγαίνουν στο παρκέ. Πάντα αυτή η ομάδα είχε καλό κλίμα και συνεχίζει να έχει. Είμαστε "δεμένοι" σαν σύνολο, είμαστε μία γροθιά, είμαστε ενωμένοι και πάντα παίζουμε όλοι για έναν και ένας για όλους, βάζοντας το "εμείς" πάνω από το "εγώ' και την ομάδα πάνω από όλους. Χαιρόμαστε με την χαρά του συμπαίκτη μας, χαιρόμαστε με κάθε κίνηση που συμβαίνει μέσα στο γήπεδο η οποία είναι υπέρ της ομάδας. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι με το ίδιο ομαδικό πνεύμα".

Related content -Είναι αυτή η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες;

"Είναι πάρα πολύ νωρίς για να το πούμε αυτό. Εμείς σίγουρα σαν Ολυμπιακός αυτή την στιγμή έχουμε το προβάδισμα πως διαθέτουμε χημεία και ομοιογένεια, καθώς είμαστε μία ομάδα σχεδόν ίδια με πέρσι. Αυτό μας δίνει ένα αβαντάζ. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που έχει περάσει σε μία νέα εποχή, θέλει να παίξει ένα διαφορετικό μπάσκετ σε σχέση με αυτό που έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια, έχει αλλαγές στο ρόστερ του, έχει ενισχυθεί και θα παρουσιαστεί καλύτερος στην συνέχεια. Είναι ένας αντίπαλος τον οποίο τον σεβόμαστε.

Η σεζόν φέτος είναι πάρα πολύ μεγάλη, έχουμε να δώσουμε μπροστά μας πάρα πολλά παιχνίδια και να κάνουμε αρκετά ταξίδια. Σίγουρα ήταν μία μεγάλη σε έκταση νίκη, κάτι που δίνει χαρά και ικανοποίηση στον φίλαθλο κόσμο μας, αλλά στην πράξη δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο. Απλά πετύχαμε την πρώτη νίκη της σεζόν σε αυτά τα ντέρμπι και πήραμε ένα μικρό προβάδισμα στο πρωτάθλημα. Εμείς κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά έχουμε αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα και δείχνουμε πως δουλεύουμε στην σωστή κατεύθυνση".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ