ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πρέκας: "Η ομάδα δείχνει χαρακτήρα"

Πρέκας: "Η ομάδα δείχνει χαρακτήρα"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Πέτρος Πρέκας, μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη στο ντέρμπι επί του Αθηναϊκού, αλλά και για το πλάνο του για την επόμενη ημέρα της ομάδας.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Πέτρος Πρέκας επέστρεψε στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού αυτή τη φορά για να αναλάβει ως πρώτος προπονητής. Το Τριφύλλι αναζητούσε τον αντικαταστάτη της Σαμαντούρα στον πάγκο του και τον βρήκε στο πρόσωπο του Έλληνα κόουτς.

Άλλωστε, ο Πρέκας μόνο άγνωστος δεν είναι στην ομάδα αφού για περίπου δύο χρόνια διετέλεσε βοηθός της Σαμαντούρα.

Η αποστολή που ανέλαβε μόνο εύκολη δεν είναι αφού το μπάτζετ μειώθηκε, ενώ έγινε και ριζική ανανέωση στο ρόστερ. Στον ίδιο δεν αρέσουν τα πολλά λόγια και προτιμά τη σκληρή δουλειά κάτι που αποδίδει καρπούς με τις πράσινες να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το βράδυ της Παρασκευής ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 64-61 τον Αθηναϊκό συνεχίζοντας την εξαιρετική του πορεία, αλλά και το αήττητο σερί στην έδρα του. Πλέον , οι πράσινες μετρούν τρία χρόνια αήττητες στον "Τάφο του Ινδού" συμπληρώνοντας 38 ματς χωρίς το κίτρινο φύλλο αγώνα.

Παρ' όλα αυτά, όπως συνηθίζει άλλωστε, ο Πέτρος Πρέκας κρατά χαμηλούς τόνους ενόψει της συνέχειας δίνοντας τα εύσημα στις αθλήτριες του, αλλά και τον κόσμο της ομάδας. Ας δούμε τι μας είπε...

Πρέκας: "Η ομάδα δείχνει χαρακτήρα"
INTIME SPORTS
"Τα κορίτσια αντεπεξέρχονται σε όλα τα επίπεδα"

Κόουτς, μία ακόμα σημαντική νίκη για την ομάδα απέναντι σε ένα παραδοσιακό αντίπαλο.

"Πρώτα απ' όλα κάναμε ακόμα μία νίκη. Αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Είχαμε πει από την αρχή της χρονιάς ότι θα πηγαίναμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα η οποία μας μπέρδεψε λίγο αφού τελευταία στιγμή έκανε αλλαγή ξένης κάτι που δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε 100%. Αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα στη συγκέντρωσή μας. Ήμασταν κακοί στην άμυνα, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε και αυτό είναι το σημαντικό για εμάς και τον κόσμο του Παναθηναϊκού".

Τόσο στο παιχνίδι με το Ελληνικό όσο με τον Αθηναϊκό η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο της φέτος;

"Αυτό είναι όντως ένα σημαντικό στοιχείο γιατί τα παιδιά που έχουν έρθει φέτος δεν έχουν παίξει σε μεγάλες ομάδες που έχουν πίεση. Τα κορίτσια όμως δείχνουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σε ό,τι αφορά τη νοοτροπία και τη λογική. Μέχρι τώρα έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες και τα παιδιά τα έχουν καταφέρει και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Βέβαια, μας βοηθάει και ο κόσμος σε αυτό το κομμάτι. Ειδικά όταν παίζουμε εντός έδρας. Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Έχουμε διάθεση, ενέργεια και χαρακτήρα και για αυτό μπορούμε και γυρνάμε παιχνίδια στα οποία είμαστε πίσω στο σκορ"

Ένα άλλο στοιχείο του φετινού Παναθηναϊκού είναι ότι πολλά κορίτσια παίζουν πολλούς ρόλους μέσα στην ομάδα καλύπτοντας και το κενό της μεγάλης άτυχης. Φυσικά αναφέρομαι στην Ιωάννα Δίελλα.

"Η απουσία της Ιωάννας είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς. Όταν ξεκινήσαμε τη χρονιά ξέραμε ότι θα έχουμε μικρό ρόστερ. Η Ιωάννα ήταν μια βασική παίκτρια για εμάς την οποία υπολογίζαμε πάρα πολύ και με την απουσία της δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το ροτέσιον. Με την παρουσία της η Ιωάννα μας έδινε και ποιότητα.

Το κενό της το καλύπτει ολόκληρη η ομάδα αφού ένα από τα χαρακτηριστικά μας είναι η αλληλοστήριξη και η ομαδική δουλειά. Έτσι τα κορίτσια μέσα από την προπόνηση έχουν βελτιωθεί και θα βελτιωθούν και άλλο στην πορεία παίζοντας ουσιαστικά και για την Ιωάννα".

Μετά και από την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου, ποια είναι η εικόνα που έχεις αποκομίσει συνολικά από το πρωτάθλημα;

"Το φετινό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και εάν δεν παίξεις σε ένα ματς δεν το κερδίζεις. Ακόμα και η τελευταία ομάδα είναι δυνατή στην έδρα της και πρέπει να παρουσιάζεσαι συγκεντρωμένος σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς αφού σε κάθε προπόνηση πρέπει να παρουσιαζόμαστε συγκεντρωμένοι και να βελτιωνόμαστε αφού δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε κανέναν.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ομάδες που ξεχωρίζουν όπως είναι το Ελληνικό και ο Πρωτέας και κάποιες άλλες που έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία. Θα δούμε τι θα γίνει στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ στη συνέχεια".

Πρέκας: "Η ομάδα δείχνει χαρακτήρα"
INTIME SPORTS

"Ο κόσμος μας δίνει έξτρα κίνητρο"

Ο Παναθηναϊκός πλέον συμπλήρωσε ημερολογιακά τρία χρόνια αήττητος στην έδρα του έχοντας φτάσει στις 38 συνεχόμενες νίκες. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην ομάδα ο "Τάφος του Ινδού";

"Αναμφίβολα η έδρα μιας ομάδας παίζει σημαντικό ρόλο πόσο μάλλον εάν αυτή η έδρα είναι ο "Τάφος του Ινδού". Ο κόσμος του Παναθηναϊκού σου δίνει έξτρα κίνητρο καθημερινά να συνεχίζεις και να μην τα παρατάς ποτέ. Φέτος που ξέρουμε ότι η ομάδα έχει συγκεκριμένες αδυναμίες η παρουσία του παντού μας δίνει έξτρα ώθηση και δύναμη για να συνεχίζουμε. Γενικότερα για το γυναικείο μπάσκετ είναι ξεχωριστό αυτό που συμβαίνει στον "Τάφο του Ινδού" και δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στο πρωτάθλημα. Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο μπάσκετ γυναικών αφού βλέπουμε ότι σε όλα τα τμήματα είναι δίπλα στην ομάδα".

Το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισες να επιστρέψεις στην ομάδα. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για σένα;

"Όταν σου ζητάει ο Παναθηναϊκός να βοηθήσεις δεν μπορείς να το αρνηθείς. Για μένα ήταν μια μεγάλη πρόκληση αφού θέλαμε να φτιάξουμε μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ η οποία θα παρέμενε ανταγωνιστική και θα ήταν σε ψηλό επίπεδο. Μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου, πέρα από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και το όνομα του συλλόγου, έπαιξαν και οι άνθρωποι που με πλησίασαν από την ομάδα. Μου παρουσίασαν ένα πλάνο για τα επόμενα χρόνια το οποίο εάν ακολουθήσουμε θα είμαστε καλά"

Μιας που αναφέρθηκες στο πλάνο που υπάρχει, ποιος είναι ο στόχος σου για την επόμενη ημέρα της ομάδας;

"Το καλοκαίρι όταν ξεκινήσαμε να χτίζουμε την ομάδα δεν υπήρχαν παιδιά και θέλαμε να χτίσουμε έναν κορμό. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος της φετινής χρονιάς. Παρακολουθούμε κάποια νέα παιδιά και θέλουμε να δουλέψουμε με αυτά. Με τα δεδομένα που υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μακάρι το επόμενο καλοκαίρι να προσθέσουμε και άλλα νέα παιδιά στην ομάδα και να συνεχίσουμε το πλάνο μας και ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει πρωταγωνιστεί"

Δύο λόγια για τον Πέτρο Πρέκα

Πρέκας: "Η ομάδα δείχνει χαρακτήρα"
INTIME SPORTS

Ως αθλητής έχει αγωνιστεί στον Γ.Σ. Περιστερίου (Α1), στον Πρωτέα Αθηνών (Α2) και στη Δάφνη Δαφνίου (Γ' Εθνική).

Έχει διατελέσει προπονητής στα παρακάτω τμήματα:

1995 - Προπονητής στα τμήματα υποδομής του Γ.Σ. Περιστερίου

1996 - Βοηθός Προπονητής στον Γ.Σ Περιστερίου - Β' ΕΣΚΑ Γυναικών (άνοδος στην Α' ΕΣΚΑ)

1997 - Προπονητής στον Γ.Σ Περιστερίου - Α' ΕΣΚΑ Γυναικών (κατάκτηση πρωταθλήματος, άνοδος στην Β' Εθνική)

1998 - Προπονητής στον Γ.Σ Περιστερίου - Β' Εθνική Γυναικών (κατάκτηση πρωταθλήματος, άνοδος στην Α2)

1999 - Προπονητής στον Γ.Σ Περιστερίου - Α2 Γυναικών

2000 - Προπονητής στον Γ.Σ Περιστερίου - Α2 Γυναικών (άνοδος στην Α1)

2004 - Προπονητής στην Σχερία Κέρκυρας - Α2 Γυναικών

2005 - Βοηθός Προπονητής στον Γκυζιακό - Α' ΕΣΚΑ Ανδρών (άνοδος στην Γ' Εθνική)

2006 - Προπονητής στον Παγχιακό - Α2 Γυναικών

2012 - Βοηθός Προπονητής στον Παναθηναϊκό - Α1 Γυναικών (2η θέση)

2013 - Βοηθός Προπονητής στον Παναθηναϊκό - Α1 Γυναικών (κατάκτηση πρωταθλήματος)

2014 - Υπεύθυνος τμημάτων Υποδομών ΚΑΟ Μελισσίων

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ