ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πέντρο Ενρίκε στο Sport24.gr: "Οι διαιτητές είναι άνθρωποι και μπορεί να κάνουν λάθη"

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο σκόρερ του δεύτερου και νικητήριου τέρματος του ΠΑΟΚ στον τελικό με αντίπαλο την ΑΕΚ, Πέντρο Ενρίκε, μίλησε στο Sport24.gr για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, το γκολ-οφσάιντ και τη σχέση του με τους οπαδούς του "Δικεφάλου".

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ, Πέντρο Ενρίκε, να πετυχαίνει το δεύτερο και νικητήριο γκολ του "Δικεφάλου". Ο Νοτιοαμερικάνος μίλησε στο Sport24.gr, στη μικτή ζώνη του "Πανθεσσαλικού Σταδίου" του Βόλου για το "ξεχωριστό τρόπαιο" του Κυπέλλου, την "αξέχαστη βραδιά", το γεγονός ότι ήταν σε θέση οφσάιντ όταν πέτυχε το γκολ κι εξηγεί τη σχέση του με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

- Η πρώτη σου σεζόν, έστω και... μισή, στον ΠΑΟΚ μπορεί να θεωρηθεί επιτυχής. Πανηγύρισες έναν τίτλο, ήδη. Πώς έζησες αυτόν τον τελικό, τι σκέφτηκες όταν είδες την μπάλα να έρχεται προς το μέρος σου;

"Δεν είναι καν χρόνος, είναι τέσσερις μήνες. Είναι κάτι ξεχωριστό αυτό το τρόπαιο. Άλλαξε η ζωή μου όταν ήρθα εδώ. Είχα δύο καλά χρόνια στη Γαλλία, αλλά οι έξι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι. Οπότε, όταν έλαβα την προσφορά του ΠΑΟΚ ήταν μια ευκαιρία να επανεκκινήσω την καριέρα μου. Ακόμη και τώρα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος. Όλη η Θεσσαλονίκη είναι χαρούμενη".

- Φαντάζομαι θα περιμένεις πως και πως το Κύπελλο στον Λευκό Πύργο (η συνέντευξη έγινε μετά τη λήξη του ματς)...

"Από τότε που έφθασα στη Θεσσαλονίκη, όλοι μου μιλούσαν γι' αυτό. Οπότε θα πάμε να πανηγυρίσουμε στον Λευκό Πύργο αυτό που άξια πήραμε".

Πέντρο Ενρίκε στο Sport24.gr: "Οι διαιτητές είναι άνθρωποι και μπορεί να κάνουν λάθη"

- Υπήρχαν διαμαρτυρίες από την ΑΕΚ ότι το γκολ σου ήταν οφσάιντ. Φάνηκε ότι ήταν από το ριπλέι. Εσύ το είχες καταλάβει όταν υποδέχθηκες την μπάλα;

"Αυτή τη στιγμή που μου το λες, δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν το ξέρω ειλικρινά. Ήταν μια φάση που εξελίχθηκε πολύ γρήγορα. Προσπάθησα να επιστρέψω (σε θέση να καλύπτεται). Ήταν μια πολύ γρήγορη φάση. Αν υπήρχε παράβαση (οφσάιντ) δεν είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Οι διαιτητές είναι άνθρωποι και μπορεί να κάνουν λάθη. Είναι πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο".

- Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό της τρέχουσας σεζόν νίκησε τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ είτε για το πρωτάθλημα είτε για το Κύπελλο. Οι φίλοι της ομάδας και πολύς κόσμος θεωρούν ότι ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα σε αυτό το διάστημα. Πιστεύεις το έχει αποδείξει;

"Με αυτή τη δύναμη και την οργάνωση που έδειξε ότι διαθέτει, είναι θέμα χρόνου να είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα κατά γενική ομολογία".

- Επόμενος στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος;

"Βέβαια. Και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βήμα-βήμα και θα φθάνουμε όλο και πιο μακριά".

- Φάνηκε από την πρώτη σου συμμετοχή, από το πρώτο γκολ, ότι έχεις μια ειδική σχέση με τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω αν είχες την ίδια σχέση και στη Γερμανία ή στη Γαλλία - όπου αγωνίστηκες - αλλά πώς την εξηγείς;

"Και στη Ρεν είχα εξαιρετική σχέση με τους οπαδούς. Αλλά, στη Ρεν δεν είχαμε πολλά καλά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα. Η ομάδα εδώ αποδεικνύει ότι μπορεί να κερδίσει όλα τα ντέρμπι, ειδικά στην Τούμπα. Τη γιορτάζω αυτή την κατάκτηση, γιατί ο κόσμος το αξίζει".

- Με μια λέξη, πώς θα περιέγραφες αυτή τη νύχτα...;

"Αξέχαστη".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ