ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Παπάζογλου: "Ωρίμασα στο εξωτερικό, δεν λέω όχι σε επιστροφή στην Ελλάδα"

Παπάζογλου: "Ωρίμασα στο εξωτερικό, δεν λέω όχι σε επιστροφή στην Ελλάδα"
EUROKINISSI

Ο Θανάσης Παπάζογλου έχοντας αγωνιστεί τα τελευταία τρία χρόνια στο εξωτερικό και μάλιστα σε τρεις διαφορετικές ομάδες και τρία διαφορετικά πρωταθλήματα μιλά στο Sport24.gr για τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει, τις διαφορές που έχει συναντήσει και τα όσα έχει κερδίσει αγωνιζόμενος μακριά από την Ελλάδα.

Τρία χρόνια στο εξωτερικό σε τρεις διαφορετικές ομάδες, Κορτράικ, Ρόντα και Άλεσουντ, και σε τρία διαφορετικά πρωταθλήματα Βέλγιο, Ολλανδία και Νορβηγία έχουν ωριμάσει ποδοσφαιρικά τον Θανάση Παπάζογλου.

Ο 30χρονος, πλέον, επιθετικός το καλοκαίρι του 2015 πήρε την απόφαση να φύγει από τον Ολυμπιακό και να πάει στο Βέλγιο όπου είχε μια σούπερ σεζόν με τη φανέλα των Βέλγων. Μια χρονιά που του άνοιξε τη πόρτα της Εθνικής Ελλάδος και επίσης τον βοήθησε να πάρει μεταγραφεί στην Ρόντα.

Εκεί είχε μια δύσκολη χρονιά και το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψε στην Κορτράικ απ' όπου παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Άλεσουντ της Νορβηγίας και έγινε έτσι ο δεύτερος Έλληνας παίκτης που παίζει στο πρωτάθλημα Νορβηγίας.

Η παρουσία του ίδιου ήταν θετική στην Άλεσουντ αλλά η ομάδα του δεν κατάφερε να παραμείνει στη κατηγορία και επέστρεψε στην Κορτράικ και το Βέλγιο απ' όπου μένει ελεύθερος στα τέλη Ιουνίου.

Ο Παπάζογλου, ύστερα από τρία χρόνια μακριά από την Ελλάδα, μιλώντας στο Sport24.gr, θεωρεί πως πλέον είναι πιο ώριμος ποδοσφαιρικά δηλώνει πως θα ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται εκτός Ελλάδας αλλά δεν κλείνει τη πόρτα σε μια καλή πρόταση συλλόγου της Super League.

Ο έμπειρος επιθετικός που έχει περάσει και από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Αστέρα και Ατρόμητο, μεταξύ άλλων αναφέρεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ που έχει μεγαλώσει, ενώ δίνει συγχαρητήρια στους Αρκάδες και την ομάδα του Περιστερίου για ό,τι έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια.

Έκλεισες τρία χρόνια στο εξωτερικό, Βέλγιο, Ολλανδία, Νορβηγία, τι αποκόμισες από την παρουσία σου αγωνιζόμενος εκτός Ελλάδας;
"Μετά από τρία χρόνια μακριά από την Ελλάδα μπορώ να πω ότι είμαι πιο ώριμος και θα έλεγα πιο ανοιχτόμυαλος σε πολλούς τομείς!"

Πως θα παρομοίαζες αυτά τα τρία χρόνια στο εξωτερικό. Μια εκπληκτική πορεία αρχικά με την Κορτράικ και εν συνεχεία ένα πέρασμα από την Ρόντα που δεν σου βγήκε και μια καλή πορεία στη Νορβηγία με την ομάδα όμως δυστυχώς να μην τα καταφέρνει;
"Ήταν τρία χρόνια γεμάτα εμπειρίες, με καλές και κακές στιγμές, αλλά στο τέλος μπορώ να πω ότι μου άφησαν μια καλή αίσθηση! Ένας πολύ καλός χρόνος όπως είπες και εσύ στην Κορτράικ, μια δύσκολη σεζόν η δεύτερη στην Ρόντα και μια ξεχωριστή εμπειρία στην Νορβηγία που για μένα ήταν μια θετική έκπληξη όσον αφορά και την χώρα αλλά και το ποδόσφαιρο"!

Στο Βέλγιο είχατε φτιάξει μια μεγάλη ελληνική παροικία, γιατί θεωρείς ότι το Βέλγιο συγκεντρώνει τόσους Έλληνες ποδοσφαιριστές;
"Το Βέλγιο είναι μια χώρα που αναπτύχθηκε πολύ ποδοσφαιρικά τα τελευταία χρόνια! Θεωρώ ότι είναι ένα καλό πρωτάθλημα για κάποιον που θέλει να κάνει το βήμα εκτός Ελλάδας και ένα καλό σκαλοπάτι για κάποιον που έχει βλέψεις για κάτι ακόμα πιο ψηλά, αφού είναι στο κέντρο της Ευρώπης και πολλές ομάδες των μεγάλων πρωταθλημάτων το παρακολουθούν! Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί Έλληνες διαλέγουν το Βέλγιο"!

Πόσο δύσκολο ήταν να παίζεις στη Νορβηγία, σε μια χώρα όπου στο παρελθόν έχει παίξει μόνο ένας ακόμα Έλληνας ποδοσφαιριστής, και ειδικότερα στην Άλεσουντ που είναι σε μια μικρή πόλη.
"Η Νορβηγία είναι μια πολλή οργανωμένη χώρα με πολλά θετικά στοιχεία! Ο καιρός είναι σίγουρα ένα πρόβλημα αλλά το συνηθίζεις! Το πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό και η παρουσία μου εκεί παρόλο που η ομάδα εν τέλει υποβιβάστηκε, θεωρώ πως ήταν θετική".

"ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ"

Ποιες διαφορές συνάντησες στις χώρες που αγωνίστηκες στο εξωτερικό σε σχέση με την Ελλάδα αλλά και μεταξύ τους;
"Το Βέλγιο είναι ένα πρωτάθλημα που στηρίζεται περισσότερο στην φυσική κατάσταση και στην δύναμη, το ολλανδικό είναι περισσότερο τεχνικής και τακτικής και το νορβηγικό τα συνδυάζει και τα δύο! Σε σχέση με το ελληνικό η βασική διαφορά που είδα και στα τρία είναι στην ταχύτητα και στην νοοτροπία!".

Που χάρηκες περισσότερο το ποδόσφαιρο και γιατί;
"Την πρώτη χρονιά όταν ήμουν στην Κορτράικ σε μια γεμάτη σεζόν, με 39 παιχνίδια, 9 γκολ και 5 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις".

Θεωρείς ότι βελτίωσες-εξέλιξες το παιχνίδι σου τα χρόνια που παίζεις μακριά από την Ελλάδα; Και αν ναι σε ποιους τομείς;
"Βελτιώθηκα πολύ στην φυσική κατάσταση, στην ταχύτητα αλλά και στην αντίληψη στον αγωνιστικό χώρο! Εκτός γηπέδου βελτίωσα πολύ την νοοτροπία μου όσον αφορά το ποδόσφαιρο και όχι μόνο!".

Τι άποψη είχαν στις χώρες που αγωνίστηκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές;
"Κυρίως μου μιλούσαν η με ρωτούσαν για τις μεγάλες ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, αλλά και για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα ελληνικά ντέρμπι εντός γηπέδου!".

Στα 30 σου πλέον και μετά από τρία χρόνια μακριά από την Ελλάδα ποια είναι η πρώτη σου σκέψη για την επόμενη μέρα από τη στιγμή που σε λίγες μέρες μένεις και τυπικά ελεύθερος από την Κορτράικ. Θες να παραμείνεις στο εξωτερικό ή να επιστρέψεις στην Ελλάδα;
"Θα ήθελα να συνεχίσω αν μου δοθεί η ευκαιρία σε κάποια ομάδα του εξωτερικού χωρίς βέβαια να αποκλείω κάτι ενδιαφέρον στην Ελλάδα! Φυσικά, πλέον οφείλω να σεβαστώ και τον παράγοντα οικογένεια".

Το πες και μόνος σου, ο παράγοντας οικογένεια παίζει ρόλο στις αποφάσεις που πρέπει να πάρει ένας ποδοσφαιριστές, ισχύει και στην περίπτωση σου;
"Όντως ισχύει! Ευτυχώς μέχρι στιγμής σε κάθε απόφαση είμαστε μαζί! Νομίζω ότι έχουμε την όρεξη και τον χρόνο να είμαστε για λίγο ακόμα μακριά από το σπίτι μας!".

"ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΠΑΟΚ"

Πως είδες τη μάχη που έδωσαν μέχρι τέλους για τον τίτλο στο πρωτάθλημα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου που κατέκτησε η πρώην ομάδα σου;
"Το πρωτάθλημα έχει γίνει πλέον πολύ ανταγωνιστικό και αυτό μόνο καλό είναι για την Ελλάδα! Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλώσει κι άλλο και είναι πολύ καλό που μαζί με αυτόν μεγαλώνει και η Θεσσαλονίκη! Μακάρι και ο Άρης αλλά και ο Ηρακλής να ακολουθήσουν!"

Δυο από τις ομάδες που έπαιξες στο παρελθόν στην Ελλάδα, ο Ατρόμητος και ο Αστέρας, θα δοκιμάσουν τη τύχη τους στο Europa League. Παρακολούθησες καθόλου την πορεία τους. Πως βλέπεις την παρουσία τους ως σφήνα στους μεγάλους.
"Αστέρας και Ατρόμητος είναι 2 ομάδες που τα τελευταία χρόνια είναι μονίμως στην πρώτη πεντάδα και αυτό δεν είναι τυχαίο! Οι μεγάλοι όταν παίζουν μαζί τους δυσκολεύονται πάρα πολύ! Πιστεύω και εύχομαι να παρουσιαστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και στην Ελλάδα αλλά και στο Europa league"!

Στο πρόσφατο παρελθόν είχες βρεθεί και στην Εθνική Ελλάδος, είναι μέσα στους στόχους σου να προσπαθήσεις να χτυπήσεις ξανά τη πόρτα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.
"Η εθνική Ελλάδος πάντα θα είναι ένας στόχος και ήταν από τις στιγμές που καμάρωσα ποδοσφαιρικά και δεν πρόκειται να ξεχάσω. Μακάρι να έρθουν έτσι τα πράγματα ώστε να μπορέσω να φορέσω και πάλι την γαλανόλευκη"!

Photo Credits: Εurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ