ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Παπαπέτρου: "Ο Βασίλης μάς τρέλανε"

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου τόνισε πως αισθάνεται περήφανος για την ομάδα για τον τρόπο που κατέκτησε το πρωτάθλημα και σχολίασε πως ο Βασίλης Σπανούλης τους τρέλανε με το τρίποντο που έβαλε.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στο Sport24.gr για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, σχολίασε πως αισθάνεται περήφανος για την ομάδα, δήλωσε πως ήταν σίγουρος πως οι συμπαίκτες του θα έβαζαν τα μεγάλα σουτ και τόνισε πως όταν ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε το καθοριστικό τρίποντο στο τέλος, όλοι στον "ερυθρόλευκο" πάγκο... τρελάθηκαν. Ένας τίτλος εξαιρετικά αφιερωμένος στον Γιώργο Πρίντεζη, ένα τρόπαιο που σφυρηλατεί τον χαρακτήρα της ομάδας και επεσήμανε πως στόχος των Πειραιωτών είναι να μείνουν για χρόνια στην κορυφή.

-Ήταν ίσως ο καλύτερος τελικός όλων των εποχών; Πως βίωσες αυτό το... τρελό παιχνίδι;

"Eίμαι περήφανος για αυτή την ομάδα, αλλά και για τους συμπαίκτες μου. Είμαι χαρούμενος που έζησα αυτό το παιχνίδι, ίσως και να ήταν ο καλύτερος ελληνικός τελικός όλων των εποχών, ίσως και να ήταν η καλύτερη σειρά τελικών όλων των εποχών. Για εμάς είναι μία εντυπωσιακή κατάκτηση τίτλου, σε δύο παρατάσεις, μέσα στην έδρα του αντιπάλου, με ένα ένα μεγάλο σουτ στο τέλος από τον Βασίλη (Σπανούλη). Παρά τα προβλήματα που είχαμε με απουσίες και τραυματισμούς, όλα τα παιδιά κάναμε κατάθεση ψυχής σε άμυνα και επίθεση.

Ήταν και η τύχη με το μέρος μας, βάλαμε ορισμένα μεγάλα σουτ σε κρίσιμες στιγμές. Μας έδωσε ζωή το τρίποντο του Βαγγέλη (Μάντζαρη), μας έδωσε τον τίτλο εκείνο του Βασίλη (Σπανούλη), ο οποίος πέτυχε ένα ακόμη σουτ δείγμα της τεράστιας κλάσης του. Είμαστε Πρωταθλητές Ελλάδας για δεύτερη σερί χρονιά, κάτι που το θέλαμε όλοι στην ομάδα πάρα πολύ, καθώς ο Ολυμπιακός είχε να το κατορθώσει αυτό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ήταν σημαντικό για εμάς να έχουμε διάρκεια στην κορυφή και μακάρι να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε εκεί για τα επόμενα χρόνια. Το ξαναλέω, γιατί αυτό νιώθω έντονα αυτή την στιγμή. Νιώθω τεράστια περηφάνια για την ομάδα μας και για τον τρόπο που έπαιξε στους τελικούς".

-Βρεθήκατε με την πλάτη στον τοίχο δύο φορές, είχες πίστη πως θα τα καταφέρετε στο τέλος;

"Πάντα πιστεύουμε στην ομάδα και στον κάθε συμπαίκτη μας. Είμαστε μία ομάδα που το έχουμε ξανακάνει πολλές φορές αυτό, έχουν υπάρξει και άλλες φορές που έχουμε κερδίσει στο τελευταίο λεπτό, στην κρίσιμη κατοχή, στο τελευταίο σουτ. Έχουμε αυτοπεποίθηση σε αυτές τις καταστάσεις, συνήθως έχουμε καθαρό μυαλό και πάντα την νοοτροπία του νικητή. Αυτή η ομάδα τα τελευταία πέντε χρόνια έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες σε Ευρώπη και Ελλάδα και έχει χτίσει χαρακτήρα. Νομίζω πως το φετινό πρωτάθλημα σφυρηλατεί ακόμη περισσότερο τον χαρακτήρα μας.

Έχει ξαναβάλει μεγάλα σουτ στο τέλος ο Σπανούλης, το έχει ξανακάνει και ο Βαγγέλης. Έχουμε παίκτες με εμπειρία, με αυτοπεποίθηση και επειδή ακριβώς έχουμε κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν την διαφορά στο τέλος, στα δύσκολα και στα κρίσιμα έχουμε αυτοπεποίθηση πως θα βγούμε εμείς νικητές στο τέλος. Θέλαμε να τελειώσουμε την σειρά στο ΟΑΚΑ, δεν θέλαμε να πάμε σε 5ο ματς, γιατί με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού να κατακτήσει το Πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Γράψαμε ιστορία σε αυτούς τους τελικούς και ύστερα από μία περίεργη σεζόν για εμάς στην Ευρώπη, κλείσαμε την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Related content -Είναι σημαντικό για την ομάδα να χτίσει την δική της κυριαρχία στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια;

"Είναι σημαντικό να χτίσει ο Ολυμπιακός την δική του κυριαρχία στην Ελλάδα, έχοντας διάρκεια στην κορυφή. Αυτό λέγαμε και με τα παιδιά. Όταν είσαι δυνατός, όταν έχεις καλή ομάδα, καλούς παίκτες, καλό προπονητή, μία ισχυρή διοίκηση, είναι σημαντικό να κερδίζεις, να παίρνεις τους τίτλους και να μην αφήνεις τις ευκαιρίες να περνούν χαμένες, όπως συνέβη στο παρελθόν, το 2013 και το 2014. Θέλαμε όλοι μας πάρα πολύ να πάρουμε το πρωτάθλημα για δεύτερη σερί σεζόν και στόχος μας είναι να συνεχίζουμε να κατακτούμε τα πρωταθλήματα για τα επόμενα χρόνια.

Βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση όταν δεχτήκαμε το break στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ, αλλά στην συνέχεια ήταν σημαντικό πως μείναμε ήρεμοι και ψύχραιμοι. Δεν αγχωθήκαμε, δεν πιεστήκαμε, ούτε άρχισε γκρίνια. Συνεχίσαμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας, αλλάξαμε κάποια πράγματα, διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι του αντιπάλου και είπαμε πάμε να πάρουμε τον τίτλο με ανατροπή. Και αυτό το καταφέραμε, κερδίζοντας δύο φορές τον Παναθηναϊκό μέσα στο γήπεδο του".

-Ένα Πρωτάθλημα το οποίο είναι αφιερωμένο στον Γιώργο Πρίντεζη και στον πατέρα του;

"Σίγουρα, 1000/100. Το Πρωτάθλημα είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στον Γιώργο (Πρίντεζη) και στον πατέρα του. Πέρασε δύσκολα τους τελευταίους μήνες και όλοι στην ομάδα στεναχωρήθηκαμε πολύ για τον Γιώργο. Όχι μόνο έχασε τον πατέρα του, αλλά στην συνέχεια που έκανε κατάθεση ψυχής, παίζοντας παρά τις δύσκολες ώρες που βίωνε, κάνοντας μάλιστα και την διαφορά για εμάς, τραυματίστηκε και τέθηκε νοκ-άουτ. Ήθελε πάρα πολύ να παίξει σε όλα τα παιχνίδια των τελικών, ένιωθε άτυχος, είχε στεναχωρηθεί και θέλαμε όλοι μας να δώσουμε το κάτι παραπάνω, να παίξουμε και για εκείνον, να πάρουμε τον τίτλο και να του τον αφιερώσουμε. Ακόμη και τώρα, που δεν μπορεί να πατήσει καλά το πόδι του, φορώντας την ειδική μπότα, είπε θα έρθω στο ΟΑΚΑ να είμαι δίπλα στην ομάδα. Τον βλέπαμε στον πάγκο και παίρναμε δύναμη, παίζαμε και για εκείνον και όλη η ομάδα του αφιερώνει αυτόν τον τίτλο. Ξέρουμε πως τον κάναμε να χαρεί και να νιώσει και εκείνος περήφανος. Όλοι στην ομάδα είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι".

-Φαντάζεσαι τον Σπανούλη μακριά από τον Ολυμπιακό; Πως έζησες την τελευταία φάση με το τρίποντο του που έκρινε το πρωτάθλημα;

"Ο Βασίλης είναι ο ηγέτης μας, ο αρχηγός μας, ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης, από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Ολυμπιακό και μπορεί να δώσει πολλά ακόμη σε αυτή την ομάδα. Είναι ένας παίκτης νικητής. Το ιδανικό θα ήταν να κλείσει την καριέρα του σε αυτή την ομάδα. Εμείς οι νεότεροι μαθαίνουμε από εκείνον και τον σεβόμαστε απεριόριστα. Έκανε εξαιρετικούς τελικούς φέτος και μας έδωσε νίκες και το Πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ με δύο δικά του μεγάλα σουτ στο τέλος, δείγμα της κλάσης του. Ήμουν σίγουρος πως ο Βασίλης θα ευστοχούσε στο τελευταίο σουτ. Πίστευα πως θα το έβαζε. Πριν σουτάρει σκεφτόμουν την στιγμή, να σουτάρει και να το βάλει, έλεγα μακάρι, μετά σούταρε το έβαλε και όλοι στον πάγκο... τρελαθήκαμε. Τρέξαμε όλοι να αγκαλιάσουμε τον Βασίλη, μας... τρέλανε με αυτό που έβαλε. Ήταν ένα εκπληκτικό και ονειρικό φινάλε".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ