ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Παπανικολάου, η επιστροφή

Παπανικολάου, η επιστροφή
Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου μετά από τρία χρόνια και τρεις μέρες θα επιστρέψει το απόγευμα της Δευτέρας (28/3, 19:00) στην κατάμεστη Nick Galis Hall ως αντίπαλος και όχι σαν φίλαθλος του Άρη με τη φανέλα του Ολυμπιακού και μιλάει στο Sport24.gr για το πως το περιμένει.

Ο Κώστας Παπανικολάου αποτελεί τον έναν από τους τέσσερις συνδετικούς κρίκους του ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ του Άρη και του Ολυμπιακού - μαζί με τους Μιχάλη Πελέκάνο, Γιάννη Αθηναίου και Μιχάλη Τσαϊρέλη - που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Δευτέρας (28/3, 19:00) στην κατάμεστη Nick Galis Hall με τον διεθνή φόργουορντ να μίλησε στο Sport24.gr για το πως αισθάνεται εν όψει της επιστροφής του.

Ο διεθνής φόργουορντ ανδρώθηκε μπασκετικά στον Άρη από όπου το καλοκαίρι του 2009 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό όπου και επέστρεψε τον Φεβρουάριο αφού πήγε μία χρονιά στη Μπαρτσελόνα (2013-2014), μία στους Χιούστον Ρόκετς (2014-2015) και στο ξεκίνημα της φετινής στους Ντένβερ Νάγκετς (2015-2016). Πλέον η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο "Παπ" να επιστρέφει στη Nick Galis Hall μετά από τρία χρόνια και τρεις μέρες ως αντίπαλος του Άρη και πάλι με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η προηγούμενη ήταν στις 25 Μαρτίου του 2013 για την 23η αγωνιστική και τη νίκη των "ερυθρόλευκων" με 68-84, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε είχε βρεθεί και σαν φίλαθλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Πέρσι στις 9 Ιουνίου στο παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών με τον ΠΑΟΚ για τους μικρούς τελικούς των playoffs του πρωταθλήματος.

Παπανικολάου, η επιστροφή
Παπανικολάου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παπανικολάου αποτελεί έναν από τους πολλούς πονοκεφάλους του Δημήτρη Πρίφτη. Έναν επιπλέον σε σχέση με αυτούς που είχε στο παιχνίδι του Α΄ γύρου στο ΣΕΦ όπου ο διεθνής φόργουορντ σε εκείνο το χρονικό σημείο δεν ανήκε ακόμη στο ρόστερ των "ερυθρολεύκων". Με δεδομένο ότι θα ξεκινήσει στη βασική πεντάδα του Ολυμπιακού από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο πρώτος που θα πάει πάνω του για να τον περιορίσει θα είναι ο Σπύρος Μούρτος που στα τελευταία παιχνίδια ξεκινάει βασικός. Εκτός αν ο τεχνικός του Άρη επιλέξει να ρίξει στην πεντάδα του και πάλι τον Μιχάλη Πελεκάνο.

Πως όμως βλέπει ο "Παπ" την επιστροφή του στη Nick Galis Hall ως αντίπαλος του Άρη; Την απάντηση φρόντισε να την δώσει μέσω του Sport24.gr λέγοντας: "Θα είναι σίγουρα ένα ιδιαίτερο παιχνίδια για μένα καθώς θα επιστρέψω ως αντίπαλος του Άρη. Όπως και για τον Άρη που θα είναι το πρώτο του για τα 102 χρόνια της ιστορίας του. Κι ένα παιχνίδι που θα γίνει σε ένα κατάμεστο γήπεδο από τους φιλάθλους του Άρη με μας να πρέπει να ξεπεράσουμε και την πίεση της ατμόσφαιρας που θα έχει δημιουργηθεί".

Παπανικολάου, η επιστροφή
Παπανικολάου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τον Παπανικολάου για να μπορέσει να φύγει με τη νίκη από την κατάμεστη Nick Galis Hall συνεχίζοντας το νικηφόρο του σερί στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ; Αυτό που έχει φθάσει στο 21 στα 21 μετά την ήττα του στο ΟΑΚΑ στη 2η αγωνιστική από τον Παναθηναϊκό και να βάλει τέλος σε αυτό του Άρη στην έδρα του. Αυτό που είχε ξεκινήσει επίσης μετά την ήττα του από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και έχει φθάσει το 10 στα 10 και μαζί με το 8 στα 8 στο Eurocup στο 18 στα 18. Επίσης η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη μετράει ένα σερί 9 στα 9 στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Παπανικολάου, η επιστροφή
Παπανικολάου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και στα 40΄ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού και να φθάσουμε στη νίκη. Εξάλλου πρόκειται για ένα κομβικό παιχνίδι στην προσπάθειά μας για να κατακτήσουμε την 1η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ώστε να έχουμε το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs που θα ακολουθήσουν. Η προσοχή μας θα είναι αποκλειστικά σε αυτό το παιχνίδι και όχι σε αυτό που ακολουθεί για τη Euroleague στη Μόσχα με τη Χίμκι. Αν δείξουμε μία ανάλογη ενέργεια, πάθος και θέληση για τη νίκη όπως στο παιχνίδι μας με τη Ρεάλ Μαδρίτης θα έχουμε το προβάδισμα", τόνισε ο Παπανικολάου.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ