ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Παπανικολάου: "Στο τέλος μιλά ο Βασίλης"

Παπανικολάου: "Στο τέλος μιλά ο Βασίλης"

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο Sport24.gr για το break στο ΟΑΚΑ, εκθείασε τον Βασίλη Σπανούλη για το μεγάλο σουτ που πέτυχε και χαρακτήρισε ως διαφήμιση για μπάσκετ το συναρπαστικό φινάλε.

Λίγο μετά το τέλος του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακό να κάνει το break με σκορ 66-68 , ισοφαρίζοντας την σειρά σε 1-1, χάρη στο buzzerbeater τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη , ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο Sport24.gr για την μεγάλη εκτός έδρας νίκη των "ερυθρολεύκων".

Ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος επέστρεψε στον Ολυμπιακό μεσούσης της σεζόν από το ΝΒΑ και τους Ντένβερ Νάγκετς, τόνισε πως μετά την ήττα στο ΣΕΦ η ομάδα συνέχισε να είναι ψύχραιμη, εξακολουθώντας να πιστεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επεσήμανε πως στον Ολυμπιακό δεν θα πέσουν στην παγίδα του εφησυχασμού μετά το break στο ΣΕΦ, εκθείασε τον Βασίλη Σπανούλη για το μεγάλο τρίποντο που σημείωσε στο τέλος και σχολίασε πως ήταν διαφήμιση για το μπάσκετ το συναρπαστικό φινάλε της αναμέτρησης.

Related content Κώστα, πως διαχειριστήκατε σαν ομάδα το break στο ΣΕΦ για να φτάσετε στο break στο ΟΑΚΑ;

"Σίγουρα, η πρώτη μέρα ύστερα από μία τέτοια ήττα δεν είναι ποτέ ευχάριστη. Να "σπάει" η έδρα σου από την αρχή δεν είναι και το πιο ευχάριστο συναίσθημα. Από την επόμενη μέρα που βρεθήκαμε για προπόνηση μέσα στο γήπεδο υπήρχε μεγάλη ψυχραιμία και μεγάλη αποφασιστικότητα από όλους στην ομάδα. Ήμασταν όλοι μας ήρεμοι και συνεχίζαμε να πιστεύουμε στην ομάδα. Κάναμε την αυτοκριτική μας και αναγνωρίσαμε τα λάθη μας. Στον πρώτο τελικό κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι και για αυτό χάσαμε. Όλοι κρατούσαμε την ψυχραιμία μας και δουλεύαμε με σκοπό να αντιδράσουμε.

Όλα τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα και πάλεψαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ήμασταν πάρα πολύ σωστοί και καλοί στο τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού και κάπως έτσι φτάσαμε να διεκδικήσουμε την νίκη μέχρι το τέλος. Ταπεινή μου άποψη, πως είχαμε και άλλες ευκαιρίες νωρίτερα ώστε να "καθαρίζαμε" το παιχνίδι, να ήμασταν εμείς μπροστά στο σκορ όταν το ματς έφτανε στο τέλος του, αλλά πάλι κάποιες λάθος αποφάσεις, κάποια βιαστικά σουτ, κάποια ελεύθερα σουτ που δεν μπήκαν, που αυτά μέσα στο παιχνίδι είναι, έφεραν το ματς να κριθεί όπως ήρθε. Για ακόμη μία φορά μίλησε στο τέλος η προσωπικότητα του Βασίλη (Σπανούλη), κάτι που το έχει ξανακάνει αμέτρητες φορές στην καριέρα του".

-Τι αλλάξατε από θέμα τακτικής και πως πρέπει να συνεχίσετε για να φτάσετε στην κατάκτηση του τίτλου;

"Όπως με την διαχείριση της ήττας, αυτά είναι κομμάτια της επόμενης μέρας. Πρέπει τώρα να ξεκουραστούμε από τον δεύτερο τελικό και να προετοιμαστούμε για το τρίτο παιχνίδι. Τόσο μετά από ήττα, όσο και μετά από νίκη, πάντα υπάρχουν πράγματα να δεις και να διορθώσεις. Δεν πρέπει ποτέ να εφησυχάζεσαι, πρέπει να δουλεύεις κάθε μέρα. Μιλάμε για τους τελικούς, είναι το τέλος της σεζόν. Πετύχαμε τον στόχο μας, φέρνοντας την σειρά ξανά στα ίσα, πήραμε και πάλι το πλεονέκτημα έδρας, αλλά αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, διατηρώντας αλώβητη την έδρα μας μέχρι το τέλος. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά, αλλά και νοητικά, αλλά και από άποψη δύναμης, πάθους, καρδιάς και ενέργειας και θέλησης".

Related content -Θεωρείς πως στο τέλος της σεζόν έχετε βρει την επιθυμητή χημεία και ομοιογένεια σαν ομάδα ύστερα από πολλά σκαμπανεβάσματα;

"Η ομάδα πέρασε πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα φέτος, τόσο με τραυματισμούς, όσο και με διάφορες καταστάσεις που βιώσαμε μέσα στην ομάδα. Δεν υπάρχει λόγος να το αναλύουμε άλλο. Σημασία έχει πως βρισκόμαστε στην τελευταία ευθεία και η ομάδα παλεύει να τελειώσει την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

-Υπάρχει κίνδυνος να πέσετε στην παγίδα του εφησυχασμού με το break στο ΟΑΚΑ; Κάτι παρόμοιο έπαθε ο Ολυμπιακός και το 2014...

"Το καλό είναι πως έχουμε στην ομάδα παιδιά πάρα πολύ έμπειρα που είναι αρκετά χρόνια και ξέρουν από αυτές τις καταστάσεις. Πέρα από τους Έλληνες, έχουμε και τους ξένους μας που είναι έμπειροι. Ο Ματ (Λοτζέσκι) είναι για τρίτη χρονιά στον Ολυμπιακό, ο Οθέλο (Χάντερ) είναι για δεύτερη σεζόν, οπότε διαθέτουμε παιδιά στην ομάδα που γνωρίζουν την ελληνική νοοτροπία και πραγματικότητα. Ξέρουν τι συμβαίνει και γνωρίζουν την σημασία αυτών των παιχνιδιών. Πιστεύω δεν θα αφήσουμε τον εαυτό μας να μπει στην λάθος νοοτροπία, σε αυτό το παιχνίδι, δηλαδή να επαναπαυτούμε επειδή κάναμε το break και πήρε ξανά το πλεονέκτημα έδρας. Δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε, ούτε να θεωρήσουμε πως όλα τελείωσαν. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

-Πως έζησες την τελευταία φάση, τι σχόλιο έχεις να κάνεις για το φινάλε του αγώνα, αλλά και για το μεγάλο τρίποντο του Σπανούλη;

"Ο Βασίλης (Σπανούλης) το έχει κάνει πάρα πολλές φορές αυτό το πράγμα, έχει βάλει πολλά μεγάλα και παρόμοια σουτ στην καριέρα του. Έχει δώσει αμέτρητες νίκες στον Ολυμπιακό με αυτόν τον τρόπο. Αν ρωτήσετε όμως και τον ίδιο, αυτό που θα σας πει είναι πως αυτό που μετρά περισσότερο είναι το πως κατάφερε η ομάδα σαν σύνολο να φτάσει εκεί για να πάρει το τελευταίο σουτ και ο Ολυμπιακός να φτάσει στην νίκη. Αυτός είναι ο Βασίλης, αυτά είναι τα σουτ του, αυτή είναι η προσωπικότητα του. Αυτή την ηγετική νοοτροπία είναι κάτι που έχει καταφέρει να την κερδίσει με την αξία του και με την προσωπικότητα του μέσα στο παρκέ.

Νομίζω πως το buzzerbeater τρίποντο που πέτυχε είναι ένα μεγάλο καλάθι δικαίωσης για όλους μας, βάσει της εξέλιξης του παιχνιδιού, βάσει της μεγάλης μας προσπάθειας. Θεωρώ πως ελέγξαμε το παιχνίδι, κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα και θα ήταν πραγματικά κρίμα να χάναμε αυτό το παιχνίδι. Μιλώντας αποκλειστικά για την τελευταία φάση, θα ήταν καλό να ξεκινήσουμε από την προτελευταία φάση. Από το τρίποντο του Διαμαντίδη.

Το συναρπαστικό τέλος του παιχνιδιού δεν ήταν απλά μία διαφήμιση για το μπάσκετ, αλλά ήταν η προσωποποίηση του μπάσκετ. Βάζει στα 8'' πριν το τέλος ένα μεγάλο τρίποντο ο Διαμαντίδης και ακολούθως απαντά με buzzerbeater τρίποντο ο Σπανούλης. Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερο σενάριο για να κλείσει ένας αγώνας μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Μιλάμε για δύο τεράστιους αθλητές, για δύο τεράστιες προσωπικότητες. Και δόξα τον θεό εμείς είχαμε μαζί μας τον Βασίλη για να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο για εμάς".

Related content Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Κώστα Παπανικολάου στο Sport24.gr

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ