ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Παπαφωτίου: "Ήθελα να παραμείνω στο εξωτερικό"

Παπαφωτίου: "Ήθελα να παραμείνω στο εξωτερικό"
INTIME SPORTS

H Αθηνά Παπαφωτίου λίγο μετά την ανακοίνωσή της από την Μιλούζ μιλά για τη μεταγραφή της, αλλά και τη γεμάτη χρονιά που είχε στη Γερμανία με τη Στουτγάρδη.

Όσοι τη γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά ότι είναι μία αθλήτρια η οποία έχει δουλέψει στην καριέρα της και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Οι φιλοδοξίες της Αθηνάς Παπαφωτίου ποτέ δεν σταματούσαν εντός των ελληνικών συνόρων αφού ήθελε να δοκιμάσει την τύχη της στο εξωτερικό.

Το πρώτο βήμα ήταν άκρως επιτυχημένο αφού μέσα από την προσπάθειά της κέρδισε φανέλα βασικής στη Στουτγάρδη με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Πριν από λίγες ημέρες η Μιλούζ ανακοίνωσε την απόκτηση της για την επόμενη περίοδο. Η Αθηνά Παπαφωτίου μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα σελίδα της καριέρας της, τις εμπειρίες που αποκόμισε από τη Γερμανία, αλλά και το κεφάλαιο εθνική ομάδα.

Αθηνά, η χρονιά σου στη Γερμανία ολοκληρώθηκε. Κάνε μου έναν απολογισμό;

"Ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά τόσο για την ομάδα μου όσο και για μένα προσωπικά. Ο στόχος της ομάδας ήταν αρχικά να μπούμε στην εξάδα και τελικά πήραμε το Κύπελλο και ήρθαμε δεύτερες στο πρωτάθλημα, χάνοντας στου τελικούς δύσκολα από τη Δρέσδη που είχε διπλάσιο προϋπολογισμό από εμάς και έπαιξε Champions League. Ειδικά για την ομάδα της Στουτγάρδης αυτή ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά μέχρι στιγμής. Ήτα μια πάρα πολύ καλή εμπειρία αφού σχεδόν κάθε παιχνίδι ήταν sold out! Ατομικά βελτιώθηκα πολύ, έπαιξα βασική σε πολλά παιχνίδια και γενικότερα έμεινα ικανοποιημένη από την παρουσία μου στην ομάδα"

Έμεινες ικανοποιημένη από όσα συνάντησες στη Γερμανία και αισθάνεσαι δικαιωμένη για την απόφασή σου να παίξεις στο εξωτερικό;

"Γενικά αναζητούσα νέα κίνητρα αγωνιστικά, ήθελαν να δοκιμάσω να δω πως μπορώ να ανταπεξέλθω σε ένα πρωτάθλημα που να είναι πολύ καλύτερου επιπέδου από το ελληνικό. Τελικώς είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την επιλογή μου, γιατί η Λίγκα στη Γερμανία είναι άκρως επαγγελματική, οι συνθήκες και οι εγκαταστάσεις που είχαμε στην ομάδα ήταν πάρα πολύ καλές και κατάφερα αγωνιστικά με αποκορύφωμα τους τελικούς να παίξω σε πάρα πολύ καλό επίπεδο"

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η μεταγραφή σου και του χρόνου θα σε βλέπουμε στη Γαλλία. Ποιοι είναι οι στόχοι σου εκεί;

"Του χρόνου θα είμαι στη Γαλλία, στην ομάδα της Μιλούζ. Είναι μια παραδοσιακή ομάδα για τη Γαλλία και για πολλά χρόνια ήταν η δεύτερη ομάδα μετά τις Κάννες. Στόχος στόχος είναι να μπούμα στην τετράδα και βλέπουμε"

Έτσι, όπως τα βλέπεις τα πράγματα να εξελίσσονται στην καριέρα σου, είναι πρωταρχικός σου στόχος να συνεχίσεις να παίζεις στο εξωτερικό τα επόμενα χρόνια;

"Φυσικά κάθε χρόνο οι συνθήκες αλλάζουν, αλλά στόχος μου είναι να συνεχίσω να παίζω στο εξωτερικό και κάθε χρόνο να κάνω κι ένα βήμα παραπάνω"

Σε λίγο καιρό θα αρχίσουν και οι υποχρεώσεις σου με την εθνική ομάδα. Τι μπορούμε να περιμένουμε από εσάς;

"Αρχές Ιουλίου ξεκινάει η προετοιμασία με την Εθνική ομάδα και θα συμμετάσχουμε στο Euro League. Δεν έχω εικόνα με τι σύνθεση θα παίξουν οι άλλες ομάδες, αλλά ούτε κι εμείς. Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι ακόμα χρειάζεται πολλή δουλειά και προσπάθεια σε όλους τους τομείς για να αλλάξει επίπεδο η Εθνική μας ομάδα"

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε αρκετές παίκτριες να κάνουν το βήμα προς το εξωτερικό. Θεωρείς ότι μακροπρόθεσμα αυτό θα βοηθήσει και την εθνική;

"Αυτό είναι σχετικό. Σίγουρα σε κάποια καλά πρωταθλήματα στο εξωτερικό η ταχύτητα, η δύναμη και η ποιότητα γενικότερα του παιχνιδιού βοηθούν πολύ στην εξέλιξη οποιασδήποτε αθλήτριας. Το θέμα είναι αφενός να είσαι σε κάποιο από αυτά τα καλά πρωταθλήματα και αφετέρου να έχεις αρκετό χρόνο συμμετοχής. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις και όσο οι παίκτριες εξελίσσονται, μπορεί να βοηθηθεί και η εθνική ομάδα".

Θυμηθείτε εδώ την φωτογράφηση που είχε κάνει πέρσι στο "To Kourkouti"

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ