ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Οσεάνο: "Μουντιάλ με Ανσαριφάρντ και Μασούντ"

Οσεάνο: "Μουντιάλ με Ανσαριφάρντ και Μασούντ"
Οσεάνο, Κεϊρός

Ο Πορτογάλος βοηθός του Κάρλος Κεϊρός στην Εθνική Ιράν, Οσεάντο ντα Κρουζ, μιλάει στο Sport24.gr για Ανσαριφάρντ και Μασούντ του Πανιωνίου που "είναι για καλύτερο πρωτάθλημα". Αναφέρεται σε Μπέντο - Μαρτίνς, αλλά και στην πρόταση από Ελλάδα που δεν προχώρησε.

Ο Οσεάνο ντα Κρουζ (δεξιά σττη φωτ.) είναι ο στενός συνεργάτης του Κάρλος Κεϊρός στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ιράν. Είναι γεννημένος στο Πράσινο Ακρωτήρι, αλλά έχει αποκτήσει την πορτογαλική υπηκοότητα. Ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν ως αμυντικός χαφ και έκανε καριέρα μεταξύ άλλων σε Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Ρεάλ Σοθιεδάδ και Τουλούζ.

Με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας έπαιξε 54 φορές και σημείωσε 8 γκολ! Ο 54χρονος προπονητής βρίσκεται από το 2014 στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της ασιατικής χώρας, με το οποίο επιδιώκουν να προκριθούν στο Μουντιάλ του 2018. Δύο από τους παίκτες στους οποίους θα στηριχτεί για την προσπάθεια αυτή παίζουν στην Ελλάδα.

Η αναφορά στους Καρίμ Ανσαριφάρντ και Σοτζέι Μασούντ, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει... εκρηκτικό ξεκίνημα στη Super League με τον Πανιώνιο. Οι δύο Ιρανοί έχουν κλέψει τις εντυπώσεις και ο Οσεάνο τους αποθεώνει στο Sport24.gr! Δηλώνει ότι ο Ανσαριφάρντ όσο και ο Μασούντ είναι πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι κάλλιστα θα μπορούσαν να παίζουν στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Οσεάνο: "Μουντιάλ με Ανσαριφάρντ και Μασούντ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πορτογάλος τεχνικός μιλάει όμως και για τον καλό του φίλο και προπονητή του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο, αλλά και έναν ποδοσφαιριστή που έχει ζήσει και προπονήσει από μικρό παιδί, τον "ερυθρόλευκο" χαφ, Αντρέ Μαρτίνς. Αποκαλύπτει, ακόμα, ότι προτού πάει στην Εθνική ομάδα του Ιράν, βρέθηκε πολύ κοντά σε συμφωνία με ελληνική ομάδα της Super League και λίγο πριν "πετάξει" για τη χώρα μας για τις υπογραφές, το deal χάλασε!

- Παρακολουθείτε τις επιδόσεις των Ανσαριφάρντ και Μασούντ; Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια και για τους δύο.

"Γνωρίζω ότι τα καταφέρνουν εξαιρετικά και δεν μου προκαλεί έκπληξη. Μιλάμε για δύο επαγγελματίες, με τρομερή τεχνική κατάρτιση, οι οποίοι θα μπορούσαν να παίξουν σε ένα πολύ καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό. Είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα. Και οι δύο άλλωστε έχουν περάσει από την Ισπανία. Είμαστε χαρούμενοι για τις εμφανίσεις τους, γιατί τους χρειαζόμαστε στην Εθνική ομάδα. Παρακολουθούμε τους αγώνες του Πανιωνίου και εύχομαι να συνεχίσουν έτσι".

- Ο κόσμος στο Ιράν τι άποψη έχει για τους δύο;

"Ο Ανσαριφάρντ έπαιζε εδώ μέχρι το 2014, ενώ ο Μασούντ τελευταία φορά αγωνίστηκε σε ομάδα του Ιράν το 2006. Επομένως ο κόσμος έχει πιο σαφή άποψη για τον Ανσαριφάρντ. Είναι σημαντικοί παίκτες για την Εθνική ομάδα. Με την Κίνα (0-0) για τα προκριματικά του Μουντιάλ ο Μασούντ ήταν πάρα πολύ καλός. Με το Κατάρ (νίκη με 2-0), ο Ανσαριφάρντ μπήκε στο 84' και έκανε τη διαφορά (τα γκολ μπήκαν στο 90'+4' και στο 90'+11'). Ποντάρουμε πολλά και στους δύο και για τα προκριματικά και ελπίζουμε να είμαστε μαζί τους και στο Μουντιάλ, αν έρθει η πρόκριση".

Οσεάνο: "Μουντιάλ με Ανσαριφάρντ και Μασούντ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Χειραψία Ανσαριφάρντ (αριστερά) και Μασούντ σε παιχνίδι του Πανιωνίου

- Υπάρχει περίπτωση να έρθετε να τους δείτε από κοντά σε κάποιο παιχνίδι;

"Πρέπει να σου πω ότι ήμουν στην Αθήνα σε ένα φιλικό του Πανιωνίου, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Αν δεν είχε προκύψει η αναβολή, θα τους έβλεπα και σε επίσημο ματς. Ήμασταν μαζί εκείνο το διάστημα (σ. ο Οσεάνο είχε δει τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης), αλλά και με τους ανθρώπους του Πανιωνίου. Και εγώ και ο Κάρλος (σ. Κεϊρός) μιλάμε συνεχώς μαζί τους και έχω σκοπό να έρθω ξανά τους επόμενους μήνες στην Αθήνα".

- Πώς να είναι να προπονείς την Εθνική ομάδα του Ιράν και να έχεις μεγαλώσει στην Ευρώπη;

"Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μεγάλη εμπειρία. Είμαστε σε μια χώρα με διαφορετικά ήθη και έθιμα. Μια διαφορετική κουλτούρα. Δεν είναι εύκολο να είσαι προπονητής στην Εθνική ομάδα του Ιράν. Οι παίκτες που αγωνίζονται με το Εθνόσημο δίνουν και την ψυχή τους και είναι υπερήφανοι για αυτό. Οι συνθήκες όμως δεν είναι εύκολες. Δεν υπάρχουν γήπεδα και το περιβάλλον γενικά δεν σε αφήνει να αναπτυχθείς".

- Ο Ολυμπιακός έχει προπονητή τον Πάυλο Μπέντο, που όπως και εσείς έχετε περάσει πολλά χρόνια στη Σπόρτινγκ.

"Ήμασταν μαζί στην Εθνική Πορτογλίας, παίζαμε και οι δύο στην Ισπανία, έχουμε πολλά κοινά. Είναι καλός προπονητής και είμαι βέβαιος ότι θα τα πάει καλά στον Ολυμπιακό. Αφοσιώνεται στη δουλειά του και πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει μαζί του καλή πορεία στην Ευρώπη".

Οσεάνο: "Μουντιάλ με Ανσαριφάρντ και Μασούντ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Τον Αντρέ Μαρτίνς τον γνωρίζετε καλά από τη θητεία σας στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Ένα σχόλιο για αυτόν; Έχει και αυτός ξεκινήσει καλά στον Ολυμπιακό.

"Ήταν παίκτης μου στην ακαδημία. Εξαιρετικός παίκτης. Με τη δουλειά που κάνει στο γήπεδο, οι συμπαίκτες του γίνονται καλύτεροι. Ομαδικός ποδοσφαιριστής που στο μέλλον δεδομένα θα γίνει καλύτερος. Τον θεωρώ σημαντικό και για την Εθνική Πορτογαλίας".

- Είχατε ποτέ πρόταση να δουλέψετε στην Ελλάδα;

"Πριν πάω στην Εθνική Ιράν είχα πρόταση από ελληνική ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Δεν θέλω να σου πω το όνομα της ομάδας (σ. φέρεται να ήταν η Βέροια), αλλά έφτασα πολύ κοντά σε συμφωνία. Λίγο πριν επιβιβαστώ στο αεροπλάνο για να πετάξω για Ελλάδα και να υπογράψω, με υπαιτιότητα της ομάδας χάλασε η συμφωνία".

Photo credits: ACTION IMAGES

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ