ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Οι αντίπαλοι προπονητές "αποθεώνουν" τον Σούλη!

Οι αντίπαλοι προπονητές "αποθεώνουν" τον Σούλη!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σούλης Μαρκόπουλος "κλείνει" σήμερα (1/3) τα 67 του χρόνια και οι Μέξας, Λυκογιάννης, Σκουρτόπουλος και Φλεβαράκης μιλούν στο Sport24.gr για τον έμπειρο τεχνικό του ΠΑΟΚ και στάζουν μέλι γι' αυτόν. Διαβάστε τι λένε.

Τα τελευταία χρόνια σε αγώνες του ΠΑΟΚ ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές τους Κώστα Μέξα, Αρη Λυκογιάννη, Θανάση Σκουρτόπουλο και Κώστα Φλεβαράκη. Οι τέσσερις προπονητές αποτελούν αντίπαλοι του έμπειρου κόουτς των "ασπρόμαυρων", αλλά αυτό φυσικά ισχύει μόνο για τις τέσσερις γραμμές του παρκέ.

Η εκτίμησή τους προς το πρόσωπο του Μαρκόπουλου είναι δεδομένη και με αφορμή το γεγονός πως ο τελευταίος σήμερα (1/3) έχει γενέθλια και "κλείνει" στα 67 του χρόνια, το Sport24.gr ζήτησε από τους προπονητές των Απόλλωνα Πατρών, Κολοσσού Ρόδου, Ρεθύμνου και Τρικάλων να κάνουν το σχόλιό τους για τον τεχνικό του "Δικεφάλου" και την γενικότερη πορεία του ως κόουτς. Ολοι τους μίλησαν με τα καλύτερα λόγια, έσταζαν μέλι για τον Μαρκόπουλο και τον "αποθέωσαν" με όσα ανέφεραν.

Ας δούμε τι μας είπαν οι τέσσερις Έλληνες προπονητές:

Μέξας: "Η πορεία του Μαρκόπουλου αποτελεί παράδειγμα"

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Πατρών, Κώστας Μέξας είπε για την προπονητική πορεία του Μαρκόπουλου: "Εχω πολύ μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση στον Μαρκόπουλο και το έχω πει δημοσίως και μετά από συνεντεύξεις Τύπου. Θεωρώ πως η πορεία του στον χώρο αποτελεί παράδειγμα για όλους εμάς τους νέους προπονητές. Η αγάπη του για το άθλημα, η διάθεσή του να βελτιώσει τους παίκτες και η ανταγωνιστικότητά του σε υψηλό επίπεδο είναι πολύ σημαντικά. Η πορεία του πρέπει να αποτελεί οδηγό για τους προπονητές".

Για το ότι ο Μαρκόπουλος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Ελληνες προπονητές: "Το δείχνουν και το λένε αυτό τα πεπραγμένα του κόουτς. Οι επιτυχίες του, οι νίκες, οι διακρίσεις και η διάρκειά του... Το να μπορέσεις να σταθείς σε υψηλό επίπεδο είναι πολύ σημαντικό για τους προπονητές. Η κάθε χρονιά δεν μπορεί να είναι πετυχημένη, αλλά αυτό το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος και η συνολική πορεία του τον δικαιώνει".

Για τις ευχές που θέλει να "στείλει" στον Μαρκόπουλο μέσω του Sport24.gr: "Χρόνια του πολλά. Να είναι γερός και όσο ακόμη νομίζει, να είναι στο επάγγελμα. Να παραμένει σε υψηλό επίπεδο και να βρίσκεται στα γήπεδα".

Οι αντίπαλοι προπονητές "αποθεώνουν" τον Σούλη!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λυκογιάννης: "Διαχειρίζεται έξυπνα όποιες δυσκολίες του έχουν παρουσιαστεί"

Ο τεχνικός του Κολοσσού, Αρης Λυκογιάννης είπε για την προπονητική πορεία του Μαρκόπουλου: "Εχει διαγράψει την δική του διαδρομή στον χώρο. Εχει ξεχωρίσει, είναι έμπειρος και έχει περάσει και από τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης αλλά και από άλλες ομάδες που ήταν σε υψηλό επίπεδο, όπως το Μαρούσι και η ΑΕΚ. Εχει καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο του Κόρατς με τον ΠΑΟΚ και ειδικά τα τελευταία χρόνια παρά τις δυσκολίες, σχεδόν πάντα κρατάει τον ΠΑΟΚ ανταγωνιστικό αν και ξέρουμε πως η συγκεκριμένη ομάδα έχει περάσει κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Εχει εμπειρία και διαχειρίζεται έξυπνα τις όποιες δυσκολίες του έχουν παρουσιαστεί με αποτέλεσμα να έχει μια αξιόλογη πορεία στον χώρο".

Για το ότι ο Μαρκόπουλος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Ελληνες προπονητές: "Αυτή την στιγμή το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών είναι υψηλό και για πολλούς θα μπορούσα να το πω αυτό. Αυτό που μπορεί κανείς να πει για τον κόουτς είναι πως έχει διαγράψει ξεχωριστή πορεία έχοντας συνέπεια στο χώρο".

Για τις ευχές που θέλει να "στείλει" στον Μαρκόπουλο μέσω του Sport24.gr: "Υγεία πάνω από όλα σε αυτόν και την οικογένειά του και μακάρι να εκπληρώσει όλους τους στόχους του".

Οι αντίπαλοι προπονητές "αποθεώνουν" τον Σούλη!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σκουρτόπουλος: "Είναι τζέντλεμαν και πετυχημένος σαν προπονητής"

Ο τεχνικός του Ρεθύμνου, Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε για την προπονητική πορεία του Μαρκόπουλου: "Είναι ένας προπονητής που τον εκτιμώ και τον αγαπώ. Τον γνωρίζω αρκετά χρόνια από τότε που ήμουν παίκτης και ήταν προπονητής στον Δημόκριτο, από την Α' Εθνική ακόμη. Η πορεία του Σούλη χωρίζεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη και στην συνέχεια στην δεύτερη μετά την διακοπή της καριέρας του η οποία πλέον είναι συνεχόμενη και επιτυχημένη. Είναι τζέντλεμαν στον χώρο, είναι σοβαρός και εξαιρετικός σαν άνθρωπος. Μπορεί ένας προπονητής να είναι καλός ή κακός αλλά το να υπάρχουν καλοί άνθρωποι στον χώρο μας και στη ζωή μας γενικά, είναι δύσκολο να βρεις. Η πορεία του μιλάει από μόνη της. Είναι πετυχημένος σαν προπονητής και τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ έχει κάνει καλή δουλειά. Με τις συνθήκες που είχε στην ομάδα, έχει κρατήσει τον ΠΑΟΚ σε υψηλό επίπεδο παρά τα προβλήματα που υπήρχαν".

Για το ότι ο Μαρκόπουλος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Ελληνες προπονητές: "Δίκαια θεωρείται. Εχει πετυχημένη πορεία και το δείγμα της καλής δουλειάς του Σούλη δεν αφορά μια φορά αλλά έχει γίνει κατ' επανάληψη. Το αποκορύφωμά του είναι η πορεία που έχει με τον ΠΑΟΚ. Με τις συνθήκες να είναι δύσκολες και τα χρέη να έχουν δημιουργήσει προβλήματα, κρατάει την ομάδα τα τελευταία χρόνια σε υψηλό επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Για τις ευχές που θέλει να "στείλει" στον Μαρκόπουλο μέσω του Sport24.gr: "Του εύχομαι υγεία και όσο εκείνος επιθυμεί, να παραμείνει στον χώρο".

Οι αντίπαλοι προπονητές "αποθεώνουν" τον Σούλη!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Φλεβαράκης: "Ο Σούλης έχει δείξει συνέπεια και έχει κερδίσει τον σεβασμό"

Ο τεχνικός των Τρικάλων, Κώστας Φλεβαράκης είπε για την προπονητική πορεία του Μαρκόπουλου: "Ο κόουτς είναι η αποτύπωση ενός κανόνα που λέει πως μέσα από την διάρκεια κρίνεται κάποιος και εκεί φαίνεται η επιτυχία του. Σημαντικό είναι να υπάρχει όχι μια μεμονωμένη επιτυχία, αλλά ο χρόνος που καταφέρνεις να βρίσκεσαι σε έναν χώρο. Αυτό δείχνει την δουλειά σου και ο Σούλης μέσα από τον χρόνο δείχνει συνέπεια, είναι σωστός επαγγελματίας και αναγνωρίζεται η δουλειά του από όλον τον κόσμο. Εχει κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση των παικτών και των παραγόντων. Εχει δείξει την δουλειά και το έργο του καταφέρνοντας να έχει συνέπεια αλλά και δείχνοντας επαγγελματισμό απέναντι στους αθλητές και στα άτομα που έχει συνεργαστεί. Εχει την εκτίμηση όλου του μπασκετικού κόσμου και αυτό δείχνει την διάρκεια που έχει στο χώρο αλλά και τον χαρακτήρα του".

Για το ότι ο Μαρκόπουλος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Ελληνες προπονητές: " Οπως είπα, μέσα από τα χρόνια και την διάρκεια φαίνεται κάποιος το πόσο πετυχημένος είναι. Μπορεί κάποιος 1-2 χρόνια να έχει επιτυχίες αλλά αυτό να είναι θέμα συγκυριών. Οταν ο κόουτς καταφέρνει με διαφορετικά δεδομένα να έχει πετύχει τους στόχους στις ομάδες που ήταν, αυτό δικαιολογεί έναν τέτοιο τίτλο (σ.σ. ότι δηλαδή ο Μαρκόπουλος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Ελληνες προπονητές). Πολλοί κρίνονται από την διάρκεια και την πορεία που έχουν και αυτή η διάρκεια που έχει ο Μαρκόπουλος δείχνει πως είναι από τους πιο πετυχημένους προπονητές".

Για τις ευχές που θέλει να "στείλει" στον Μαρκόπουλο μέσω του Sport24.gr: "Εύχομαι χρόνια πολλά, να έχει επιτυχίες και να έχει υγεία αυτός αλλά και η οικογένειά του".

Οι αντίπαλοι προπονητές "αποθεώνουν" τον Σούλη!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ