ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Σπύρος Γιαννιώτης και ο Νίκος Γέμελος στο Sport24.gr

Ο Σπύρος Γιαννιώτης και ο Νίκος Γέμελος στο Sport24.gr
ELIAS LEFAS

Ο Σπύρος Γιαννιώτης και ο Νίκος Γέμελος κάνουν τον απολογισμό του καλοκαιριού και σας καλούν στο "Navarino Challenge" (11-13/9) για μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ένα ακόμα μεγάλο καλοκαίρι γεμάτο επιτυχίες για το Open Water ολοκληρώθηκε. Ο Σπύρος Γιαννιώτης με το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν και ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών, Νίκος Γέμελος, μίλησαν στο Sport24.gr κάνοντας τον απολογισμό ενός ακόμα γεμάτου καλοκαιριού.

Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής αναφέρθηκε στο μετάλλιο που κατέκτησε στο Καζάν, το μεγάλο του στόχο που δεν είναι άλλος από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το επόμενο καλοκαίρι, αλλά και στο κίνητρό του που τον κρατά ακόμα στο νερό.

Από την πλευρά του ο Νίκος Γέμελος αναφέρθηκε στη μεγάλη διάδοση που έχει τα τελευταία χρόνια το Open Water στη χώρα μας και τις επιτυχίες που έχουν έρθει από αυτό.

Αμφότεροι θα βρεθούν από τις 11 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου στο "Navarino Challenge" και σας προσκαλούν να ζήσετε μια εξαιρετική εμπειρία κολυμπώντας έξω από το λιμάνι της Πύλου.

Αναλυτικά όλα όσα μας δήλωσαν:

Ένα ακόμα σπουδαίο καλοκαίρι γεμάτο διακρίσεις ολοκληρώθηκε για εσάς. Ποιος είναι ο απολογισμός που κάνετε εσείς;

ΣΓ: Στόχος επετεύχθη και δεν ήταν άλλος από την πρόκριση μου για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Οπότε κλείνει μια 100% επιτυχημένη χρόνια.

Κ. Γιαννιώτη, μετά τις πρωτιές και το ρεκόρ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ήρθε και το μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν. Επόμενος μεγάλος στόχος το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο;

ΣΓ: "Σίγουρα είναι ένα όνειρο το Ολυμπιακό μετάλλιο αλλά αυτό που θέλω είναι να φτάσω στο Ρίο με την καλύτερη δυνατή προπόνηση και να μπορέσω να βγάλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Επτά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, σπουδαίες διακρίσεις, ποιο είναι το κίνητρο σας για να μπαίνετε καθημερινά στο νερό και να συνεχίζετε μία τεράστια καριέρα;

ΣΓ: "Είναι η αγάπη προς τον αθλητισμό και το κίνητρο να βελτιώνομαι κάθε φορά που κολυμπώ".

Ο Σπύρος Γιαννιώτης και ο Νίκος Γέμελος στο Sport24.gr
ELIAS LEFAS

Γιαννιώτης: "Για το καλύτερο αποτέλεσμα στο Ρίο"

Κ. Γέμελε, ήσασταν εκείνος που ουσιαστικά έφερε το OPEN Water στην Ελλάδα. Σήμερα μετά από μία σχεδόν μια δεκαετία είστε ικανοποιημένος από τη διάδοση που υπάρχει στο άθλημα;

ΝΓ: "Από την εποχή του Ιάσονα Ζηργάνου το αγώνισμα έχει ρίζες στον ελληνικό χώρο. Πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο άθλημα η Ελλάδα έχει δυο πρεσβευτές. Ο ένας είναι οι αθλητές της, όπως οι Σπύρος Γιαννιώτης, Κέλλυ Αραούζου (που συμμετέχουν φέτος στο «Navarino Challenge» στις 11-13/09 στη Μεσσηνία) καθώς και άλλοι πολλοί και ο δεύτερος, οι όμορφες ασφαλείς «πισίνες» της, δηλαδή τα λιμάνια οι παραλίες, η θάλασσά μας. Όλα αυτά συμβάλλουν στη μαζικότητα που έχει πάρει το open water αύτη τη στιγμή, όχι μόνο σε επαγγελματίες αθλητές αλλά και σε ερασιτέχνες που δημιουργούν μια μαζικότητα με ξεχωριστή δυναμική στην Ελλάδα.

Τα προβλήματα που υπάρχουν γενικά στον κόσμο πιστεύω ότι ωθούν περισσότερο τον κόσμο να ασχοληθεί μαζικά με τα σπορ. Το πρόβλημα είναι οι χώροι προπόνησης που υπάρχουν και πως αυτοί θα μείνουν ανοιχτοί.

Έτσι μπορεί ο κόσμος να έρθει και να ασχοληθεί με αυτά τα αγωνίσματα σε μια φτηνή και με όφελος υγείας διασκέδαση.

Αμφότεροι έχετε αναφερθεί και παλιότερα στη σημασία που έχει ο αθλητισμός στη ζωή μας. Τα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία και στον αθλητισμό πιστεύετε ότι αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στα νέα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό;

ΣΓ: "Ο αθλητισμός είναι υγεία. Βοηθάει στη σωματική καλλιέργεια και απόδοση καθώς και στην ψυχική υγεία. Μέσα από τον αθλητισμό διδάσκεσαι την αντοχή, την υπομονή, την επιμονή, την κοινωνικότητα και καλλιεργείς την ιδέα του αλληλοσεβασμού. Αξίες που είναι σημαντικές και στην ίδια τη ζωή. Επομένως, θεωρώ ότι ο αθλητισμός από την φύση του δεν επιτρέπει να μπουν ως εμπόδια τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία μας και να αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για οποιαδήποτε ενασχόληση.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης και ο Νίκος Γέμελος στο Sport24.gr
ELIAS LEFAS

Γέμελος: "Οι διοργανώσεις αυτές είναι η καλύτερη διαφήμιση για την χώρα μας"

Για μία ακόμα χρονιά θα παρευρεθείτε στο Navarino Challenge τι περιμένετε από τη φετινή διοργάνωση η οποία θα έχει για πρώτη φορά επίσημα στο πρόγραμμα της αγώνα Open Water;

ΣΓ: "Θα είναι κάτι πολύ όμορφο και μια ξεχωριστή εμπειρία. Πιστεύω ότι θα γίνει μια πολύ ξεχωριστή κολυμβητική διαδρομή και προπάντων θα το διασκεδάσουμε. Είναι για μένα πολύ σημαντικό να πρωτοστατούμε σε ενέργειες που προάγουν την υγεία, τον αθλητισμό και κυρίως την κολύμβηση στην ανοιχτή θάλασσα. Το Navarino Challenge θα μας δώσει την ευκαιρία να κολυμπήσουμε έξω από το όμορφο λιμάνι της Πύλου σε καθαρά νερά και να μεταδώσουμε κυρίως στους νέους μηνύματα για ένα άθλημα που θα έπρεπε να είναι το πρώτο στην Ελλάδα λόγω της ιδιομορφίας της χώρας μας".

ΝΓ: "Είναι κάτι που το δοκιμάσαμε με τους διοργανωτές φέτος για πρώτη φορά στη Σαντορίνη και είχε τεράστια επιτυχία. Οι διαδρομές που έχουμε χαράξει στο γραφικό λιμάνι της Πύλου είναι ιδανικές τόσο για τους μεγάλους που θα κολυμπήσουν την απόσταση του 1μιλίου (1.6χλμ), όσο και για τα παιδιά που θα διανύσουν την μισή απόσταση του μισού μιλίου (0.8χλμ). Αναμένουμε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθειά μας, ώστε τον επόμενο χρόνο να ανεβάσουμε και εμείς τον πήχη με ακόμα περισσότερες δραστηριότητες και εκπλήξεις. Είναι χαρά μας να πραγματοποιούνται και αντίστοιχα, να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις που στηρίζουν τους αγώνες ανοιχτής θαλάσσης. Στην περίπτωση βέβαια του «Navarino Challenge», δεν πρόκειται για αγώνα, αλλά για μια διοργάνωση χωρίς ανταγωνισμό και χωρίς χρονόμετρα που θα προσφέρει την δυνατότητα σε αρκετό κόσμο να γνωρίσει ακόμα καλύτερα από κοντά το άθλημα αυτό".

Πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις στη χώρα μας;

ΣΓ: "Είναι πολύ σημαντικό, γιατί πέρα από το ότι ο αθλητισμός είναι διασκέδαση και προσφέρει ευεξία, παράλληλα αναδεικνύει και τα τοπία της χώρας μας που αν μη τι άλλο είναι μοναδικά!"

ΝΓ: "Οι διοργανώσεις αυτές είναι η καλύτερη διαφήμιση για την χώρα μας στο εξωτερικό, καθώς φροντίζουν για την προβολή του αθλητικού τουρισμού μας. Είναι απαραίτητο να υπάρχουν και να πραγματοποιούνται τέτοιες πρωτοβουλίες και να στηρίζονται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες. Με τον τρόπο αυτό προσφέρεται μια αθλητική διέξοδος ακόμα και στον πιο απλό κόσμο που δεν είναι εξοικειωμένος με το άθλημά μας. Του δίνεται μια πρώτη ευκαιρία να έρθει κοντά με κορυφαίους αθλητές και να γνωρίσει τα «μυστικά» του αθλήματος".

Για όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για το Navarino Challenge πατήστε εδώ.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ