ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Έτσι γίναμε Πρωταθλητές"

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Έτσι γίναμε Πρωταθλητές"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης εξήγησε στο Sport24.gr το πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να γίνει Πρωταθλητής Ελλάδας φέτος. Τόνισε πως η ομάδα δούλεψε σκληρά, χαρακτήρισε πετυχημένη τη σεζόν και εύχεται να μείνει ο Σλούκας.

Λίγες ώρες μετά τη φιέστα του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τους Πειραιώτες να κατακτούν τον τίτλο με 3-0 νίκες στους τελικούς επί του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο Sport24.gr. Ο εκ των αρχηγών των ερυθρολεύκων εξήγησε το πως κατάφεραν να γίνουν Πρωταθλητές Ελλάδας, τόνισε πως η ομάδα δούλεψε σκληρά, αλλά και πως βελτιώθηκε ύστερα από την αλλαγές που έγιναν μετά το χαμένο ματς στο Κύπελλο, χαρακτήρισε πετυχημένη τη σεζόν και εύχεται να παραμείνει στην ομάδα ο Κώστας Σλούκας, καθώς όπως σχολίασε στο σύγχρονο μπάσκετ είναι σημαντικό για μία ομάδα να διαθέτει καλή χημεία και βασικό κορμό.

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Έτσι γίναμε Πρωταθλητές"
INTIME SPORTS

-Η σεζόν ολοκληρώθηκε ονειρικά για τον Ολυμπιακό, αλλά η χρονιά είχε ξεκινήσει άσχημα με εκείνη την ήττα στο Κύπελλο. Κάνοντας αυτή τη διαδρομή από τότε στο σήμερα, τι ήταν αυτό που άλλαξε;

"Το σημαντικό είναι ότι τελειώσαμε καλά και όπως θέλαμε τη σεζόν, κατακτώντας το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Κοίτα, όλοι ξέραμε πως εκείνο το ματς στο Κύπελλο είχε τη σημασία του, ειδικά εκείνη τη χρονική στιγμή. Αλλά ας μη γελιόμαστε, παίζει σημαντικότερο ρόλο τόσο η πορεία που θα κάνεις στην Euroleague, όσο και η κατάκτηση του Πρωταθλήματος στην Ελλάδα, το πως θα παίξεις και θα παρουσιαστείς στους τελικούς ώστε να πάρεις τον τίτλο.

Το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα ήταν ο πρωτεύον στόχος για εμάς, κάτι που το είχαμε πει από το ξεκίνημα της σεζόν. Στην Ευρώπη καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό του Final-Four, έχοντας αποκλείσει νωρίτερα την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας στα playoffs και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ακολούθως στον ημιτελικό. Αποκλείσαμε δύο πανίσχυρες ομάδες, κάνοντας υπερβάσεις. Στην Ελλάδα είμαστε πολύ χαρούμενοι που κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα, έναν τίτλο που τον θέλαμε πάρα πολύ ώστε να επιστρέψουμε στη κορυφή ύστερα από τρία χρόνια. Ευτυχώς το καταφέραμε και θεωρώ πως η φετινή χρονιά είναι πετυχημένη".

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Έτσι γίναμε Πρωταθλητές"
INTIME SPORTS

-Ποιο ήταν το "κλειδί" για να κατακτήσετε το φετινό Πρωτάθλημα; Κατά πολλούς, ήσασταν φαβορί για τον τίτλο και τις δύο προηγούμενες σεζόν, αλλά δεν τα καταφέρατε. Τι άλλαξε φέτος; Τι ήταν αυτό που κάνατε σωστά;

"Φέτος δουλέψαμε σαν ομάδα πάρα πολύ καλά σε όλα τα επίπεδα, καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν. Ήμασταν έτοιμοι σε όλα τα παιχνίδια. Είτε στα δύσκολα παιχνίδια, είτε στα ντέρμπι, είτε σε αυτά που θεωρητικά δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικά, παρουσιαστήκαμε έτοιμοι και κυρίως πάρα πολύ σοβαροί. Δουλέψαμε και βελτιωθήκαμε πάρα πολύ και στην άμυνα. Υπήρχε τακτική, είχαμε καλό πλάνο και υπήρχαν ξεκάθαροι ρόλοι μέσα στην ομάδα μας. Γενικότερα, δουλέψαμε αρκετά και όλη αυτή η εξαιρετική δουλειά που κάναμε βγήκε στο παρκέ. Φάνηκε και από τα αποτελέσματα μας.

Παίξαμε σε τελικό Πρωταθλητριών Ευρώπης και στην Ελλάδα στους τελικούς κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό με 3-0 νίκες, έχοντας τον κερδίσει συνολικά πέντε σερί φορές. Αυτό δε συνέβη τυχαία, ούτε μπορεί να γίνει από μόνο του. Δουλέψαμε σκληρά για να τα καταφέρουμε. Και απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που διαθέτει πάντα δυνατή ομάδα. Ό,τι προβλήματα και αν έχει, πάντα είναι ένας σεβαστός αντίπαλος που επιβάλλεται να τον σεβαστείς για να τον κερδίσεις.

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Έτσι γίναμε Πρωταθλητές"
INTIME SPORTS

Βλέπουμε, για παράδειγμα, πως ακόμη και στο περασμένο ματς στο Κύπελλο, στην αρχή της σεζόν, στο οποίο χάσαμε, ο Παναθηναϊκός και τότε είχε προβλήματα, αλλά μας κέρδισε. Καταλάβαμε λοιπόν πως τα προβλήματα και οι απουσίες δεν παίζουν ρόλο. Καταλάβαμε πως αν δεν παρουσιαστούμε όπως πρέπει, αν δεν παίξουμε εμείς καλά, βάσει των δυνατοτήτων μας, θα είχαμε και πάλι πρόβλημα.

Για αυτόν τον λόγο από τότε φροντίσαμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού μας, να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι και να μην υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Άλλαξε ο προπονητής, άλλαξαν και κάποια άλλα πράγματα στη πορεία, καταφέραμε όλη αυτή την κατάσταση να την αλλάξουμε προς το καλύτερο και έτσι γίναμε Πρωταθλητές! Φτάσαμε στο σημείο να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό πέντε συνεχόμενες φορές μέσα στη χρονιά, δείχνοντας πάντα σοβαροί και έτοιμοι και φυσικά λάβαμε μέρος στον τελικό του Final-Four στην Ευρώπη".

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Έτσι γίναμε Πρωταθλητές"
INTIME SPORTS

-Πως θα πρέπει να λειτουργήσει σωστά ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα ώστε να έχει διάρκεια, συνέπεια και συνέχεια στα Πρωταθλήματα στην Ελλάδα; Τι θα πρέπει να κάνετε ώστε να δημιουργήσετε τη δική σας κυριαρχία;

"Για να είμαι ειλικρινής, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, αυτό είναι κάτι που δε το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Ας χαρούμε αυτό που γίνεται, ας χαρούμε το τώρα. Πήραμε το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο δουλέψαμε και παλέψαμε σκληρά όλη την χρονιά και είμαστε χαρούμενοι.

Ο κόουτς μας, αλλά και οι Πρόεδροι μας, ξέρουν καλύτερα από εμάς το τι θα πρέπει να κάνουν ώστε ο Ολυμπιακός να κυριαρχήσει και να έχει διάρκεια στα Πρωταθλήματα στην Ελλάδα. Μακάρι όλοι μας ή τουλάχιστον οι περισσότεροι παίκτες, να συνεχίσουμε μαζί και του χρόνου. Του χρόνου θα τεθούν νέοι στόχοι, αλλά προς το παρόν ας χαρούμε το φετινό Πρωτάθλημα".

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Έτσι γίναμε Πρωταθλητές"

-θεωρείς πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Ολυμπιακό να διατηρήσει τον βασικό κορμό της ομάδας και να μην υπάρξουν νέες απώλειες;

"Προσωπικά θεωρώ πως στο σύγχρονο μπάσκετ είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μία ομάδα να διαθέτει καλή χημεία, ομοιογένεια, αλλά και έναν βασικό κορμό. Και αυτά τα διαθέτουμε. Απ' όσο γνωρίζω, αν δε κάνω λάθος, οι περισσότεροι παίκτες μας έχουν συμβόλαια και για την επόμενη σεζόν.

Από τους Έλληνες μόνο ο Σλούκας είναι αυτός που δεν έχει συμβόλαιο (είναι και ο Κατσίβελης). Μακάρι να μείνει ο Κώστας, είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς. Από εκεί και πέρα οι Πρόεδροι μας αποφασίζουν, εκείνοι κάνουν τις επιλογές, εγώ δεν μπορώ να πω κάτι. Μακάρι να συνεχίσει μαζί μας στον Ολυμπιακό ο Σλούκας, είναι κάτι που το εύχομαι. Ο Κώστας είναι εξαιρετικό παιδί, είμαστε συμπαίκτες χρόνια και γνωρίζουμε τα πάντα ο ένας για τον άλλον. Από εκεί και πέρα είμαι σίγουρος πως οι Πρόεδροι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για την ομάδα".

Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Γιώργο Πρίντεζη:

Ο Γιώργος Πρίντεζης με το Πρωτάθλημα Ελλάδας στα χέρια του

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Έτσι γίναμε Πρωταθλητές"
INTIME SPORTS

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ