ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο άτρωτος Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ο άτρωτος Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Τίποτα δεν σταματά τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, που τρία χρόνια μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε στην παραλιακή, μιλά στο Sport24.gr για το πώς εκείνο το ατύχημα, αποδείχθηκε τελικά ευτύχημα! (VIDEO & PHOTOS)

Τον Αύγουστο του 2013, ένα σοβαρό ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα του, έμελλε να αλλάξει τη ζωή του. Προς το καλύτερο! Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά επέστρεψε στα ρινγκ του αγαπημένου του kick boxing μετά από μόλις 6 μήνες, ακόμα πιο δυνατός.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας του, που περιελάμβανε και pilates, η τύχη έφερε στο δρόμο του τη Μάντη Περσάκη, που έγινε η σύντροφος της ζωής του κι εδώ και λίγους μήνες, είναι οι γονείς ενός γλυκύτατου αγοριού.

Άλλωστε, και ο ίδιος ο Αλέξανδρος ομολογεί πως "άξιζε το ατύχημα, για όσα ακολούθησαν", μιλώντας στο Sport24.gr, περίπου τρία χρόνια μετά από εκείνη τη... στραβοτιμονιά στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, που τελικά του βγήκε σε καλό!

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με το kick boxing;

" Το ότι μου αρέσουν τα ατομικά και μαχητικά αθλήματα, μου αρέσει να έχω την τύχη στα χέρια μου. Ασχολούμαι από μικρός και πλέον έχει γίνει μέρος της ζωής μου".

Τι θυμάσαι πιο έντονα από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα;

" Τα πρώτα λόγια των γιατρών, ότι δεν θα επανέλθω στην κατάσταση που ήμουν και δεν θα ξαναμπώ στον αγωνιστικό χώρο. Όμως σε καμία περίπτωση δεν το πίστεψα και με την πίστη που έχω στον εαυτό μου και με μεγάλη προσπάθεια, σύντομα επανήλθα στον αθλητικό κόσμο".

Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις όταν συνειδητοποίησες ότι δεν θα μπορούσες ούτε να περπατήσεις για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα;

" Δεν μου πέρασε καν από το μυαλό ότι δεν θα μπορέσω να περπατήσω, ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρω να είμαι και πάλι μαχητής. Με πολλές προπονήσεις και με τη βοήθεια των ειδικών κατάφερα να επανέλθω και να συνεχίσω αυτό που αγαπώ από μικρός τόσο πολύ".

Σκέφτηκες κάποια στιγμή να τα παρατήσεις;

" Ποτέ! Δεν υπάρχει καν αυτή η λέξη στο λεξιλόγιό μου. Έχω μάθει από μικρή ηλικία να αγωνίζομαι και να κυνηγάω το στόχο μου. Αυτό έμαθα με το άθλημα που κάνω και αυτό με βοήθησε να ελπίζω ώστε να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να είμαι στη σημερινή κατάσταση"

Τελικά, τι ήταν αυτό που σου έδωσε το σθένος ώστε να συνεχίσεις και να πεις "Όχι, θα τα καταφέρω";

" Η στήριξη της οικογένειάς μου, των φίλων μου και όλων όσων ήταν γύρω μου, ήταν η δύναμη μου για να ξεπεράσω το ατύχημα και να επανέλθω στην παλιά μου φυσική κατάσταση. Όλοι πίστευαν σε μένα και δεν θα ήθελα να τους απογοητεύσω. Άλλωστε πιστεύω ότι πάντα όταν προσπαθεί κάποιος για κάτι, τα αποτελέσματα είναι υπέρ του!".

Υπήρχε κάποιο μυστικό που σε επανέφερε στην πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεσαι σήμερα;

" Το γεγονός ότι αγαπούσα αυτό που κάνω, με βοήθησε να γίνω όπως ήμουν, η μαχητικότητά μου και η επιμονή μου να ξαναβγώ στο ρινγκ. Η αγάπη μου για το άθλημα και οι γύρω μου, που πίστευαν σε μένα, ήταν ένας επιπλέον λόγος να επανέλθω δυναμικά. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τις εταιρείες που με στήριξαν και με στηρίζουν επί χρόνια. Τις Passaggio, QNT, Persani, Muscleclub, Pilates by Mandy, Playsafe, Reborn Training, Kelesis, Fakiolas, Obvious".

Στην προσπάθειά σου να επανέλθεις, γνώρισες και τον έρωτα της ζωής σου, τη Μάντη Περσάκη, με την οποία έκανες και οικογένεια. Πιστεύεις ότι τελικά ήταν όλα... προμελετημένα;

" Πιστεύω ότι ήταν όλα καρμικά, όλα γίνονται για κάποιο λόγο στη ζωή μας και αν το ατύχημα ήταν η αφορμή άξιζε! Η Μάντη με βοήθησε στην επαναφορά μου, με στήριξε ψυχολογικά και με την επιμονή της έφτασα στο στόχο μου. Είναι ο άνθρωπός μου πλέον για όλη μου τη ζωή".

Ποιοι είναι οι αθλητικοί σου στόχοι για το προσεχές διάστημα;

" Έχω πολλές προτάσεις για να αγωνιστώ, είμαι προπονητής στα γυμναστήρια "Pilates by Mandy" και βέβαια θέλω να εξελίξω τις γνώσεις μου και στην προπονητική, γι' αυτό και παρακολουθώ σεμινάρια".

Υπάρχει κάποιο ανεκπλήρωτο όνειρο που έχεις, είτε στην αθλητική σου καριέρα, είτε εκτός αυτής;

" Όχι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και στα επαγγελματικά μου, αλλά και στα προσωπικά μου. Νομίζω ότι στη ζωή μου έχω καταφέρει να πιάσω το στόχο μου σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε, τι άλλο ζητάει κανείς πέρα από μια ευτυχισμένη οικογένεια και μια καλή επαγγελματική πορεία!".

Δείτε video από την προπόνησή του, μόλις 6 μήνες μετά τα χειρουργεία που έκανε:

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ