ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Αργυρόπουλος στο Sport24.gr: "Τα καλύτερα έρχονται"

Ο Αργυρόπουλος στο Sport24.gr: "Τα καλύτερα έρχονται"
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Αργυρόπουλος, μιλώντας στο Sport24.gr, αναφέρθηκε στο πολύτιμο "διπλό" του Απόλλωνα μέσα στη Κηφισιά και επεσήμανε πως τα καλύτερα έρχονται για την ομάδα της Πάτρας. Στόχος η παραμονή.

Ο Νίκος Αργυρόπουλος είναι γέννημα-θρέμμα Πατρινός. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Απόλλωνα, στη συνέχεια έπαιξε για τους Ολυμπιακό, Πανελλήνιο και Άρη, και από το 2010 μέχρι και σήμερα αποτελεί ενεργό μέλος του Απόλλων Πατρών και αρχηγό των "μελανόλευκων".

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης Κηφισιά - Απόλλων Πατρών, στην οποία οι φιλοξενούμενοι πήραν ένα πολύτιμο "διπλό" με σκορ 79-82 , ο Νίκος Αργυρόπουλος μίλησε στο Sport24.gr. Παρά το μη επιθυμητό ξεκίνημα της ομάδας του, είναι αισιόδοξος ενόψει της συνέχειας και τονίζει πως τα καλύτερα έρχονται.

- Ποιο θεωρείς πως το "κλειδί" για τον Απόλλωνα ώστε να πάρει το "διπλό" μέσα στην Κηφισιά;

"Σίγουρα το "κλειδί" ώστε να φτάσουμε σε αυτή τη σημαντική νίκη μέσα στη Κηφισιά ήταν η πολύ μεγάλη ενέργεια που βγάλαμε μέσα στο παιχνίδι και φυσικά ο υψηλός βαθμός συγκέντρωσης που δείξαμε από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού μέχρι το τέλος. Ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Κάναμε και κάποια λάθη, αλλά στο τέλος δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε τη νίκη. Νομίζω πως προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα είχαμε και κάποιους παίκτες σε εξαιρετική μέρα. Έκανε μεγάλο παιχνίδι ο Ντίλαρντ καθώς πέτυχε 28 πόντους στο ματς και δείχνει πως πρόκειται για σπουδαίο παίκτη που θα μας βοηθήσει. Έκανε εξαιρετικό ματς και ο Μέϊερ με 18 πόντους, μας βοήθησε πάρα πολύ και ο Βεργίνης καθώς έκανε πολύ καλό ματς, ενώ και ο νέος μας ξένος, ο Σάντλερ, δείχνει πως διαθέτει ποιότητα σαν παίκτης και απλά θέλει χρόνο ώστε να προσαρμοστεί. Όλοι οι παίκτες βοήθησαν, ο καθένας από το πόστο του, ώστε να πάρουμε τη νίκη. Ήταν μία δίκαιη νίκη, παίξαμε καλύτερα από την Κηφισιά και μας βοήθησε αρκετά η καλή μας άμυνα μέσα στο παιχνίδι".

- Έχουν αλλάξει κάποια πράγματα με την αλλαγή του προπονητή;

"Σίγουρα αλλάξανε κάποια πράγματα, όπως πάντα συμβαίνει σε μία ομάδα όταν αλλάζει ο προπονητής. Άλλαξε κυρίως η ψυχολογία της ομάδας, ενώ και από τακτικής πλευράς λειτουργούμε κάπως διαφορετικά σε άμυνα και επίθεση".

- Πως κρίνεις την δυναμική της ομάδας φέτος; Που μπορεί να φτάσει στο τέλος της σεζόν;

"Καταρχάς το φετινό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Φαίνεται και από τα αποτελέσματα που έχουν έρθει. Εμείς σίγουρα μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάνει την πορεία που θα θέλαμε. Έχουμε χάσει κάποια παιχνίδια απέναντι σε αντίπαλους ίδιας δυναμικότητας και αυτό είναι κάτι που μας... πονάει, με αποτέλεσμα να έχουμε μείνει πίσω στη βαθμολογία. Η νίκη αυτή επί της Κηφισιάς μας δίνει αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.

Πιστεύω όμως πως όσο περνάει ο καιρός η ομάδα θα βελτιώνεται και αν γίνουν και κάποιες περεταίρω κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ τότε η Πάτρα θα παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατή, φτάνοντας στο επίπεδο που θέλουμε. Στόχος μας είναι η παραμονή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία. Είναι ακόμη αρχή της χρονιάς, είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια και μπορώ να πω πως τα καλύτερα έρχονται για την ομάδα μας".

- Ποια θεωρείς πως είναι τα δυνατά σας σημεία και σε ποιους τομείς εκτιμάς πως θα πρέπει να βελτιωθείτε;

"Το πρώτο πράγμα που μας τονίζει ο προπονητής μας, ο κ. Μέξας, είναι η άμυνα! Νομίζω πως το δυνατό μας σημείο είναι το γεγονός πως μπορούμε να παίξουμε καλή άμυνα. Η καλή άμυνα θα πρέπει να είναι πάντα η σταθερά μας. Από εκεί και πέρα μπορώ να πω πως η ομάδα διαθέτει ταλέντο και στην επίθεση, έχοντας παίκτες που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω σε αυτό το κομμάτι.

Στη πορεία πιστεύω πως θα δείξουμε αυτό το ταλέντο μας σε μεγαλύτερο βαθμό. Πολλές φορές η επίθεση είναι και θέμα μέρας. Η άμυνα όμως θα πρέπει να είναι πάντα σταθερά καλή. Ο Απόλλων, όσο περνάει ο καιρός, θα παίζει καλύτερο μπάσκετ. Το πιστεύω αυτό. Στην πορεία θα έρθουν καλύτερα αποτελέσματα για εμάς. Η εκτός έδρας νίκη επί της Κηφισιάς μας γεμίζει με αισιοδοξία γιατί νικήσαμε μία αξιόλογη ομάδα, παίζοντας καλή άμυνα και λειτουργώντας με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Ήταν μία νίκη που αποτελεί δείγμα των δυνατοτήτων μας".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ