ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ντάσιος: "Ποδοσφαιρικός μου πατέρας ο Αναστόπουλος"

Ντάσιος: "Ποδοσφαιρικός μου πατέρας ο Αναστόπουλος"
Ντάσιος

Μετά από 16 χρόνια ο Γιώργος Ντάσιος αποχωρεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα και θυμάται μέσα από το Sport24.gr ιδιαίτερες στιγμές. Η πρόταση της ΑΕΚ, ο "πατέρας" Αναστόπουλος και ο "διάολος" Γεωργάτος.

Μισή ζωή στον ΠΑΣ. Στην κυριολεξία, αφού ο Γιώργος Ντάσιος βρέθηκε στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα σε ηλικία 16 ετών και δεκαέξι χρόνια αργότερα, στα 32 πια, αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι και ξέροντας πως όλο αυτό το διάστημα έβαλε τον σύλλογο πάνω από τον εαυτό του.

Για κάποιους αυτό μπορεί να μην λέει και τίποτα. Η UEFA, ωστόσο, ασχολήθηκε με την περίπτωση του Ντάσιου και τον έβαλε δίπλα σε ονόματα όπως αυτά των Ράιαν Γκιγκς, Στίβεν Τζέραρντ, Φραντσέσκο Τότι, Τσάβι Ερνάντες και Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ.

Το Sport24.gr βρήκε τον αρχηγό και ρέκορντμαν συμμετοχών του ΠΑΣ θέλοντας αρχικά να μάθει τι συνέβη όλο αυτό το διάστημα και δεν ανανέωσε.

Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν όλο αυτό το διάστημα είναι αρκετά. Τι πραγματικά συνέβη;

"Κι εγώ τα έχω ακούσει. Ότι δηλαδή συναντήθηκε πολλές φορές. Δεν είναι αλήθεια όμως. Μία φορά έγινε ραντεβού με τον πρόεδρο (κ. Χριστοβασίλη) μόνο. Κι εκεί δεν μιλήσαμε ούτε για χρονική διάρκεια, ούτε για χρήματα. Βασικά δεν μου έγινε καν πρόταση.

Μου ζήτησε απλά να περιμένω λίγες ημέρες μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Ακόμα περιμένω".

Πως το πήρες; Σε πείραξε αυτή η συμπεριφορά;

Ντάσιος: "Ποδοσφαιρικός μου πατέρας ο Αναστόπουλος"

"Στην αρχή με πείραξε αρκετά. Μετά από λίγο κάθισα και σκέφτηκα πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ίσως επειδή η ομάδα δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές και δεν ήμουν στις προτεραιότητες τους. Είναι πρωτόγνωρο για μένα.

Πρώτη φορά είμαι σε αυτή την κατάσταση. Πρώτη φορά σε αυτό το σημείο. Με έχει αγχώσει όλο αυτό και έθελα να βρω αμέσως ομάδα. Όσο περνά ο καιρός όμως καταλαβαίνω πως τελικά ίσως είναι καλύτερα.

Αυτό που ξέρω πάντως είναι πως τα χρόνια περνούν και το ποδόσφαιρο κάποτε τελειώνει. Εκείνο που μένει στο τέλος είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Δεν ήθελα να φύγω με αυτόν τον τρόπο. Ίσως να σκέφτομαι διαφορετικά για την εποχή".

Η επόμενη μέρα που θα σε βρει;

"Πρωταρχικός στόχος είναι να μείνω στην Ελλάδα. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε θα κοιτάξω το εξωτερικό. Υπάρχει ενδιαφέρον από την Κύπρο και όχι μόνο. Θα δούμε. Είναι νωρίς ακόμα. Επίσης για κάποιες ομάδες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνουν στην Superleague ακόμα. Περιμένουμε".

Πάμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να θυμηθούμε στιγμές από την καριέρα σου. Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισες;

Ντάσιος: "Ποδοσφαιρικός μου πατέρας ο Αναστόπουλος"
INTIME SPORTS

"Πιο παλιά θα πάμε. Στον Γρηγόρη τον Γεωργάτο. Εντάξει, ο άνθρωπος ήταν διάολος. Μεγάλη στόφα ποδοσφαιριστή. Τον κυνηγούσα πάνω κάτω στην πλευρά. Μου έβγαζε τα πνευμόνια. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και δεν είναι τυχαίο που πήγε δυο φορές στην Ίντερ".

Ποιος ήταν ο ιδανικός συμπαίκτης όλα αυτά τα χρόνια;

"Έναν έχω ξεχωρίσει. Ο Αριάν Μπελά. Τρεις φορές ήρθε στον ΠΑΣ. Πραγματικά τα είχε όλα αυτός ο παίκτης. Μου άρεσε να παίζω μαζί του γιατί βοηθούσε πολύ στο γήπεδο. Πάντα έβαζε πάνω απ όλα την ομάδα.

Μου έδινε μεγάλη δύναμη εντός κι εκτός γηπέδου. Τέτοιοι παίκτες είναι παράδειγμα για τους μικρούς".

Για πάμε και στον καλύτερο προπονητή. Έχεις δουλέψει με πολλούς στον ΠΑΣ.

"Ο Νίκος Αναστόπουλος. Μπορώ να πως πως είναι ο ποδοσφαιρικός μου πατέρας. Ήταν αυτός που με πήρε και μου είπε μία μέρα: "μικρέ μπες και παίξε. Μην φοβάσαι τίποτα".

Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Μας έφτιαχνε την ψυχολογία. Υπήρξε μεγάλος παίκτης και πέρασε από τον Ολυμπιακό, οπότε βλέπει αλλιώς τα πράγματα. Έχει νοοτροπία νικητή. "Μην φοβάστε", έλεγε, "είστε οι καλύτεροι και θα κερδίσετε".

Αυτό από μόνο του έφτανε για να βγάλουμε φτερά στα πόδια".

Ντάσιος: "Ποδοσφαιρικός μου πατέρας ο Αναστόπουλος"
INTIME SPORTS

Μιας και είπαμε για προπονητές, με τον κ. Τσιώλη τι έγινε και έφυγε;

"Είχε τη δική του φιλοσοφία. Προσπάθησε γρήγορα να αλλάξει τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει να παίζουμε. Είναι σπουδαίος τεχνικός, αλλά μέχρι να μάθουμε την τακτική του χάσαμε ματς και κάπως έτσι την πατήσαμε".

Ποια ήταν η πιο δύσκολη και ποια η πιο ευχάριστη στιγμή με τον ΠΑΣ;

"Πιο δύσκολη ε; Όταν πέσαμε στην Γ εθνική. Παίξαμε ένα μπαράζ με τον Ηλυσιακό θυμάμαι. Ήμασταν στα πρόθυρα της διάλυσης! Με διαφορά η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου.

Ήμουν ο μόνος που έμεινε τότε στην ομάδα. Άλλαξαν πολλά όμως από τότε. Μετά από χρόνια κατάλαβα τη δύναμη του ΠΑΣ. Με κράτησε ο κόσμος και η δυναμική του συλλόγου.

Τώρα η πιο ευχάριστη ήταν το 2011 που βγήκαμε Ευρώπη. Για άλλους λόγους δεν παίξαμε όμως. Σπουδαία στιγμή για όλους μας".

Αλήθεια τι γίνεται τα τελευταία χρόνια και ο ΠΑΣ δεν παίρνει άδεια;

"Θέλω να πω κάτι. Τα τελευταία χρόνια ο πρόεδρος έχει κάνει θετικά βήματα. Αρκετά μπορώ να πω για να μην είμαι άδικος.

Φέτος απλά άργησε να κάνει κάποιες κινήσεις με αποτέλεσμα η απόφαση της UEFA να είναι τελεσίδικη. Η ομάδα όμως έχει μπει σε σειρά. Σταθερός κορμός, καλοί παίκτες. Θα βρει το δρόμο του ο ΠΑΣ".

Ντάσιος: "Ποδοσφαιρικός μου πατέρας ο Αναστόπουλος"
INTIME SPORTS

Τόσα χρόνια στον ΠΑΣ, υπήρξε κάποια στιγμή που πήγες να πάρεις μεταγραφή;

"Ναι. Βρέθηκα μία ανάσα από την ΑΕΚ! Πραγματικά είχαν γίνει επαφές και όλα έμοιαζαν τελειωμένα. Τότε πρόεδρος της ομάδας ήταν ο Αλέξης Κούγιας και μας τα χάλασε στο τέλος. Θα είχα φύγει, αλλά έμεινα τελικά. Δεν το μετάνιωσα όμως γιατί αγαπώ πολύ τον ΠΑΣ.

Και τα προηγούμενα χρόνια είχα προτάσεις, αλλά διάλεξα να μείνω εδώ. Μόνο για την ΑΕΚ θα το έκανα πάντως".

Κλείνουμε με μία τελευταία ερώτηση. Πρόσφατα η UEFA έκανε ένα αφιέρωμα στους παίκτες με μακροχρόνια παρουσία σε μία ομάδα. Ήσουν δίπλα στους Γκιγκς, Τότι κτλπ. Πως αισθάνθηκες;

"Με πήραν τηλέφωνο για να πω δυο κουβέντες. Δεν το περίμενα με τίποτα! Είναι τιμητικό για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή να ασχολούνται μαζί του. Είμαι ο μοναδικός παίκτης αυτή τη στιγμή που παίζει στην ίδια ομάδα τόσα χρόνια σερί και από τους λίγους στην Ευρώπη.

Κρίμα όμως που όλα δείχνουν πως θα τελειώσει εδώ (το σερί)".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ