ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Νίλι στο Sport24.gr: "Αυτός είναι ο Μέσι; Αλήθεια;"

Νίλι στο Sport24.gr: "Αυτός είναι ο Μέσι; Αλήθεια;"

Ο Ισπανός δεξιός μπακ του Πλατανιά, Νίλι, θυμάται στο Sport24.gr την έκπληξή του όταν έκανε την πρώτη του προπόνηση στην Μπαρτσελόνα με τον Λιονέλ Μέσι. Το τηλέφωνο στον Αραούχο, τα εγκώμια του Γκαρθία, ο Νεϊμάρ και ο Πικέ.

Έφθασε στα Χανιά από την Ισπανία μεσούσης της χειμερινής μεταγραφική περιόδου. Πριν από ένα χρόνο μοιραζόταν τα ίδια αποδυτήρια με τον Λιονέλ Μέσι, τον Νεϊμάρ, τον Πικέ και τον Ινιέστα. Τα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα!

Η ποιότητα του 24χρονου Ισπανού δεξιού μπακ, Νίλι Περδόμο, ξεχωρίζει παρά την κακή πορεία του Πλατανιά. Ο Ίβηρας μίλησε στο Sport24.gr για συνύπαρξή του με τους "αστέρες" των "μπλαουγκράνα", αποκάλυψε τι του είπε ο συμπατριώτης του τεχνικός του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, μετά το Πλατανιάς - Ολυμπιακός και δήλωσε "ερωτευμένος" με την Κρήτη.

- Πώς προέκυψε η πρόταση του Πλατανιά;

"Ο τότε τεχνικός του Πλατανιά, Μανουέλ Ρόκα, μίλησε με τον ατζέντη μου. Η κατάσταση του Πλατανιά βαθμολογικά ήταν κακή, αλλά ήθελα να παίξω στο εξωτερικό. Γνώριζα παιδιά με τα οποία ήμουν συμπαίκτης και τα πηγαίνουν περίφημα στην Ελλάδα, όπως ο Λιβάγια κι ο Αραούχο".

- Μίλησες με τον Αραούχο ή τον Λιβάγια;

"Μίλησα με τον Σέρχιο, μου είπε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν πολύ καλή. Μου είπε να έρθω, χωρίς δεύτερη σκέψη".

ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / SUPERLEAGUE(ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / SUPERLEAGUE(ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Ο Πλατανιάς δεν θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Εσύ προσωπικά, έχεις προσαρμοστεί στην Ελλάδα;

"Αισθάνομαι πολύ καλά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ακόμη δεν έχω δείξει στο 100% ποιος είμαι λόγω ζητημάτων προσαρμογής. Είναι μια καινούρια χώρα, ένα νέο πρωτάθλημα. Είναι προφανώς σε χαμηλότερο επίπεδο από το ισπανικό".

- Πιστεύεις ότι ο Πλατανιάς άξιζε κάτι περισσότερο από τη φετινή κακή πορεία, όπως "αποτυπώνεται" βαθμολογικά;

"Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά σε ορισμένα ματς. Δεν αναφέρομαι στο τελευταίο με τον Ολυμπιακό, γιατί υπήρχε εμφανής διαφορά δυναμικότητας. Αλλά, υπήρχαν ματς που ξεκινήσαμε με 5-6 καλές σέντρες προς την αντίπαλη περιοχή και δεν καταφέραμε να το εκμεταλλευτούμε. Όταν είσαι στην τελευταία θέση, υπάρχει και ο ψυχολογικός παράγοντας. Αυτό κοστίζει στην τελική".

ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / SUPERLEAGUE(ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / SUPERLEAGUE(ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Στη Super League Σουρωτή βρίσκονται αρκετοί συμπατριώτες του. Όσκαρ Γκαρθία, Χιμένεθ, Μοράν, Μποτία, Κρέσπο, Κάνιας, Ντε Λούκας, Πίτι, Ακόστα, Ναδάλες. Έχεις μιλήσεις με κάποιον εξ' αυτών;

"Μόλις τελείωσε το ματς με τον Ολυμπιακό, ο Όσκαρ Γκαρθία μου μίλησε και μου έδωσε κουράγιο. Μου είπε να συνεχίσω σε αυτόν το δρόμο. Με γνώριζε ως παίκτη από την Μπαρτσελόνα".

- Δεν έχουμε πρωτάθλημα, καθώς υπάρχει διακοπή με απόφαση της Κυβέρνησης μετά από όσα συνέβησαν στην Τούμπα. Πώς κρίνεις την απόφαση;

"Πιστεύω ότι η διακοπή του πρωταθλήματος έγινε για να ηρεμήσει η κατάσταση και να βελτιωθούν λίγο τα πράγματα".

- Ένα κομμάτι της καρδιάς σου βρίσκεται στη Λας Πάλμας. Εκεί γεννήθηκες, εκεί έκανες τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα. Πιστεύεις θα σωθεί (είναι στο -6 από τη ζώνη υποβιβασμού);

"Η Λας Πάλμας πιστεύω ότι θα καταφέρει. Η La Liga είναι ένα πρωτάθλημα, στο οποίο πολλές ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

Από αυτές που είναι κάτω, πιστεύω ότι η Λας Πάλμας έχει περισσότερη εμπειρία και ποιότητα. Μερικοί από τους παίκτες που έχει είναι μεγάλης κλάσης".

- Μάρκο Λιβάγια, Σέρχιο Αραούχο, αλλά κι ο Πίτι που παίζει στη Λαμία παρά τα 36 του έτη διαπρέπουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι το επίπεδο τόσο χαμηλό σε σχέση με την Ισπανία, ή αυτοί τόσο καλοί;

"Τόσο ο Λιβάγια, όσο κι ο Αραούχο είναι μεγάλοι επιθετικοί. Αρχικά, πρέπει να επισημανθεί ότι είναι διαφορετικού τύπου επιθετικοί. Είδα κάτι δηλώσεις του Λιβάγια που είπε ότι αισθάνεται καλά εδώ, στην Ελλάδα. Αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο με την αυτοπεποίθηση που έχει.

Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο χαμηλό το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Απλά, είναι η ποιότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο να τρέχεις, αλλά και να ξέρεις πώς να κατανείμεις αυτά τα χιλιόμετρα που διανύεις.

Η τακτική στο ισπανικό πρωτάθλημα αγγίζει την τελειότητα. Παίκτες σαν τον Πίτι μπορεί να μην τρέχουν ένα χιλιόμετρο, να τρέχουν 800 μέτρα. Αλλά, αυτά τα 800 μέτρα να έχουν νόημα".

- Μπαρτσελόνα, ένα σύντομο χρονικά, αλλά μεγάλο ποιοτικά ποδοσφαιρικό κεφάλαιο στη ζωή σου. Φόρεσες τη φανέλα της πρώτης ομάδας των "μπλαουγκράνα" - υπό την τεχνική ηγεσία του Λουίς Ενρίκε - την 30ή Νοέμβρη του 2016, όταν και πήρες τη θέση του Σαμουέλ Ουμτιτί, στην ίδια ενδεκάδα με Ραφίνια (νυν Ίντερ), Αρντά Τουράν (νυν Μπασάκσεχιρ), Αλέις Βιδάλ, Λουκά Ντιν και Γιάσπερ Σίλεσεν...

"Η Μπαρτσελόνα είναι η μεγαλύτερη εμπειρία μου μέχρι τώρα. Έμαθα πράγματα που δεν πίστευα ότι υπάρχουν. Δυστυχώς, έφυγα. Ήταν ένα όνειρο. Θα ήθελα να το ζήσω ξανά, αλλά νομίζω ότι είναι αδύνατο.

Νίλι στο Sport24.gr: "Αυτός είναι ο Μέσι; Αλήθεια;"

Οφείλω πολλά στον Λουίς Ενρίκε. Αυτός με πήρε στην ομάδα. Είχα κάνει ένα καλό ματς με τη Λας Πάλμας απέναντι στην Μπαρτσελόνα, με είδε, του άρεσα και είπε στη διοίκηση να με κλείσουν.

Με πήρε αρχικά για την Μπαρτσελόνα Β', αλλά έκανα προπονήσεις με τη μεγάλη ομάδα. Με πήρε σε αποστολές Champions League, La Liga, Copa del Rey".

- Ο Λιονέλ Μέσι είναι προσιτός ή βεντέτα; Τον έζησες στα αποδυτήρια. Πώς ήταν η πρώτη συνάντηση μαζί του; Τι σε εξέπληξε περισσότερο;

"Ο Μέσι είναι και προσιτός και βεντέτα. Πρώτα από όλα, με κέρδισε σαν άνθρωπο. Μόλις είχα φύγει από τα Κανάρια Νησιά και πήγα μικρός στη Βαρκελώνη. Σε κάποια στιγμή τον συνάντησα στην προπόνηση. Του είπα αν μπορώ να βγάλω μια φωτογραφία μαζί του. Ήταν απίστευτο. Μου υπέγραψε αυτόγραφο.

Νίλι στο Sport24.gr: "Αυτός είναι ο Μέσι; Αλήθεια;"

Βγάλαμε φωτογραφία. Δεν μπορούσαν να το πιστέψω. Αλλά, το κορυφαίο ήταν άλλο. Είχε έρθει ο παππούς μου να με δει στην προπόνηση. Χωρίς να μου το πει, για να μου κάνει έκπληξη. Με πέτυχε την ώρα που ήμουν με τον Μέσι. Γυρίζει και λέει: Δεν το πιστεύω, είσαι ο Μέσι; Πες μου αλήθεια, είσαι ο Μέσι;

Είναι στις προπονήσεις αυτός που βλέπετε και στα ματς. Τρέχει, προσπαθεί συνέχεια. Πιστεύω ότι είναι αδύνατο να υποθέσεις τι έχει στο μυαλό του. Είναι πολύ ώριμος. Έρχεται πρώτος στην προπόνηση, πρώτος στο γυμναστήριο, τυπικός σε όλα του".

Ήσουν στα ίδια αποδυτήρια με τον Νεϊμάρ. Τον έζησες κι αυτόν. Γιατί έφυγε από την Μπαρτσελόνα για να πάει στην Παρί Σεν-Ζερμέν;

"Δεν πήγε στο Παρίσι για τα χρήματα. Ο Νεϊμάρ έχει πολλά χρήματα. Στην Μπαρτσελόνα τα πήρε όλα. Και είναι ακόμη πολύ νέος. Στην Μπαρτσελόνα δεν θα μπορούσε να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα. Ίσως να το κάνει στο Παρίσι. Ποιος ξέρει... είμαι σίγουρος ότι δεν πήγε για τα χρήματα. Δεν του λείπει αυτό".

Νίλι στο Sport24.gr: "Αυτός είναι ο Μέσι; Αλήθεια;"

- Ζεράρ Πικέ. Πώς θα τον χαρακτήριζες;

"Ο Πικέ είναι εμβληματικός. Είναι σοβαρός. Έχει ειρμό στη σκέψη του και σε κάνει να παραδέχεσαι ότι έχει δίκιο".

- Αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες σου στα social media, πρέπει να έχεις "ερωτευτεί" την Κρήτη...

"Λατρεύω τις παραλίες της Κρήτης. Πρόκειται για απίθανα τοπία. Μοιάζει πολύ με τα Κανάρια Νησιά. Έχει βουνά, θάλασσα, τέλεια θερμοκρασία ακόμη και το χειμώνα. Είναι σαν την Ίμπιζα στην Ισπανία. Τόσοι τουρίστες, ενώ δεν είμαστε σε τουριστική περίοδο".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ