ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Νίκολς: "Όλα είναι πιθανά φέτος"

Νίκολς: "Όλα είναι πιθανά φέτος"
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Ο Ντεμέτρις Νίκολς μίλησε στο EuroLeague Greece για τη νέα σεζόν, το γεγονός ότι ήδη έχει αγαπήσει την Ελλάδα, αλλά και την φετινή EuroLeague που θα είναι πιο ανταγωνιστική απο ποτέ.

Ο Ντεμέτρις Νίκολς ήταν (χρονικά) η τελευταία μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Έπειτα από μία διετία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης πλέον, θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στον Παναθηναϊκό.

Ο Αμερικανός combo φόργουορντ ξέρει ότι η φετινή σεζόν θα είναι απαιτητική. Ξέρει ότι οι φίλοι της ομάδας τα θέλουν... όλα. Και δείχνει διατεθειμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Γίνε ο προπονητής και ο πρόεδρος που θα κερδίσει τον τίτλο. Πάρε μέρος στο Euroleague Fantasy Challenge, διάλεξε τους παίκτες σου και διεκδίκησε πλούσια δώρα.

“Πιο δίκαιο το νέο σύστημα”

Νίκολς: "Όλα είναι πιθανά φέτος"
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Η κουβέντα με τον Ντεμέτρις Νίκολς ξεκίνησε από την EuroLeague και το νέο σύστημα διεξαγωγής της, όπου πλέον όλοι θα παίξουν με όλους, σε μία μεγάλη σεζόν με πολλά παιχνίδια και ακόμα περισσότερ ταξίδια. Το τελευταίο βέβαια είναι το τελευταίο που προβληματίζει τον Αμερικανό φόργουορντ, αφού την τελευταία διετία που αγωνίστηκε στην ΤΣΣΚΑ το αεροπλάνο ήταν κάτι σαν... δεύτερο σπίτι του.

Καινούρια σεζόν, καινούρια ομάδα. Οι πρώτες σου σκέψεις;

Είναι σπουδαία ευκαρία για εμάς που μαζευτήκαμε. Μέχρι τώρα τα πράγματα πηγαίνουν καλά, έχουμε ένα καλό προπονητικό επιτελείο, όλοι τα πάνε καλά μεταξύ μας και προσπαθούμε να μάθουμε ο ένας τον άλλο εντός και εκτός παρκέ. Προς το παρόν όλα είναι καλά”.

Πως βλέπεις τις αλλαγές που έχουν γίνει στην EuroLeague και το νέο τρόπο διεξαγωγής της;

Θεωρω ότι ο νέος τρόπος διεξαγωγής είναι μία σωστή κίνηση. Είναι καλό τόσο για την Λίγκα, όσο και για τους παίκτες και τους προπονητές. Όλοι θα παίξουν με όλους και θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους. Είναι σαφώς πιο δίκαιο αυτό. Οτιδήποτε μπορεί να γίνει φέτος και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό σημείο”.

Πιστεύεις ότι αλλάζει το επίπεδο δυσκολίας με όλες αυτές τις καλές ομάδες, τα πολλά παιχνίδια και τα συνεχή ταξίδια;

Δεν είμαι σίγουρος για αυτό. Κοίτα είναι κάτι καινούριο, οπότε δεν ξέρουμε πως θα διαχειριστούμε όλα αυτά τα δεδομένα που θα προκύψουν. Δεν ξέρω πόσο δύσκολο θα είναι, αλλά εμείς ως παίκτες πρέπει να προσέχουμε το σώμα μας, να κοιμόμαστε καλά και να προετοιμαστούμε για κάθε παιχνίδι”.

Πως θα προετοιμαστείς εσύ για τη νέα σεζόν;

Θα κάνω απλώς αυτό που έκανα πάντα. Καταρχήν θα προσπαθήσω να μάθω τον ρόλο που θα έχω στην ομάδα, αλλά γενικά θα κάνω αυτά που ξέρω. Θα παίζω άμυνα, θα είμαι καλός συμπαίκτης και θα βάζω ελεύθερα σουτ. Θα είμαι δηλαδή ένας “3-and-D” παίκτης”.

“Τρομερός ο κόσμος του Παναθηναϊκού”

Νίκολς: "Όλα είναι πιθανά φέτος"
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Έπειτα από μία διετία στην Ρωσία ο Ντεμέτρις Νίκολς έπρεπε να προσαρμόσει πλέον την ζωή του σε νέα δεδομένα. Άλλο Μόσχα εξάλλου και άλλο Αθήνα. Όπως φαίνεται ωστόσο, αισθάνεται ήδη πολύ άνετα στην χώρα μας. Και σε αυτό έχει βάλει το χεράκι του και ο Τζέιμς Γκιστ.

Σε έχει βοηθήσει κάποιος από τους συμπαίκτες σου για να προσαρμοστείς πιο γρήγορα;

Ο Τζέις Γκιστ. Για χρόνια έπαιζα εναντίον του και τώρα είναι καλό που θα είμαστε συμπαίκτες. Με έχει βοηθήσει πολύ σε όλα, μου έχει δείξει κάποια μέρη, ενώ με βοήθησε κα με το σχολείο της κόρης μου, πράγματα απαραίτητα στην καθημερινότητα. Είναι καλός τύπος και καλό παιδί και είναι καλο να ξέρω οτι μπορώ να στραφώ σε αυτόν αν χρειαστώ κάτι”.

Πιστεύεις ότι έχεις συνηθίσει την ζωή στην Ελλάδα ή θα χρειαστείς κι άλλο χρόνο;

Είμαι πολύ άνετα. Έχει ωραίο καιρό εδώ, έχει καλούς ανθρώπους, μου αρέσουν οι φίλαθλοι. Η Ελλάδα είναι ωραίο μέρος να ζεις και να παίζεις. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ”.

Μιλώντας για τους φιλάθλους, υποθέτω ότι είναι καλό που θα παίζεις για αυτούς πλέον και δεν θα τους έχει απέναντί σου έτσι;

Σίγουρα και όπως είπα χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής της ομάδας. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι πραγματικά τρομερός και δημιουργεί απίστευτη ατμόσφαιρα, οπότε σίγουρα είναι καλό που θα τον έχουμε στο πλευρό μας. Προφανώς παίζουμε ο ένας για τον άλλο, αλλά παίζουμε και για τους φιλάθλους μας και θέλουμε να τους ικανοποιήσουμε.”

“Να ζωγραφίσουμε μία ωραία εικόνα”

Νίκολς: "Όλα είναι πιθανά φέτος"
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Ο κόσμος περιμένει να δει τον νέο Παναθηναϊκό σε δράση. Έχει απαιτήσεις. Απαιτήσεις όμως – και μάλιστα ψηλές – έχει και ο ίδιος ο Νίκολς, ο οποίος ξέρει όμως καλύτερα από τον καθένα ότι όλα ξεκινούν από την χημεία μίας ομάδας. Και πάνω σε αυτόεστίασε.

Έχετε πολλούς παίκτες στην ομάδα που μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις. Πως πιστεύεις ότι θα σας βοηθήσει αυτό;

Αυτό είναι γενικά το καλό στην ομάδα μας, αλλά και στο μπάσκετ γενικότερα. Το γεγονός ότι το παιχνίδι εξελίσσεται και πλέον δεν ασχολείται ο κόσμος με τις θέσεις. Απλώς μπαίνουν οι παίκτες στο παρκέ και τα δίνουν όλα”.

Προφανώς θα χρειαστείτε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να βρεθείτε όλοι οι καινούριοι παίκτες έτσι;

Σίγουρα. Είναι λογικό όταν υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα να χρειάζεται λίγος χρόνος μέχρι να βρεθεί χημεία. Θεωρώ όμως ότι θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει”.

Το γεγονός ότι στο ρόστερ υπάρχουν 8 παίκτες με εμπειρία από το Αμερικανικό μπάσκετ πιστεύεις ότι θα σας βοηθήσει στο να βρείτε χημεία πιο γρήγορα;

Νομίζω ότι είναι καλό το γεγονός ότι έχουμε 8 παίκτες που έχουν μεγαλώσει παίζοντας σε μία παρόμοια φιλοσοφία. Είμαστε ομάδα όμως, όλο αυτό δεν έχει σχέση μόνο με 8 παίκτες. Οφείλουμε όλοι να τα δώσουμε όλα και να παίξουμε για την ομάδα, από τον 1ο μέχρι και τον 15ο παίκτη μας. Όλοι έχουν τον ρόλο τους και να ταιριάξουν σαν κομμάτια ενός παζλ. Όλοι εμείς τώρα προσπαθούμε να βρούμε πατήματα και να δούμε πως ταιριάζουμε μεταξύ μας και να ζωγραφίσουμε μία ωραία εικόνα”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ