ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μίχαλος: "Προσυμφωνημένο ήταν να με φάνε"

Μίχαλος: "Προσυμφωνημένο ήταν να με φάνε"

Η αποχώρηση από τον Πανιώνιο, οι παρασκηνιακές διεργασίες, η εμπάθεια από ανθρώπους εντός της ομάδας και το... σχέδιο. Ο Νίκος Μίχαλος μιλάει στο Sport24.gr και αποκαλύπτει απίστευτες λεπτομέρειες που οδήγησαν στο διαζύγιο με τους "κυανέρυθρους".

Η είδηση της αποχώρησης του Νίκου Μίχαλου από τον Πανιώνιο, λίγες μόλις μέρες μετά την παρθενική φετινή νίκη των "κυανέρυθρων" στη Stoiximan.gr Basket League δεν ήταν αυτό που θα περίμενε κάποιος να διαβάσει μέσα στις γιορτές. Αναπάντεχο ως γεγονός για τους πολλούς, όχι όμως για τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Από τη μία η ανακοίνωση της ΚΑΕ Πανιώνιος που έκανε λόγο για " προσυμφωνημένη λήξη του συμβολαίου ", από την άλλη η ατάκα του 40χρονου γκαρντ στο Sport24.gr ως απάντηση πως "προσυμφωνημένο ήταν να με φάνε". Όπως και να έχει, η ιστορία που παίχτηκε πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και αρκετό καιρό έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Την παρουσιάζει ο ίδιος ο Νίκος Μίχαλος μέσω συνέντευξης, στην οποία αποκαλύπτει όσα έγιναν στα... παρασκήνια της Νέας Σμύρνης, με εκείνον σε ρόλο θύματος.

Όσα λέει περιστρέφονται και εστιάζουν σε κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα. Τον νέο διοικητικό ηγέτη και χρηματοδότη του Πανιωνίου, Σταύρο Αλευρογιάννη, τον προπονητή του Πανιωνίου, Βαγγέλη Ζιάγκο, και τον μέχρι πρότινος ατζέντη του, Γιώργο Πάνου, ο οποίος "ήξερε τι παιζόταν στο παρασκήνιο", σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

- Όλος ο κόσμος έμαθε το απόγευμα της Τρίτης (26/12) ότι φεύγεις από την ομάδα. Για να φτάσουμε όμως εκεί, υπήρξαν επεισόδια που παίχτηκαν νωρίτερα. Πότε ξεκίνησε όλο αυτό με σένα;

"Η ιστορία νομίζω ότι αρχίζει να πηγαίνει άσχημα για μένα, όταν ανέλαβε ο γιατρός (Σταύρος Αλευρογιάννης) τα ηνία του Πανιωνίου. Νομίζω δεν με ήθελε, απ ό,τι μαθαίνω για λόγους που δεν είναι αγωνιστικοί. Δεν ήθελε τα παιδιά που ήμασταν πέρσι, γιατί θεωρούσε ότι δεν κάνουμε καλό στον κύκλο του. Άποψή του ήταν ότι έπρεπε να φύγει όλη η περσινή ομάδα. Τελικά έμεινα εγώ κι ο Βαγγέλης Σακελλαρίου, που είναι ειδικό κεφάλαιο για εκείνον. Τον Σεπτέμβριο, ο Νίκος Μπάρλος ερχόταν κανονικά στις προπονήσεις γιατί είχε συμβόλαιο. Καθόταν στην κερκίδα γιατί του έλεγαν ότι απαγορεύεται να λάβει μέρος στο πρόγραμμα, ε και μετά από δέκα ημέρες που επαναλαμβανόταν αυτό το σκηνικό, έφυγε. Το προσπαθούσε το παιδί να μείνει, αλλά δεν τα κατάφερε".

- Είχες γενικά ενδείξεις σχετικά με το μέλλον σου στην ομάδα και ενδεχόμενη τάση αποχώρησης από αυτή;

"Τον Αύγουστο έκανα ένα ραντεβού με τον Πολύδωρο Συρίγο και τον Ηνίοχο Παππά, όπου μου προτάθηκε να σταματήσω τον Δεκέμβριο και να μου κάνει η ομάδα μια γιορτή. Τους απάντησα πως δεν είμαι σε αυτή τη φάση της ζωής μου. Μου απαντούν " ΟΚ, κανένα πρόβλημα, προχωράμε". Ξεκίνησε λοιπόν η σεζόν, βλέποντας ότι το κλίμα δεν ήταν πολύ καλό για μένα. Δεν θα μιλήσω μοιρολατρικά. Στις αρχές του Οκτωβρίου κάνω το πρώτο μου ραντεβού με τον πρόεδρο, όπου μου λέει " Νίκο, θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσεις τον Δεκέμβριο. Να σου κάνουμε μια γιορτούλα, να σε τιμήσει ο κόσμος και μετά να μείνεις στην ομάδα σε άλλο πόστο".

Δεν απαντάω σε αυτό. Κι εν συνεχεία μου φέρνει ένα ακόμη θέμα, ότι επειδή είμαι 40 ετών, δεν μπορεί να με ασφαλίσει η ομάδα επειδή η ομοσπονδία δεν έχει προβλέψει για αθλητές που παίζουν μέχρις αυτή την ηλικία. Το τρίτο που ρίχνει στην κουβέντα είναι για το ντύσιμό μου, επειδή πήγαινα στην προπόνηση με βερμούδα και σαγιονάρες.

Αρχίζει λοιπόν ο αντίλογος από τη δική μου πλευρά. Τους ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι σε ό,τι αφορά το ντύσιμο δεν μπορούν να κάνουν κάτι, είναι δικό μου θέμα τι θα φοράω. Πώς το ντύσιμό μου μπορεί να επηρεάζει την ομάδα, δεν μπορώ να καταλάβω. Όσον αφορά στην ασφάλεια, επίσης δεν υπήρχε πρόβλημα γιατί είχα ιδιωτική ασφάλεια. Όσον αφορά την παρουσία μου στην ομάδα, τους εξήγησα ότι αν μου έλεγαν κάτι τέτοιο από τον Ιούνιο, θα το δεχόμουν να μην συνεχίσω. Είχα άλλωστε πάρα πολύ καλή πρόταση από τον Χολαργό, με τα τριπλά λεφτά.

Πέραν αυτού, μου ανακοινώθηκε ότι έτερος αρχηγός θα είναι ο Βαγγέλης Σακελλαρίου. Φυσικά δεν είχα πρόβλημα με αυτό. Αφήσαμε λοιπόν εκεί την κουβέντα".

- Το πράγμα δυσκόλεψε από νωρίς, δηλαδή. Με το "καλημέρα' της σεζόν.

"Ναι, να φανταστείς στην αρχή της σεζόν, είχε έρθει ο Γιώργος Καλαφατάκης και μου είχε πει " Νίκο, σε παρακαλώ προσπάθησε να μη δίνει δικαιώματα. Δεν μπορώ άλλο, μου μιλάνε συνέχεια για σένα. Πρέπει να το φτιάξουμε κάπως".

Μίχαλος: "Προσυμφωνημένο ήταν να με φάνε"

- Κι από εκεί άρχισες να αντιλαμβάνεσαι πλήρως τι παιζόταν.

"Δεν ήταν μόνο αυτά, οι κουβέντες και κάποιες ενδείξεις. Όταν πήγα να πληρωθώ για πρώτη φορά φέτος, είδα ότι έλειπε το 30% από το ποσό που έπρεπε να εισπράξω. Παίρνω τηλέφωνο τον ατζέντη μου, τον Γιώργο Πάνου, να τον ρωτήσω τι έγινε. Μου απάντησε " είχες πει θα φέρεις κάποιες χορηγίες, φερ τες και θα πάρεις τα υπόλοιπα".

- Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Πανιώνιος κάνει λόγο για προσυμφωνημένη λήξη του συμβολαίου, κάτι που για να τονίζεται επίσημα σημαίνει ότι υπάρχει και γραπτώς.

"Για να το ξεκαθαρίσουμε, προσυμφωνημένο ήταν μόνο να με φάνε. Όταν ήταν η ώρα για να υπογράψω το συμβόλαιο μου, υπήρχε γενικά αρκετή αναστάτωση. Ήταν πολλά άτομα από πάνω μου, για να υπογράψω και να τελειώνουμε. Λάθος μου που δεν διάβασα αναλυτικά τι αναφερόταν σε αυτό".

- Δεν τρελαίνεσαι που την πάτησες έτσι, σαν πρωτάρης, στο θέμα του συμβολαίου;

"Ναι, απόλυτα. Την έχω πατήσει 100%, γιατί έπαιρνα λίγα λεφτά. Δεν έμεινα εκεί για τα χρήματα, αλλά για το πάθος μου και τον εγωισμό μου να παίξω στην Α1 σε αυτή την ηλικία και να δείξω ότι είμαι καλά. Όσο ματαιόδοξο κι αν ακουστεί, θεωρούσα ότι μπορούσα να παίξω κανονικά".

- Όταν πρσελήφθη ο Βαγγέλης Ζιάγκος, έφτιαξε καθόλου το πράγμα; Γιατί είναι γνωστό ότι είχατε δημιουργήσει εξαιρετική σχέση στην πρώτη συνεργασία σας, όταν ο Πανιώνιος ήταν στη Β' Εθνική.

"Όταν ήρθε ο Βαγγέλης (Ζιάγκος) είχα υπογράψει το συμβόλαιό μου. Πάμε λοιπόν στον αγώνα με τον Κόροιβο, όπου δεν είχαμε τον Μπορίς Νταλό λόγω τραυματισμού. Εκεί έπαιξα 36 λεπτά, έκανα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου. Μετά το τέλος του αγώνα, βλέπω μια περίεργη κατάσταση. Μετά από μια εβδομάδα μαθαίνω ότι ο γιατρός έχει πάρει τηλέφωνο τον προπονητή και του λέει να μην ξαναπαίξω τόσο πολύ, αλλά να πάρει παίκτη. Λίγο καιρό μετά, έρχεται ο Νίκος (Δίπλαρος) στην ομάδα".

Μου κόπηκαν τα πόδια με αυτά που άκουσα

- Πότε ήταν η στιγμή που κατάλαβες ότι είχε αρχίσει να μετράει για σένα αντίστροφα ο χρόνος; Επί της ουσίας.

"Μετά το παιχνίδι με την Κύμη, πάω για μασάζ το μεσημέρι πριν από την προπόνηση. Η αίθουσα του μασάζ είναι μια μεσοτοιχία με τα γραφεία που υπάρχουν στο γήπεδο. Κάποια στιγμή, ακούμε από δίπλα το όνομά μου. Σταματάμε και πηγαίνουμε κοντά. Στην αίθουσα ήταν ο γιατρός, η γυναίκα του, ο Χρήστος Χριστοδούλου, ο Βαγγέλης Ζιάγκος και κάποιοι άλλοι. Αυτό που συζητάνε είναι ότι πρέπει να φύγω. Όπως καταλαβαίνεις, μου κόβονται τα πόδια μετά από αυτό. Πετάγεται κι ο Βαγγέλης (Ζιάγκος) και λέει "συμφωνώ, να φύγει γιατί νιώθω προδομένος. Δεν έχει όρεξη, δεν προσπαθεί και έχει μούτρα επειδή φέραμε τον Νίκο Δίπλαρο". Κάποια στιγμή αναρωτιέται κάποιος πώς θα φύγω. Ε, η απάντηση έρχεται από το γεγονός πως μου είχαν βάλει έναν όρο στο συμβόλαιό μου, τον οποίο δεν έχω δει. Λένε και κάτι άλλα πράγματα, ότι έχουν ένα μήνυμα που έχω στείλει σε έναν φίλο μου ότι κουράστηκα και βαρέθηκα. Ό,τι να ναι δηλαδή".

- Είδες άμεση εφαρμογή όσων άκουσες;

"Μετά από την προπόνηση εκείνης της ημέρας, με καλεί στο γραφείο του ο Βαγγέλης Ζιάγκος. Μου λέει " τι γίνεται με σένα; Είσαι στην άκρη του πάγκου, δεν μιλάς, δεν συμμετέχεις, δεν χειροκροτάς". Του απαντάω πως μου είναι λίγο περίεργο που χάνουμε διαρκώς. Μου ρίχνει τότε την ιδέα να βγω από αρχηγός. Του απαντάω τότε, πως άμα δει ότι όντως δεν έχω όρεξη και δεν μιλάω την επόμενη εβδομάδα, να με βγάλει εντελώς από αρχηγό. Βέβαια, δεν ήξερε ότι ήδη από την αρχή της σεζόν είχε μπει μαζί μου ως αρχηγός κι ο Βαγγέλης Σακελλαρίου, αλλά τέλος πάντων. Του το πήγα όμως ένα βήμα παραπάνω σε εκείνη την κουβέντα. Του λέω "επειδή ξέρω τι τραβάς από τη διοίκηση και τι πίεση υπάρχει και τι συζητάτε, αν δούμε ότι στα επόμενα δύο παιχνίδια (με Λαύριο και Τρίκαλα) είμαι χάλια, τότε σου υπογράφω ένα χαρτί ότι σταματάω τον Δεκέμβριο". Μου λέει " το εννοείς;". Του απαντάω " το εννοώ, γιατί δεν έχω καμία όρεξη να ξεφτιλίζομαι".

BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

- Πρώτη αντίδραση;

"Ήταν πολύ ψυχοφθόρο αυτό, ξέρεις. Να έχεις ακούσει όλα αυτά και να κάνεις σαν να μην ξέρεις τίποτα, να δουλεύεις με την ίδια ένταση στην προπόνηση και να παλεύεις με την ίδια στόχευση. Εκείνο το βράδυ, παίρνω τηλέφωνο τον ατζέντη μου. Τον ρωτάω αν παίζει κάτι μαζί μου στην ομάδα. Μου απαντάει "ε το πολύ πολύ, άμα δεν σε θέλουν, να σε φάνε". Τον ξαναρωτάω ευθέως αν παίζει στο συμβόλαιο που υπέγραψα να υπάρχει όρος που με αφήνει ελεύθερο μέχρι τις 31/12. Μου απαντάει με ένα " εμένα ρωτάς, εσύ δεν έχεις δει το συμβόλαιό σου;". Δεν ξέρει φυσικά ότι έχω ακούσει όλα αυτά".

Έχουν προσωπικούς στόχους και όφελος από τον Πανιώνιο

- Το ουσιαστικό μήνυμα το πήρες με την απουσία σου από τη δωδεκάδα του αγώνα με το Λαύριο; Σαν πρώτο καμπανάκι ότι ο δρόμος τελειώνει;

"Κοίτα, μία μέρα πριν από το παιχνίδι με το Λαύριο, με ενημερώνει ο Χρήστος Χριστοδούλου ότι κατόπιν απόφασης του προέδρου θα μείνω εκτός αποστολής για το παιχνίδι. Χάνουμε τον αγώνα. Τη Δευτέρα που ακολουθεί, γίνεται Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο λέει πάλι ο γιατρός ότι θέλει να με διώξουν γιατί και καλά έλειπα από την Αθήνα μετά την ήττα. Μέσα σε όλα, λέει ότι θα διώξει και τον φυσικοθεραπευτή της ομάδας γιατί κάνει πλάτες σε μένα. Το έκανε πράξη κιόλας, λίγες μέρες πριν φύγω εγώ".

- Ναι, αλλά ποια ήταν η δικαιολογία για να "σπάσει το συμβόλαιό σου"; Γιατί αν ήταν αγωνιστική, με τη λογική ότι "δεν μας κάνεις", δεν είναι τόσο κακό. Δεν συμφωνείς;

"Φυσικά, άλλο το αγωνιστικό και άλλο το εκτός γηπέδου. Το άθλημα είναι αξιοκρατικό, αν κάνεις, παίζεις. Αν δεν κάνεις, δεν παίζεις. Άκου τώρα λοιπόν. Όπως κάνουν όλες οι ομάδες πριν από την άδεια των γιορτών, έτσι κι εμείς παίξαμε οικογενειακό διπλό στην τελευταία προπόνηση. Για τον χαβαλέ. Κάποια στιγμή μέσα στο παιχνίδι, για την πλάκα, για το πείραγμα, λέμε στην αντίπαλη ομάδα " άντε, παίξτε ζώνη για να μας κερδίσετε". Στο χαλαρό, καταλαβαίνεις. Έχουμε δύο μέρες ρεπό μετά, για να φτάσουμε στην Τρίτη 26 Δεκεμβρίου. Δύο ώρες πριν από την προπόνηση με πήραν τηλέφωνο να με ενημερώσουν ότι φεύγω από την ομάδα, γιατί ενοχλήθηκαν τα υπόλοιπα παιδιά και έχει δημιουργηθεί θέμα μαζί μου".

- Δεν ρωτάω λοιπόν ποια η σχέση που έχεις με τη διοίκηση του συλλόγου. Δεν έχει και νόημα.

"Με τον σύλλογο και τον κόσμο του δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα, έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γυρίσω. Από άλλο πόστο ή θέση, δεν ξέρω. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει διοίκηση στον Πανιώνιο αυτή την στιγμή, αλλά μια οικογένεια που ηγείται και κάνει όλη τη δουλειά. Διοίκηση είναι να έχεις Οικονομικό Διευθυντή, Εμπορικό Διευθυντή, να τρέχεις ένα κάρο πράγματα. Στον Πανιώνιο, τώρα είναι κάποιοι άνθρωποι που έχουν προσωπικούς στόχους και όφελος από την ενασχόλησή τους με την ομάδα, αυτό και μόνο. Κι η πιάτσα ξέρει και αντιλαμβάνεται τι γίνεται".

Μίχαλος: "Προσυμφωνημένο ήταν να με φάνε"

- Ποια ήταν η αντίδραση του κόσμου σε όλο αυτό; Είδαμε για παράδειγμα διάφορα post στο Facebook, από παίκτες όπως ο Γιάννης Γκαγκαλούδης και ο Φώτης Βασιλόπουλος. Εσύ, προσωπικά τι εισέπραξες;

"Με έχουν πάρει πολλά τηλέφωνα από τον ΠΣΑΚ για το γεγονός, μου έχει κάνει εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο υποδέχθηκαν το γεγονός οι εκτός ομάδας, ακόμα και άνθρωποι σε μεγάλα πόστα. Δεν συζητώ για τα δύο παιδιά, αλλά και τον Γιάννη Γιαννούλη, που έχουν δείξει πως δεν φοβούνται να πουν την άποψή τους και έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Δεν στεναχωρήθηκα επειδή έφυγα από τον Πανιώνιο, σαν γεγονός. Όσο γιατί έφυγα με αυτόν τον τρόπο, ενώ ένιωθα ότι μπορώ να βοηθήσω. Αν πχ μου γινόταν αυτό πέρσι, στην Α2, δεν ξέρω αν θα ίσιωνα".

- Μέσα σε όλη αυτή την απογοήτευση από τον τρόπο με τον οποίο έφυγες, υπάρχει και στεναχώρια;

"Δεν στεναχωριέμαι επειδή έφυγα, δεν με απασχολεί βάσει του τρόπου με τον οποίο έγινε. Στεναχωρήθηκα όταν με έδιωξε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς από τον Ολυμπιακό, έκλαιγα τότε. Στεναχωρήθηκα όταν έφυγα από τον Άρη, που είχε μια στιβαρή διοίκηση".

- Το συμπέρασμά σου απ ό,τι έγινε;

"Πριν από μερικά χρόνια, μπορεί να έλεγα "ε και τι έγινε, πάμε παρακάτω". Πλέον έχω αλλάξει στάση ζωής σε αυτό. Χαίρομαι για ό,τι συνέβη, με την άποψη πως έμαθα πως να συμπεριφέρομαι στους συγκεκριμένους ανθρώπους, αυτούς με τους οποίους είχα καθημερινή επαφή, πχ τον Βαγγέλη (Ζιάγκο) και τον ατζέντη μου, τον Γιώργο (Πάνου). Κατάλαβα καλύτερα τους ανθρώπους, που μπορεί κάποια στιγμή να έκανα πιο κοντινούς φίλους, να τους έβαζα ακόμη και στο σπίτι μου ή στις δουλειές μου. Τώρα ποια, το πολύ πολύ να τους δω στον δρόμο και να τους πω ένα "γεια". Μέχρις εκεί".

- Και, τώρα;

"Θέλω να παίξω του χρόνου και θα παίξω. Είμαι αποφασισμένος γι αυτό. Ήδη κάνω προπονήσεις και συνεχίζω να γυμνάζομαι για να είμαι καλά το σώμα μου, για να είμαι έτοιμος".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ