ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μιλόσεβιτς: "Έχω μεγάλες προσδοκίες για φέτος"

Μιλόσεβιτς: "Έχω μεγάλες προσδοκίες για φέτος"

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα ΑΕΚ, το κενό του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, τον Γιούρι Ζντοβτς, αλλά και την Εθνική Βοσνίας. Κι ας τον πονάει ακόμα το τελευταίο θέμα.

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς είναι ένα από τα λίγα πρόσωπα που έμειναν από το περσινό ρόστερ. Και ο λόγος για αυτό βέβαια είναι ότι, πολύ απλά, είναι πολύτιμος για αυτή την ΑΕΚ.

Ο Βόσνιος φόργουορντ ήταν από τους τελευταίους παίκτες που ενσωματώθηκαν στην ομάδα λόγω των υποχρεώσεών του με την Εθνική Βοσνίας. Παρόλα αυτά έδειξε να μην χρειάζεται και πολύ χρόνο για να δέσει με τους συμπαίκτες του, παλιούς και νέους, δείγμα της ευκολίας, με την οποία μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε κατάσταση. Έχοντας λοιπόν πλέον αυτό στο μυαλό του, ο Μιλόσεβιτς θέλει μόνο ένα πράγμα φέτος: Να φτάσει ψηλά με την ΑΕΚ.

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου για τη νέα σεζόν;

Απουσίασα από το ξεκίνημα της προετοιμασίας λόγω των υποχρεώσεων που είχα με την Εθνική Βοσνίας για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, αλλά όταν ήρθα είδα ότι έχουμε εξαιρετικό κλίμα σαν ομάδα στην προπόνηση. Έχουμε καλούς παίκτες, καλούς χαρακτήρες και έχω μεγάλες προσδοκίες από την φετινή σεζόν”.

Μία πρώτη ματιά στο ρόστερ φτάνει για να καταλάβει κανείς ότι θα έχετε περισσότερο βάθος φέτος.

Ναι σίγουρα. Πλέον έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ. Και αυτό είναι λογικό, αφού θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε σε τρεις διοργανώσεις. Έχουμε το Ελληνικό Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ και χρειάζεται να έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Νομίζω ότι η διοίκηση έφερε καλούς παίκτες, οι οποίοι είναι και καλά παιδιά, οπότε ελπίζω να πάνε όλα καλά”.

Το κενό του Λουκά Μαυροκεφαλίδη μπορεί να καλυφθεί;

Ήταν ο ηγέτης μας και έπαιζε εξαιρετικά όλη την περσινή σεζόν. Φυσικά δεν είναι εύκολο να τον αντικαταστήσουμε, αλλά θεωρώ ότι αν όλα αυτά τα νέα πρόσωπα που ήρθαν καταφέρουν να δέσουν γρήγορα τότε θα γίνουμε μία καλή ομάδα”.

Θεωρείς ότι θα έχετε διαφορετικό στυλ παιχνιδιού φέτος;

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Έχουμε την τύχη να βρίσκεται στο ρόστερ μας ένας εξαιρετικός σκόρερ όπως ο Μάικλ Ντίξον, αλλά και άλλους παίκτες με εμπειρία, όπως ο Ουίλιαμς που είναι εξαιρετικός παίκτης, ο Βασιλειάδης, ο Ούκιτς αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που ήρθαν”.

Πιστεύεις ότι το γεγονός ότι ο Γιούρι Ζντοβτς βρίσκεται πλέον στην ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν θα σας βοηθήσει ώστε να καταλάβετε καλυτερα την φιλοσοφία τους

Πιστεύω ότι είναι καλό και για εμάς και για αυτόν ότι βρίσκεται στην ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν. Είχε την ευκαιρία να διαλέξει τους παίκτες που ήθελε, ενώ θα μπορέσει πολύ πιο εύκολα να περάσει τη φιλοσοφία του”.

“Από την άμυνα ξεκινούν όλα”...

Μιλόσεβιτς: "Έχω μεγάλες προσδοκίες για φέτος"

Ο Βόσνιος φόργουορντ ξέρει που βρίσκεται. Το έχει συνειδητοποιήσει. Για αυτό ακριβώς βάζει ψηλά τον πήχη για την φετινή ΑΕΚ, τονίζοντας μία σημαντική λεπτομέρεια: Δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνει αυτός στο παρκέ, ούτε οι αριθμοί του. Το μόνο που θέλει είναι να πάει καλά η ομάδα.

Γενικώς το φετινό καλοκαίρι ήρθαν πολλοί παίκτες που μπορούν να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι. Να υποθέσω ότι η επίθεση δεν θα είναι πρόβλημα φέτος;

(Γέλια) “ Έτσι πιστεύω. Έχουμε πολλούς καλούς και έμπειρους παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, οπότε αυτό μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε και έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή κάθε βράδυ, κάτι που σίγουρα θα κάνει πιο δύσκολο για τις άλλες ομάδες να μας αντιμετωπίσουν”.

Τι γίνεται όμως με την άμυνα; Στα τελευταία φιλικά ας πούμε φάνηκε να υπάρχουν κάποια προβλήματα σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.

Βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της σεζόν και έχουμε πολλά καινούρια πρόσωπα. Για να είμαι ειλικρινής όμως δεν πιστεύω ότι παίξαμε κακή άμυνα σε όλα τα παιχνίδια. Στον αγώνα με την Γαλατασαράι ας πούμε δεχθήκαμε κοντά στους 100 πόντους, αλλά δεν ήμασταν κακοί στην άμυνα. Απλώς επειδή το παιχνίδι είχε γρήγορο τέμπο ήταν λογικό να σημειωθούν πολλοί πόντοι. Στο πρώτο ημίχρονο για παράδειγμα παίξαμε εξαιρετική άμυνα, απλώς στο δέυτερο ημίχρονο κουραστήκαμε και έβαλε και ο αντίπαλός μας κάποια δύσκολα σουτ. Η άμυνα γενικά δεν είναι κάτι που χτίζεται από τη μία μέρα στην άλλη. Έχοντας τόσα πολλά νέα πρόσωπα είναι λογικό να χρειαστούμε χρόνο για να βρεθούμε στο γήπεδο”.

Πρέπει να ρωτήσω για το φετινό καλοκαίρι και την Εθνική Βοσνίας. Υπήρχε γενικά μία αναστάτωση, τόσο με τον τσακωμό του Μούσα με τον Τελέτοβιτς, όσο και με τον σοβαρό τραυματισμό του Μπούζα, ενώ υπήρξαν κάποια θέματα και με τον Νούρκιτς. Τι έγινε αλήθεια αυτό το καλοκαίρι;

Είναι μεγάλη ιστορία και για να είμαι ειλικρινής δεν θέλω και πολύ να συζητήσω τι έγινε. Ακόμα πάντως δε μπορώ να πιστέψω ότι δεν προκριθήκαμε στο Ευρωμπάσκετ του 2017. Είναι τρελό επειδή έχουμε καλή ομάδα, με δύο ΝΒΑερς (σ.σ Τελέτοβιτς και Νούρκιτς) αλλά και πολλούς ταλαντούχους παίκτες που αγωνίζονται σε καλά κλαμπ στην Ευρώπη”.

Θεωρείς ότι σε έναν άλλο όμιλο τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα;

Δε νομίζω ότι ο αποκλεισμός μας σχετίζεται με το επίπεδο των αντιπάλων μας. Εμείς είχαμε το πρόβλημα”.

Καταλαβαίνω ότι δεν θες να συζητήσεις αυτό το θέμα, οπότε το αφήνω. Ας επιστρέψουμε στην ΑΕΚ. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το ταβάνι της φετινής ομάδας;

Είναι πολύ νωρίς για να το απαντήσω αυτό. Σίγουρα έχουμε εξαιρετικό υλικό. Στην Ελλάδα η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι τα φαβορί, αλλά εμείς θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Στο Τσάμπιονς Λιγκ οφείλουμε να το πάρουμε βήμα-βήμα, ωστόσο θεωρώ ότι έχουμε μία αρκετά καλή ομάδα για να πάμε αρκετά μακριά”.

Και σε προσωπικό επίπεδο; Ποιες είναι οι βλέψεις σου για φέτος; Με τι θα είσαι ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν;

Θέλω απλώς να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να κάνω αυτά που κάνω πάντα. Να βοηθήσω όπως μπορώ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Αν το κάνω αυτό τότε θα είμαι ευχαριστημένος”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ