ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μιγκέλ Ερέρα: "Παρακολουθώ τον Πουλίδο"

FORTALEZA, BRAZIL - JUNE 17:  Head coach Miguel Herrera of Mexico gestures during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group A match between Brazil and Mexico at Castelao on June 17, 2014 in Fortaleza, Brazil.  (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
FORTALEZA, BRAZIL - JUNE 17: Head coach Miguel Herrera of Mexico gestures during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group A match between Brazil and Mexico at Castelao on June 17, 2014 in Fortaleza, Brazil. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Μεξικού, Μιγκέλ "Πιόχο" Ερέρα, αποκαλύπτει στο Sport24.gr ότι παρακολουθεί τον Άλαν Πουλίδο, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο Σέρχιο Μαρκαριάν θα πετύχει στην Εθνική Ελλάδας.

Ο Μιγκέλ "Πιόχο" Ερέρα, τεχνικός της εθνικής Μεξικού, μιλά στο Sport24.gr και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα καλέσει ξανά τον Άλαν Πουλίδο στην "τρικολόρ" μόλις πάρει παιχνίδια στα πόδια του, ενώ αποθεώνει και τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας, Σέρχιο Μαρκαριάν.

Αρχικά, το Sport24.gr ρώτησε το Μεξικανό ομοσπονδιακό τεχνικό, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό του στο άκουσμα της Ελλάδας, μιας κι είναι σπάνιο να δέχεται τηλεφωνική κλήση από τη χώρα μας. Δείτε τι γνωρίζει για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Μιγκέλ "Πιόχο" Ερέρα.

Μιγκέλ Ερέρα: "Παρακολουθώ τον Πουλίδο"

"Με πιάνετε απροετοίμαστο (γέλια). Γνωρίζω ότι η Ελλάδα έχει μία δυνατή εθνική ομάδα, τη μάθαμε καλύτερα το 2004 όταν έκανε την έκπληξη και πήρε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχει μία συνεχή παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις από τότε, ενώ πολλοί ποδοσφαιριστές Έλληνες, αγωνίζονται σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Βλέπω τον Ολυμπιακό, που αγωνίζεται κάθε χρόνο στο Champions League. Είναι η πιο γνωστή ελληνική ομάδα, στο Μεξικό."

Αναπόφευκτα, η κουβέντα πηγαίνει στον Άλαν Πουλίδο. Ο ίδιος ήταν που τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για τα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο Μιγκέλ "Πιόχο" Ερέρα, εκφράζει στο Sport24.gr τη βεβαιότητά του ότι ο Άλαν Πουλίδο θα προσαρμοστεί τάχιστα στην Ελλάδα και θα κάνει το βήμα παραπάνω σε μεγαλύτερη ομάδα από το Λεβαδειακό.

"Ξέρουμε όλοι την περιπέτεια που πέρασε ο Άλαν με την Τίγρες. Στο Μεξικό ο Άλαν έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και έχει καλό όνομα. Έχω μάθει και για το γκολ στο ντεμπούτο του. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι δουλειά για να καλύψει το χαμένο έδαφος σε φυσική κατάσταση.

Μιγκέλ Ερέρα: "Παρακολουθώ τον Πουλίδο"

Σιγά - σιγά θα βρει τον καλό του εαυτό, δεν χρειάζεται βιασύνη. Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό, σχετικά με την προσαρμογή. Θα τα καταφέρει και είναι στο χέρι του να πάρει μεταγραφή και σε μεγαλύτερη ομάδα."

Όπως ήταν φυσικό, η έλλειψη αγωνιστικής δράσης του επιθετικού του Λεβαδειακού, δεν επέτρεψε στον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Μεξικού να καλέσει τον Άλαν Πουλίδο για τα φιλικά της "τρικολόρ". Τι γίνεται, όμως, για το μέλλον; Έχει πιθανότητες ο Άλαν Πουλίδο να φορέσει ξανά τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος; Δείτε τι λέει ο Μιγκέλ "Πιόχο" Ερέρα στο Sport24.gr:

Μιγκέλ Ερέρα: "Παρακολουθώ τον Πουλίδο"

"Θα δούμε. Παρακολουθώ τον ποδοσφαιριστή, όπως κι όλους του Μεξικανούς που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Αυτό είναι που μπορώ να πω, προς το παρόν. Ξέρω τις δυνατότητες του Άλαν, τι μπορεί να κάνει. Δεν έχω καμία αμφιβολία, όσον αφορά αυτό το θέμα. Από τη στιγμή που αγωνίζεται τακτικά με την ομάδα του, θα είναι στις επιλογές μου. Θετικό, το γεγονός ότι ξεκίνησε καλά."

O Μιγκέλ "Πιόχο" Ερέρα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα τόσο για την απόδοση της εθνικής Μεξικού, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όσο και για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, που παραπέμπει σε μεσογειακό ταμπεραμέντο. Αδικήθηκε από τη διαιτησία, η "τρικολόρ", στη Βραζιλία; Ποιοι είναι οι στόχοι; Είναι, όντως, "τρελός", ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Μεξικού; Οι απαντήσεις στο Sport24.gr

Μιγκέλ Ερέρα: "Παρακολουθώ τον Πουλίδο"

"Στη Βραζιλία έγινε ο,τι έγινε. Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Εμείς κοιτάμε τι έχουμε τώρα και κυρίως στο μέλλον. Στόχος μας είναι και οι ηπειρωτικές διοργανώσεις, ασφαλώς το Μουντιάλ της Ρωσίας. Δεν θέλω να θέτω μακροπρόθεσμους στόχους, δουλεύουμε συνέχεια, κάθε μέρα εγώ κι οι συνεργάτες μου για να πετύχουμε το καλύτερο.

Μιγκέλ Ερέρα: "Παρακολουθώ τον Πουλίδο"

Εννοείς, ότι ζω το παιχνίδι στον πάγκο με τέτοιο πάθος. Χαίρομαι που μου λες, ότι έτσι είναι και στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου, σαν προπονητής και σαν άνθρωπος. Τέτοια είναι η ένταση, τέτοιο είναι το πάθος και στις προπονήσεις. Αυτό είναι το στυλ μου, μου βγαίνει αυθόρμητα και δεν πρόκειται να το αλλάξω. Είναι αυθόρμητο."

O Μιγκέλ "Πιόχο" Ερέρα, γνωρίζει τον Σέρχιο Μαρκαριάν από το Μεξικό. Αντίπαλοι. Ο πρώτος στον πάγκο της Μοντερέι, ο δεύτερος στον πάγκο της Κρους Ασούλ. Τι γνώμη έχει όμως ο Μεξικανός για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας; Θα πετύχει ο Σέρχιο Μαρκαριάν;

"Γνωρίζω τον κύριο Μαρκαριάν. Έχει δουλέψει και στην Ελλάδα. Νομίζω ότι είναι ιδανική επιλογή. Είναι ένας προπονητής που δίνει ιδιαίτερη βάση τόσο στην τακτική, όσο και στην ψυχολογία.

Έχει πολύ καλό όνομα τόσο εδώ στο Μεξικό, όσο και στη Νότιο Αμερική. Ένα σημαντικό στοιχείο που πολλοί το παρακάμπτουν, είναι η εμπειρία του στις εθνικές ομάδες. Είναι διαφορετικό να προπονείς ένα σύλλογο και διαφορετικό μία εθνική ομάδα. Κι ο Σέρχιο, το έχει κάνει επιτυχημένα. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει στον πάγκο της εθνικής σας ομάδας."

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ