ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μαυροειδής: "Ένα σκαλοπάτι για να επιστρέψει η ΑΕΚ εκεί που αξίζει"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε στο Sport24.gr για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, του πρώτου τίτλου για την "Ένωση" έπειτα από 16 χρόνια. Η καρδιά της ΑΕΚ, ο Μάκης Αγγελόπουλος και η σημασία αυτού του τίτλου.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής είναι ένας από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσει για τα συναισθήματα που υπάρχουν στην ΑΕΚ μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Ολυμπιακό . Διανύοντας τον 3ο του χρόνο στην ομάδα, ο έμπειρος σέντερ έχει ζήσει σχεδόν όλη την πορεία της "Ένωσης" από τα... χαμηλά στα ψηλά. Και πιθανότατα μπορεί να εκφράσει καλύτερα από κάθε άλλον τι σημαίνει αυτός ο τίτλος για τους "κιτρινόμαυρους".

Ο σέντερ της ΑΕΚ μίλησε στο Sport24.gr για την κατάκτηση του Κυπέλλου, τον τρόπο που ήρθε μέσα από πλάνο, τον Μάκη Αγγελόπουλο που έχει κάνει θυσίες για την ομάδα, αλλά και την επόμενη μέρα. Μία επόμενη μέρα που βρίσκει την ΑΕΚ κυπελλούχο, αλλά και μέσα στους άλλους δύο στόχους της σε Basketball Champions League και Stoiximan.gr Basket League.

Τι σημαίνει αυτό το κύπελλο για την ΑΕΚ;

"Νομίζω ότι για την ΑΕΚ αυτό το κύπελλο είναι απλώς η αρχή. Ενα σκαλοπάτι ακόμα για να επιστρέψει εκεί που ανήκει, ανάμεσα στους κορυφαίους, αλλά και μία επιβράβευση για τον πρόεδρο, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια είναι στο πλευρό της ομάδας και έχει κάνει πολλές θυσίες".

Από αρχή της χρονιάς η ομάδα έδειχνε να είχε θέμα στο πώς ξεκινούσε έναν αγώνα. Κόντρα στον Ολυμπιακό όμως δείξατε να είστε πιο συγκεντρωμένοι από ποτέ

Αυτό είναι αλήθεια. Σε αυτό το παιχνίδι δείξαμε στον Ολυμπιακό από το πρώτο λεπτό ότι έχουμε έρθει με μοναδικό στόχο να πάρουμε εμείς το Κύπελλο. Μπήκαμε από την αρχή δυνατά, ακολουθήσαμε το πλάνο μας πιστά και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε πιο εύκολα. Ο Ολυμπιακός είναι όμως μία σπουδαία ομάδα και ήταν λογικό να αντιδράσει. Εμείς όμως δείξαμε χαρακτήρα στο τέλος και πήραμε το τρόπαιο".

Τι σκεφτόσασταν όταν μπήκατε στο παρκέ;

"Η σκέψη σου τρέχει εκείνη την ώρα. Εμείς όμως είχαμε στο μυαλό μας να κάνουμε το παιχνίδι μας, να κοιτάξουμε τον Ολυμπιακό στα μάτια και να πάρουμε το Κύπελλο για τον κόσμο μας και όλους αυτούς που είναι στο πλευρό μας τόσα χρόνια. Ευτυχώς τα καταφέραμε και έτσι δώσαμε χαρά σε όλον αυτό τον κόσμο".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI


Το γεγονός ότι βρισκόσασταν στην Κρήτη αρκετές ημέρες λόγω και του αγώνα με το Ρέθυμνο την περασμένη Τρίτη (13/2) σας βοήθησε ; Είδατε και την ταινία 1968 ξανά, εγκλιματιστήκατε ίσως πιο γρήγορα...

"Βλέποντας πίσω τώρα, μπορώ να πω ότι πράγματι μας βοήθησε όλο αυτό. Μείναμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και σκεφτόμασταν μόνο αυτό για πολλές μέρες. Πήγαμε και είδαμε και την ταινία, το 1968, και πιστεύω ότι ακόμα και αυτο μας έδωσε κάτι παραπάνω. Νιώσαμε μια ανατριχίλα βλέποντας τι έγινε πριν από 50 χρόνια, δεθήκαμε ακόμα περισσότερο σαν ομάδα, ενσωματώσαμε πιο γρήγορα τα νέα παιδιά (Χάντερ, Πάντερ, Βασιλόπουλο) και ήταν σαν να πήραμε δύναμη από αυτό".

Οι νέοι παίκτες φάνηκε να σας δίνουν το κάτι παραπάνω.

"Σίγουρα και τα τρία παιδιά βοήθησαν. Και ο Παναγιώτης (Βασιλόπουλος) και ο Χάντερ και ο Πάντερ. Αυτή η νίκη ήρθε μέσα από ομαδική προσπάθεια. Όλοι έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, κατέθεσαν και την ψυχή τους στο παρκέ και πιστεύω ότι δίκαια κατακτήσαμε το Κύπελλο".

Πόσο εύκολο θα είναι να παραμείνεται συγκεντρωμένοι μετά από αυτό το Κύπελλο; Μόλις ζήσατε το απόλυτο συναίσθημα.

"Σίγουρα θα είναι δύσκολο γιατί αυτό που ζήσαμε ήταν απίστευτο. Γράψαμε ιστορία. Αυτή όμως είναι δουλειάς μας ως επαγγελματίες. Πρέπει να χαρούμε για αυτό που κάναμε, αλλά όσο πιο γρήγορα γίνεται να επιστρέψουμε ξανά στην Γη και να εστιάσουμε στους άλλους δύο στόχους μας, που είναι η πρόκριση στο Final Four του Champions League και η καλύτερη δυνατή πορεία στο πρωτάθλημα".

Είναι υπερβολή να χαρακτηρίσει κάποιος... μάγκικο αυτό το τρόπαιο, δεδομένου οτι αποκλείσατε στον ημιτελικό τον Παναθηναίκό και κερδίσατε στον τελικό τον Ολυμπιακό;

"Νομίζω ότι ο τρόπος που παίξαμε τόσο στον ημιτελικό με τον Παναθηναίκό όσο και στον τελικό με τον Ολυμπιακό δείχνει τις πραγματικές δυνατότητες αυτής της ομάδας. Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Η ΑΕΚ απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο ψηλότερο επίπεδο και να κοιτάξει στα μάτια τους κορυφαίους".

Μπορεί να μπει όμως και σφήνα ανάμεσά τους ή και να τους ξεπεράσει;

" Αυτή είναι μία κουβέντα για μία άλλη στιγμή. Σίγουρα ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι αυτός. Το θέμα ωστόσο είναι να τα πάμε όλα βήμα-βήμα. Μέχρι πέρυσι η ΑΕΚ δεν είχε κερδίσει κανέναν από τους δύο μεγάλους. Πέρυσι κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό στα πλέι-οφ και κοντράραμε τον Ολυμπιακό. Φέτος κερδίσαμε και τους δύο και κατακτήσαμε το Κύπελλο. Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα δεν το ξέρουμε, αλλά εμείς θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε με την ομάδα οσο πιο μακριά γίνεται για τον κόσμο της και τον πρόεδρό μας που είναι στο πλευρό μας όλον αυτόν τον καιρό".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ