ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μαυρίας: "Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει πάλι τη νοοτροπία του πρωταθλητή"

Μαυρίας: "Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει πάλι τη νοοτροπία του πρωταθλητή"
INTIME SPORTS

Ο Χάρης Μαυρίας, από την Αγγλία όπου βρίσκεται, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Sport24.gr για την τρίτη του χρονιά στην Σάντερλαντ και τις προοπτικές με τις οποίες ξεκινάει αυτή η σεζόν. Αναφέρεται στο εξάμηνο που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, τα όσα έζησε και τις αλλαγές που είδε, αλλά και στο τι θέλει ο ίδιος για το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Εδώ και λίγες μέρες ο Χάρης Μαυρίας έχει επιστρέψει στην Αγγλία για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Σάντερλαντ υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού του αγγλικού συλλόγου, Ντικ Αντφοκάτ. Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που ξεκινάει με τον 21χρονο, πλέον, ποδοσφαιριστή να ανήκει στο ρόστερ του συλλόγου και επιθυμία του είναι να παραμείνει στην Αγγλία και την Premier League αλλά να ξέρει ότι θα τον υπολογίζουν. Ότι θα πάρει τις ευκαιρίες που δεν πήρε τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Αν δεν γίνει αυτό ο Μαυρίας, όπως δηλώνει αποκλειστικά στο Sport24.gr, δεν θα έλεγε όχι σε μια ενδεχόμενη μετακίνηση του σε άλλη ομάδα του εξωτερικού και φυσικά σε μια ακόμη επιστροφή στον Παναθηναϊκό αν οι πράσινοι κάνουν κίνηση για να τον αποκτήσουν και πάλι.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής σημειώνει βέβαια ότι η υπόθεση του θα χρειαστεί υπομονή καθώς πρώτα θα πρέπει να δει τι θα γίνει με την Σάντερλαντ και αν θα καταφέρει να πείσει τον Αντφοκάτ να τον κρατήσει στο ρόστερ και εν συνεχεία θα υπάρξουν οι όποιες εξελίξεις.

Ο Μαυρίας μίλησε στο www.sport24.gr για τα δυο προηγούμενα χρόνια στην Αγγλία, για τις διαφορές που συνάντησε, για την καλύτερη του στιγμή όντας μέλος της Σάντερλαντ και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην επιστροφή του στον Παναθηναϊκό και στο τι έφταιξε για την απώλεια του περσινού πρωταθλήματος. Έκανε λόγο για μια ομάδα που πλέον έχει αποκτήσει την νοοτροπία του νικητή και που μπορεί να πάρει τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα.

Μίλησε ακόμα και για τις μεταγραφές των πράσινων με αποκορύφωμα την παρουσία του Μάικλ Εσιέν στο ρόστερ αλλά και πόσο σημαντικό είναι που ο Γιάννης Αναστασίου έχει σχεδόν όλους τους παίκτες στην διάθεση του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε και για την Εθνική Ελλάδος αλλά και για το πως ο ίδιος βιώνει όντας τόσα χιλιόμετρα μακριά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην χώρα μας.

Μετά από ένα εξάμηνο στον Παναθηναϊκό επιστροφή στην Αγγλία και πάλι προετοιμασία με την Σάντερλαντ στην τρίτη σου χρονιά στον αγγλικό σύλλογο. Με ποιες προοπτικές ξεκινάει αυτή η χρονιά;
"Αυτή είναι η τρίτη μου χρονιά στην Σάντερλαντ και η δεύτερη ουσιαστικά φορά που θα μετέχω από την αρχή στην προετοιμασία του συλλόγου και πιστεύω είναι η στιγμή που πρέπει να πάρω κάποια ευκαιρία, να μου δείξουν ότι με υπολογίζουν, αλλιώς αν δεν γίνει αυτό θα δούμε πως θα κυλήσει το μέλλον.

Στις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους ανθρώπους της ομάδας έχουμε πει ότι φέτος θα είναι πιο ξεκάθαροι με το τι θέλουν να κάνουν μαζί μου όσον αφορά την παραμονή μου ή μη".

Τα δυο προηγούμενα χρόνια θεωρείς ότι σε βοήθησαν ώστε να εξελιχθείς;
"Σίγουρα έχω κερδίσει πράγματα αλλά έχω χάσει κιόλας. Έχω κερδίσει εμπειρίες μέσα από τις προπονήσεις σε άλλους ρυθμούς και όντας ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Premier League αλλά από την άλλη δεν έπαιξα σχεδόν καθόλου.

Ναι μεν ένας παίκτης βελτιώνεται μέσα από τις προπονήσεις αλλά η πολύ μεγάλη βελτίωση έρχεται μέσα από τους αγώνες και την εμπειρία που αποκτάς αγωνιζόμενος κόντρα σε μεγαλύτερους και καλύτερους πολλές φορές αντιπάλους".

Μαυρίας: "Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει πάλι τη νοοτροπία του πρωταθλητή"
© ACTION IMAGES

Στην πρώτη χρονιά ξεκίνησες καλά και πήρες κάποιες ευκαιρίες στην αρχή της σεζόν;
"Η πρώτη χρονιά ήταν διαφορετική. Έφυγα από τον Παναθηναϊκό μετά από μια πρόταση που ικανοποιούσε την ομάδα και πήγα σε έναν σύλλογο που θα με υπολόγιζε. Ήμουν επιλογή του Ντι Κάνιο ο οποίος ήταν τότε προπονητής στην Σάντερλαντ και ήξερα ότι θα ήμουν υπολογίσιμος. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν καλά καθώς ο προπονητής έφυγε και δεν πήρα στη συνέχεια καμία ευκαιρία".

"Όταν είσαι στο εξωτερικό και δεν παίζεις τα πράγματα είναι πιο δύσκολα"

Στην δεύτερη χρονιά σου όμως τα πήγες πολύ καλά στην προετοιμασία και όλοι μιλούσαν με κολακευτικά λόγια για την παρουσία σου και φαινόταν ότι θα έπαιρνες περισσότερες ευκαιρίες;
"Ναι την δεύτερη χρονιά ίσως αυτό ήταν το πιο άσχημο. Ότι και εγώ πίστεψα τα καλά λόγια που λεγόντουσαν και που έγραφαν για μένα. Ίσως επηρεάστηκα από την προετοιμασία που έπαιξα σε όλα τα παιχνίδια και η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και χωρίς να ξέρω εγώ τι άλλαξε, τι έφταιξε και δεν μου δόθηκαν οι ευκαιρίες που θα μπορούσα να πάρω για να δείξω την αξία μου".

Μαυρίας: "Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει πάλι τη νοοτροπία του πρωταθλητή"

Πως είναι να είσαι σε μια ξένη χώρα, σε μια ομάδα, να κάνεις προπονήσεις αλλά να μην παίζεις;
"Εννοείται ότι εμείς οι ποδοσφαιριστές που κάνουμε το βήμα να πάμε στο εξωτερικό παίζει μεγάλο ρόλο το να παίζεις στην ομάδα σου, σου φτιάχνει την ψυχολογία. Όταν δεν παίζεις τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς όταν είσαι στο εξωτερικό δεν έχεις τους αδελφικούς σου φίλους να ξεχαστείς, να πας μια βόλτα και να χαλαρώσεις, όπως θα μπορούσε να συμβεί όταν είσαι στην χώρα σου. Οι φίλοι μου που με επισκέφτηκαν αλλά και οι γονείς μου με βοήθησαν πάρα πολύ. Είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή όταν δεν παίζει να είναι καλά ψυχολογικά".

"Στην Αγγλία όλα κινούνται ώστε να μην λείπει τίποτα στον ποδοσφαιριστή"

Ποιες διαφορές συνάντησες πηγαίνοντας στην Αγγλία;
"Αν και θεωρώ τον Παναθηναϊκό ένα απίστευτα οργανωμένο κλαμπ με το που πήγα στην Σάντερλαντ είδα ότι εκεί η οργάνωση ήταν σε άλλο επίπεδο. Δεν μιλάω μόνο για το προπονητικό κέντρο, το τιμ, τις παροχές που μπορεί να έχεις αλλά όλη την οργάνωση μέσα και γύρω από την ομάδα.

Όλα στην διάθεση του ποδοσφαιριστή για να είναι καλά και να μην έχει κανένα πρόβλημα ώστε να παίζει ποδόσφαιρο μην έχοντας να σκεφτεί τίποτα άλλο. Και από εκεί και πέρα φυσικά είναι τεράστιες οι διαφορές των γηπέδων, του προπονητικού κέντρου και πάνω απ' όλα η ατμόσφαιρα που επικρατεί σε όλα τα αγγλικά γήπεδα".

Ποια ήταν τα καλύτερα γήπεδα στα οποία βρέθηκες στην Αγγλία;
"Για μένα το Γουέμπλεϊ και μετά το γήπεδο της Μάντσεστερ Σίτι".

Είχες την τύχη να βρεθείς στο Γουέμπλεϊ για τον τελικό του Λιγκ Καπ του 2014 κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, πως βίωσες αυτή την εμπειρία παρά την ήττα της ομάδας σου με 3-1;
"Είχαμε ακολουθήσει όλοι οι παίκτες την αποστολή της ομάδας στο Λονδίνο και λίγες ώρες πριν την έναρξη του ματς ανακοινώθηκε η 18άδα, οπότε όλοι οι υπόλοιποι είδαμε την αναμέτρηση από τα επίσημα του Γουέμπλεϊ. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Υπήρχαν 45.000 οπαδοί από την μια και την άλλη ομάδα και το μόνο που τους χώριζε ήταν δυο σειρές από σεκιούριτι. Στο γήπεδο έβλεπες κόκκινα από την μια πλευρά και γαλάζια από την άλλη, ήταν κάτι το εκπληκτικό, πολύ όμορφη εμπειρία που θα ήταν σίγουρα καλύτερη αν παίρναμε το τρόπαιο".

Μαυρίας: "Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει πάλι τη νοοτροπία του πρωταθλητή"

Πως κυλούσε η ζωή πέρα από τις προπονήσεις;
"Όταν τελείωνα την προπόνηση, είτε θα πήγαινα στα μαγαζιά για βόλτα τα οποία ήταν ακόμα ανοικτά εκείνες τις ώρες είτε για έναν καφέ. Άλλωστε κοντά στο ποτάμι όπου μένω υπάρχουν αρκετές καφετέριες. Θα μπορούσα να πω ότι η μέρα περνούσε όμορφα. Όταν έβρεχε, κάτι σύνηθες στην Αγγλία, τον περισσότερο χρόνο τον περνούσα στο σπίτι με τηλεόραση και play station".

"Πανηγύριζα μόνος μου στον τελικό Κυπέλλου και στο 0-3"

Έβλεπες τα ματς του Παναθηναϊκού όταν ήσουν στην Αγγλία;
"Φυσικά και έβλεπα τα ματς της ομάδας. Για τον Παναθηναϊκό και μόνο είχα βάλει ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση μόνο για να βλέπω την ομάδα. Πριν από κάθε αγωνιστική κοίταζα τι ώρα παίζουμε εμείς ώστε να γνωρίζω από πριν αν θα μπορούσα να δω τα ματς του Παναθηναϊκού ή όχι".

Θα είχες δει φυσικά και τον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και την κατάκτηση του τροπαίου;
"Ήμουν αποστολή με την Σάντερλαντ σε εκείνο το ματς και εκείνη την ώρα τρώγαμε και δεν μπόρεσα να δω το πρώτο ημίχρονο. Με το που τελείωσε το φαγητό όμως ανέβηκα στο δωμάτιο μου και είδα το δεύτερο 45λεπτο".

Θα ήθελες να ήσουν μέλος εκείνης της ομάδας και να πάρεις έναν τίτλο με τον Παναθηναϊκό;
"Ναι, θα το ήθελα πάρα πολύ αλλά δεν γινόταν. Δεν κατάφερα να πάρω κάποιον τίτλο με την ομάδα αλλά εκείνη την ημέρα ήμουν πολύ χαρούμενος και μετά μίλησα με αρκετά παιδιά για να τους δώσω συγχαρητήρια για το τρόπαιο".

Ποιο άλλο ματς του Παναθηναϊκού θυμάσαι ότι είχες αγωνία να δεις ενώ ήσουν στην Αγγλία;
"Αυτό που δεν μπορώ να ξεχάσω είναι το 3-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης" το οποίο δεν το είδα την ώρα που γινόταν. Είχαμε παιχνίδι και εκείνη την ώρα ήμουν στο πούλμαν της ομάδας γυρίζαμε από το γήπεδο και έβλεπα το "Live score" από το κινητό μου και με το που έβλεπα ότι έμπαιναν τα γκολ του Παναθηναϊκού το έδειχνα στο Σκόκο και γελάγαμε, πανηγύριζα μέσα στο λεωφορείο".

Υπήρξες συμπαίκτης με τον Σκόκο, ποια είναι η άποψη σου για αυτόν;
"Μιλούσαμε αρκετά γιατί ήξερε και λίγα ελληνικά και είναι πολύ καλό παιδί. Όσο για ποδοσφαιριστής τι να πούμε, είναι εξαιρετικός, μιλούσε στην μπάλα, την κόλλαγε και έκανε ότι ήθελε".

Τον περασμένο Ιανουάριο επέστρεψες στον Παναθηναϊκό, πως έγινε επαφή, το κυνήγησες εσύ ή από το τριφύλλι;
"Αρχικά από τον Παναθηναϊκό. Υπήρξε πριν τον Δεκέμβρη μια προσέγγιση για το πως θα το έβλεπα να επιστρέψω και εμένα μου ακούστηκε πάρα πολύ καλό αυτό και εννοείται ότι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Το ήθελα και εγώ πάρα πολύ. Τον Ιανουάριο ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την ομάδα, πίεσα και εγώ την Σάντερλαντ και την όλη κατάσταση και έγινε η μεταγραφή".

Έγινε την τελευταία στιγμή όμως...
"Ναι ήταν της τελευταίας στιγμής γιατί μου έλεγαν από την Σάντερλαντ περίμενε μέχρι την Δευτέρα όπου είχαμε ένα παιχνίδι με τις ρεζέρβες προκειμένου να έπαιζα και να με έβλεπαν κάποιες ομάδες από την Championship που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον αλλά εγώ δεν ήθελα.

Η ομάδα ήθελε να πάω δανεικός αλλά θα προτιμούσε μια ομάδα της Championship γιατί οι Άγγλοι την έχουν πολύ ψηλά, θεωρούν ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό και δυνατό πρωτάθλημα και προτιμούν να δίνουν εκεί κάποιους ποδοσφαιριστές ως δανεικούς".

"Βρήκα τον Παναθηναϊκό να διεκδικεί το πρωτάθλημα ενώ τη σεζόν που έφυγα ήταν έβδομος"

Έρχεσαι στον Παναθηναϊκό και τι διαφορές συναντάς σε σχέση με όταν έφυγες;
"Ήταν τεράστιες οι διαφορές. Βρήκα τον Παναθηναϊκό να διεκδικεί το πρωτάθλημα ενώ τη σεζόν που έφυγα είχε τερματίσει έβδομος. Το προπονητικό τιμ και η δουλειά που είχε κάνει είχε φανεί, τι να πω εγώ. Όλα ήταν άψογα. Ο Παναθηναϊκός είχε αλλάξει. Όταν είχα φύγει δεν είχε ψυχολογία νικητή, τώρα έχει. Είναι υπολογίσιμος με άλλη νοοτροπία, αυτή του πρωταγωνιστή, αυτή που χρειάζεσαι προκειμένου να διεκδικείς και να παίρνεις τίτλους".

Ενώ ο Παναθηναϊκός διεκδικούσε τον τίτλο όπως είπες και κέρδισε τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Λεωφόρου εν συνεχεία δεν τα κατάφερε. Θεωρείς πως όσα συνέβησαν μετά το ντέρμπι σας επηρέασαν τόσο πολύ;
"Σίγουρα το πιστεύω αυτό καθώς υπήρχαν εξ αγωνιστικοί παράγοντες που επηρέασαν την ομάδα. Είναι λογικό η ψυχολογία του παίκτη να πέφτει αν βλέπει ότι η προσπάθεια που κάνει μέσα στο γήπεδο ακυρώνεται. Αυτό που πάντα προσπαθούσαμε να κάνουμε είναι να είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει. Κάναμε μια κοιλιά που ήταν λογικό να συμβεί αλλά στη συνέχεια στα πλέι οφ η ομάδα έδειξε μια εντελώς διαφορετική εικόνα, μια καλύτερη εικόνα. Έδειξε τι είναι ικανή να κάνει".

"Όταν είχα φύγει ο Παναθηναϊκός δεν είχε ψυχολογία νικητή, τώρα έχει, είναι υπολογίσιμος"

Θεωρείς ότι αν δεν υπήρχε η απώλεια των βαθμών θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα μέχρι το τέλος;
"Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι επηρέασε πάρα πολύ την ομάδα αυτό που έγινε μετά το ντέρμπι και φυσικά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα είχε συμβεί αν δεν μας είχαν αφαιρέσει τους βαθμούς".

Πως όμως δείξατε τόσο διαφορετική εικόνα στα πλέι οφ;
"Έπαιξε ρόλο και η ψυχολογία που φυσικά έφτιαξε μετά από κάποιες συνεχόμενες νίκες αλλά και η προπόνηση που κάναμε καθώς και η αντοχή που είχαμε στα ματς σε σχέση με τους αντιπάλους μας.

Επίσης το σημαντικότερο όλων ήταν ότι βάλαμε κάτω τα πράγματα και βρήκαμε τα προβλήματα μας, συζητήσαμε για αυτά και τα ξεπεράσαμε. Το καλό είναι στις δύσκολες στιγμές να λύνονται γρήγορα τα όποια προβλήματα και η ομάδα αυτή το είχε".

Μαυρίας: "Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει πάλι τη νοοτροπία του πρωταθλητή"
Μπεργκ Μαυρίας Καρέλης

Ο Παναθηναϊκός είχε και ένα διαφορετικό ρόστερ όταν γύρισες;
"Υπάρχει και η εμπειρία στην ομάδα ενώ υπάρχουν και κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ουσία. Υπάρχει μια ισορροπία στην ομάδα. Οι έμπειροι παίκτες μεταφέρουν τις εμπειρίες τους σε αυτούς που δίνουν τα πρώτα τους παιχνίδια και έχουν τις πρώτες τους παραστάσεις και αυτό είναι πολύ καλό. Η ομάδα ήταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο και το κλίμα ήταν φανταστικό".

Θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός κατακτώντας την πρώτη θέση των πλέι οφ πέτυχε ένας από τους στόχους του;
"Στόχος της ομάδας είναι να βγαίνει πρώτη. Εγώ αυτό ξέρω, έτσι μεγάλωσα στον Παναθηναϊκό. Με την ομάδα να είναι στην κορυφή κάθε χρονιά. Από εκεί και πέρα η Ευρώπη είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος, πόσο μάλλον για την ομάδα που έχει κάνει τόσες επιτυχίες στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Οπότε θα μπορούσα να πω ότι πιάσαμε το 50% του στόχου μας το άλλο 50% είναι το πρωτάθλημα".

Είδαμε και εσένα όμως να είσαι ένας διαφορετικός ποδοσφαιριστής, να μην παίζεις μόνο πάνω στην γραμμή;
"Σε αυτό με βοήθησε πάρα πολύ ο προπονητής ο κ. Αναστασίου που με έκανε να καταλάβω ότι πρέπει να βρίσκομαι κοντά στην περιοχή, ώστε να εκμεταλλεύομαι περισσότερες καταστάσεις. Είτε για να έχω απευθείας επαφή με το τέρμα και να σκοράρω, είτε για να δίνω ασίστ. Έπρεπε όμως να συνηθίσω αυτό το σύστημα για να μπορέσω να αντεπεξέλθω και στο τέλος φάνηκε ότι και εγώ το είχα αφομοιώσει καλύτερα και μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα".

Έγινε πραγματικότητα και ένα από τα παιδικά σου όνειρα καθώς ήρθε και το πρώτο γκολ στην Λεωφόρο, και μάλιστα μπροστά από την Θύρα 13;
"Ναι έτσι ακριβώς. Έβαλα γκολ εκεί που καθόμουν ball boy. Ήταν πολύ ωραίο το συναίσθημα, δεν μπορώ να περιγράψω πως ένιωσα".

Υπήρχε καθόλου χρόνος να σκεφτείς πως θα πανηγυρίσεις, τι θα κάνεις;
"Όχι, φυσικά και όχι. Απλά ήθελα να πανηγυρίσω, να τρέξω μπροστά από την Θύρα 13. Δεν ήξερα τι κάνω, δεν θυμάμαι από ένστικτο και αυθόρμητα μου βγήκαν όλα".

Μαυρίας: "Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει πάλι τη νοοτροπία του πρωταθλητή"
Μαυρίας 580 INTIME SPORTS

"Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει του χρόνου το πρωτάθλημα, θα βοηθήσει πολύ ο Εσιέν"

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Εσιέν, είναι κάτι που γνωρίζεις φυσικά, πως είδες αυτή την μεταγραφή;
"Ο Εσιέν είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που χρειάζονται όλες οι ομάδες και που σίγουρα μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα και να βοηθήσει και τους υπόλοιπους με την εμπειρία του αλλά και την ποιότητα του".

Η ομάδα βρίσκεται στην Ολλανδία και έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της έχοντας σχεδόν ολοκληρωμένο το ρόστερ της, πόσο σημαντικό είναι αυτό;
"Ναι το ξέρω αυτό γιατί ήμουν και εγώ στην ομάδα όταν απέκτησε κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μάλιστα πρόλαβαν να κάνουν και κάποιες προπονήσεις μαζί μας. Η ομάδα ξεκινάει σχεδόν πλήρης και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή για να μπορεί να διαχειριστεί για να έχει μια πολύ καλή χρονιά και να δουλέψει όσο το δυνατόν περισσότερο στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας με τους παίκτες που θα έχει στην διάρκεια της χρονιάς".

Έχοντας εικόνα της ομάδας αλλά και από τις μεταγραφές της θεωρείς ότι του χρόνου μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα;
"Ναι εννοείται αυτός είναι ο στόχος της ομάδας. Όχι μόνο για του χρόνου αλλά για κάθε χρονιά και θεωρώ ότι έχει το ρόστερ για να μπορεί να πετύχει".

"Είτε συνεχίσω στη Σάντερλαντ, είτε σε άλλη ομάδα στο εξωτερικό, είτε στον Παναθηναϊκό, θέλω να με υπολογίζουν"

Εσύ βρίσκεσαι στην Αγγλία, έχεις ξεκινήσει προπονήσεις με την Σάντερλαντ, τι περιμένεις για τη φετινή σεζόν;
"Όπως το είπες. Είμαι στην Αγγλία ξεκινάω εδώ την προετοιμασία, θα πάρω μέρος και στα φιλικά της ομάδας και αναλόγως με τις αποφάσεις του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή και πως θα εξελιχθεί η κατάσταση θα δούμε πως είναι τα πράγματα και πως θα κινηθούμε. Σίγουρα πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή όλοι καθώς μπορεί να αργήσει να ξεκαθαρίσει το θέμα".

Τι θα ήθελες εσύ; Να μείνεις στην Σάντερλαντ, να δοκιμάσεις την τύχη σου σε κάποια άλλη ομάδα στο εξωτερικό ή να επιστρέψεις και πάλι στον Παναθηναϊκό;
"Το θέμα είναι πλέον να είμαι κάπου που να είμαι υπολογίσιμος. Να παίρνω χρόνο συμμετοχής στα πόδια μου και να δείχνω τι μπορώ να προσφέρω. Σίγουρα προτεραιότητα μου αυτή τη στιγμή είναι η Σάντερλαντ. Αλλά όπως είπα αν δεν γίνει αυτό θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και είτε συνεχίσω στο εξωτερικό, είτε επιστρέψω στον Παναθηναϊκό θέλω να είμαι κάπου όπου θα είμαι υπολογίσιμος".

Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια πολλούς παίκτες, κυρίως νεαρούς σε ηλικία, να φεύγουν για το εξωτερικό αλλά να επιστρέφουν στην Ελλάδα, δεν αναφέρομαι μόνο σε σένα, γιατί θεωρείς ότι συμβαίνει αυτό. Το θεωρείς πισογύρισμα;
"Όχι δεν νομίζω ότι είναι πισογύρισμα. Ίσως να βιαζόμαστε λίγο παραπάνω, ίσως όμως να είναι και λόγω κάποιων συγκυριών. Πάντως με την εμπειρία που έχω από την παρουσία μου στο εξωτερικό δεν μπορώ να πω ότι είναι λόγο επιπέδου. Ίσως φταίνε οι συγκυρίες".

"Θα βρεθεί ξανά στον δρόμο των επιτυχιών η Εθνική Ελλάδος"

Έκανες πολύ καλά παιχνίδια το τελευταίο διάστημα στα πλέι οφ αλλά οι εμφανίσεις σου δεν έπεισαν τον Σέρχιο Μαρκαριάν για να σε συμπεριλάβει στις κλήσεις του για το ματς με τα Νησιά Φερόε και το φιλικό με την Πολωνία, ήταν κάτι που το περίμενες;
"Το περίμενα ότι δεν θα είμαι στις κλήσεις να σου πω την αλήθεια. Υπήρξε και ένα διάστημα ενός μηνός που ήμουν τραυματίας και έπαιξε και αυτό τον ρόλο του και δεν κλήθηκα. Είμαι μέλος της Εθνικής όμως καθώς έχω κληθεί στο παρελθόν και είμαι αρκετά μικρός οπότε θα έχω σίγουρα την ευκαιρία μου ξανά στο μέλλον.

Ότι και να γίνει εγώ υποστηρίζω την Εθνική Ελλάδος και δέχομαι τις αποφάσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού οι οποίες είναι σεβαστές. Αυτό που πρέπει να κάνω εγώ είναι να προσπαθώ να παίζω στην ομάδα μου και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό".

Μαυρίας: "Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει πάλι τη νοοτροπία του πρωταθλητή"
INTIME SPORTS

Θεωρείς ότι για το κακό πρόσωπο που έχει δείξει η Εθνική Ελλάδος και αποτέλεσε αιτία ουσιαστικά να μείνουμε εκτός του επόμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος φταίει η παρουσία του Κλαούντιο Ρανιέρι και όσα έγιναν εκείνο το διάστημα;
"Σίγουρα η αλλαγή ενός προπονητής σε όλες τις ομάδες είναι ικανή να επηρεάζει ολόκληρη την ομάδα. Ο Σάντος είχε ένα συγκεκριμένο στιλ με το οποίο αγωνιζόταν η ομάδα και ο κ. Ρανιέρι κάποιο άλλο όπως και τώρα ο κ. Μαρκαριάν κάποιο άλλο.

Είναι μια μεταβατική περίοδος για την εθνική και πιστεύω ότι θα βρει τον σωστό δρόμο γιατί ο κ. Μαρκαριάν είναι πολύ καλός προπονητής. Τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα όπως μου λένε και τα παιδιά που έχουν βρεθεί στις κλήσεις όλο αυτό το διάστημα από την ημέρα που έχει αναλάβει".

Θεωρείς ότι θα επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών;
"Εννοείται ότι θα βρει τον δρόμο της και θα επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών. Είμαι σίγουρος για αυτό".

"Με ρωτούσαν οι συμπαίκτες μου για το δημοψήφισμα"

Βρίσκεσαι στην Αγγλία σε μια δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, το νιώθεις και εσύ παρά το ότι είσαι τόσο μακριά;
"Φυσικά και το νιώθω, είναι χαρακτηριστικό εξάλλου ότι αρκετοί συμπαίκτες μου όταν με είδαν με ρωτούσαν τι γίνεται στην Ελλάδα. Με ρωτούσαν για το πως περνάμε, για το δημοψήφισμα, για την πορεία μας ως χώρα, για το αν θα είμαστε στην Ευρώπη, αν θα είμαστε εκτός Ευρώπης, το τι θα συμβεί γενικότερα".

Εσύ τι τους απαντούσες;
"Εγώ τους έλεγα ότι τα πράγματα τα μεγαλοποιούν αρκετά και πως πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση στο τέλος και δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Θα δούμε όμως τι θα γίνει".

Η καταγωγή σου είναι από την Ζάκυνθο, ένα νησί με πολύ τουρισμό κάθε καλοκαίρι που σίγουρα επηρεάζεται απ' όσα συμβαίνουν και μάλιστα ίσως και περισσότερο αυτό το διάστημα εξαιτίας των όσων ακούγονται;
"Η κατάσταση αυτή σίγουρα έχει επηρεάσει τους πάντες. Βέβαια ο πατέρας μου ο οποίος έχει μαγαζί στην Ζάκυνθο και έχει να κάνει με τουρίστες δεν μου έχει αναφέρει ότι έχουν κάποιο φόβο οι ξένοι που πηγαίνουν σαν πελάτες στο μαγαζί αλλά και γενικότερα στην καθημερινότητα τους. Σίγουρα όμως όλη αυτή η κατάσταση επηρεάζει τους πάντες".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ