ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μάρκοβιτς: "Ο Μπαρτζώκας ξέρει πώς θα μας οδηγήσει στο Final Four"

Μάρκοβιτς: "Ο Μπαρτζώκας ξέρει πώς θα μας οδηγήσει στο Final Four"

Ο Στέφαν Μάρκοβιτς μίλησε για την Χίμκι της νέας σεζόν και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Γιώργο Μπαρτζώκα, τονίζοντας πως είναι ένας προπονητής που ξέρει τον δρόμο για το Final Four.

Μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης προς τιμήν του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Σέρβος γκαρντ της Χίμκι, Στέφαν Μάρκοβιτς, αναφέρθηκε τόσο στην προσωπικότητα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, όσο και και στον νέο προπονητή της ρωσικής ομάδας, Γιώργο Μπαρτζώκα. Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Έλληνα τεχνικό, επισημαίνοντας πως είναι ένας κόουτς που ξέρει τον δρόμο για το Final Four.

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς; Τι συμβολίζει για εσένα;

"Ο Ίβκοβιτς είναι ένας μεγάλος θρύλος όχι μόνο για την Σερβία, αλλά για ολόκληρο το μπάσκετ της Γιουγκοσλαβίας. Πέρασαν από τα χέρια του τόσες μεγάλες και σπουδαίες γενικές μπασκετμπολιστών, οι οποίοι και μεγαλούργησαν, όχι μόνο μαζί του, αλλά και ο καθένας στην ομάδα του. Προπόνησε την ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι ένας καθηγητής του μπάσκετ για εμάς και όχι μόνο. Τον σέβομαι απεριόριστα.

Χάρηκα και αισθάνθηκα όμορφα που είδα πολλούς από εκείνους να έρχονται στο γήπεδο για να τον τιμήσουν. Παίκτες όπως ο Ντανίλοβιτς, ο Τζόρτζεβιτς, ο Ράτζα, ο Πάσπαλ, αλλά και τόσοι άλλοι. Ήταν τιμή μου που βρέθηκα εδώ, σε αυτή την υπέροχη ατμόσφαιρα. Βρέθηκε στο ΣΕΦ ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Όχι μόνοι οι παλαιότεροι παίκτες, αλλά οι τωρινοί σπουδαίοι παίκτες που συνεχίζουν. Ευχαριστώ για πρόσκληση, απόλαυσα την στιγμή. Ένας από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών".

-Φέτος θα αγωνιστείς στην Χίμκι, ποια είναι η γνώμη σου για την φετινή ομάδα;

"Η Χίμκι είναι μία νέα ομάδα, που έχει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της. Επίσης, υπάρχουν στην ομάδα αρκετοί ξένοι παίκτες και θα χρειαστούμε λίγο χρόνο για να "δέσουμε". Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να πούμε πολλά, γιατί ακόμη δουλεύουμε. Έχουμε και έναν καινούριο προπονητή, τον κόουτς Μπαρτζώκα, και αυτή την περίοδο προσπαθούμε να αφομοιώσουμε και να μάθουμε την φιλοσοφία του, την τακτική του. Προσπαθούμε να βρούμε τους αυτοματισμούς μας, να μάθουμε να λειτουργούμε καλύτερα μεταξύ μας. Ξεκινάμε αρχικά με την VTB League και μετά έρχεται η EuroLeague. Περιμένουμε να μπουν στις προπονήσεις μαζί μας και οι διεθνείς που μας έλειψαν, γιατί το προηγούμενο διάστημα είχαμε απουσίες. Θα χρειαστούμε παιχνίδια στα πόδια μας για να βρούμε ρυθμό, αλλά νομίζω πως έχουμε διαμορφώσει ένα καλό ρόστερ, το οποίο διαθέτει ποιότητα σε όλες τις θέσεις".

Μάρκοβιτς: "Ο Μπαρτζώκας ξέρει πώς θα μας οδηγήσει στο Final Four"

-Σας δίνει, στην Χίμκι, παραπάνω κίνητρο το γεγονός πως θα αγωνιστείτε στην EuroLeague;

"Αναμφισβήτητα! Πλέον, ο κάθε παίκτης έχει μεγαλύτερο κίνητρο γνωρίζοντας πως θα αγωνιστεί στην EuroLeague. Είναι το υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Γνωρίζουμε, βέβαια, πως πλέον έχει γίνει μία πολύ δύσκολη διοργάνωση, με ένα απαιτητικό πρόγραμμα, το οποίο έχει πολλά παιχνίδια και ταξίδια, αλλά στην Χίμκι είμαστε όλοι χαρούμενοι που επιστρέψαμε στην EuroLeague. Αυτή την στιγμή χτίζουμε την ομάδα για να παρουσιαστεί πανέτοιμη και ισχυρή σε ολόκληρη την σεζόν. Θα χρειαστούν όλοι οι παίκτες και θα πρέπει να έχουμε διάρκεια από την αρχή έως και το τέλος της σεζόν. Ελπίζω να έχουμε καλή χρονιά και υγεία, χωρίς τραυματισμούς".

-Ποια είναι η άποψη σου για τον κόουτς Γιώργο Μπαρτζώκα;

"Είναι ένας κόουτς εγνωσμένης αξίας στην Ευρώπη. Κατέκτησε την EuroLeague με τον Ολυμπιακό το 2013, μία σεζόν μετά την επιτυχία του κόουτς Ίβκοβιτς και σίγουρα δεν είναι εύκολο να κρατήσεις μία ομάδα στην κορυφή. Το γεγονός πως κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης με τον Ολυμπιακό λέει πολλά για τις δυνατότητες του. Είναι ένας έμπειρος προπονητής σε επίπεδο EuroLeague. Έκανε εξαιρετική δουλειά και στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, καθώς αν και δεν το περίμενε κανείς οδήγησε την ομάδα του στο Final Four. Ήταν και αυτό μία μεγάλη επιτυχία του, δείγμα των δυνατοτήτων του. Είναι ένας πετυχημένος προπονητής και ξέρει πως θα μας φτάσει εκεί, ξέρει πως θα μας οδηγήσει στο Final Four. Έχει νοοτροπία νικητή και θα μας χρειαστεί. Έχει την φιλοσοφία του, του αρέσει οι ομάδες του να παίζουν καλό και ωραίο μπάσκετ, θέλουμε να "δέσουμε" σαν ομάδα και ελπίζω στο τέλος να καταφέρουμε κάτι καλό με την Χίμκι".

Μάρκοβιτς: "Ο Μπαρτζώκας ξέρει πώς θα μας οδηγήσει στο Final Four"

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ