ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μαρινάκης: "Από τον ΟΦΗ μου έλεγε ο Γκατούζο, ότι θα πάει στη Μίλαν"

Μαρινάκης: "Από τον ΟΦΗ μου έλεγε ο Γκατούζο, ότι θα πάει στη Μίλαν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πέτρος Μαρινάκης θυμάται στο Sport24.gr τη συνύπαρξή του στο Ηράκλειο με τον πρώην τεχνικό του ΟΦΗ κι εδώ και λίγες μέρες της Μίλαν, Τζενάρο Γκατούζο.

Έζησαν δίπλα - δίπλα έξι μήνες (Ιούνιος - Δεκέμβριος 2014). Περνούσαν μαζί το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο Ηράκλειο. Ο Πέτρος Μαρινάκης ως γενικός αρχηγός του ΟΦΗ κι ο νέος προπονητής της Μίλαν, Τζενάρο Γκατούζο, ως τότε τεχνικός του "Ομίλου".

Ο νυν προπονητής και τεχνικός διευθυντής της ομάδας Κ20 της Κρήτης θυμάται στο Sport24.gr ότι ο "Ρίνο" ήθελε από τότε (στην εκκίνηση της προπονητικής του θητείας) να καθίσει στον "ροσονέρο" πάγκο και πίστευε ότι θα τα καταφέρει. Αυτό ήταν το όνειρό του. Παράλληλα, αναδεικνύει τη σημασία του Τζίτζι Ρίτσιο. Ο 39χρονος Ιταλός είναι η "σκιά" του Γκατούζο. Βοηθός του στη Σιόν, την Παλέρμο, τον ΟΦΗ, την Πίζα κι εδώ και λίγες ώρες και στη Μίλαν.

Μαρινάκης: "Από τον ΟΦΗ μου έλεγε ο Γκατούζο, ότι θα πάει στη Μίλαν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Του δίνεται μια σημαντική ευκαιρία, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Μίλαν. Αυτό ήταν το μεγάλο όνειρό του. Το έλεγε από τότε. Αυτό ήθελε. Έχει μεράκι και το ψάχνει πάρα πολύ. Θεωρώ πολύ σημαντικό τον βοηθό του. Ο Τζίτζι Ρίτσιο παίζει μεγάλο ρόλο δίπλα του. Είναι λίγο οξύθυμος ο Ρίνο, αλλά αυτή η εμπειρία θα τον βοηθήσει πολύ.

Από όσο τον έζησα, πιστεύω ότι εάν οι παίκτες της Μίλαν τον εμπιστευτούν και τον καταλάβουν θα κάνουν σπουδαία πράγματα μαζί του.

Θέλει να τα δίνει όλα στις προπονήσεις. Δεν τον ενδιαφέρει εάν θα κάνει λάθος. Χωρίς λάθος δεν γίνεται, όποια δουλειά και να κάνεις. Είναι απαραίτητο το πάθος, αρκεί να υπάρχει μέτρο".

Είναι κοινά αποδεκτό ότι ο Βιντσέντζο Μοντέλα δεν τα κατάφερε στον πάγκο της Μίλαν. Μπορεί, ωστόσο, να τα καταφέρει ο Τζενάρο Γκατούζο. Ο Πέτρος Μαρινάκης ανάγει σε πλέον σημαντικό το θέμα του αλληλοσεβασμού και υποστηρίζει ότι εάν δεν υπήρχαν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα ο Ιταλός νέος τεχνικός της Μίλαν, θα ήταν για πολλά χρόνια στο Ηράκλειο.

Μαρινάκης: "Από τον ΟΦΗ μου έλεγε ο Γκατούζο, ότι θα πάει στη Μίλαν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Ο καθένας έχει προσωπικότητα. Πρέπει να είσαι κύριος, ωστόσο. Να σέβεσαι και την προσωπικότητα του άλλου. Ο καθένας έχει έναν εγωισμό. Όλα θέλουν μέτρο για να υπάρχει ανταπόκριση κι από τα δύο μέρη.

Του άρεσε πολύ να μείνει στον ΟΦΗ, τον ενδιέφερε να μείνει στην Κρήτη. Αλλά, υπήρχαν πολλά προβλήματα. Εάν δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα, θα έμενε πολλά χρόνια στην ομάδα.

Εάν ήμουν σε ομάδα και είχε προπονητή τον Γκατούζο, θα έκανα ο,τι περνούσε από το χέρι μου για να μείνει. Όσο και νευρικός να είναι, πιστεύω ότι αν του δώσεις αυτά που ζητά θα είναι κύριος απέναντί σου. Σίγουρα κι αυτός θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Είναι πιο εύκολο να αλλάξεις έναν προπονητή από τριάντα ποδοσφαιριστές".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ