ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μαντζέρ: "Αν η Πόρτο περάσει, θα το πάρει"

Μαντζέρ: "Αν η Πόρτο περάσει, θα το πάρει"

Ο ήρωας της Πόρτο στον τελικό του 1987 - απέναντι στην Μπάγερν - Ραμπάχ Μαντζέρ, μιλάστο Sport24.gr για τη ρεβάνς του προημιτελικού των δύο ομάδων, στο Μόναχο.

Το τακουνάκι του, στον τελικό της Βιέννης στις 27 Μάιου του 1987, έχει περάσει στην ιστορία. Ο Αλγερινός πρώην επιθετικός της Πόρτο, θυμάται στο Sport24.gr τον τελικό με την Μπάγερν, την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1987 απέναντι στους Βαυαρούς, αλλά και τη ρεβάνς της Τρίτης, μεταξύ των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Champions League.

Έχει μείνει ως "γκολ - Ματζέρ"

"Σίγουρα, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό το γκολ που πέτυχα. Και για τη ψυχολογία, μιας κι η Μπάγερν ήταν μπροστά, αλλά και αγωνιστικά γιατί με αυτό το γκολ, τουλάχιστον ισοφαρίσαμε. Το πιο σημαντικό για εμένα, είναι ότι εκείνο το γκολ θα μείνει πάντα στον κόσμο, ως το γκολ του Μαντζέρ.

Παραδέχομαι, ότι κι ο τελικός, αλλά πολύ περισσότερο το γκολ, μου άλλαξαν τη ζωή. Δεν ήταν ένα απλό ματς, ήταν το τελικός. Όλος ο κόσμος, έβλεπε."

Δεν το σκέφτηκα ούτε δευτερόλεπτο

Η Μπάγερν είχε ανοίξει το σκορ, 25 λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με τον Κέγκλ. Ο Ραμπάχ Μαντζέρ με το εκπληκτικό του τακουνάκι φέρνει το ματς στα ίσα, στο 77', κι ο Ζουάρι μετά από τρία λεπτά ολοκληρώνει το θρίαμβο των "δράκων", φέρνοντας εις πέρας την ανατροπή και το τρόπαιο στον πορτογαλικό Βορρά. Ο Αλγερινός φορ, θυμάται στο Sport24.gr το γκολ με το τακουνάκι, κι αποκαλύπτει τις σκέψεις του, τη στιγμή του γκολ.

Μαντζέρ: "Αν η Πόρτο περάσει, θα το πάρει"
© EMPICS SPORT

"Θεωρώ εντελώς φυσιολογικό τον τρόπο, με τον οποίο σκόραρα. Δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι εξαιρετικό, η μπάλα μου ήρθε από τα δεξιά κι είχε τέτοια στάση το σώμα μου, που η πρώτη σκέψη ήταν να σκοράρω με το τακουνάκι. Επιμένω, ήταν κάτι το φυσιολογικό και το κρίνω από ο,τι σκέφτηκα τη στιγμή που σκόραρα. Είναι αυτό που λέμε, δεν το σκέφτηκα ούτε δευτερόλεπτο"

Άλλο ματς στο Μόναχο

Από το 1987... στο 2015. Η Πόρτο μετά το 3-1 του "Ντραγκάο" πηγαίνει στο Μόναχο για τη ρεβάνς. Πως αντιλαμβάνεται ο Ραμπάχ Μαντζέρ, τις πιθανότητες πρόκρισης, για τους δύο αντιπάλους;

"Η Πόρτο πήρε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην Πορτογαλία, στο πρώτο ματς. Σίγουρα ήταν έκπληξη, ακόμη και για εμάς, που είμαστε Πόρτο, που είμαστε αισιόδοξοι. Το παιχνίδι στη Μόναχο, είναι άλλο παιχνίδι. Δεν πρέπει η Πόρτο να το αντιμετωπίσει, με τον ίδιο τρόπο.

Η Μπάγερν με τη σέντρα, από την πρώτη φάση θα πιέζει για γκολ. Πρέπει να αντέξει. Για εμένα, είναι κρίσιμα τα πρώτα λεπτά. Θα είναι δύσκολες οι στιγμές για την Πόρτο, στο Μόναχο. Γι' αυτό, εξάλλου, και δεν βλέπω φαβορί την Πόρτο, ή φαβορί την Μπάγερν. Θα είναι ένα άλλο, διαφορετικό, ματς."

Εάν περάσει, θα το πάρει

Μπορεί η Πόρτο να επαναλάβει το κατόρθωμα του 1987 και του 2004; Εάν περάσει την Μπάγερν, μέχρι πού μπορεί να φθάσει;

"Εάν η Πόρτο περάσει την Μπάγερν μπορεί να κατακτήσει στο Champions League. Μη ξεχνάμε την τεράστια ώθηση που θα δώσει στη ψυχολογία, μία τέτοια πρόκριση. Επίσης μετά μένουν τρία ματς, για να φθάσεις στην κορυφή. Μπορεί αυτή η Πόρτο να κάνει αυτό που κάναμε εμείς, που έκανε κι η ομάδα του Μουρίνιο. Αν περάσει, θα το πάρει."

Μαντζέρ: "Αν η Πόρτο περάσει, θα το πάρει"

Συμβαίνουν παντού

Η ήττα της Μπάγερν έφερε την απόλυση του γιατρού της ομάδας. Πως το σχολιάζει, ο Ραμπάχ Μαντζέρ; Και τί ρόλο μπορεί να παίξει, στη ρεβάνς.

"Δεν πρέπει να δίνουμε τόση σημασία, στο επεισόδιο με το ιατρικό επιτελείο της Μπάγερν. Το θεωρώ φυσιολογικό, αυτά γίνονται σε όλες τις ομάδες του κόσμου. Διαφωνίες πάντα θα υπάρχουν. Όποιος επικεντρώνεται σ' αυτό κάνει λάθος, το θέμα είναι ότι η Μπάγερν έχει τόσους ποιοτικούς παίκτες που είναι λάθος να στρέφουμε την προσοχή, στους τραυματίες."

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ