ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Mάντζαρης: "Η θέση του Περιστερίου είναι στην Α1"

Mάντζαρης: "Η θέση του Περιστερίου είναι στην Α1"

Ο Αντώνης Μάντζαρης μίλησε στο Sport24.gr για την άνοδο του Περιστερίου στην Α2, τόνισε πως η θέση της ομάδας είναι στην Stoiximan.gr Basket League, στην οποία και θέλει να επιστρέψει φορώντας την φανέλα της.

Το Περιστέρι έκανε πρωταθλητισμό στην Β' Εθνική, ήταν η καλύτερη ομάδα και κατάφερε να κατακτήσει την άνοδο , τέσσερις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α2 (έχει ρεκόρ 22-4), με το Μαρούσι να βρίσκεται στην δεύτερη θέση(19-7). Στόχος της ομάδας των Δυτικών προαστίων, να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία, στην Α1, στην θέση που αξίζει να βρίσκεται, όπως μας τόνισε στην συνέντευξη ο εκ των πρωταγωνιστών του συλλόγου, Αντώνης Μάντζαρης, μιλώντας στο Sport24.gr για το πλάνο και το όραμα του Περιστερίου.

Στην ομάδα βρίσκεται πλέον και ο Ανδρέας Πολέμης, ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας του Φάρου Κερατσινίου, τον οποίο και οδήγησε τόσο στην πρώτη κατηγορία, όσο και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2016. Ο ρόλος του δεν είναι ξεκάθαρος, αλλά θα έχει σημαντικό πόστο στην ομάδα από την νέα σεζόν, μετέχοντας ενεργά στο στο πλάνο του Περιστερίου και του προέδρου Φίλιππου Κώτση (παλιός αθλητής και επί σειρά διοικητικός παράγοντας) για την επιστροφή στην Stoiximan.gr BasketLeague. Το Περιστέρι, το περασμένο καλοκαίρι, έχασε τον νεαρό φόργουορντ, Διονύση Σκουλίδα, αλλά ενισχύθηκε με τους Αντώνη Μάντζαρη και Σπύρο Μαγκουνή, οι οποίοι ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας στην φετινή της διάκριση.

Η συνέντευξη με τον Αντώνη Μάντζαρη στο Sport24.gr

-Αντώνη, πως βίωσες την φετινή σεζόν; Ποιο ήταν ήταν το "κλειδί" της επιτυχίας; Το Περιστέρι βρέθηκε στην Β' Εθνική, αλλά καταφέρατε να επιστρέψετε στην Α2.

"Ήταν μία περίεργη χρονιά. Περίεργο το συναίσθημα να βλέπεις το Περιστέρι να αγωνίζεται στην Β' Εθνική, γιατί είναι μία ομάδα με ιστορία και παράδοση στο ελληνικό μπάσκετ και η θέση της είναι στην πρώτη κατηγορία. Η διοίκηση έκανε μία σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια από την αρχή της σεζόν. Το ρόστερ στελεχώθηκε με καλούς παίκτες, όλοι λειτουργήσαμε με 100% επαγγελματισμό και ο προπονητής, ο κ. Καραγιάννης, έκανε εξαιρετική δουλειά. Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος, να ανέβει το Περιστέρι στην Α2 και χαιρόμαστε όλοι μας που το καταφέραμε. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, κάναμε καλό δεύτερο γύρο και δίκαια πήραμε την άνοδο. Κάναμε καλή σεζόν, σημειώσαμε πολλές νίκες, κάναμε ορισμένα εξαιρετικά παιχνίδια και δείξαμε την ανωτερότητα μας".

-Θα μπορούσες και είχες την δυνατότητα να αγωνιστείς σε ομάδες που βρίσκονται σε υψηλότερη κατηγορία, αλλά επέλεξες το καλοκαίρι να αγωνιστείς στο Περιστέρι που βρισκόταν στην Β' Εθνική. Έπαιξε ρόλο το συναίσθημα και το "δέσιμο" που έχεις με αυτή την ομάδα;

"Σίγουρα, υπάρχει ένα μεγάλο "δέσιμο" με το Περιστέρι. Είναι η ομάδα της πόλης που μεγάλωσα, είναι μία ομάδα που αγωνίστηκα στο παρελθόν, ένας σύλλογος στον οποίο έπαιξε μπάσκετ και ο αδερφός μου, ο Βαγγέλης, έχω ζήσει πολλά εδώ και όταν με κάλεσαν, συζητώντας το ενδεχόμενο να αγωνιστώ και πάλι στο Περιστέρι, δεν το σκέφτηκα πολύ. Μπορώ να σου πω πως όταν μίλησα με τον πρόεδρο, συμφωνήσαμε μέσα σε 5 λεπτά! Μου είπε πράγματα που ήθελα να ακούσω, είδα πως υπάρχει όραμα και ήθελα να γίνω μέλος αυτής της ομάδας, στην προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει στην Α1, γιατί η θέση του Περιστερίου είναι στην Α1. Θα μπορούσα να αγωνιζόμουν και σε άλλες ομάδες, σε υψηλότερες κατηγορίες, αλλά όταν με κάλεσε το Περιστέρι και ο πρόεδρος να συμβάλω στην προσπάθεια της ομάδας, είπα αμέσως το "ναι" με μεγάλη μου χαρά. Το θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να συμβάλω στην προσπάθεια του Περιστερίου. Πάντα είχα στο μυαλό μου να επιστρέψω κάποια στιγμή σε αυτή την ομάδα και χαίρομαι που είμαι και πάλι μέλος της".

Mάντζαρης: "Η θέση του Περιστερίου είναι στην Α1"

-Όταν πήγες στο Περιστέρι, ποιο ήταν το πλάνο, ποιοι ήταν οι στόχοι; Το περιμένατε πως θα ανεβείτε κατευθείαν στην Α2;

"Καταρχάς, είναι άποψη όλων, πως το Περιστέρι δεν βρίσκεται στην κατηγορία που αξίζει να βρίσκεται. Η θέση του είναι στην Α1. Και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος, να επιστρέψει το Περιστέρι στην πρώτη κατηγορία. Είδα μία σοβαρή διοίκηση, με όραμα, με πλάνο, με αγάπη για την ομάδα, που λειτουργεί με σοβαρότητα, θέλοντας να επαναφέρει το Περιστέρι στην θέση που αξίζει να βρίσκεται. Υπάρχουν καλοί παίκτες, αξιόλογο προπονητικό-τιμ, μία σοβαρή διοίκηση, ενώ στην συνέχεια ήρθε και ο κ. Πολέμης να βοηθήσει στην προσπάθεια μας. Καταφέραμε να ανέβουμε κατηγορία, παίζοντας καλό μπάσκετ και σημειώνοντας νίκες και πλέον ο επόμενος στόχος είναι να κάνουμε πρωταθλητισμό στην Α2, επιστρέφοντας στην Α1".

-Το πρωτάθλημα της Α2 είναι ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ποια είναι τα σχέδια της ομάδας για να επιστρέψει στην Α1;

"Δεν μπορώ να ξέρω από τώρα πως θα λειτουργήσει η ομάδα, δεν είναι και δική μου δουλειά, αλλά από αυτά που βλέπω και καταλαβαίνω, και μπορώ να μεταφέρω, είναι πως γίνεται μία σοβαρή και καλή δουλειά από όλους στην ομάδα, ώστε να επιστρέψει το Περιστέρι στην Α1. Αίσθηση μου είναι πως δεν θα γίνουν μεγάλες αλλαγές. Πιστεύω πως η ομάδα θα διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της, υπάρχει εμπιστοσύνη και όποια αλλαγή γίνει, θα γίνει για την ενίσχυση και το καλό της ομάδας. Νομίζω πως και ο προπονητής μας, ο κ. Καραγιάννης, θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Έχουμε καλή ομάδα, καλό ρόστερ, σίγουρα το πρωτάθλημα της Α2 είναι ανταγωνιστικό, με αρκετές αξιόλογες και φιλόδοξες ομάδες, αλλά έχουμε έναν μεγάλο στόχο και μία τεράστια επιθυμία, να επαναφέρουμε το Περιστέρι στην πρώτη κατηγορία. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, Περιστέρι είμαστε..."

-Ο Αντώνης Μάντζαρης θα βρίσκεται στην ομάδα του Περιστερίου στην επόμενη σεζόν; Είναι στόχος σου να φτάσεις μαζί με την ομάδα και πάλι στην πρώτη κατηγορία;

"Όταν ήρθα πέρσι το καλοκαίρι στην ομάδα, υπέγραψα συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Πιστεύω, λοιπόν, πως θα συνεχίσω να είμαι στην ομάδα του Περιστερίου και την ερχόμενη σεζόν. Είναι κάτι που το θέλω. Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος στο Περιστέρι, είμαι ικανοποιημένος που η ομάδα ανέβηκε στην Α2 και φυσικά είναι όνειρο μου να επιστρέψω μαζί με το Περιστέρι στην Α1. Όπως σου είπα, έχω ένα ιδιαίτερο "δέσιμο" με αυτή την ομάδα και έχω ένα έξτρα κίνητρο για να τα καταφέρουμε.

Το Περιστέρι είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και παράδοση στο ελληνικό μπάσκετ, έχουν φορέσει την φανέλα της σπουδαίοι Έλληνες και ξένοι παίκτες, κάποτε πρωταγωνιστούσε στην πρώτη κατηγορία, σημειώνοντας μεγάλες νίκες και είναι μία ομάδα που διαθέτει μπασκετικό κοινό. Οι δυσκολίες, οι ατυχίες και τα προβλήματα, έφεραν το Περιστέρι στην Β' Εθνική, αλλά πλέον υπάρχει ένα σοβαρό πλάνο να επιστρέψει το Περιστέρι στην Α1 και χαίρομαι που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας, αυτής της όμορφης προσπάθειας".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ