ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΜακΝίλ: "Με τον κόσμο μας δεν έχει τύχη ο Ολυμπιακός"

ΜακΝίλ: "Με τον κόσμο μας δεν έχει τύχη ο Ολυμπιακός"

Ο Άρης υποδέχεται το απόγευμα της Δευτέρας (28/3, 19:00) τον Ολυμπιακό στη Nick Galis Hall με τον πρώτο του σκόρερ Τζερέλ ΜακΝίλ στη συνέντευξή του στο Sport24.gr να εκφράζει την αισιοδοξία του για τη νίκη - μήνυμα εν όψει των playoffs.

Η αυλαία της 24ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ βρίσκει αντιμέτωπους το απόγευμα της Δευτέρας (28/3, 19:00) τον Άρη κόντρα στον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Nick Galis Hall με τον πρώτο σκόρερ της "κιτρίνων" Τζερέλ ΜακΝίλ να στέλνει το δικό του μήνυμα μέσω του Sport24.gr ενώ δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί και για την παραμονή του την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Αμερικανός γκαρντ είχε επιλεγεί το περασμένο καλοκαίρι από τον Δημήτρη Πρίφτη για να αποτελέσει το βασικό επιθετικό ατού της ομάδας που έχτιζε. Ο 28χρονος απόφοιτος του Μαρκέτ το έχει πετύχει σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών δείχνοντας με τη σειρά του να απολαμβάνει τη φετινή του παρουσία στον Άρη. Σημαντικό ρόλο σε αυτό όπως αφήνει να εννοηθεί εκτός από το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα έχει να κάνει και με την παρουσία του Έλληνα τεχνικού στην άκρη του πάγκου.

Ο Πρίφτης ωστόσο περιμένει και με το παραπάνω τους πόντους και τη γενικότερη ηγετική παρουσία του ΜακΝίλ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σε ένα παιχνίδι όπου ο Αμερικανός γκαρντ θεωρεί πως η νίκη θα αποτελέσει μία πολύ παρακαταθήκη εν όψει των playoffs που θα ακολουθήσουν αλλά και ότι για να έρθει αυτή δεν θα πρέπει η αμυντική προσήλωση να επικεντρωθεί μόνο στον περιορισμό του Βασίλη Σπανούλη. Σε ένα παιχνίδι όπου ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης αναμένει να διεξαχθεί σε μία κατάμεστη Nick Galis Hall για μία ακόμη φορά στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

ΜακΝίλ: "Με τον κόσμο μας δεν έχει τύχη ο Ολυμπιακός"
ΜακΝίλ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Εκπληκτική η ατμόσφαιρα των φιλάθλων μας"

Η έδρα του Άρη αποτελεί εξάλλου και τον οδηγό της φετινής πορείας του Άρη προς την 3η θέση της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ αλλά και της πορείας στο Eurocup που χαρακτηρίστηκε με τις δύο νίκες επί ομάδων Euroleague στον όμιλο της φάσης του Last-32. Αυτές επί των Άλμπα Βερολίνου και Αρμάνι Μιλάνου. "Έχουμε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους μας στα παιχνίδια μας που αγωνιζόμαστε στην έδρα μας. Είναι ένα σημαντικό προνόμιο για μας η παρουσία των φιλάθλων μας καθώς μας δίνουν επιπλέον ενέργεια και προσπαθούμε να τους ανταποδώσουμε την έντασή τους μέσα από αυτή που βγάζουμε μέσα στο παρκέ. Όπως θα κοιτάξουμε να κάνουμε και κόντρα στον Ολυμπιακό για να φθάσουμε σε μία ακόμη νίκη μέσα από την ατμόσφαιρα που θα έχει δημιουργηθεί πριν από το τζάμπολ στις κατάμεστες κερκίδες και που δεν θα του δώσει καμία τύχη", επισήμανε ο ΜακΝίλ στο Sport24.gr για την ατμόσφαιρα της Nick Galis Hall στο ντέρμπι με τους "ερυθρόλευκους".

ΜακΝίλ: "Με τον κόσμο μας δεν έχει τύχη ο Ολυμπιακός"
ΜακΝίλ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Με άλλη ψυχολογία στα playoffs"

Ο Αμερικανός γκαρντ του Άρη στάθηκε στη συνέχεια στη σημασία της νίκης του Άρη επί του Ολυμπιακού εν όψει του φινάλε της κανονικής διάρκειας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αλλά και των playoffs που θα ακολουθήσουν. "Με μία νίκη μας θα πάμε με άλλη ψυχολογία στα playoffs που θα ακολουθήσουν. Για μας ότι θα σιγουρέψουμε και μαθηματικά την 3η θέση της κανονικής διάρκειας με μένα να έχω καταλάβει το πόσο σημαντικό είναι το πλεονέκτημα της έδρας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτό το διάστημα είχε μία σειρά από σημαντικά παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Euroleague και για αυτό πρόκειται να είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένος για να μας κερδίσει".

Κι όσο για τον περιορισμό του Βασίλη Σπανούλη; Ο ΜακΝίλ είναι ξεκάθαρος για τον αρχηγό του Ολυμπιακού πως: "Ο Σπανούλης πρόκειται σίγουρα για ένα σημαντικό κομμάτι του Ολυμπιακού ειδικότερα για την επίθεσή του. Ωστόσο ο Ολυμπιακός διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες για αυτό και δεν θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος της αμυντικής μας λειτουργίας μόνο στο πως θα πετύχουμε να περιορίσουμε τον Σπανούλη αλλά όλη την ομάδα. Να ελέγξουμε τον ρυθμό μέσα από την άμυνά μας και με συγκέντρωση να φθάσουμε στη νίκη".

ΜακΝίλ: "Με τον κόσμο μας δεν έχει τύχη ο Ολυμπιακός"
ΜακΝίλ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Θα μας δώσει επιπλέον αυτοπεποίθηση"

Τι σημαίνει όμως για τον ΜακΝίλ μία νίκη επί του Ολυμπιακού; Ειδικότερα στο ψυχολογικό κομμάτι εν όψει των playoffs που θα ακολουθήσουν. "Το σίγουρο είναι ότι μία νίκη επί του Ολυμπιακού θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για μας και πολύ περισσότερο σε αυτό το χρονικό σημείο της χρονιάς. Κι ακόμη μία νίκη επί του Ολυμπιακού θα μας δώσει μία επιπλέον αυτοπεποίθηση γιατί θα είναι απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα και στη Euroleague. Εξάλλου πιστεύω μου από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου είναι ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα αγωνιζόμενοι ομαδικά και με ενέργεια. Πολύ περισσότερο αγωνιζόμενοι στην έδρα μας που παίρνουμε επιπλέον ενέργεια από τους φιλάθλους μας και την απαιτούμενη ώθηση σε κρίσιμα σημεία. Ωστόσο τα playoffs που θα ακολουθήσουν πρόκειται για ένα νέο και διαφορετικό πρωτάθλημα όπου όλα είναι πιθανά. Με μας να έχουμε αποδείξει πως είμαστε ικανοί για όλα ειδικότερα στην έδρα μας όπου δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο".

Ποια είναι τα μεγαλύτερα όπλα όμως του φετινού Άρη; Ο ΜακΝίλ εξηγεί: "Έχουμε φροντίσει από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας μας να είμαστε μία δυνατή ομάδα και πάντα να είμαστε ενωμένοι τόσο στις καλές όσο και στις άσχημες στιγμές όπως έχουμε φροντίσει να το αποδείξουμε".

ΜακΝίλ: "Με τον κόσμο μας δεν έχει τύχη ο Ολυμπιακός"
ΜακΝίλ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Μεγαλώσαμε μέσα από το Eurocup"

Πως όμως βοήθησε στο χτίσιμο αυτού του χαρακτήρα του Άρη η παρουσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο Eurocup με τα διπλά παιχνίδια ανά εβδομάδα. "Μας δώσανε τη δυνατότητα να πάρουμε μία γεύση το πως είναι να δίνεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα σε συνδυασμό και με ταξίδια σε Ελλάδα για το πρωτάθλημα και Ευρώπη για το Eurocup. Ήταν πολύ σημαντικό ότι παίξαμε σε μία δυνατή διοργάνωση και απέναντι σε ομάδες με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Με τον τρόπο αυτό είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε εμπειρίες σαν ομάδα και να μεγαλώσουμε εν όψει μίας μεγάλης χρονιάς που είχαμε μπροστά μας".

Κι όσο για τα δυνατά αγωνιστικά σημεία του φετινού Άρη στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της ομάδας που οριοθετήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι; "Η άμυνά μας με τις αθλητικές μας ικανότητες", τονίζει ο πρώτος σκόρερ του Άρη με τον ΜακΝίλ να προσθέτει: "Αυτά είναι τα δύο στοιχεία σε συνδυασμό με το ομαδικό μας πνεύμα που μας έχουνε χαρακτηρίσει και έτσι θα συνεχίσουμε".

ΜακΝίλ: "Με τον κόσμο μας δεν έχει τύχη ο Ολυμπιακός"
ΜακΝίλ - Πρίφτης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Πρίφτης ο ιδανικός προπονητής"

Ο ΜακΝίλ δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί και για τον Δημήτρη Πρίφτη. Τον Έλληνα τεχνικό του Άρη που επέμενε το περασμένο καλοκαίρι για την απόκτησή του. "Ο κόουτς Πρίφτης είναι εξαιρετικός από το ξεκίνημα της σεζόν. Είναι ο ιδανικός προπονητής για την ομάδα μας και τους παίκτες που διαθέτει. Φροντίζει να μας κρατάει συγκεντρωμένους και σωστά προετοιμασμένους για κάθε επόμενο παιχνίδι που ακολουθεί. Ακόμη έχει μία άριστη σχέση με κάθε έναν από τους παίκτες της ομάδας ξεχωριστά. Πρόκειται για την ραχοκοκαλιά της ομάδας από την πρώτη μέρα έχοντας ένα σημαντικό μερίδιο για την μέχρι στιγμή πορεία μας".

ΜακΝίλ: "Με τον κόσμο μας δεν έχει τύχη ο Ολυμπιακός"
ΜακΝίλ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Έχω ήδη σκεφτεί να επιστρέψω του χρόνου"

Ο επίλογος της κουβέντας με τον Αμερικανό γκαρντ του Άρη γράφτηκε με το πως βλέπει την παραμονή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. "Το έχω ήδη σκεφτεί", δεν έκρυψε ο ΜακΝίλ και συνέχισε: "Θα μου άρεζε να επιστρέψω και να συνεχίσω να είμαι με τους συμπαίκτες μου αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Κι αυτό γιατί η φετινή μου χρονιά είναι μία από τις καλύτερες που είχα ποτέ στην καριέρα μου στην Ευρώπη. Για αυτό και είναι δεδομένο ότι θα σκεφτώ την επιστροφή μου. Επί του παρόντος όμως αυτό που με ενδιαφέρει είναι να τελειώσω και να τελειώσουμε την χρονιά όσο πιο δυνατά γίνεται. Μετά το τέλος της σύντομα θα αποφασίσω για το τι θα κάνω στην επόμενη χρονιά της καριέρας μου".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ