ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μάγδα Κεπεσίδου, η MVP των θρανίων

Μάγδα Κεπεσίδου, η MVP των θρανίων

Ήταν ένα από τα πρόσωπα που έκριναν τον τελικό του χάντμπολ. Η τερματοφύλακας της Νέας Ιωνίας, Μάγδα Κεπεσίδου μίλησε στο Sport24.gr για τον τίτλο την "αγάπη" που δέχθηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Στην Ελλάδα η κατάκτηση ενός τροπαίου από ένα σύλλογο συνδυάζεται με έξοδο στα μπουζούκια ή ξεφάντωμα σε κλαμπ, όχι όμως στην περίπτωση της Νέας Ιωνίας.

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ επανέκτησε το Κύπελλο στην Πυλαία, στην έδρα του αντιπάλου της, του ΠΑΟΚ, το χάρηκε και πήρε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Στις 05.30 η Σοφία Ναϊσίδου και οι παίκτριες της βρίσκονταν στην πρωτεύουσα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, οι παίκτριες χρειάζονται ξεκούραση ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που ακολουθούν.

Το Sport24.gr εντόπισε την πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού του Κυπέλλου, Μάγδα Κεπεσίδου στο μάθημα! "Έχασα το σχολείο την Πέμπτη και την Παρασκευή και σήμερα αναπληρώνω τα μαθήματα που έχασα", μας είπε η 17χρονη τερματοφύλακας.

Πρωταθλήτρια, κυπελλούχος και πολυτιμότερη παίκτρια η Μάγδα είναι μια μαθήτρια της 3ης Λυκείου και ζει την αγωνία των εξετάσεων στο τέλος της χρονιάς.

" Έχω πριμοδότηση 10% από την κατάκτηση του περσινού αθλήματος, αλλά αυτό είναι μια μικρή βοήθεια. Υπάρχει κατανόηση από τους καθηγητές γιατί γνωρίζουν τι κάνω, το ότι αναγκάζομαι να χάνω μαθήματα εξαιτίας των αγώνων, εγώ αισθάνομαι πως πρέπει να το ανταποδώσω. Διαβάζω πολύ. Δεν έχω αποφασίσει ποια σχολή με ενδιαφέρει. Σκέφτομαι τη γυμναστική ακαδημία, την πληροφορική. Πρώτα να τα πάω καλά στις εξετάσεις".

Μάγδα Κεπεσίδου, η MVP των θρανίων

Η Μάγδα παραλαμβάνει το έπαθλο της MVP

Το σχολείο και μετέπειτα οι σπουδές θα πρέπει να συνδυαστούν με το χάντμπολ. " Από τη μέρα που με ζήτησε η Νέα Ιωνία και αποφασίσαμε με την οικογένεια μου να έρθω στην Αθήνα, δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο". Η Μάγδα μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη, έκανε στίβο και μάλιστα αγωνίστηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο άλμα εις ύψος και έπαιζε και βόλεϊ σε σύλλογο της Α12. Η Ναϊσίδου την ξεχώρισε από την εθνική ομάδα μπιτς χάντμπολ, πήρε θέση βασικής και τον περασμένο Νοέμβριο έκανε το ντεμπούτο στην εθνική γυναικών στα προκριματικά της Ελβετίας.

Με 13 επεμβάσεις στον τελικό με τον ΠΑΟΚ η Μάγδα πήρε πάνω της το παιχνίδι και δεν ενοχλήθηκε ούτε από μερίδα οπαδών του "δικεφάλου του βορρά", οι οποίοι την έλουσαν με το σάλιο τους.

" Είχαμε άγχος πριν από τον τελικό, δεν το κρύβουμε. Προετοιμαζόμαστε τόσο καιρό για αυτό ακριβώς το παιχνίδι. Όταν όμως ξεκίνησε ο τελικός, δεν με απασχόλησε τι συνέβαινε γύρω μου. Προσωπικά η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με βοήθησε αρκετά. Μου άρεσε το κλίμα. Μακάρι να είχαμε πάντα φιλάθλους στους αγώνες μας, δεν έχουμε συνηθίσει τον κόσμο στο γυναικείο χάντμπολ, ούτε βέβαια να μεταδίδονται τα παιχνίδια από την τηλεόραση. Ήταν μια μαγική βραδιά".

Μάγδα Κεπεσίδου, η MVP των θρανίων
INTIME SPORTS

Σύμφωνα με όσους την παρακολουθούν, έχει τις δυνατότητες να σταθεί σε ένα καλό πρωτάθλημα στο εξωτερικό. Αυτό που σκέφτεται η Μάγδα πέρα από το διάβασμα, είναι το πρωτάθλημα " ξεκινάμε την ερχόμενη Τετάρτη στα πλέι οφ με την Αναγέννηση στην Άρτα. Μετά το πρωτάθλημα θα αφοσιωθώ στο διάβασμα".

Στο πλευρό της Νέας Ιωνίας βρίσκονται πάντα οι συμμαθητές της Μάγδας που δίνουν το παρών στους αγώνες και βέβαια η οικογένεια της. Άλλωστε διάλεξε να παίξει τερματοφύλακας, γιατί " σε αυτή τη θέση έπαιζε η μητέρα μου. Η τερματοφύλακας στο χάντμπολ έχει ενεργό ρόλο στο παιχνίδι, δεν θα την άλλαζα με τίποτα".

Όσο για το πως περνά τον ελεύθερο χρόνο της στην Αθήνα μακριά από τους δικούς της; " Μένω μαζί με ορισμένες συμπαίκτριες μου. Ανάμεσα στα βιβλία, στις προπονήσεις και στους αγώνες, χαίρομαι να ανακαλύπτω τις ομορφιές της Αθήνας. Μου αρέσει να γνωρίζω τις γειτονιές της πόλης".

Η βράβευση της Κεπεσίδου:

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ