ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λιβάγια: "Θέλω να συνεχίσω στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι"

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ ICON

Ο MVP της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια μιλάει στο Sport24.gr για τη σπουδαία νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, υποκλίνεται στον κόσμο της Ένωσης, αποκαλύπτει πως θέλει να συνεχίσει τους "κιτρινόμαυρους" και μετά το καλοκαίρι, ενώ αναλύει και το ζευγάρι Κροατία - Ελλάδα για τα μπαράζ του Μουντιάλ.

Το περασμένο καλοκαίρι, οι διοικούντες την ΑΕΚ, καθώς ανέμεναν τις εξελίξεις στην υπόθεση του Σέρχιο Αραούχο, προχώρησαν στην απόκτηση του Μάρκο Λιβάγια με τη μορφή δανεισμού απ' την Λας Πάλμας με στόχο να τονώσουν ακόμη περισσότερη την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Ο Κροάτης επιθετικός δεν έκανε μεγάλο... γκελ στον κόσμο της Ένωσης, αφού ευσεβής πόθος ήταν ο "Τσίνο", ωστόσο με τις εμφανίσεις του έπεισε και τον πλέον δύσπιστο ότι αποτελεί μία αξιολογότατη λύση για τη γραμμή κρούσης. Η αδυναμία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στα πρώτα δέκα επίσημα παιχνίδια με την κιτρινόμαυρη φανέλα (συν τα φιλικά προετοιμασίας), όπως είναι λογικό, προκαλούσε συζητήσεις στις τάξεις των φίλων της ομάδας κι όχι μόνο.

Παρ' όλα αυτά, ο 24χρονος φορ κατάφερε με την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του να κερδίσει την εκτίμηση των φιλάθλων της ΑΕΚ, προσφέροντας, μέχρι στιγμής, περισσότερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο απ' τον Αραούχο. Άλλωστε, με δικό του γκολ οι "κιτρινόμαυροι" επικράτησαν 1-0 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή και επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Μάρκο Λιβάγια μίλησε στο Sport24.gr για το σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι στον "Δικέφαλο του Βορρά", υποκλίθηκε στον κόσμο της Ένωσης, αποκάλυψε πως θέλησή του είναι να παραμείνει στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι, όταν κι ολοκληρώνεται ο δανεισμός του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις μάχες μεταξύ της Κροατίας και της Ελλάδας για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Έχω παίξει και σε άλλες ομάδες, αλλά δεν είχα νιώσει ποτέ αυτό το συναίσθημα

Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, ακόμα μία μεγάλη νίκη σε ντέρμπι, αυτή τη φορά κόντρα στον ΠΑΟΚ με δικό σου γκολ. Πώς έζησες τον αγώνα;

"Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί σε κάτι τέτοιους δύσκολους αγώνες αποδεικνύουμε πως είμαστε μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έβαλα το γκολ και θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για την εμφάνιση που πραγματοποίησαν και στο συγκεκριμένο αγώνα. Πλέον, επικεντρωνόμαστε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό".

05/11/2017 AEK Vs PAOK for Superleague season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou/ Tourette Photography
05/11/2017 AEK Vs PAOK for Superleague season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou/ Tourette Photography GEORGIA PANAGOPOULOU/ TOURETTE PHOTOGRAPHY

(Georgia Panagopoulou/ Tourette Photography)

Πόσο δύσκολο είναι για μία ομάδα παρότι μένει με παίκτη λιγότερο πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο να πετυχαίνει γκολ και τελικά να παίρνει τη νίκη;

"Είναι δύσκολο να παίζεις με δέκα παίκτες. Εδώ η Μπαρτσελόνα δυσκολεύεται με δέκα παίκτες, παρότι έχει τον Μέσι. Ωστόσο, κόντρα στον ΠΑΟΚ παίξαμε με ψυχή, ενώ απ' την πλευρά μου κατάφερα να βάλω το γκολ και τελικά πήραμε τη νίκη".

Πώς ένιωσες όταν ο κόσμος άρχισε να φωνάζει το όνομά σου;

"Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Οι οπαδοί της ΑΕΚ με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Έχω παίξει και σε άλλες ομάδες, αλλά δεν είχα νιώσει ποτέ αυτό το συναίσθημα. Ήταν μία μοναδική εμπειρία. Μου άρεσε που άκουσα το όνομά μου και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος".

Στη φάση του γκολ, έδειξες προς την πλευρά του κόσμου το έμβλημα της ομάδας.

"Ναι, το έκανα γιατί ήθελα μ' αυτό τον τρόπο να τους ευχαριστήσω για την στήριξη. Ουσιαστικά, τους αφιέρωσα το γκολ".

Λιβάγια: "Θέλω να συνεχίσω στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι"

Ο Μάρκο Λιβάγια με τον συντάκτη του Sport24.gr, Ηλία Καλλονά

Θεωρείς πως η ΑΕΚ μπορεί στο τέλος της χρονιάς να στεφθεί πρωταθλήτρια;

"Το θέλουμε. Όλοι το πιστεύουμε και το επιθυμούμε. Ωστόσο, πρέπει να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Όμως, όλα είναι πιθανά".

Φαίνεται πως είσαι χαρούμενος στην ΑΕΚ. Θα ήθελες να παραμείνεις και μετά το καλοκαίρι;

"Ναι, είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Η ΑΕΚ διατηρεί οψιόν αγοράς κι εγώ έχω ήδη υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Τόσο εγώ όσο κι η οικογένειά μου είμαστε χαρούμενοι στην Ελλάδα και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συνεχίσω γι' ακόμα τρία χρόνια".

Φαβορί η Κροατία, καθοριστική η απουσία του Μάνταλου

Την προσεχή Πέμπτη, είναι ο πρώτος αγώνας για τα μπαράζ μεταξύ της Κροατίας και της Ελλάδας. Θεωρείς πως υπάρχει φαβορί στο ζευγάρι;

"Θεωρώ πως η Κροατία είναι το φαβορί, αλλά δεν μπορώ να προβλέψω ποιος θα πάρει την πρόκριση γιατί και η Ελλάδα διαθέτει μία πολύ καλή άμυνα".

05/11/2017 AEK Vs PAOK for Superleague season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou/ Tourette Photography
05/11/2017 AEK Vs PAOK for Superleague season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou/ Tourette Photography GEORGIA PANAGOPOULOU/ TOURETTE PHOTOGRAPHY

(Georgia Panagopoulou/ Tourette Photography)

Η απουσία του Μάνταλου, λόγω του τραυματισμού, θεωρείς πως δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην Κροατία;

"Ναι, θεωρώ πως η απουσία του Μάνταλου μπορεί να είναι καθοριστική για την εξέλιξη του συγκεκριμένου ζευγαριού. Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή που είχε καταλυτική συμβολή στην πορεία της Ελλάδας στην προκριματική φάση. Όπως και να έχει, θα είναι δύσκολα ματς για την Κροατία, αφού η Ελλάδα έχει καλούς παίκτες με εμπειρία απ' το κορυφαίο επίπεδο. Πιστεύω πως ο πρώτος αγώνας στο Ζάγκρεμπ είναι ο πιο σημαντικός".

Τέλος, θεωρείς πως, μέσω των εμφανίσεων που πραγματοποιείς με την ΑΕΚ, υπάρχει πιθανότητα να κληθείς στην εθνική;

"Η αλήθεια είναι πως μου κάνουν κι οι Κροάτες δημοσιογράφοι τη συγκεκριμένη ερώτηση. Δεν το σκέφτομαι καθόλου, επειδή υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μου αρέσουν στο κροατικό ποδόσφαιρο".

Κεντρική φωτογραφία: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ