ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λεντέσμα: "Ο Λεμονής είναι ο κορυφαίος προπονητής που είχα"

Λεντέσμα: "Ο Λεμονής είναι ο κορυφαίος προπονητής που είχα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κριστιάν Λεντέσμα επέστρεψε στην Ελλάδα για διακοπές και το Sport24.gr τον συνάντησε. Οι αναμνήσεις του "λόμπο" από τον Ολυμπιακό, το προπονητικό βήμα στην Τίγρε, ο Ρικέλμε κι ο Λεμονής.

Ο Κριστιάν Λεντέσμα είναι από τους πιο ταπεινούς ξένους παίκτες που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα. Ο "λόμπο" (λύκος στην ισπανική γλώσσα), όπως είναι το παρατσούκλι του, φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού από το 2007 έως το 2010 μεσολαβούντος ενός δανεισμού στη Σαν Λορένσο (2008/2009).

Ο Αργεντινός σήμερα (39) ετών είναι τεχνικός της Τίγρε στην πατρίδα του, αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές. Το Sport24.gr τον συνάντησε στην Αθήνα κι ο Λεντέσμα θυμήθηκε το "ερυθρόλευκο" πέρασμά του, τον Τάκη Λεμονή, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο δρόμο που ανοίγει στην καριέρα του.

- Μετά από τόσα χρόνια, ξανά στην Ελλάδα...

"Πέρασαν πολλά χρόνια, είναι αλήθεια. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ ξανά, με την οικογένειά μου".

- Η πιο δυνατή ανάμνηση από την παρουσία σου στον Ολυμπιακό;

"Όλα τα ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ειδικά, αυτά του Champions League. Μου άνοιξε την πόρτα για την Ευρώπη. Ήταν πολύ σημαντικό βήμα για εμένα. Η αλήθεια είναι ότι το απήλαυσα πολύ".

Λεντέσμα: "Ο Λεμονής είναι ο κορυφαίος προπονητής που είχα"

- Έχεις κάποιο παράπονο που δεν έπαιξες περισσότερο;

"Είμαι χαρούμενος που έπαιξα, όσο έπαιξα. Ίσως, να μπορούσα να μείνω περισσότερο. Το χρόνο που έμεινα, ωστόσο, το απήλαυσα. Η αλλαγή προπονητή με αποδιοργάνωσε, αλλά δεν φταίει ο προπονητής που έφυγα".

- Το παιχνίδι που θα διάλεγες;

"Με τη Βέρντερ, γιατί νικήσαμε σε μια δύσκολη έδρα όπως η Βρέμη. Ήταν η πρώτη εκτός έδρας στο Champions League. Νικήσαμε και τη Λάτσιο, είναι δύσκολο να νικάς εκτός έδρας στο Champions League. Μιλάμε για την κορυφαία διοργάνωση".

- Ανέλαβες το μαρκάρισμα του Ντιέγκο (Βραζιλιάνου τότε μέσου της Βέρντερ και νυν της Φλαμένγκο), είχες λάβει κάποια συγκεκριμένη οδηγία;

"Δεν είχα λάβει κάτι... ειδικό. Ξέρουμε τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις αυτών των ματς. Όλη η ομάδα μάρκαρε καλά. Τα πήγαμε εξαιρετικά σε εκείνο το ματς. Μετά από αυτή τη νίκη, αναπτερώθηκε το ηθικό μας".

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ-ÊÁÂÁËÁ / SUPERLEAGUE / OLYMPIAKOS-KAVALA
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ-ÊÁÂÁËÁ / SUPERLEAGUE / OLYMPIAKOS-KAVALA ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Γιατί σε θυμάται, θεωρείς, ο κόσμος του Ολυμπιακού;

"Γιατί θεώρησε ότι είχα καταλάβει που έπαιζα. Ήμουν ταπεινός. Ποτέ δεν μιλούσα πολύ. Μου άρεσε να επικεντρώνομαι στο γήπεδο. Έτσι, είναι ο χαρακτήρας μου".

- Έπαιξες με τον Ρικέλμε στην Αρχεντίνος; Πώς ήταν η εμπειρία;

"Παίζαμε από μικροί μαζί. Συναντηθήκαμε ξανά στη δύση της καριέρας μας στην Αρχεντίνος. Εκεί από όπου ξεκινήσαμε, δηλαδή. Στην ομάδα που μας άνοιξε το δρόμο. Ο Ρικέλμε άξιζε να τελειώσει την καριέρα του με την Μπόκα Τζούνιορς. Δεν έγινε, αλλά εκπλήρωσε τα όνειρά του".

- Τώρα είσαι προπονητής στην Τίγρε. Πιο δύσκολο να παίζεις ή να προπονείς;

"Να προπονείς, πολύ πιο δύσκολο. Αλλά, το απολαμβάνω πολύ. Είμαι νέος... στο επάγγελμα, αλλά έχω πολλά όνειρα".

- Επισκέφτηκες το "Γ. Καραϊσκάκης";

"Όχι, αλλά θυμάμαι ακόμη την ατμόσφαιρα. Οι εικόνες παραμένουν στο μυαλό. Το γήπεδο στα κόκκινα, να τραγουδά. Μοιάζει με τον κόσμο της Μπόκα Τζούνιορς, της Ρίβερ Πλέιτ, της Σαν Λορένσο..."

ΟΣΦΠ-ΦΙΤΕΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ / OLYMPIAKOS-WITESE / FRIENDLY
ΟΣΦΠ-ΦΙΤΕΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ / OLYMPIAKOS-WITESE / FRIENDLY ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Συνεργάστηκες με τον Λεμονή. Η άποψή σου;

"Ο κορυφαίος προπονητής που είχα στην Ελλάδα. Μου φέρθηκε πολύ καλά και με βοήθησε πολύ. Δεν θα το ξεχάσω. Μόλις είχα φθάσει στην Ευρώπη και με έβαλε αμέσως στο κλίμα της ομάδας".

- Θα ήθελες να προπονήσεις στην Ελλάδα στο μέλλον;

"Μακάρι... θα ήταν όνειρό μου. Πέρασα πολύ ωραία εδώ και θα ήθελα να επιστρέψω. Να προπονήσω στην Ευρώπη, γενικά".

- Διατηρείς φιλία με πρώην συμπαίκτες σου;

"Όχι πολύ. Πέρασαν πολλά χρόνια και είχα καιρό να βρεθώ στην Ελλάδα".

- Πάμε και στο Μουντιάλ. Η εθνική Αργεντινής είναι έτοιμη να κατακτήσει τον τίτλο; Γιατί όλοι περιμένουν τα πάντα από τον Μέσι...

"Είναι μεγάλες οι προσδοκίες. Πιστεύω ότι θα κάνουμε μεγάλα πράγματα σε αυτό το Μουντιάλ. Δεν είναι μόνον ο Μέσι, είναι πολλά παιδιά μαζί".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ