ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λαρεντζάκης: "Στο γήπεδο θα φανούν όλα"

Λαρεντζάκης: "Στο γήπεδο θα φανούν όλα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα σεζόν και τους (υψηλούς) στόχους της φετινής ΑΕΚ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι καλά είναι τα λόγια, αλλά ήρθε η ώρα για πράξεις.

Την τελευταία διετία ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στον Κολοσσό Ρόδου. Έδειχνε έτοιμος να ανέβει επίπεδο. Και η ΑΕΚ του έδωσε αυτή την ευκαιρία.

Ο ταλαντούχος γκαρντ είναι σαφώς πιο ώριμος και πιο έτοιμος από ότι πριν τρία χρόνια όταν είχε πάρει μεταγραφή στον Άρη. Πλέον ξέρει ότι μπορεί να σταθεί στο επόμενο επίπεδο και να εξελιχθεί παρέα με την ΑΕΚ, θέλοντας να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να καταφέρει αυτό που τα τελευταία χρόνια μοιάζει αδύνατο για όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Basket League: Να σπάσει το δίπολο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Νέα σεζόν, νέα ομάδα. Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου;

Ξεκινάει καινούριο, κάτι δύσκολο, αλλά έχουμε δουλέψει πολύ από την αρχή της προετοιμασίας, είμαστε μαζί από νωρίς και θα είμαστε έτοιμοι για κάθε δυσκολία προκειμένου να διεκδικήσουμε όλους τους στόχους μας”.

Έχοντας ζήσει την προετοιμασία της ομάδας από το ξεκίνημά της ποια είναι η άποψή σου για το ρόστερ της αλλά και για το στυλ μπάσκετ που θα ακολουθήσετε;

Το ρόστερ είναι πάρα πολύ καλό. Όλοι οι παίκτες, μικροί και μεγάλοι, έχουν ποιότητα. Θα παίξουμε το σύγχρονο μπάσκετ. Θα παίξουμε γρήγορα, θα τα δίνουμε όλα άμυνα και στην επίθεση θα γυρνάει η μπάλα και θα βασιστούμε στους πολλούς καλους σκόρερ που έχουμε. Θεωρώ σίγουρο ότι όταν θα είμαστε σε καλή μέρα θα έχουμε παιχνίδια που θα βάζουμε 80-90 πόντους λόγω του επιθετικού μας ταλέντου. Θα ξεκινήσουμε όμως την δουλειά από την άμυνα, ώστε να πάρουμε δύναμη από εκεί και να είμαστε αποτελεσματικοί και στην επίθεση”.

Μοιάζει λίγο με σχήμα οξύμωρο το γεγονός ότι ενώ στο ρόστερ της ομάδας βρίσκονται πολλοί σκόρερ όλοι μιλάτε για την άμυνα.

Ναι το ξέρω, αλλά μιλάμε όλοι για την άμυνα επειδή αυτή είναι η φιλοσοφία του κόουτς και μας το έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή. Όλοι οι παίκτες, ανεξάρτητα από το πόσο καλοί είναι στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, πρέπει να παίξουν και άμυνα, κάτι που ισχύει ειδικά για τους μικρότερους σε ηλικία παίκτες της ομάδας. Αυτοί που προσπαθούν στην άμυνα θα βρίσκονται και στο παρκέ”.

Σε εμάς απ' έξω μας έχει μείνει η εντύπωση ότι ένα λάθος στην επίθεση μπορεί να το συγχωρήσει ο κόουτς Ζντοβτς, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για ένα λάθος στην άμυνα.

Ακριβώς. Ίσως αυτή η φράση να τα λέει όλα. Το βασικό για τον κόουτς είναι η άμυνα. Αν είσαι συγκεντρωμένος πίσω και δίνεις το 100%, τότε στην επίθεση μπορεί να σου συγχωρήσει μία κακή επιλογή, επειδή πιστεύει ότι το κέρδισες αυτό το λάθος με την προσπάθειά σου στην άμυνα. Και αυτό δείχνει ακριβώς και τον τρόπο σκέψης του: Θέλει να συμμετέχουν όλοι άμυνα και να τα δίνουν όλα και αυτό το έχει περάσει σε όλους μας”.

“Ωραία τα λόγια, αλλά είναι ώρα για πράξεις”

Λαρεντζάκης: "Στο γήπεδο θα φανούν όλα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αν υπάρχει ένα πράγμα που χαρακτηρίζει τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη αυτό είναι ότι λέει πάντα αυτό που σκέφτεται, πράγμα σπάνιο την σύγχρονη εποχή. Αυτό όμως είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει κιόλας. Για αυτό και όταν η συζήτηση έφτασε στους στόχους της φετινής ΑΕΚ η απάντησή του έχει σίγουρα ενδιαφέρον, αφού δεν θέλησε απλώς να δώσει κενέςυποσχέσεις. Ξεκαθάρισε ότι αυτά που θέλει να πετύχει η ΑΕΚ πρέπει να τα δείξει στο γήπεδο και να μη μείνει στα λόγια.

Οι σκέψεις σου για τον εαυτό σου ποιες είναι; Είναι σαφές ότι είσαι πιο έμπειρος πλέον από ότι πριν τρία χρόνια όταν πήγες στον Άρη. Νιώθεις όμως πλέον έτοιμος για το επίπεδο μίας ομάδας όπως η ΑΕΚ έπειτα από μία διετία στον Κολοσσό όπου είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής;

Σίγουρα νιώθω πιο έτοιμος. Είμαι πιο αποφασιστικός και έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση από την εποχή που πήγα στον Άρη και ελπίζω να καταφέρω να σταθώ σε αυτό το επίπεδο, προκειμένου να δικαιώσω τους ανθρώπους που επέλεξαν να με φέρουν στην ομάδα”.

Την ΑΕΚ που την βλέπεις φέτος; Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

Πρέπει να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Οφείλουμε να παλεύουμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο αντίπαλός μας. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Ελλάδα θέλουμε να πετύχουμε νίκες κόντρα στις άλλες μεγάλες ομάδες, ενώ στο Κύπελλο ελπίζουμε ότι αν έχουμε μία καλή κλήρωση θα μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι τον Τελικό και μετά όλα γίνονται. Είναι ένα παιχνίδι, οπότε αν τα δώσουμε όλα και πραγματοποιήσουμε μία καλή εμφάνιση θα διεκδικήσουμε τις δικές μας πιθανότητες για τη νίκη”.

Πιστεύεις ότι μπορείτε να μπείτε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;

Έτσι πιστεύω αλλά αυτό δεν πρέπει να μένει στα λόγια. Είναι κάτι που πρέπει να αποδείξουμε μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να βελτιωνόμαστε συνεχώς προκειμένου να φτάσουμε σε ένα τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορέσουμε να κοιτάξουμε στα μάτια αυτές τις δύο ομάδες. Ξέρω ότι είναι ωραίο να λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε νίκες και να φτάσουμε ψηλά, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε κιόλας. Κάτι τέτοιο γίνεται δουλεύοντας συνεχώς, μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ