ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κούγιας στο Sport24.gr: "Εκπτώσεις αξιοπρέπειας δεν κάνω"

Κούγιας στο Sport24.gr: "Εκπτώσεις αξιοπρέπειας δεν κάνω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για νοσηρά μυαλά έκανε λόγο στο Sport24.gr ο Αλέξης Κούγιας για όσα ακούστηκαν ότι η ομάδα του θα είναι "χαλαρή" απέναντι στον Ολυμπιακό, αν και επιβεβαίωσε τις καλές σχέσεις με τους Πειραιώτες. Η αποθέωση στον Αναστασιάδη και το... στοίχημα με τον Αφρουδάκη.

Δεν ήταν πολλοί αυτοί που θα στοιχημάτιζαν ότι η ΑΕΛ θα κατάφερνε να κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής (25/9) στην AEL FC Arena. Δεν είναι ότι ξαφνικά βγάζουν μάτια με την απόδοσή τους οι Πειραιώτες και δεν... βλέπουν τους αντιπάλους τους, πολύ απλά έχουν "χτίσει" αυτό το αίσθημα υπεροχής και καταφέρνουν να περνούν από έδρες όπως αυτή των "βυσσινί".

Όλα αυτά πήγαν περίπατο όμως και η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έφτασε σε μια πανάξια νίκη ( 1-0), έστω και αν αυτή ήρθε στις καθυστερήσεις και με ένα γκολ που χρειάστηκε να γίνουν πολλά για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο. Σημασία έχει ότι πήρε το πρώτο τρίποντο της σεζόν και αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα απ' όλους.

Για τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, ήταν μια βραδιά δικαίωσης και απαντήσεων. Ναι, ακόμη και σε αυτούς που "ψιθύριζαν" ότι η ομάδα του δεν θα πάλευε το ματς και θα έχανε λόγω των καλών του σχέσεων με την διοίκηση του Ολυμπιακού.

Για τον ίδιο, όπως είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr, άλλο πράγμα οι ομαλές σχέσεις και άλλο πράγμα οι ηθικές εκπτώσεις που δεν τις διαπραγματεύεται, ενώ παράλληλα αποθέωσε τον Άγγελο Αναστασιάδη και συν τις άλλοις μίλησε για το "σήμερα" και το "αύριο" της ΑΕΛ, το οποίο ξεκινά από την παραμονή και φτάνει μέχρι την κορυφή σε βάθος χρόνου.

Κούγιας στο Sport24.gr: "Εκπτώσεις αξιοπρέπειας δεν κάνω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν φοβηθήκαμε τον Ολυμπιακό. Έχει πολύ μέλλον αυτή η ομάδα

Κάνοντας ένα πρώτο σχόλιο για τον αγώνα που είχε εξέλιξη-θρίλερ και κρίθηκε στο φινάλε, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του θεσσαλικού Κάμπου ανέφερε πως "ήταν ματσάρα με 13-9 τελικές προσπάθειες που και οι δυο ομάδες διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι το τέλος. Ήταν ένα ενδιαφέρον ματς, ανοιχτό και εμείς πήγαμε για τη νίκη και δεν φοβηθήκαμε καθόλου τον Ολυμπιακό. Κάπου εδώ, πρέπει να πούμε ότι οι 8 από τους 11 παίκτες δεν είχαν παίξει ξανά στη Super League.

Τα παιδιά πίστεψαν στις ικανότητές τους και δικαιώθηκαν. Απέναντί τους είχαν την ομάδα με το ακριβότερο ρόστερ, με παίκτες μεγάλης κλάσης που έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα, παγκόσμιους τίτλους και έχουν απίστευτη εμπειρία. Δείξαμε όμως ότι έχει μέλλον η ομάδα μας".

Νοσηρά μυαλά όσοι έλεγαν ότι θα χάσουμε. Έχω ειρηνικές σχέσεις με τον Ολυμπιακό

Ο μεγαλομέτοχος των "βυσσινί", αναφέρθηκε και σε όσα ακούστηκαν ως παραφιλολογία ότι η ομάδα του δεν θα... σκοτωνόταν κιόλας να χτυπήσει το ματς με τον Ολυμπιακό και ότι οι Πειραιώτες θα είχαν ένα σχετικά εύκολο βράδυ στον κάμπο. Το αποτέλεσμα προφανώς δικαίωσε τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος... ξεσπάθωσε.

"Είναι νοσηρά μυαλά. Έτσι έχουν μάθει να φέρονται, διότι προφανώς τα έχουν κάνει οι ίδιοι. Πράγματι μετά την αγοραπωλησία του Πλέγα έχω καλές σχέσεις με τον κ. Βρέντζο και με τον κ. Κουντούρη. Με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, τον κ. Μαρινάκη, έχω συναντηθεί μονάχα μια φορά.

Η αλήθεια είναι πως την τελευταία διετία έχω αποφασίσει να έχω ειρηνικές σχέσεις με τον Ολυμπιακό. Εκπτώσεις ηθικής αξιοπρέπειας όμως δεν κάνω ποτέ. Η Λάρισα είναι μια πόλη 350.000 κατοίκων. Εδώ οι φίλαθλοι είναι μόνο ΑΕΛ. Δεν θα το επέτρεπε η ηθική μου να κάνω τέτοια πράγματα προς όλον αυτόν τον κόσμο.

Άνθρωποι όπως ο κ. Μητρόπουλος, ο κ. Μπέος και ο κ. Θωμαΐδης ζουν από την ίντριγκα και είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει. Μιλούν οι ενέργειες τους. Δεν τους ενδιαφέρει να βγάλουν την καλή πλευρά του ποδοσφαίρου".

Είναι σοφός άνθρωπος ο Αναστασιάδης

Η συζήτηση πήγε και στον προπονητή της ομάδας, τον Άγγελο Αναστασιάδη, για τον οποίον ο Αλέξης Κούγιας -όπως είπε- ουδέποτε αμφέβαλε, ούτε αμφισβήτησε το έργο του και την προπονητική του επάρκεια. Μάλιστα, τον θεωρεί "σοφό" και αισθάνεται δικαιωμένος με την επιλογή του στον πάγκο των "βυσσινί".

"Όταν αντικατέστησα τον Τσιώλη με τον Αναστασιάδη, όλοι έλεγαν ότι πήρα τον ΠΑΟΚτσή και κανένας δεν μιλούσε για την ποδοσφαιρική του αξία. Έκανα υπέρβαση με τον Αναστασιάδη. Μάλιστα, ο ίδιος έχει πει και με ικανοποιεί πολύ, ότι είμαι αυτός που τον έφερε πίσω στο ποδόσφαιρο. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στην ομάδα μας.

Είναι σοφός ο Αναστασιάδης. Είναι ένας άνθρωπος που από 18 χρονών είναι με την ίδια γυναίκα, δεν έχουν παιδιά και αισθάνεται για δικά του παιδιά αυτά που έχουμε στην ομάδα και έτσι τους συμπεριφέρεται. Είναι ψέματα αυτό που έχει ειπωθεί ότι σκέφτηκα κάποια στιγμή να τον αλλάξω. Δεν πέρασε ποτέ αυτή η σκέψη από το μυαλό μου".

Κούγιας στο Sport24.gr: "Εκπτώσεις αξιοπρέπειας δεν κάνω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν είναι επάγγελμα για μένα το ποδόσφαιρο

Ερωτηθείς από το Sport24.gr για το αν έχουν ομαλοποιηθεί οι σχέσεις του με τους οργανωμένους οπαδούς, βλέποντας χθες (25/9) ένα κατάμεστο γήπεδο που έβγαζε ενέργεια και στήριζε την ομάδα σε όλο το 90λεπτο, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως "κάτι που δεν ήξερα και εγώ, αλλά το συνειδητοποίησα χθες, είναι ότι στη Λάρισα όλο το γήπεδο είναι... οργανωμένοι. Οι οργανωμένοι αυτοί όμως δεν έχουν σχέση με τους χούλιγκαν άλλων ομάδων. Έχουν ποδοσφαιρική κουλτούρα και την μεταλαμπαδεύουν οι μεγαλύτεροι στους μικρότερους. Από τον παππού στο εγγόνι, ακόμα και από την γιαγιά.

Είναι μια ποδοσφαιρική γιορτή και μόνο εμείς το καταφέρνουμε αυτό. Ξέρετε, δεν είναι επάγγελμα για μένα το ποδόσφαιρο. Χθες ήμουν εδώ μέχρι τη 01:30 το βράδυ και σήμερα είμαι στα δικαστήρια από το πρωί. Το απολαμβάνω όλο αυτό και το αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Αν επιστρέψουν στο γήπεδο και αυτοί οι λίγοι οργανωμένοι που λείπουν, τότε θα είναι όλα τέλεια".

Έβαλα στοίχημα 1.000 ευρώ με τον Γιώργο Αφρουδάκη για πρωτάθλημα σε 5 χρόνια

Ο Αλέξης Κούγιας είναι ξεκάθαρος όσον αφορά τον στόχο της φετινής σεζόν. "Πάμε για την παραμονή φέτος. Είναι αγώνας επιβίωσης κάθε αγώνας για μας. Στο πρώτο ματς με τον Ηρακλή παίξαμε πολύ καλά, αλλά δε νικήσαμε εξαιτίας της αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς του Ντεγκρά. Με την Κέρκυρα ήταν αγωνιστικό το ναυάγιό μας και χθες κάναμε μια θαυμάσια εμφάνιση.

Όσο για το μέλλον, θα σας πω μια ιστορία. Μένω στη Βουλιαγμένη και γνωρίζω πολύ καλά τους Αφρουδάκηδες που είναι και άρρωστοι Απολλωνιστές. Μια μέρα, λοιπόν, καθόμασταν και μιλούσαμε, κάναμε και πλάκα και μέσα στη συζήτηση που είχαμε, του έλεγα ότι η Λάρισα είναι πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από τον Απόλλωνα. Μάλιστα, βάλαμε και ένα στοίχημα, με τον Γιώργο, ότι θα του δώσω 1.000 ευρώ αν μέσα σε πέντε χρόνια δεν έχουμε πάρει πρωτάθλημα, αλλιώς θα μου δώσει εκείνος 1.000 ευρώ.

Ήταν μια ωραία στιγμή αυτή και γελάσαμε και πάρα πολύ όλοι μας. Κοιτάξτε, είμαι άνθρωπος που από τη φύση μου βάζω τον πήχη ψηλά. Προφανώς, δεν περιορίζομαι στην παραμονή. Πάντως, αυτός είναι ο στόχος μας για φέτος".

Έχουν μικρύνει οι διαφορές, αλλά έχει καλύτερους παίκτες ο Ολυμπιακός

Τέλος, ρωτήθηκε η άποψή του και για το φετινό πρωτάθλημα της Super League, αναφέροντας ότι "θα γίνει μάχη και για το πρωτάθλημα, αλλά και για την παραμονή. Έχουν μικρύνει οι διαφορές των μεγάλων, αλλά ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει τους καλύτερους παίκτες. Δεν είναι εύκολο να δέσουν.

Οι νεαροί παίκτες μας, μου έλεγαν χθες ότι όταν ήταν μικροί έβλεπαν στη τηλεόραση παίκτες όπως ο Καμπιάσο και ο Καρντόσο και χθες τους αντιμετώπισαν σαν ίσοι προς ίσους. Ο Φατιόν που δέχτηκε χτύπημα στη μύτη και συνέχισε να παίζει με κάταγμα, είναι θαυμαστής του Μιλιβόγεβιτς που τον χτύπησε και παρεμπιπτόντως δεν πήρε ούτε κίτρινη κάρτα στην φάση".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ