ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κοντρέρας: "Ο Θεός μου ήταν ο Πέδρο"

Κοντρέρας: "Ο Θεός μου ήταν ο Πέδρο"

Ο Πάμπλο Κοντρέρας εξηγεί στο Sport24.gr πως ο Βολιβιανός, Πέδρο Ίγα, του έσωσε τη ζωή όταν υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια φιλική αναμέτρησης.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ο Πάμπλο Κοντρέρας ο οποίος συμμετείχε σε μια παρτίδα Showball (τουρνουά φιλικών αγώνων 5Χ5 που διεξάγεται στην πόλη Σάντα Κρους της Βολιβίας) και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του. Ο Χιλιανός πρώην ποδοσφαιριστής των ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακού μιλά στα Sport24.gr για την περιπέτεια υγείας που πέρασε κι ευχαριστεί τους ανθρώπους που του έσωσαν τη ζωή.

Όλοι "πάγωσαν" στην πόλη Σάντα Κρους της Βολιβίας όταν είδαν τον Πάμπλο Κοντρέρας να σωριάζεται στο έδαφος, έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή, σε τουρνουά φιλικών αγώνων 5Χ5. Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον πρώην διεθνή Χιλιανό αμυντικό των Κόλο-Κόλο, Μονακό, Ράθινγκ, Θέλτα, Οσασούνα, Σπόρτινγκ Λισαβώνας, Μπράγκα, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και Melbourne Vicτory στο Σαντιάγο, όπου συνεχίζει την ανάρρωσή του.

Αρχικά, ο "εσπάρτακο" υποστηρίζει πως δεν ήταν φυσιολογικό αυτό που του συνέβη, καθώς το ιατρικό του ιστορικό ήταν "λευκό", και το αποδίδει στην κούραση και το στρες: "Ήταν πολύ δύσκολο, κάτι που δεν ήταν αναμενόμενο. Είμαι 37 χρονών και το ιατρικό μου ιστορικό σ' αυτόν τον τομέα ήταν λευκό. Μέχρι την Παρασκευή ήμουν στη Βολιβία, δεν με άφηναν να βγω από το νοσοκομείο. Έκανα συνεχώς εξετάσεις, τώρα βγήκα και θα συνεχίσω τις εξετάσεις στη Χιλή. Δόξα τω Θεώ δεν βρήκαν άλλα προβλήματα, εντόπισαν μία δυσλειτουργία της καρδιάς εξαιτίας της έλλειψης ξεκούρασης. Αυτό μαζί με το στρες, προκάλεσαν αυτό το συμβάν που είδατε.

Όχι δεν ήταν φυσιολογικό. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Περνούσα με επιτυχία όλα τα ιατρικά τεστ στις ομάδες που ήμουν, συνέχισα να προπονούμαι 3 φορές την εβδομάδα αφού σταμάτησα το ποδόσφαιρο. Το άγχος και το στρες, το προκάλεσαν. Δόξα τω Θεώ γλίτωσα τα χειρότερα και νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με βοήθησαν".

Τα παιδιά μου είδαν το βίντεο, εγώ δεν μπορώ ακόμη

Σαν να έσβησαν τα φώτα. Κατέρρευσε ενώπιον συμπαικτών, αντιπάλων και θεατών. Ποιο είναι, άραγε, το τελευταίο πράγμα που θυμάται; Ένιωσε κάπως διαφορετικά από το συνηθισμένο; Παρατήρησε ο ίδιος πριν, κάποια διαφορά στη λειτουργία του οργανισμού του; Ποιες ήταν οι πρώτες λέξεις που προέφερε όταν ξύπνησε, στην κλινική όπου νοσηλευόταν;

"Δεν θυμάμαι πολύ καλά, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Δεν συνήθισα να βγάζω ενεργητικότητα στα παιχνίδια και σε εκείνο ήμουν πολύ ενεργητικός. Εκείνη την ώρα, είχα ταχυκαρδία. Το έβλεπα στη συμπεριφορά μου πριν την έναρξη του ματς, έκανα συνεχώς κινήσεις, ήμουν νευρικός. Ήμουν διαφορετικός από το συνηθισμένο. Το μόνο πράγμα που θυμάμαι είναι όταν ξύπνησα και με μετέφεραν στην κλινική.

Κοντρέρας: "Ο Θεός μου ήταν ο Πέδρο"

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν η μητέρα μου, η οποία υποφέρει πολύ από αυτές τις καταστάσεις. Μετά ήθελα να μιλήσω με τη γυναίκα μου. Της έστειλαν ένα μήνυμα να είναι ήρεμη. Και στα παιδιά μου, γιατί το μόνο που είχαν δει αυτοί ήταν το βίντεο που κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ούτε εγώ, μπορώ να δω το βίντεο. Οπότε, καταλαβαίνεται την αναστάτωσή τους. Πραγματικά έλαβα πολλά μηνύματα αγάπης και στήριξης, από όλο τον κόσμο. Όχι μόνο από τη Χιλή, αλλά κι από την Ισπανία, την Ελλάδα και την Αυστραλία. Στα μέρη που έπαιξα ποδόσφαιρο, δηλαδή".

Ήμουν δύο λεπτά χωρίς οξυγόνο

Ο πρώην διεθνής Βολιβιανός γκολκίπερ, Πέδρο Ίγα, και συμμετέχων στο ματς ήταν αυτός που του έδωσε το "φιλί της ζωής". Αυτός που του έδωσε τις απαραίτητες αναπνοές για να ζήσει. Ο ίδιος αποδίδει στο Θεό, τον Ιβάν Ζαμοράνο που φώναζε για ιατρική βοήθεια και τον Πέδρο Ιγα το γεγονός ότι γλίτωσε τα χειρότερα.

"Ήμουν δύο λεπτά χωρίς οξυγόνο, η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Η πίστη στο Θεό αλλά και η συμπαράσταση που έλαβα εκείνες τις δύσκολες κρίσιμες στιγμές από τον Ιβάν Ζαμοράνο και τον Πέδρο Ίγα, πρώην διεθνή Βολιβιανό γκολκίπερ, ήταν αποφασιστικές. Ήμουν τυχερός.

Κοντρέρας: "Ο Θεός μου ήταν ο Πέδρο"
INTIME SPORTS

Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του Πέδρο, ήταν αποφασιστική. Όπως και του Ζαμοράνο, που σου ανέφερα. Αλλά του Ίγα ήταν, η πιο αποφασιστική. Ήταν αυτός που μου έδωσε το "φιλί της ζωής", τις απαραίτητες αναπνοές για να συνεχίζω να αναπνέω και να επιζήσω".

Το ματς διεκόπη κι ο Πάμπλο Κοντρέρας ζήτησε από το στενό του φίλο, Ιβάν Ζαμοράνο, να ξαναγίνει το ματς. Μόλις αναρρώσει. Ο 37χρονος Χιλιανός το επιβεβαιώνει μέσα από το Sport24.gr κι ευχαριστεί τους Έλληνες φίλους του για τα μηνύματα συμπαράστασης που έχει λάβει.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÊÕÐÅËËÏ 2008)<br>
OLYMPIAKOS - PAOK (CUP 2008)
ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÊÕÐÅËËÏ 2008)
OLYMPIAKOS - PAOK (CUP 2008) INTIME SPORTS

"Όταν ανέκτησα τις αισθήσεις μου, ζήτησα από τον Ιβάν Ζαμοράνο να ξαναγίνει το ματς. Θέλω να συνεχίσω να παίζω, αλλά το πρωτεύον ζήτημα είναι να αναρρώσω πλήρως. Ειλικρινά, δεν ήμουν προετοιμασμένος να περάσω αυτού του τύπου τις καταστάσεις. Ήταν απίστευτη η ποσότητα των μηνυμάτων υποστήριξης κι αγάπης που έλαβα από όλο τον κόσμο. Τόσο εγώ, όσο και η οικογένειά μου ευχαριστούμε όλους του Έλληνες που μας έστειλαν μηνύματα από το Διαδίκτυο. Είχα κι από την Αργεντινή, την Ισπανία, την Αυστραλία. Αλλά και πολύς κόσμος από την Ελλάδα και τον ευχαριστώ πολύ".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ