ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κοκκινάκης στο Sport24.gr: "Να γίνω το Νο1 στον κόσμο"

Κοκκινάκης στο Sport24.gr: "Να γίνω το Νο1 στον κόσμο"

Ο Θανάσης Κοκκινάκης βρέθηκε για λίγο στην Ελλάδα και το Sport24.gr συνομίλησε με τον ανερχόμενο αστέρα του παγκοσμίου τένις. Τι είπε για την επιστροφή του στη χώρα μας, για το πώς ασχολήθηκε με το τένις, το μεγάλο του όνειρο, αλλά και τον έτερο Ελληνοαυστραλό τενίστα, τον Νικ Κύργιο.

Μπορεί να μην αγωνίζεται... υπό ελληνική σημαία στα τουρνουά τένις που συμμετέχει, αλλά ο Θανάσης Κοκκινάκης νιώθει Έλληνας και με το παραπάνω. Ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός τενίστας, με καταγωγή από την Καλαμάτα και την Τρίπολη, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ελλάδα, ως προσκεκλημένος του OTE TV, για να συμμετάσχει σε αγώνα επίδειξης με αντίπαλο τον Έλληνα πρωταθλητή, Στέφανο Τσιτσιπά.

Το Sport24.gr είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον ανερχόμενα αστέρα του παγκοσμίου τένις, ο οποίος έδειχνε πολύ άνετος, σαν να ήταν βετεράνος. Αναφέρθηκε στην επιστροφή του στη χώρα μας, στο πώς ξεκίνησε να ασχολείται με το τένις, αλλά και στους τενίστες που αποτέλεσαν είδωλα γι' αυτόν.

Δεν παρέλειψε φυσικά να μιλήσει για το μεγάλο του όνειρο και τον... τρελό Νικ Κύργιο, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους Έλληνες φιλάθλους.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Θανάση Κοκκινάκη στο Sport24.gr:

Πώς νιώθεις για το γεγονός ότι βρίσκεσαι πάλι στην Ελλάδα;

" Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, που επιστρέφω πάλι στην Ελλάδα. Την τελευταία φορά ήμουν 15 ετών, πριν τέσσερα χρόνια. Τίποτα δεν έχει αλλάξει, εξακολουθεί να μου αρέσει. Είναι πολύ χαλαρωτικά, ο καιρός είναι υπέροχος. Ανυπομονώ να παίξω τένις εδώ".

Ποια είναι η άποψή σου για το τένις στην Ελλάδα;

" Βελτιώνεται. Έχω αγωνιστεί στο διπλό με κάποιους Έλληνες στο παρελθόν, τον Μάρκο Καλοβελώνη πριν 3-4 χρόνια, ενώ υπάρχουν μερικά παιδιά που ανεβαίνουν σταδιακά. Οπότε σίγουρα υπάρχει μία άνοδος. Μπορεί να μην είναι το πρώτο άθλημα εδώ, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο είναι σαφώς πιο δημοφιλή, αλλά είναι σε καλό δρόμο".

Κοκκινάκης στο Sport24.gr: "Να γίνω το Νο1 στον κόσμο"

Εκεί στην Αυστραλία υπάρχει άλλος ένας Έλληνας σαν και σένα, ο Νικ Κύργιος. Ποια είναι η άποψή σου γι' αυτόν; Είναι όντως τόσο... τρελός όσο δείχνει;

" Είναι! Τον ξέρω από 9 χρονών. Συμμετείχαμε και οι δύο σε ένα τουρνουά, όπου δεν τον είχα αντιμετωπίσει, αλλά τον είχα δει να παίζει και ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ηλικίας του. Πάντα ήταν έτσι, από τα juniors. Ίσως όχι τόσο φωνακλάς όσο είναι τώρα, αλλά πάντα του άρεσε να είναι από τους τύπους που φωνάζουν και μιλάνε πολύ. Οπότε τον ξέρω αρκετό καιρό. Λέει κάποια πράγματα στο γήπεδο, που δεν θα έπρεπε να τα λέει. Πάντως μου αρέσει αυτό που κάνει. Είναι διασκεδαστικός για το άθλημα. Είναι καλό για το τένις να υπάρχουν παίκτες σαν κι αυτόν, που δείχνουν τα συναισθήματά τους και σπάνε ρακέτες. Μπορεί στους χορηγούς να μην αρέσει, αλλά είναι καλό για το τένις και νομίζω ότι αρέσει και στους φιλάθλους".

Μιας και αναφέρθηκες στην παιδική σου ηλικία, πώς ακριβώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το τένις; Τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε να κρατήσεις μια ρακέτα στο χέρι;

" Ακολούθησα τον αδερφό μου. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ, ασχολήθηκα κι εγώ με το μπάσκετ. Μετά ξεκίνησε μαθήματα τένις και κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος σε μια προπόνησή του, μπήκα στο κορτ και χτύπησα μερικές μπάλες. Ο προπονητής του, μου είπε πως ήμουν καλύτερος απ' όσο περίμενε. Έτσι ξεκίνησα να παίζω εντατικά σε ηλικία 7 ετών και κατέβηκα σε ένα τουρνουά όταν ήμουν 9. Και από τότε έβαλα στόχο να γίνω επαγγελματίας".

Κοκκινάκης στο Sport24.gr: "Να γίνω το Νο1 στον κόσμο"

Με τον πατέρα του, Τρύφωνα

Υπάρχει κάποιος τενίστας που να θαυμάζεις ή να υπήρξε το είδωλό σου σε μικρότερη ηλικία;

" Μου άρεσαν οι Αυστραλοί τενίστες που είχαν ξεχωρίσει πριν κάποια χρόνια, όπως ο Λέιτον Χιούιτ και ο Μαρκ Φιλιππούσης. Δύο πολύ διαφορετικές προσωπικότητες, αλλά αμφότεροι πολύ καλοί για την Αυστραλία. Μου αρέσει πολύ και ο Παγδατής. Όταν είχε φτάσει στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, μου άρεσε πολύ που τον είδα. Ήμουν πολύ μικρός και ήθελα να πάω στο Melbourne Park, αλλά τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί και είχα απογοητευτεί. Επίσης, μου άρεσε πολύ και ο Σάφιν. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα έπαιξα με τον Παγδατή στο διπλό και τον γνώρισα καλύτερα. Είναι πολύ ωραίος τύπος, από τον οποίο μπορώ να μάθω πολλά".

Ποια πιστεύεις πως είναι τα δυνατά σημεία στο παιχνίδι σου και ποιες οι αδυναμίες σου;

" Ίσως πρέπει να προσπαθήσω να ανεβαίνω στο φιλέ λίγο παραπάνω και να τελειώνω τους πόντους λίγο πιο γρήγορα. Υπάρχουν παίκτες, όπως ο Φέντερερ, που το κάνουν πολύ καλά αυτό. Επίσης πρέπει να βελτιώσω την επιστροφή μου στα σέρβις των αντιπάλων. Συνήθως σερβίρω πολύ καλά και ασκώ πίεση στην επιστροφή των αντιπάλων μου. Οπότε, αν βελτιωθώ στα υπόλοιπα, τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα για μένα".

Κοκκινάκης στο Sport24.gr: "Να γίνω το Νο1 στον κόσμο"

Ποιοι είναι οι στόχοι σου εν όψει της νέας σεζόν;

" Θα ήταν ωραίο να κατακτήσω έναν τίτλο σε τουρνουά της ATP. Αυτός θα ήταν ένας ωραίος στόχος. Νομίζω ότι έδειξα φέτος σε κάποια τουρνουά ότι μπορώ να κερδίσω σε μερικούς αγώνες, αλλά δεν έχω αποκτήσει ακόμα τη συνοχή για να πετύχω συνεχόμενες νίκες. Όσον αφορά στην παγκόσμια κατάταξη, ένας καλός στόχος θα ήταν η είσοδός μου στο Top-20. Πρέπει να κάνω μικρά βήματα και να παραμείνω συγκεντρωμένος. Και φυσικά να αποφύγω τους τραυματισμούς".

Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο;

" Να κατακτήσω ένα Γκραν Σλαμ και να γίνω το Νο1 στον κόσμο. Επίσης θα ήθελα πάρα πολύ να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους Έλληνες φιλάθλους, που στηρίζονται σε παιδιά σαν και σένα να κρατήσετε ψηλά την ελληνική σημαία στο εξωτερικό;

" Σας ευχαριστώ που μας υποστηρίζετε. Είναι πολύ ωραίο να γνωρίζεις πως δεν σε υποστηρίζουν μόνο στην Αυστραλία, όπου υπάρχουν πολλοί Έλληνες, αλλά και στην Ελλάδα. Προσπαθώ να έρχομαι στην Ελλάδα όσο πιο συχνά γίνεται και να παίζω τένις εδώ. Αν γίνει ένα τουρνουά της ATP εδώ, θα είμαι ο πρώτος που θα έρθει να παίξει".

Κοκκινάκης στο Sport24.gr: "Να γίνω το Νο1 στον κόσμο"
TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ