ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κάτσε: "Ποντάρω στον Αθανασιάδη ότι θα σκοράρει"

Κάτσε: "Ποντάρω στον Αθανασιάδη ότι θα σκοράρει"

Ο Έργκους Κάτσε μέσω του Sport24.gr αναλύει την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, Σλόβαν Λίμπερετς και ξεχωρίζει τον Μπάρος, αλλά και τον Σικορα, ωστόσο προβλέπει νίκη του ΠΑΟΚ και σκόρερ τον Κλάους.

Ο δανεισμός του στην Βικτόρια Πλζεν συζητήθηκε αρκετά από τους φίλους του ΠΑΟΚ, κυρίως γιατί υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι είχε θέση και στη νέα ομάδα του Δικεφάλου που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι.

Ο ίδιος δεν μπήκε στη διαδικασία να περιμένει στον "ασπρόμαυρο" πάγκο για να πάρει τις ευκαιρίες του και προτίμησε να πάει στην Τσεχία και να παίξει φέτος δανεικός στην Πρωταθλήτρια της χώρας, Βικτόρια Πλζεν.

Στα 23 του, πάνω στην εξέλιξή του, δεν ήθελε να μένει ανενεργός και έτσι άλλαξε σελίδα στην καριέρα. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ βρέθηκε, έστω και έμμεσα στον δρόμο του, καθώς η αυριανή αντίπαλός του στο Europa League, η Σλόβαν Λίμπερετς είναι αυτή κόντρα στην οποία έκανε ντεμπούτο στην τσέχικη Λίγκα.

Και ο Έργκους Κάτσε, περί ου ο λόγος, είχε να πει πολλά και ενδιαφέροντα.

-Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από το ποδόσφαιρο στην Τσεχία;

"Δεν μπορώ να σου πω ακόμη αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές γιατί είμαι λίγο καιρό εδώ. Υπάρχει κάτι που έχω διαπιστώσει όμως. Δεν υπάρχει πολλή πίεση όπως στην Ελλάδα,. Οι οπαδοί πηγαίνουν σε όλο το γήπεδο, χωρίς φασαρίες. Ήρθε η οικογένειά μου να με δει στο εκτός έδρας ματς με την Τέπλιτσε, ήταν στην κερκίδα των οπαδών της αντίπαλης ομάδας, στην οποία στο τέλος πήγα και εγώ και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Υπάρχει και κάτι ακόμη. Εδώ διαπιστώνω ότι όλες οι ομάδες προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Η ομάδα μου είναι αυτή που παίρνει το Πρωτάθλημα και συνήθως μας αντιμετωπίζουν πιο κλειστά, όμως και πάλι προσπαθούν να κάνουν και οι αντίπαλοί μας παιχνίδι".

Δυνατή η Σλόβαν, ξεχωρίζουν Μπάρος και Σίκορα

-Το ματς της Σλόβαν με τον ΠΑΟΚ απασχολεί το φίλαθλο κοινό της Τσεχίας;

"Φυσικά ασχολούνται, είναι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ξέρω ότι είχαν και το πρόβλημα με την επιδημία που τους χτύπησε στη Σλόβαν. Στην Βικτόρια έχουμε έναν παίκτη τον Μπάκος που έπαιζε στην Σλόβαν και μίλησε με κάποια παιδιά εκεί. Του είπαν ότι δεν υπάρχει θέμα. Θα παίξουν κανονικά, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν πολλοί παίκτες".

-Το πρώτο σου παιχνίδι με την Βικτόρια ήταν κόντρα στη Σλόβαν. Τι εικόνα σου άφησε η ομάδα του Λίμπερετς;

"Αγωνίστηκα στο δεύτερο μέρος. Είναι καλή ομάδα, δεν ξέρω πόσο θα έχει επηρεαστεί από την επιδημία που ταλαιπώρησε πολλούς παίκτες. Την αντιμετωπίσαμε στην έδρα της (σ.σ. η Βικτόρια κέρδισε 1-2) , έπαιξε καλή άμυνα, ενώ έβγαινε και γρήγορα στην επίθεση. Έχει δυνατή έδρα, παρότι το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο και έχει ησυχία σε σχέση με την Τούμπα".

-Ξεχώρισες κάποιους ποδοσφαιριστές;

"Ο Μίλαν Μπάρος, ακόμη και σ' αυτή την ηλικία (στα 35 του) είναι ο καλύτερος. Μία κλάση πάνω. Πέρασε από μεγάλες ομάδες και αυτό φαίνεται στο παιχνίδι του. Ξέρει πώς να κοντρολάρει, πώς να σουτάρει, είναι πολύ έξυπνος. Με ξάφνιασε γιατί δεν περίμενα να είναι σε αυτή την κατάσταση. Είναι ο νούμερο 1 κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ και θα χρειαστεί προσοχή, γιατί οι συμπαίκτες του τον παίζουν πολύ. . Έχει και έναν αριστερό χαφ (σ.σ. Σίκορα), πολύ γρήγορος... υδραυλικός, με την ΑΕΚ Λάρνακας είχε παίξει καλά (σ.σ. στο ματς της Τσεχίας είχε κάνει χατ-τρικ).

-Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ ορίζει την τύχη του στο παιχνίδι την Πέμπτη;

"Σίγουρα εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ. Αν είναι σε καλή μέρα θα κερδίσει. Έμαθα για το 0-0 με την Ξάνθη, δεν είδα όμως το ματς. Το ποδόσφαιρο εκτός από ικανότητα θέλει και τύχη. Θα γίνει καλό ματς. Αν είναι ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρός, όπως είχε κάνει με τον Άγιαξ, μπορεί να νικήσει. Θα ήθελα να είμαι στο γήπεδο, αλλά έχουμε και εμείς παιχνίδι, παίζουμε στην Αυστρία με την Αούστρια Βιέννης".

-Ποιος πιστεύεις ότι μπορεί να βάλει το γκολ που θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ για να φύγει νικητής από το γήπεδο;

"Ποντάρω στον Κλάους, γιατί σε τέτοια ματς σκοράρει. Έχει καιρό τώρα να βάλει γκολ..."

Καλύτερα πρώτος στο χωριό

Η κουβέντα με τον Έργκους Κάτσε ολοκληρώθηκε με αναφορά στη δική του παρουσία στην Τσεχία. "Είμαι πολύ ικανοποιημένος, βρίσκομαι σε μία καλή ομάδα που διαθέτει πολύ καλές εγκαταστάσεις. Το γήπεδο μας είναι μικρό, αλλά καινούριο, ποδοσφαιρικό, Είναι οργανωμένος ο σύλλογος, έχει τα πάντα. Περιμένω και την οικογένειά μου να έρθει να εγκατασταθεί εδώ" λέει αρχικά ο Έργκους και όταν τον ρωτάμε για τον ρόλο του στην ομάδα, σημειώνει: "Παίζουμε 4-4-2, και εγώ ένας από τους δύο χαφ, έχω όμως περισσότερο οργανωτικές ευθύνες. Ανεβαίνω πιο πολύ, αλλά όταν χρειάζεται μένω πίσω για να ανέβει ο άλλος μέσος".

Του ζητάμε να απαντήσει τι ακριβώς ψάχνει μέσα από τον δανεισμό του στην Βικτόρια: Να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ ή να ψάξει την καριέρα στην Ευρώπη. Η απάντησή του είναι πολύ ενδιαφέρουσα: "Ήρθα για να παίξω, δεν κάνω άλλες σκέψεις. . Δεν είχα πολλή "ζεστασιά" τελευταία στον ΠΑΟΚ. Αν δεν παίζω δεν μπορώ να κάθομαι στον πάγκο. Μου έλεγαν ότι θα έπαιζα αν προέκυπτε ανάγκη. Με τα "αν" δεν γίνεται... Είχα 4-5 προτάσεις οπό διάφορες ομάδες σε καλύτερα πρωταθλήματα. Η Πλζεν με τράβηξε γιατί υπήρχε και η προοπτική του Champions League, ενώ είναι μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Προτίμησα να είμαι πρώτος στο χωριό, παρά δεύτερος στην πόλη"

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ